Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Rejtett Szikla Falu
Badass level is over 9Raditz
|
 |
« Válasz #480 Dátum: 14 júl 02, 19:48:48 » |
|
Persze, hogy tudom, hogy a véleményem nem változtat semmit, de attól még én így látom és kész. Ti nyugodtan szerethetitek attól még, amit szintén meg tudok érteni. A HxH egy új stílust vett át, a lassított gondolkodás/cselekmény/belső monológok kihangsúlyozása stb. Nektek ez lehet bejött, nekem nem. Szerintem az előző ívek sokkalta jobbak voltak, egyszer se untam őket, itt meg meg sem tudom számolni a két kezemen, hány gondolkodáson untam magam halálra. A következő ív maximum 14-15 részes lesz, ami hatalmas megkönnyebbülés egy 61 részes elhúzott történet után, ahol még csak egy fontosabb szereplő (Gon apja, Hisoka, Chrollo) se szerepelt...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
 |
« Válasz #481 Dátum: 14 júl 02, 20:48:18 » |
|
Nem csak a mainstream a jó. Például Gon és Killua is az, de hidd el nekem őket se fogjuk majd sokáig látni. Más karakterek kerülnek szempontba. A történetszál meg ennyi részt érdemelt. Sajnos nem spoilerezhetek, de ennyi pont kellett neki. A történetszál(ak) amik majd jönni fognak, azok megigényelik azt a tudást amit megtudtunk mi a hangya történetszál alatt. Ajánlom figyelmedbe a mangát, hogy elolvasd. Majd megtudod. Mostanra már tudni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
 |
« Válasz #482 Dátum: 14 júl 02, 21:53:51 » |
|
Ejha, születnek itt a vélemények rendesen.  Először is, miért kell rögtön ráugrani arra, hogy valakinek nem jött be a Kiméra Hangya történetszál? Talán ez az ív tökéletes és nem lehet róla rosszat mondani? Aki elfogadja a negatív kritikát és tiszteletben is tartja, az ne hangsúlyozza állandóan, hogy ez a te véleményed, ez az én véleményem. Árad belőle a nem tetszés és a bosszankodás. Bármennyire is fájhat egyeseknek, de el kell fogadni a negatív véleményt is, főleg ha az illető vette a fáradságot, hogy több sorban leírta, hogy mi nem tetszett neki. Változtatott a negatív kritika bárki pozitív véleményén az ívet illetően? Ha nem, akkor fogadja el, hogy nem lehet mindenki ízlése ugyanolyan és hagyja annyiban a dolgot. Kezd felesleges adok-kapok kialakulni. A Kiméra Hangya ívnek megvoltak a maga szépségei, de sajnos tényleg borzasztóan hosszú volt, aminek az elkerülhetetlen következménye az volt, hogy többször untam magam rajta. Hibás lennék emiatt? Nem hinném. Aki egyetlenegyszer sem unta el magát a 61 rész során(a mangások különösen szenvedtek akkortájt) az eléggé elfogult lehet vagy hazudik. Egy történetszál értékelésénél mindent figyelembe kell venni, az unalmas részeket is. Nem lehet dobálózni azzal, hogy Meruem vs. Netero, Gon vs. Pitou milyen jó volt már. Az út, ami odáig vezetett bizony több helyen döcögős volt. Ettől függetlenül, ha értékelném az ívet, akkor nálam megérdemelne egy erős 8.5/10-t. Meruem karakterfejlődése, Pouf mesterkedései, Knuckle-Shoot-Morel harcai, Kanmuru Killua, Gon-san és sok egyéb történés tette felejthetetlenné az ívet. Szóval, abszolút korrekt történetszálat láthattunk, de Yorkshin City-t jobbnak tartom.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 02, 21:56:27 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
Binda
ANBU újonc
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
|
 |
« Válasz #483 Dátum: 14 júl 03, 06:59:34 » |
|
Nekem összességében tetszett. 2 negatívumot tudok kiemelni: főleg az elején volt nagyon zavaró, hogy pár hangya megeszik egy embert és rögtön akkora erőre tesz szert, hogy lezúznak mindenkit ez elég bizarr volt kiindulva abból, hogy a pár százezer év alatt miért nem történt soha hasonló és miért nem hangyavilágban élünk? A másik, hogy pl a legutolsó részben is 13 perc telt el teljesen lényegtelen karakterekkel. Voltak olyan részek, ahol egyszerűen vánszorgott csak a story, és azok tényleg uncsik voltak. De hát ez van, nem panaszkodom. Kerek egész a történet, nincsenek benne teljesen érdektelen, haszontalan időhúzó fillerek  Meglepődtem, hogy Ging csak így betoppant. Érdeklődve várom az eseményeket. Mókás volt látni Kite-ot, jó kis csavar volt. Számomra a leginkább az tetszik ebben az animében, hogy ténylegesen kiszámíthatatlan, de még csak maga az elbeszélés is, nem csak a story. Pl mikor volt a vadász vizsga végén a küzdelmek, ott is felcserélték az elbeszélést. Mindig képesek meglepni. Vagy pl ezzel a méreg dologgal. Furcsálltam volna, ha jön valaki és ledarálja Meruem-et, viszont így sokkal tisztább volt a dolog, jól belefér a történet világába, nem kellett megerőszakolni, hogy az író ki tudja írni a királyt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabika
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
 |
« Válasz #484 Dátum: 14 júl 03, 12:41:44 » |
|
@Binda
A ''miért nem volt eddig soha ilyen?'' kérdésedre majd megkapod a választ ezután a történetszál után. Talán onnantól már tudok erről beszélni itt is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #485 Dátum: 14 júl 03, 17:52:44 » |
|
Onnan kezdve, hogy Meruem elmondta, hogy hamarosan megfog halni és Komugi boldogan vele megy vége volt... A rész végeztével még 10 percig zokogtam... Jelenleg nincs elég erőm, hogy megnézzem a következő részt.
