Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
|
« Válasz #465 Dátum: 14 jún 26, 00:52:09 » |
|
135. rész. Számomra már régen bebizonyosodott, hogy a Hunter x Hunter egy kiemelkedő shounen és persze más kategóriákban is kiemelkedő. Ahogy a történet mindig haladt, egyre jobb és jobb lett. Követem mindig a toplistákat, amiket a fanok csinálnak és mostanra már elérte a top 11. helyet a minden ami anime kategóriában. Meg is érdemli. A legjobb stúdió, de mindenképp egy a legjobbak közül készíti hetente el nekünk a részeket és nem csak harcokban emelkedik ki a történet és maga az animáció. Egy ilyen harcmentes rész is képes volt számomra megmutatni, hogy miért is olyan jó és élvezhető ez az egész. A manga nem volt rajzolásban mindig a legjobb, de a stúdió felkarolta ezt és majdnem 3 év alatt már a toplisták királyait is fenyegeti. Ha engem kérdeztek, akkor előrébb tőr még sokkal. Komugi és Meruem = Szépség és a szörnyeteg. Ne értsetek félre, nem úgy szörnyeteg, csak hogy értsétek a hasonlóságot. Ez mindenképp a top 3 rész közé kerül. Szép lezárás! 10/10
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
Badass level is over 9Raditz
|
|
« Válasz #466 Dátum: 14 jún 26, 19:26:55 » |
|
Ááá ez tényleg baromi jó részre sikeredett, minden jelenete tetszett, felesleges lenne felsorolnom őket, mestermunka lett ez az epizód. Amikor megláttam, hogy nincs opening, tudtam, hogy itt kemény dolgok lesznek! Egyértelmű, hogy azon kevés részei közé tartozik a Kiméra hangyának, amik hihetetlen epic-ek lettek. Csillagos ötös! Véleményem szerint ebbe a részbe csak 1 dolog nem kellett volna, az pedig az előzetes a következő részhez ! Az valahogy kizökkentett a rész varázsából, ha az előzetest is kihagyták volna, és komugi szavaival befejezik a részt, egy hihetetlen gyönyörűen kidolgozott lezárást kaptunk volna.
Á, kellett az az előzetes, mert ha nincs, mindenki azt hiszi, hogy utolsó rész volt... Jó, a mindenki elég durva túlzás, de azért bőven szép lezárás lett volna ez is, ha nem Gon meg Kilua a főszereplő Szerintem bőven elég, hogy nem volt opening/ending, így hadarás nélkül feldolgozhatott 3 fejezetet az epizód Palm meg sokkal jobban néz ki igy hangyásan mint eredetiben Úgy látszik nem csak én vagyok így ezzel, szerintem is nagyon szép De tényleg Mivel még a következő rész a lezárás második fele lesz, így nem írok nagy összegző értékelést a kiméra hangyáról, majd jövőhéten
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sasukeuchiha17
ANBU újonc
Nem elérhető
Gman pártfogoltja vagyok
|
|
« Válasz #467 Dátum: 14 jún 27, 13:28:27 » |
|
Melyi kaz a rész, amelyikben megismerjük egy kicsit Netero múltját? Amikor éveken át csak üt. Ez hanyadik rész? Köszi a választ előre is.
|
|
|
Naplózva
|
iiHALA MADRID!!
