Most egy kis kihagyás után végig néztem a részeket.
19.rész
Elejét megint megváltoztatták azzal, hogy kihagyták Alibaba edzését amivel Amon átment volna a kardba, de elnézhető, hisz az apjáé volt. A többi meg nagyon vicces volt ahogy a kis félreértésből próbáltak jót kihozni. Vége meg kis bevezető volt a hercegnek.
20.rész
Ezzel hozták vissza, és magyarázták meg a mérgezést? Kicsit később van ez, nem? És ezzel magyarázzák meg hogy menjenek oda? Végül is oké, bár nem manga szerint van, de anime szempontjából elfogatható.
21.rész
A Zagan dungeont igen jó lett. Erről nem is mondok többet.
22.rész
Folytatása a dungeon-nek. Morgiana household vesselje nagyon jó lett, bár időnként érdekesek voltak a láncok.
23.rész
Alibabáék harca jó lett a filler tényezőkkel is. Igaz azzal hogy Sindriába tették át az összes többi csatát párhuzamosan, kicsit megváltozik a történet.
24.rész
A harcok jók voltak, manga szerint mentek, de a vége. A lányt eléggé úgy néz ki kiiktatták, továbbá nem Aladdin volt aki látta az emlékeit és nem is lett megtisztítva a rukhja. Alibabából sötét király? Na jó ez már kicsit túlságosan is eltér. Értem én hogy epikussá akarják az utolsó részeket, de már nagyon elveszti a fonalat a mangától.
Amont teljesen kihagyták a Zagan dungeonból, pedig volt néhány jó pillanata + egy olyan infó ami később még érdekes lehet. Így egy kicsit átment olyanná az egész, mintha csak tárgy lenne a dzsinn és semmi más. Hakuryuu kar elvesztése is megváltozott, mert eredetileg az átváltozott kígyó harapása miatt vesztette el. Zagan megjelenése még rendesen meg lesz ahogy a mangában, de így a hazafele lévő csaták + plusz a 8 generális megjelenése nincs már, hisz megváltoztatták, Azért még remélem Sinbad harca meg lesz.
Cenzúra nem igazán volt, csak azok amiket kihagytak a változtatások miatt.
Összességben jó részek voltak, csak eléggé eltér a mangától, és sok mindent változtat meg. A zenék nagyon jók ami a mostani részek alatt ment. Utolsó részre kíváncsi vagyok, hogy mégis mit hoznak ki ebből az animések. Utolsó résszel együtt majd elmondom a véleményemet az animéről.
Manga:
Alibaba újra színen, Seherezádéról kiderült, hogy ő is csak egy klón az eredetinek aki több mint 200 éves, és nincs is már sok idejük egyiküknek sem. A Kancellár meg úgy néz ki, hogy mégis ő a gonosz itt, vagy valami bekattant nála. És Salamon királyról is megtudtunk egykét dolgot. Eredetileg volt egy másik világ, ahol ő uralkodott az ő által alkotott dzsinnekkel, és volt ez a szervezet, ami mindent tönkretett és megsemmisült az a világ. Salamon meg létrehozta a mostani világot. Kövi fejezetben szerintem nagy eséllyel támadni fog a Kancellár.
Ja és megjelent az OST:
http://www.putlocker.com/file/FFEF1BF47A44D85EMost így külön meghallgatva szerintem van egy jó pár igen jó zene, különösen az utolsó, de ez csak a saját véleményem.