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat) "Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Rejtett Szikla Falu
|
 |
« Válasz #486 Dátum: 14 júl 03, 18:54:50 » |
|
Nem vagy vele egyedül Tilon, szerintem nem volt olyan néző, aki nem érzékenyült volna el. Nagyon szép jelenet volt. Meg ha másban nem is, azért a kiméra hangya ívet annyiban csodálom, hogy totál nem sablonos volt, mint az összes másik anime. Nem a főszereplő győzte le a főellenséget egy nagy power up-al. Az alapból nagyon ritka, sőt szinte sosincs olyan, hogy egy robbanás vagy méreg visz el valami op karaktert a túlvilágra, hát itt ez is megtörtént  Nyugodtan megnézheted a következő részt, ott már vidám dolgok fognak történni 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #487 Dátum: 14 júl 05, 15:22:29 » |
|
Épp írtam az összefoglalómat mire kékhalált kapott a gépem. Csak a szokásos. xD Összességében jó Arc volt de azért volt pár dolog, ami nem tetszett benne. Lásuk sorjában. 1.Az Arc kezdete. Mindenki azt várta, hogy Gon végre találkozik Ging-el, erre megkapjuk Kite-ot. Ez dupla csalódás, mert Ging direkt nem akart találkozni a fiával, ha valakit magával visz, másrészt meg be kellene érnünk vele. 2.Gyenge hangyák. Randák gyengék és feleslegesek. A sztori sokkal jobb lett mikor megjelentek az Örzők. 3.Kite halála súlytalan volt. Túl hamar jött. Nem volt időnk megkedvelni, hogy fájjon az elvesztése. 4.Lassúság. mikor a sok részlet meg szereplő miatt egy rész 2 percet haladt az időben az elég lehangoló volt. Az mennyivel lett volna jobb hogy valaki hirtelen kap egy Isten szintő power uppot és azzal győzi le a királyt (mint manapság a legtöbb shounenben)?
5. Gon Isten szintű Power Up-pal lemészárolja Pitou-t. Komolyan mindenki erre a harcra várt mióta megkezdődött az ostrom de még külön megvárakoztatnak minket Komugi gyógyításával és utána még a helyváltással is. Aztán kapunk egy teljesen egyoldalú harcot. 6.Méreg. Hirtelen jött és vitt mindent. Olcsó megoldás, hogy kiírják a sztoriból a már túl Meruem-et. Könnyen ellehet képzelni egy olyan megoldást, hogy Pouf megpróbálja megölni Komugit de Meruem megvédi és ő kapná be a halálos sebet. Ez szépen oda tett volna Pouf önértékelésének is.^^ 7.Filler évad. A vége teljesen azt a hatást keltette. Az életben maradt hangyák szétszóródnak és soha többé nem fogja őket látni senki. Az országot érő támadást szépen elsimították, mintha mi sem történt volna. Netero simán lemondott egy videóval. Ezt bármikor megtudta volna csinálni és még csak mutatni sem kellet volna már. Gon meg úgyis felgyógyul. Amit külön ki kell emelni mint pozitívum az Meruem karakterfejlődése. Nem hiszem, hogy láttam ilyen nagymértékű, részletesen bemutatott változást. Először rossz, majd jó, amnézia, rossz és végül jó.A komugival való kapcsolata is nagyszerű lett. Gon is sokat változott de a rossz irányba. Soha nem hittem volna, hogy ilyen bosszúálló szereplő lesz. Az elméje is megbomlott egy kicsit. Pitou holtteste letépi a karját erre olyat mond, hogy most már olyan mint Kite? Ez volt a célja vagy mi? Még elvesztené a fejét is és tényleg olyan lenne. Mikor majd felébred nagyobb kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a személyisége.
