Van köztetek olyan, aki hozzám hasonlóan hatalmas rajongója a Final Fantasy RPG sorozatnak? Ha van, akkor mit gondoltok a most készülő FF7 Remakeről?
Én örültem, mikor megláttam, hogy újabb Remake készül, de annak már kevésbé, hogy a 7-ből. Véleményem szerint a 4, 6, és persze a 9 fényévekkel jobb a 7-nél. 7-ben egyetlen szerethető karakter volt, az pedig Aerith. (Aeris a játékban, ugyanis a fordítása alatt elég sok hiba történt.) Meg talán Tifa... Cloud karaktere nekem nem jött be, ahogy Sephirothé sem. Ilyet egyedül erről a részről tudok állítani, ugyanis az összes többivel, amivel játszottam(1-9, és a 13) a főhős mindig a kedvenceim között volt.
Egy Final Fantasy 4 Full HD Remakenek jobban örültem volna(igaz, abból már készült egy remake), de legjobban a 6-nak és a 9-nek örülnék. Ez a 3 volt magasan a legjobb Final Fantasy véleményem szerint. Mind történetet, mind karaktereket, mind pedig zenét illetően. Nem is igazán értem, hogy a 7 miért lett ekkora siker... Azt nem mondom, hogy ez a rész rossz lett volna, de szerintem gyengébb, mint a többi, ennek ellenére mégis ez lett a legfelkapottabb rész, és fogalmam sincs, hogy mi miatt. Talán Sephiroth karaktere fogta meg a játékosokat? Valószínűleg... De más FF-ben is voltak remek ellenségek, nem csak a 7-ben. Példaként a 9-ben ott van Kuja, és Beatrix, akit jellemileg talán a legjobb női FF karakternek tartok.
Habár, a Square Enix gondolkozhatna azon egy kicsit, hogy a régebbi RPG-iből adjon ki 1-2 új Remake-et. Mint pl. Chrono Trigger, vagy Chrono Cross. Ezekből, de főképp a Triggerből szívesen játszanék egy Remake-kel... Talán még jobban, mint akármelyik FF játékkal.
(Ha esetleg valaki szereti a szerepjátékokat, akkor ezt a 2-t mindenképp próbálja ki!)
Sajnálom amúgy, hogy a mai játékosok nagy része nem értékeli az ehhez hasonló játékokat, és ezáltal egyre kevesebb ezekhez hasonló remekmű születik. Régebben ott volt a Suikoden(aminek a 2. része máig is a kedvenc játékom 14 év után), Final Fantasy és Grandia sorozat... Most Final Fantasyn kívül semmit sem találni igazán, a többi RPG sorozat, mint mondjuk a Grandia és Suikoden el lett felejtve... Egyetlen játékot találtam az elmúlt években, ami régi, RPG-s élményeket idézett fel bennem 7 év után, az pedig a UbiSoft 2014 áprilisában kiadott játéka, a Child of Light. Mi tesz egy RPG-t remek játékká? A történet, a karakterek, és a csodás zene... Nos, az utóbbiból nincs hiány, ugyanis eszméletlen, amit alkottak a játékban zene terén. Ezt mindenképpen próbálja az, aki még nem tette meg, és szerette korábban ezt a műfajt. Egyetlen negatívum, hogy elég könnyű normál fokozaton, sőt, még hard is borzasztó egyszer volt(legalábbis számomra)...
A végére kicsit elkalandoztam, de ez most mindegy. A kérdés attól még adott.