nemmind1: Neked a JoJo's Bizarre Adventure-t tudom ajánlani, a kreativitásnak és az elmés harcoknak az iskolapéldája. Még csak a manga elején jár az anime,de már itt is vannak érdekes harcok (jó az első 9 részben még nem annyira), később pedig cak még jobb lesz.
Hakuu:
Gintamából még egy részt sem láttam, de hosszúnak hosszú, sokan is szeretik és elég magasra is szokták értékelni, szóval nem hiszem, hogy nagyon melléfoghatnál vele.
Szintén tudom még ajánlani neked is a JoJo's Bizarre Adventure-t, ami eddig még csak 26 részes, de a manga 25 éve megy és ha jól tudom animébe majdnem végig átültetik. Tavasszal jönnek ki az új részek ha jól tudom.
A Hajime No Ippo is elég hosszú, és ha szereted a sport, valamint vígjáték animéket jobbat nem nagyon találhatsz.
A Detective Conan is elég maratoninak mondható a részek száma alapján, de mondjuk ott a fő történetszál csak elvétve merül fel, szóval abból a szempontból kivétel egy kicsit, hogy a legtöbb rész különálló, de hosszúnak hosszú az biztos.
A Toriko is elég hosszú a maga eddigi 100 valahány részével, ráadásul még menni is fog egy ideig, de az anime nem túl jó szerintem.
Persze mondhatnám még a Pokémont vagy a Dragon Ballt is, de gondolom elsősorban nem ezekre vagy kíváncsi.
Ha manga is érdekel akkor persze még tudom bővíteni a listát.