|
|
|
Naplózva
|
"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat) "Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
|
|
|
Szabika
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
 |
« Válasz #488 Dátum: 14 júl 05, 18:48:32 » |
|
@Tilon
Az 5. és a 6. ponttal nem értek egyet. Először is Gon nem egy isten szintű power-up-ot kapjuk, de azért tényleg nagyon erőssé vált. Szerintem ezen kiakadni való nincs. Szerinted nem lett volna az se egyoldalú harc, ha Pitou kapja szét normál állapotában Gon-t? A helyzet ugyanaz lett volna. Abban egyet kell értsek veled, hogy Gon tényleg túl messzire ment egy ilyen dologért és ezért látnunk kellett egy ilyen énjét. A power-up meg érthető és elmagyarázták.
Vegyük Kurapika esetét. Ő is egy fogadalomhoz ( vow ) tartja magát. A Chain Jail egy alap lánc? Nem. Akárki kitörhetne belőle ha elég erős és vegyük itt pl Uvogin esetét, de miért nem szabadult tőle, ha olyan erős? Azért mert Kurapika egy fogadalommal tette olyan erőssé, hogy még ilyenek mint Uvogin se tudjanak szabadulni belőle. Máson nem használhatja persze, csak a Fantom társulaton. Ez a hátránya. A Judgement chain-el is hasonló a helyzet.
Gon pedig elég sok ideje tanult Nen-t. Biztos rájöhetett vagy el lett neki magyarázva ez a dolog, csak mi nem láthattuk. Cserébe azért, hogy ne tudjon soha többet Nen-t használni és az életét ki tegye egy akkora veszélynek, hogy a teste időt utazik szinte össze is roppanthatná. Meg kockáztatta. Élete talán legerősebb formájában állt Pitou előtt és persze tudta, hogy soha nem használhat nen-t és bele is halhat abba, ha még le is győzi Pitou-t.
Most őszintén. Ki tenne meg még egy ilyen ostoba dolgot, mint Gon? Egy ilyenért? Nem hinném, hogy akárki megtenné. Egy Kurapika talán igen a bosszú miatt.
Még amikor a mangát olvastam akkor se lepett meg a király halála. Ez a hatás várható volt. Én vettem az utalást mindenesetre még a robbanáskor és utána lévő pillanatokban is. Szerintem pedig az lenne hülyeség, amit te leírtál. Hogy halhatna bele egyáltalán a király Pouf támadásába, aki alapjáraton is sokkalta erősebb volt mint a királyőrei és most már, hogy 6/7 része Pouf testének elszállt mire menne? Ez pont így volt a jó.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
shiranai
Osztag Vezető
Nem elérhető
 Egyesített Shinobi Haderő
|
 |
« Válasz #489 Dátum: 14 júl 05, 20:23:52 » |
|
Most sikerült meg néznem a 135-6-ot. Hát rendkívül érzelemdús zárása volt ez az arcnak. Nekem nagyon tetszett. Meg is könnyeztem Meruemék halálát, pedig nem lopta be magát a szívembe. 135.rész: Hát ez is elérkezett, a nagy finálé az utolsó játszma, gyönyörű,megható lezárása egy nagyon jó ARC-nak ! Véleményem szerint ebbe a részbe csak 1 dolog nem kellett volna, az pedig az előzetes a következő részhez ! Az valahogy kizökkentett a rész varázsából, ha az előzetest is kihagyták volna, és komugi szavaival befejezik a részt, egy hihetetlen gyönyörűen kidolgozott lezárást kaptunk volna. Bár így is az lett szerintem, csak az az előzetes úgy nem illett bele  Úgyhogy most jöhet az ARC új arcokkal  Babfejet jó volt azért újra látni  Palm meg sokkal jobban néz ki igy hangyásan mint eredetiben  Fura belegondolni azért,hogy vége a kiméra hangya ívnek,igencsak hosszú lett. Ennél tökéletesebben nem lehetett volna meganimálni, úgyhogy nice job Madhouse. Egyet értek veled, szerintem is kihagyató lett volna az előzetes. Mondjuk nekem nem törte meg a hangulatot, mert mindig kinyomom az előzetesnél. Én emlékeztem még Reinára, szóval számomra megható volt, hogy újra találkozhatott az anyjával. Kíváncsi vagyok, hogy egyszer haza megy e Colt is. Tele volt ez a történet szál ilyen érzelem dús jelenetekkel. Nekem a legmegrázóbb jelenet az volt, mikor Ponzut lelőtte egy pisztollyal az egyik gyengébb hangya (puszta szórakozásból, persze aztán megette), miközben segítségért sietett. Tudom fura, hogy egy mellékszereplő halála ilyen mély nyomot hagyjon, de ezért is szeretetem ezt az animét. Tehát összességében nagyon tetszett ez az arc, még ha nekem a fantom osztagos is marad a kedvencem. A hibáit már eléggé kitárgyaltátok. Érdeklődve várom, hogy milyen lesz a következő, de jónak ígérkezik az elnök választás. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan is bontakoznak ki a belső harcok/viszályok.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 05, 20:27:04 írta shiranai »
|
Naplózva
|
 "Ha szemmel mindent el lehetne intézni, akkor csak halottak és terhes nők lennének a világon." "Minden emberi félelem alapja egy korábban becsukott ajtó, félig nyitva."