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
|
|
« Válasz #468 Dátum: 14 jún 27, 17:09:23 » |
|
111. rész Ez egy mérföldkő volt a HxH történetében, mivel itt szólalt meg elsőnek annyit a kedves narrátorunk...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
danomics
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #469 Dátum: 14 jún 27, 21:31:57 » |
|
Amúgy én nem értem hogy a narrátorral igazándiból mi a baj? Sztem így sokkal logikusabb hogy harcolnak egymás ellen és a narrátor megmagyarázza hogy mi történik. Sztem az sokkal nagyobb hülyeség hogy az ellenfelek harc közben leállnak dumálni. Sokat lehet látni hogy a Narutoban, DBban, One Pieceben, FTben, Bleachben leállnak egy helyben állva dumálni 5-10 percekre a harc közben és az ellenfél nem használja ki hogy a másik a dumálással van elfoglalva hanem az is elkezd beszélni. Jó a hxhban is volt ilyen nagyjából 2x. Az most milyen lenne hogy Pitou nekimegy Gonnak, és az miután kikerülte: "Hát én most sokkal gyorsabb voltam blablabla.... Pitou:"A te erőd blablabla...." Egyszóval így sokkal logikusabb az egész és JOBB a harc rendszer Nem véletlen hogy a HxH a legjobb neverending a legjobb és leglogikusabb harc és erő rendszerrel:D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
|
|
« Válasz #470 Dátum: 14 jún 29, 15:35:26 » |
|
Az a baj a narrátorral, hogy EGYÉRTELMŰ dolgokat mond, ami tényleg annyira EGYÉRTELMŰ, hogy már én érzem magam kellemetlenül miközben mondja... Az ilyen flashback-ekben még teljesen elfogadható, de minden részben őt hallgatni már enyhe túlzás... Egyébként igen, a HxH-ban is beszélgetnek az ellenfelek egymással, mint szinte az összes animében. Ez egy ilyen sablon shounen dolog, mint az, hogy ugyanaz a technika másodszorra mindig gyengébb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tyber22
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #471 Dátum: 14 júl 01, 20:58:08 » |
|
136. rész Hát így frissen ropogósan,amint felkerült Nyaa-ra le i daráltam. Maga a rész szépen felvezeti a következő történetszálat, és ezzel a résszel már végleg letudjuk a Hangya arcot. A rész végén az utolsó másodpercben pedig megjelennek ŐK ! És betoppan Még Ő is akit majdnem Dzsinnek mondunk, de azért mégse . Az előzetest nézve pedig hatalmas öröm fogott el, hiszen Hisoka is visszatér, és visszaáll a régi hxh hangulat is ahogy néztem, bár ezt előzetesből elég merész kijelenteni. Nagy vigyorral fogadtam, hogy betettek a részbe egy pár régebbi HxH-s soundtracket, igazi hangulatbonbon volt. A grafika szokás szerint színvonalas lett. Tetszett Killua "gyötrődése" Gonért, és Colt-ot is jó volt viszontlátni, bár aki vele volt annak a hajszínét fehérnek képzeltem,de így is jó lett. Összegezve jó rész lett a mai is, pont elég jó ahhoz, hogy tűkön ülve várjuk a következő részt. Bár én titokban abban reménykedtem, hogy ma már új jelenetekkel teli Openinget fogunk látni,de úgy tűnik jövőhétig várni kell még rá. Teljesen felpezsegtem, jó volt, de nagyon hosszú is a kiméra történetszál, de tök üdítő, hogy végre ezeket a részeket is amik jönnek látjuk animében. Sok új szereplő, visszatérő kedvencek stb. Innentől kezdve, én nem tudom mennyire fognak sietni a készítők,értve ezalatt, hogy megtartják-e a 2-3 fejezet per anime rész tempót, mert úgy nem lesz túl sok epizód ebből az Arcból, olyan 15-20 ha jól számolom. De inkább legyen kevesebb de fillermentes, plusz van a mangába egy nagyon szép rész, ahol letudják majd zárni az animét is egy időre ha elérnek oda. Szóval bízok benne, hogy fölölsleges fillermentes, rövid de velős Arc-ot kapunk, és a HxH is belép a fillermentes Shounen-ek sorába
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bastian
|
|
« Válasz #472 Dátum: 14 júl 01, 22:04:23 » |
|
