Gyro volt NGL vezetője, tehát "királya"
http://hunterxhunter.wikia.com/wiki/Gyro Neki láthattuk még a gyerekkori flashbackjét annó, amikor az apja mondta neki, hogy "Ne okozz senkinek se bajt" és gyakran meg is verte.
134. rész:Whooow. Le a kalappal a Madhouse előtt, nagyon jól visszaadták ezeket a történéseket a mangához képest, sőt sokkal jobb is lett az egész. Elég durva, hogy igazából semmi akció nem történt a részben, mégis végigizgultam az egészet.
2 és fél fejezetet dolgozott fel az epizód, tehát közel se volt vontatott.
tyber22: Csak berakták az emberiség bűnei képsorokat az animébe is
Szerintem nagyon minőségien csinálták meg ezeket is.
Úgy néz ki tényleg "méreg volt a rózsában" és ez fogja okozni a Király és az őrzőinek kihalását :S Mondjuk Pouf-ot nem bánom, de Meruem a részek folyamán egyre csak szimpatikusabb lett számomra, de a mai részben már azt is bátran állíthatom, hogy a kedvenc karakterem lett a Kiméra hangyából, sőt talán az egész HxH-ból is (bár Hisokához viszonyítva elég szoros a meccs ) Nem semmi, hogy így megváltozott és ez lett belőle. Én már a Netero elnökkel való harcánál is éreztem, hogy mintha Meruem lenne a jó, nem pedig a rossz. Azonban ebben a részben ez egyértelművé vált. Azt mondta Pouf-nak, hogy kérdezze ki Knuckle-éket, majd ha már nem tudnak mit mondani, engedje szabadon azokat... NEM MEGÖLNI VAGY MEGENNI... Szabadon engedni!!! Továbbá Welfin-t is szabadon engedte még azután is, hogy beszólt neki, hogy ő nem tartja Meruemet Királynak inkább az ellenségésgének. Nem semmi!
Az is nagyon adta, amikor farkas-koma kimondta Kumogi nevét... Elég epic jelenet lett Pouf legnagyobb bánatára
Továbbá az is kiderült, hogy Youpi-t inkább a méreg ölte meg, mintsem Welfin, bár szerintem az akkori formájában farkas is legyőzte volna könnyen, de persze ez sejthető volt, hogy inkább a méreg viszi el, hisz az orrából is folyt a vér előtte.
Mindenféle kétséget kizáróan, ez a rész hihetetlen jóra sikeredett, a részemről
5/5. Egyetlenegy negatívumot tudnék felhozni, az pedig Welfin gyors megöregedése... Már Knov-nál sem tetszett, de ott legalább nem ilyen gyorsan történt meg az egész
Ja meg még egy dolog. Mangareaderhez képest (
http://www.mangareader.net/hunter-x-hunter/313/14) a Horrible animében van egy elég nagy különbség a fordításban. A rész végéről szól. A mangában azt mondja a Király, hogy "Azt kívánom bárcsak találkozni tudnék azzal a személlyel és ha lehetséges jó lenne emberként élni" Tehát
Ő akarná látni Gyro-t és ő vagy általánosságban mondja, hogy jó lenne az emberi élet. Az animében pedig Welfinnek mondja és nekik kívánja azt, hogy emberekként éljenek. Megpróbáltam kiérteni japán szinkronból, ott meg így néz ki a dolog majdnem biztosan: "Jó lenne találkozni azzal a személlyel és ha lehetséges, remélem mindketten emberként tudtok majd élni" Szerintem ez a helyes formája, de majd érdekel Tapion-sama fordítása is.
2 rész maradt az ívből... Az előzetest nem kellett volna Gonnak elpoénkodnia...