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #490 Dátum: 14 júl 07, 18:03:59 » |
|
Szabika: Igazad van a Pouf-os részben. Az úgy volt a legérzelem dúsabb verzió. A Pouf véletlen megöli Meruem-et dolgot én semi tudom, hogy lehetett volna megvalósítani de azért na.  Pouf kb idegösszeomlást kapott volna. xD De azért furcsa lenne, ha ezek után Gon ismét képes lenne használni a Nent. Az olyan lenne, mintha Kurapika másokon is használná a láncait nem csak a Fantom-on. Az gáz, hogyha Ponzut jobban sajnáltam mint Kite-ot? Valahogy a női szereplőknek elég nagy a halálozási aránya a HxH-ban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
 Rejtett Szikla Falu
|
 |
« Válasz #491 Dátum: 14 júl 07, 18:15:54 » |
|
Egyetértek Tilonnal én se tudtam hova tenni Kite halálát, nagyon nem sajnáltam meg... Erről inkább a Madhouse-os változat tehet egy kicsit, mert a sorozat legelején kihagyták ezt a szereplőt, pedig a régi változatban benne volt. Ponzu halála nagyon durva volt, én több percen át le voltam fagyva, annyira váratlanul és sokkolva ért... Kite-nál meg inkább Pitou tetszett, ahogy tök lazán elbánt vele és ahogy fogta a levágott fejét nagyon durva volt... De magát a szereplőt nem sajnáltam annyira, hogy átjöjjön Gon lelki állapota. Ha egy Kurapika vagy Leorio hal meg akkor mindjárt más a helyzet (Remélem az utóbbit hamar viszontlátjuk és persze nem akarom, hogy meghaljanak  )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
shiranai
Osztag Vezető
Nem elérhető
 Egyesített Shinobi Haderő
|
 |
« Válasz #492 Dátum: 14 júl 07, 18:22:54 » |
|
Az gáz, hogyha Ponzut jobban sajnáltam mint Kite-ot? Valahogy a női szereplőknek elég nagy a halálozási aránya a HxH-ban.
Nem, én is jobban sajnáltam, pedig Kite-ot is megszerettem. Lehetne csinálni egy statisztikát erről  , bár az elején a vadász vizsgán zömében férfiak haltak meg, ha jól emlékszem. Örülök, hogy nem csak rám hatott ennyire Ponzu halála.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 07, 18:24:41 írta shiranai »
|
Naplózva
|
 "Ha szemmel mindent el lehetne intézni, akkor csak halottak és terhes nők lennének a világon." "Minden emberi félelem alapja egy korábban becsukott ajtó, félig nyitva."
|
|
|
Tilon
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Akatsuki
|
 |
« Válasz #493 Dátum: 14 júl 07, 19:10:56 » |
|
Ponzun kívül még ott volt az a mesterlövész csaj, akit Kilua bátyja ölt meg. Ott volt Neon nő testőre. Ő nagyon hamar meghalt. Neon meg elvesztette az erejét. a fantomból Pakunoda halt meg. Pitou a mangában elvileg fiú de az animében csaj, szóval őt is ide lehet számolni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
danomics
Chuunin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #494 Dátum: 14 júl 07, 20:33:02 » |
|
A hangyáknak nincs nemük, az egyéniségüktől függ hogy melyik oldalra húzódnak. Amúgy a hangyák királyá válhatnak hogy létrhozzanak egy királynőt valami nőstény egyedből. Tehát a hangyák nagy része inkább hím mintsem nőstény de még egyszer mondom hogy ez csak a király és királynő szempontjából lényeges.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|