Ha minden igaz, akkor a 114. fejezetről írtam utoljára bővebben, szóval ideje szót ejtenem a legutóbbi fejezetekről is. ^^
115. fejezetSzóval, az Albiont a Démon Klán hozta létre, és a Tízparancsolat feltámasztásával, ő is felébredt. Ez mindenképpen érdekes, ha azt nézzük, hogy 4 klán kellett a Démon Klán lepecsételéséhez. Az Albion ereje töredéke lehet a démonokénak, mégsem tudták őt sem elpusztítani az Ősi háborúban.
Slader szavai alapján, a szürke démon formájában lévő Hendrickson is valahol 5500 környéki erőszinten lehetett.
Tetszett, hogy Arthur emberei nem teljesen haszontalanok.
Merlin pedig visszavásárolta Meliodas, Szent Kincsét, amit a fogadó megalapítása miatt adott el. A minimum az, hogy Merlin részesedést fog kapni a fogadó bevételéből ezek után.
115,5. fejezet: Edinburgh vámpírjai II. fejezetOrlondi arca nagyon emlékeztet valakire, de nem akar egyszerűen eszembe jutni.
Hoppá! Volt valami egyesség a Vámpír Klán és a Démon Klán között, de Zeldris/Zeldoris megszegte azt, és mivel nem tudta legyőzni őket, lepecsételte a Vámpír Klán-t. Erről szerintem hallani fogunk még bővebben.
Mókás volt látni, ahogy az 59. fejezetben említett dolgok tényleg megtörténnek.
Escanor nagyon nagy forma! Bírtam, amikor elkezdett áradozni Merlinről. A Databook azt mondja, ember, de elmondása szerint valamilyen átokkal született. Valószínűleg, azért akart még hajnalodás előtt hazaérni, mert ahogy növekszik az ereje, úgy a személyisége is megváltozik és utálja a macsó személyiségét, nem beszélve a többiekről.
116. fejezetA Lostvayne képessége leegyszerűsítve, a beépített Kage Bunshin no Jutsu. Az ötszörös Full Counter azért már hagyott némi nyomot maga után.
Gerharde tipikusan az a karakter, akit amikor először meglátsz, már tudod, hogy rosszban sántikál.
Az anorexiás Albion megjelenésére nem számítottam. :O
117. fejezetAnor-Albion látszólag jobban tolja, mint az előző.
Titkon azt reméltem, hogy Jericho kapni fog valamilyen power up-ot, mondjuk Ban vérét megissza és ő is halhatatlan lesz, de csak statisztált szegényke, azon kívül, hogy megmentett egy tündért. A Databook szerint nincs mágiája, szóval egyelőre rejtély marad, hogy Ban sérülései miért nem gyógyultak be a vágásaitól, Byzelben. Ami még érdekes lehet az az, hogy Jericho idősebb Guilánál 2 évvel, a maga 18 életévével, pedig én Guilát gondoltam volna az idősebbnek kettejük közül.
Gerharde hozta, amit vártam tőle.
118. fejezetMivel Kingnek, a széria kezdetétől megvolt a Szent Kincse, ezért logikus, hogy nem a teljes erejét láthattuk a Chastiefolnak egészen eddig a fejezetig. King nem tűnt annyival erősebbnek a többieknél, pedig a Szent Kincsnek nem kicsit kellene megdobnia a Bűnök erejét. Látszólag, azonban nem jár mellékhatások nélkül a Szent Kincs teljes erejének felszabadítása. Mindenesetre, szép volt, King!
118, 5 fejezet: Harlequin és HelbramBírom ezt a párost, szóval tetszett ez a rövidke visszaemlékezés. Tetszik ez a megoldás, hogy extra fejezetként vannak a visszaemlékezések tálalva, így sem az olvasó, sem pedig a történet nem esik ki a ritmusából.
119. fejezetKorábban már írtam róla, hogy Hendrickson lehet nem volt önmaga a Szent Lovag saga idején, de a Dreyfusos megjegyzése megint erre enged következtetni. Fraudrin színre lépése után nem lepne meg, ha Hendyt hipnotizálták volna korábban, vagy hasonlók.
Említésre került, hogy a Tízparancsolat egy bizonyos Démonkirály alatt szolgált. Remélem, Meliodasnak nem lesz köze az utóbbihoz.
Szinte vártam, hogy mikor ugrik rá az 5 Meliodas, Elizabethre. Még szerencse, hogy Slader is velük van, így beszállhat Mel gyepálásába. Merlin pedig gondoskodott róla, hogy Arthur ne láthasson illetlen tartalmat.
Diane, Szent Kincsének képességet természetesen nem hallottuk. Suzuki-sensei nem szeretné ilyen könnyedén lelőni. ^^
Most pedig jöjjön az elkerülhetetlen:
"És most mennyinél tart? Hány egységet ér el a harci kapacitása?"
"Messze 8000 fölött!"
"Az nem lehet! Biztosan jól látod?! Nem lehet ilyen erős!"
Személy szerint, nem írnám le Galant. Ebben a szériában, még a gyengébb ellenfelek is megúszták one-shottolás nélkül, így nem fognak egy 26000-res erőszintű tagot olyan könnyen félresöpörni. Lesz itt sírás, rívás rendesen. Nem tartom kizártnak, hogy Arthur ereje felfog ébredni és kulcsszerepe lesz a harcban.