Nekem az idei két nagy kedvencem az a
Mononoke ( Ayakashi Bakeneko spin-off)
Egy vándorló 'sima' ( saját elmondása szerint
) gyógyszerárus, aki a mononokék és ayakashik ellen küzd...
Imádom ahogy kikészítették ( mintha fametszeten játszódna) és a történeteit is! Nagyon egyedi.^^ Horrornak szánták, de ezt csak ritkán veszem észre.
oh, és 12 részes. Sajnos... :'((( ( Meg az a +3 amiből csinálták. Az Ayakashi -Bakeneko)
http://www.youtube.com/watch?v=iV4MeFbju9cÉs a
TekkonKinkreet volt!^^-
Egy film. A Studio 4C csinálta, és 8 évbe telt ( nem tudom hogy bírták ki!^^;;; Bár tuti azért volt ennyi idő mert kb. maroknyian vannak és általában csak 10 perces cuccokat csinálnak. pl. Comedy.)
Mázli hogy megvehető itthon is DVD-n, csak jó helyen kell keresni
.
Két srácról szól akik árvák és Kincsváros a "játszóterük". Kuro és Shiro. ( Ismét a fekete/fehér téma)
Elég szabadon kezelik a gravitáció és stb. törvényeit. Mondhatni hogy ők a jólismert kis 'górék' Kincsvárosban. Kuro komolyabb, felnőttesebb és sokszor vérre megy. Shiro a kis autista alkat, aki legtöbbször oylan mintha drogos lenne.
A történet igazából szerintem a változásokról szól... mivel Kincsvárost is elkezdi átalakítani a 'pénz' egy Hebi nevezetű pasas kezei alatt... Kuro előszeretettel nevezi Kincsvárost az Ő városának. És úgy is kezeli. Kiiktatja azokat akik kárt okoznának egyetemben a trónkövetelőkkel. Shiro nélkül elborul. (Elmozdul a fekete-fehér egyensúly. na ná. XDD)
Közös álmuk hogy egyszer eljutnak a tengerhez és ott építenek házat.^^
Elöljáróban ennyit... igazából nem akarok semmit lespoilerezni.
Fokozottan ajánlom!!^^ Mindenképpen megéri egyszer megnézni, mégha a történet nem is a legeredetibb...
http://www.youtube.com/watch?v=U9LnbgA1K28Végén pedig a
Sayonara Zetsubou Sensei .^^ Elsőre irdatlannagy agyatlan hülyeségnek tűnhet, de ha továbbnézi az ember megjelenik a tömény és dúrva társadalomkritika.
( Többek között...) Mi erre nagyonis élveztük.
A készítők.... SOK mindent jól látnak. hehe
Ráadásul nekem az egész képivilága nagyon bejön. *____* No meg *Sensei fan*
Bár néha már nekem is sok volt... bevallom 'férfiasan'.
Két évada van, az első 12 a második (
Zoku Sayonara Zetsubou Sensei )13 részes.