Ugye most nem ezen a melyik oldalról mennyien haltak meg dolgon fog megint menni oldalakon keresztül az értelmetlen és témába nem illő veszekedés?
Azért van egy nem túl jelentéktelen különbség a "Mennyien haltak meg?" és a "Reális-e, hogy ennyien haltak meg?" kérdések között.
Azt azért hozzátenném, hogy az nagyon régen volt 40000, szóval elég kevesen maradhattak életben:
http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/537/17Mach5 - Azért azt hozzátenném, hogy a valós háborúkban is általában az ismeretlen, névtelen senkik halnak meg a mai napig is. Meglehetősen kevés az olyan aki híres és meghalna. Ez két dologból tevődik össze. 1 - Soha vagy nagyon ritkán mennek az első vonalba. 2 - jelentősen kevesebb a létszámuk mint a "névtelen" közkatonáké.
Igazad van: a valós háborúkban a vezetők soha nem álltak ki nulla testőrséggel az első sorba "Na mutassátok meg mit tudtok." alapon, vagy ha igen, meghaltak. Itt pont ez történik. Ráadásul ha van testőrség, akkor sem ér semmit, mert harci képességeik elenyésznek a vezetőé mellett. A létszám pedig teljesen jelentéktelen, mert itt most az arányokról van szó.
Eddig pedig még nem is számoltuk bele, hogy sok főszereplő NEM vezető a katonaságban, se azt, hogy tulajdonképpen (bocsánat, ténylegesen) ők harcoltak minden erős ellenféllel.
Ha visszatekintünk akkor ő ugyan így élhette túl az akkori Hashirama elleni harcukat. Hashirama nem akarta bevinni neki a végső csapást mert úgy gondolta, hogy amúgy is meghalna. Szóval így ő is túlélte. Azt még nem is írtam, hogy azért akiket ismerünk azok ilyen szempontból nem is átlagos karakterek hanem jóval erősebbek azoknál. Egyébként mint láthattuk Gai is meghalt volna ha Naruto nem kap olyan erőt amellyel képes megmenteni. Tehát a halála biztos volt az adott erő nélkül. Egyébként Gai-nál most már mindegy, hogy él vagy hal. Ő megtette az utolsó dolgát a történetben és nem lesz befolyása a többi eseményre. Amúgy a kagékra is így gondolok. Mióta visszajöttek azóta sincs semmi releváns befolyásuk a történetre.
Az első kijelentésedet honnan vetted? Én nem emlékszem, hogy mutatták volna hogyan élte túl a harcot Madara.
A másodikról csak annyit, hogy akikkel harcoltak, azok egészen a háborúig (vagy még ott is) gyakran sokkal erősebbek voltak náluk is.
Végül, nekem pont ez a bajom ezzel a "már meghalt, de ja bocs mégsem" visszajövetellel. Az öt kage őszintén szólva cseppet sem érdekel és ha belegondolunk, valójában Gaara és Tsunade csak a fontosabb karakterek közülük, Gaarával pedig már amúgy is el lett játszva ez a dolog. Na de Gai...
Objektíven nézve a dolgokat, gyönyörű halála lett volna (tudom, hogy morbidnak hangzik), jól felépített, ráadásul teljesen értelmes és mindez megspékelve a "szorgalom a legfontosabb" üzenettel. Így most az jött le, hogy: "A szorgalom fontos, de valójában semmit sem ér a tehetség mellett. Szóval a legjobb, ha tehetséges vagy, vagy ha nem, legalább legyen egy barátod aki az, és végül mindig kisegít a bajból." Hát ez szerintem eléggé egy karakter elrontásának mondható.
Szubjektíven nézve pedig gyűlölöm Gait, mert rendkívül idegesítő. Szóval most nem tudom, hogy szomorú legyek, amiért túlélte, vagy örüljek, amiért elrontották a jellemének az üzenetét (ami szerintem egyébként valóban egy elég nagy túlzás, ha nem egyenesen hazugság).
Egyébként a fejezet egészen tetszett, mert nagyon "epic" volt, és ha mást nem, ezt azért nagyon jól csinálja a mangaka. Egyébként úgy érzem kezd visszatérni a mangába az élet. Az előző néhány fejezet elég érdekesre sikeredett. Remélem ez a felfelé ívelés folytatódik és zseniális befejezést kapunk.
Sajnos (vagy nem) a mostani részt egy kissé súlytalanná tette, hogy a felétől kezdve nehezen tudtam abbahagyni a röhögést. Amikor Gai meghajlította teret, az valami elképesztően idióta módon nevetséges volt.
Lehet, hogy én ehhez már túl földhözragadt vagyok, de azért úgy érzem, hogy a mangában is vannak a fizikának határai, amiket nem kéne átlépni. Ráadásul mindezek után durvának beállítani, hogy eltört a lába (aminek a kivitelezése egyébként ötletes volt), Madarának pedig a bordái (persze, tudom, ő utána azért komolyabb sérülést is szenvedett)...
Ez utoljára a chuunin vizsgán Lee-nél számított komoly sérülésnek. Azóta félbeszakadt emberek maradtak életben, pont Gainak elszakadtak az izomrostjai (na az is nagyot ütött elsőre
) és még sorolhatnám a komoly szúrásokkal, vágásokkal, vakon stb. kitartóan küzdő embereket.
Nem baj, lesz ez még ennél is jobb. Most végre jön a két kedvencünk és láthatjuk Madarát teljes erejéből harcolni (ha ez eddig az volt, akkor a Juubi elnyelésétől csak gyengült). Ezen kívül pedig egy csomó új és még több régi kérdésre nagyon érdekel már a válasz, szóval remélem belehúznak.