Az előzetes láttán kénytelen leszek beírni egy fekete pontot a Madhouse-nak. Nem hittem, hogy valaha is eljön ez a pillanat. Mi a fészkes fene akar lenni az a csúcsos áll és fura száj Paris Hilton-nál? Ha az volt a cél, hogy idiótát csináljanak belőle, akkor sikerült. O.o A Last Mission előzetesében még normálisan festett. Nekem legalábbis ez lenne a normális.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 01, 22:05:45 írta Bastian »
|
Naplózva
|
„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.” Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
|
|
|
danomics
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #473 Dátum: 14 júl 02, 00:15:31 » |
|
Gondolom hogy akik csak az animét nézik azoknak az ending elötti utolsó képsorok nem jelentettek sokat, max kíváncsiságot ébresztett bennük főleg Ging miatt, de nekem aki olvasta már ezt az arcot, meg a jelenlegit is olvasom olyan epik volt látni Az előzetes alapján tetszik a karakter dizájn, bár "Paris Hilton" barátunk sztem is gagyin néz ki remélem ez csak egy félre sikerült kép volt, és úgy fog kinézni minta mangában Örültem hogy kedvenc kis gengszter tehenünk külön képet kapott Hát a kiméráknak vége, folytatódhat a régi trollkodás De várom az új openinget, kíváncsi vagyok miket raknak bele, és az új endinget is jó lesz majd látni, bár a mostani már annyira a szívemhez nőtt de sebaj
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
|
|
« Válasz #474 Dátum: 14 júl 02, 12:33:58 » |
|
A részemről ez egy "elmegy" epizód lett, mivel nem történt semmi említésre méltó... vagyis... Most komolyan vissza akarják hozni Kite-ot ?? NEEEEEEEEE A rész fele olyan karakterekről szólt, akiket én majdnem elfelejtettem... Szóval nem is nagyon hatott meg a drámázás Reina után. Most azon tűnődök, hogy Gyro az talán a Fantom osztag vezére, Chrollo lenne ? Az árnyékkép alapján hasonlít az arca rá, főleg a hegyes orra és Meteor Városba mennek, ami köztudottan, a Fantom Osztag lakhelye. Szóval nem kizárt a feltételezésem. A rész vége elég random volt szerintem, de végre elhagyjuk NGL-t. Már csak ezért is felüdülés lesz a kövi epizód, na meg ugye, a következő képkockáért. HISOKA!!! Kiméra hangya összegzés: Nem lett volna ez rossz évad, csak nagyon hosszú lett. Szerintem ha fele ennyi epizód alatt letudják, sokkal élvezhetőbb lehetett volna. De így... 61 rész, amiből maximum 5db volt nagyon jó, 10-20 simán jó és a többi meg... A mangaka megpróbált Oda lenni és egyszerre több szálat vinni, csak az a baj, hogy nem egyszerre. Így eléggé nem jött át, például a mai hangulat se, mert olyan rég voltak ők benne... A behatolás előtt legalább még pörgős volt a sztori, de azután nagyon belassult és talán a nagyon nem fejezi ki eléggé a lassúságot. A narrátor hangjától elegem van, remélem nem halljuk többet. Nélküle sokkal jobb volt a hxh. Továbbá ez az ív nagyon nem adta vissza a hunter-es hangulatot... A régi arc-ok ezerszer jobbak. Tehát a részemről ez az ív egy 5/10. A Madhouse mindent megtett, hogy jobb legyen a fasza háttérzenékkel, grafikával, de sajnos maga a történés nagyon nem fogott meg engem. Meruem karaktere gyönyörű lett, de rajta kívül a többiek no comment. Szerintem a Király őrzőket nevetségesen iktatták ki, nagyon nem ezt vártam... Talán ha egy Hisoka-t is beleraknak.. Mindenesetre jövőhéttől; új ív, ""új"" openinggel és endinggel Én már várom. Bár egyenlőre, elég erőltetettnek néz ki... Egy viszont biztos: rövidebb lesz, mint a kimérahangya Szerencsére
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
naruto fan mester
Chuunin
Nem elérhető
Vas Országa
|
|
« Válasz #475 Dátum: 14 júl 02, 15:00:14 » |
|
Azt nem értem az ilyen emberek miért néznek Hunter x Huntert.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csabi28
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
