Mangáról:Mogamett amúgy egy nagyon érdekes karakter, mert alapvetően jó ember, csak már túl sok szempontból csavarodott be. Sokáig nem tudtam eldönteni, kedvelem-e vagy sem de még most se igazán tudom. Teljesen megértem, hogy akar egy olyan országot, ahol kivételesen a mágusoknak jó és nem a goinak, ráadásul utóbbinak a legalja is jobban él azért, mint más országok rabolgái/legszegényebbjei, van mit enniük legalább. Csak ugye tízes skálán elég magas pontszámú köcsögség kisgyekekeket felrúgdosnini és elszívni a népek magoiját, de ha csak egy városban ilyen a társadalom az szerintem még belefér ebbe a világképbe. A legutóbbi pár fejezetben bszta el, nem kellett volna ez a fekete rukhos dolog....
Seherezádét felé meg mér én is megenyhültem a legutóbbi pár fejezetben, előtte szinte indokolatlanul nagymértékben utáltam
Hihetetlenül unszimpatikus karakter (volt) számomra, de rendes dolog tőle elengedni Titust.
Apropó, Titus, én szeretem ennek a mangának a grafikáját, meg elég jó szemem is van az ilyesmihez, de néhány karakterről ha fejbe lőnek se mondom meg, hogy nem pasi, hanem csaj... Titus még egy kategória, ha hozzászokik az ember, de Yunan és Kouha!? Utóbbi ráadásul még rózsaszín, fodros ruhákat is hord xD Olvasás alatt végig nem értettem, miért 'he', azt hittem csak valami fordítói hülyeség mint a Soul Eateres Cronánál, de most így 180 fejezeten túl rá kellett jönnöm, hogy ez a kettő tényleg hímnemű... És ha már a Ren család, miért kellett tök egyforma hangzású neveket adni nekik? Kouha, Kounen, Koumei, Kogyoku... Mostanra tudom csak bármi eséllyel megkülönböztetni őket.
A
Sinband különkiadás(ának a prtotípusá)t én is láttam már, végre egyszer egy kedvencemről csinálnak különkiadást:D
Amire nagyon kíváncsi vagyok még amellett, hogy hogy szedte össze a társait az az, hogy mi az átok rajta, és milyen körülmények közt szedte fel. Nem lehet kispályás cucc, ha olyan erős, hogy még egy másik átkot is képes semlegesíteni a ’saját’ érdekében.
És kint van a következő fejezet:
http://www.mangareader.net/magi/182Kouen megjelenésének nagyon örülök, ő a másik olyan karakter Sinbad mellett, akiről az ember tényleg ránézésre megmondja, hogy egy király
Kíváncsi leszek mit alakít majd a harctéren. De csóri Alibaba extrém mágiája a kutyát se érdekli xD
Animéről:Ezt is ma fejeztem be... hát a vége nem volt egy könnyű menet. Komolyan nem értem, miért kelett rajta változtatni, ha lesz második évad? A Magi a grafikája meg az egész színvilága miatt tipikusan olyan manga, ami -ha igényesen készítik el- még sokkal inkább élvezhető animében mint mangában, jó lett volna, ha ezzel is többet törődnek.
Már eleve a fő(bb)szereplők szinkronja: Aladinné és Morgianáé tetszetős, de Alibaba és Hakuryuu hangja nagyon picsogós lett. Utóbbinak Sasuke hangja pont nagyon jól illett volna, előbbihez konkrét ötletem nincs, de ez nem jó. Persze amilyen karaktert csináltak belőle, kellett ez. Viszont a Sindriai társaság szinkronja az jól sikerült, meg kell hagyni.
A sok változtatás miatt rengeteg logikai bakit felsorolhatnék, mint pl. Morgiana Lazarus-effektusa, de engem egy zavart nagyon:
Mangában Hakuryuu ugye úgy vesztette el a karját, hogy abból vált ki a kígyó, ami aztán megmérgezte Alibabát és Sint. Animében ez nem volt kivitelezhető sok okból kifolyóan, erre mit találnak ki!? Be kell vetnie magát az anime(de még a mangának is) a legaggodalmaskodóbb embere elé, aki mindenről azt hiszi az ő hibája, és minden hülyeség miatt emészti magát. Erre kreálnak neki egy olyan helyzetet, ahol TÉNYLEG az ő hibájából történt ilyesmi. Emiatt nagyon durva lelkiismeret furdalása kéne majd legyen, sőt, már itt is az kellett volna, de erre nem építhetnek majd külön szálat, mert mivel meg sem történt semmi hatása nincs az eseményekre. De ez meg teljesen ellentmond Alibaba karakterének.
De azért néhány jelenetnek tényleg jót tett az animésítés, a Sinbad „vs” Kogyokun konkrétan sírtam
Mangában is egyik legjobb poén, de itt még nagyobbat ütött.