|
|
« Válasz #476 Dátum: 14 júl 02, 15:14:50 » |
|
Azért, mert az előző ívek nagyon-nagyon tetszettek, talán ??? Meg ez a Kiméra hangya is jól indult. Egyébként olvass figyelmesebben, mert ezt mindet leírtam...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
danomics
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #477 Dátum: 14 júl 02, 15:15:25 » |
|
Hát én már erre nem tudok mit mondani... Így is egy csomó rész 4-5!!! fejezetet dolgozott fel, de nem jó ez így dolgozzon fel tizet... Alapból a manga majdnem fele ezt a sztorit dolgozza fel nagyjából az animével is ez a helyzet az arányok jók... A történesekről meg egyszerűen csak annyit tudok mondani hogy nem tudom hogy hogy nem lehetett azt szeretni amikor Knuckle menekült Yupi elől és közben mik lejátszódtak benne, aztán amikor majdnem Yupi megölte is Killua megmentette őt, majd ő nagyvagány behúzott párat Yupinak azt nem tudom hogy hogy nem lehet szeretni... Vagy mikor az elején még Shoot kamikázézott akkor is milyen hirtelen ment át egy hatalmas fejlődésen a karaktere. Meg Killua amikor nekiment Yupinak vagy Pufunak arra csak annyit tudok mondani hogy rohadt EPIC. Az örzők halála tökéletes volt. Pitou úgy gondolta hogy ő egy felsőbrendű fajt képvisel, ő hozzá az emberek semmik, még is egy ember aki kivégezte őt. Yupi halála váratlan és sokkoló volt, Pufu halála meg tökéletes: a nagy manipulátor szégyen teljes gyalázatban elpusztul az őt körülvevő emberek között. MEg annyi ilyen jelenet volt még hogy felse tudnám sorolni... Tökéletes volt ez így, az anime bemutatott egy nagyon mély társadalom kritikát, és bemutatta azt hogy mindíg mikor jött egy új faj, ott csak a fajírtás volt a megoldás (ezért halt ki rengeteg állat faj stb.) és ezt a legjobban a fajírtó tömegpusztító fegyver jelképezi. Az mennyivel lett volna jobb hogy valaki hirtelen kap egy Isten szintő power uppot és azzal győzi le a királyt (mint manapság a legtöbb shounenben)? Ez így volt a tökéletes. Arról meg hogy néhány képsorból eldöntöd hogy a következő arc erőltetettnek tűnik, ahhoz csak gratulálni tudok. Ja és Hisokának a hangya arcban keresni valója nem volt, nekem is az egyik kedvencem de elcseszte volna a hangulatát a dolognak, ő ide nem illet be sehogy...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 júl 02, 15:16:35 írta danomics »
|
Naplózva
|
|
|
|
smirch
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #478 Dátum: 14 júl 02, 18:03:42 » |
|
Szerintem nagyszerűen használták ki az idő/sebességet az egész rajtaütésnél. Gondolatok, érzelmek, stratégiák. Nem azt mondom hogy ez volt az eddigi legjobb fejezet, de... Ez a lassúság pont a fejezet gyorsasága.
Az előző kérdés pedig szerintem költői volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szabika
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Szökött Shinobi
No akame ga kill no life
|
|
« Válasz #479 Dátum: 14 júl 02, 19:30:26 » |
|
Szerintem meg mindenkinek megvan a maga véleménye. Az én véleményem pedig az, hogy jó volt. Jó is volt mindig. Feleslegesen nem sorolom fel az okokat, mert itt már mindenki felsorolt sokat. Nekem is hasonlók vagy ugyanazok.
Ha neked nem jön be ennyire Csabi28, akkor sajnálom. Ugyan ez a te véleményed, de senki se válthatja meg a véleményével a világot. Maximum annyit tehetsz, hogy beszélsz a készítővel és elmondod neki mi nem tetszik neked. Szerintem a legenyhébb verzió az, hogy leszarja amit mondasz. Tehát mindenkinek meg lehet a véleménye, de a Hunter olyan lesz, amilyennek a készítője akarja.
Hisoka-nak itt tényleg semmi keresni valója nem volt. De egy előzetesből tényleg nem lehet megítélni semmit, mert az csak 30 másodperc. Egy rész pedig 20 perc. Csak hogy érezzétek a különbséget.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|