Goku2000
Vendég
|
|
« Válasz #270 Dátum: 07 aug 08, 17:04:57 » |
|
Wikipédiáról: "A cselekmény egy alternatív közeljövőben (vagy egy alternatív jelenben) játszódik: egy diktatórikus távol keleti országban (minden jel Japánra utal) egy kilencedikes osztályt (21 lányt és 21 fiút) élet-halál harcra kényszerítenek: egy szigetre viszik őket, ahol ellátják őket fegyverekkel a golyószórótól kezdve az étkezésnél használt villáig, és mindenki kap egy robbanó nyakörvet. Feladatuk az lesz, hogy legyilkolják egymást. Ha egy napig nem hal meg senki, akkor a robbanó nyakörvek végeznek mindannyiukkal. A "játéknak" csak egyetlen túlélője lehet, a "győztes". A regényt a gyerek szereplők közötti véres konfliktusok miatt gyakran nevezik a huszonegyedik századi japán "Legyek urának" Sir William Gerald Golding regénye után (1954)." A könyv: "A BR a szerző, Takami Kósun egyetlen regénye. Először az Óta kiadó (Lásd: Ohta books.com) gondozásában jelent meg (ami korábban sok más társához hasonlóan visszautasította annak antiszociális tartalma miatt). A kiadó ezzel nyitott a könnyebb műfajok felé. A könyv végül hatalmas siker lett, a fogadtatásához hozzátartozott egyedi belső tervezése, amivel erős képszerűséget ér el (sok illusztráció, gondos tipográfia, térképmellékletek, stb.), hasonlót mintha máris manga lenne. A cselekmény 42 szálát a gyilkolás dramaturgiája fogja összet, a tér-idő egység közel pontos betartásával. A regény illúzióktól mentes. Mikor már csak hárman vannak (nagyjából azok, akikkel kiépült az olvasó szimpátiája) jelenik meg a csavar, amitől nem pusztán a különböző módokon kivitelezett gyilkosságok részletes felsorolásáról szól a könyv. Magyar kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó Kiadás éve: 2006 (első kiadás) Fordította: Mayer Ingrid Oldalszám: 740 Kategória: szépirodalom"
2000-ben kiadták 15 kötetes manga formájában, és ugyanebben az évben film is készült belőle, amit fórumokon nagyon lehúznak, mert a könyvhöz mérve nagyon gyengére sikerült.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #271 Dátum: 07 aug 08, 17:38:21 » |
|
Köszönöm a részletes beszámolót..., ezzel sikerült elijesztened. Mivel utálom Golding Legyek ura alkotását. Soha nem értettem, mit favorizálnak benne ennyire... A beavatás sokkal jobb tőle, habár az se vmi nagy szám... ;D
|
|
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla! De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis! Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan
|
|
|
Gk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Zisten
|
|
« Válasz #272 Dátum: 07 aug 08, 18:11:24 » |
|
Legyek ura: amikor el kellett olvasnom (mivelhogy kötelező volt) egész szépen teltek a napjaim, aztán egyszercsak nagy fordulatott vett az egész és a történet elejéhez képest, idézem a hangulatot: a gyerekek éldegélnek a tengerpart közelében... a véghangulat, ezt most idézem is,,Röfi feje szétloccsant a sziklákon" vagy valami ilyesmi... :-X sztem egy nagy **** >
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #273 Dátum: 07 aug 08, 19:42:05 » |
|
Ezért mondom a kötelezőkkel csak az olvasás szeretetét akarják elvenni, ja és szerintem kitűnően csinálják. Ha véletlenül ráhibáznak egy jó íróra tuti a legrosszabb könyvét választják ki.. ;D Még Shakespeare-nél is képesek voltak a Rómeó és Júliát beválasztani, ezért nem is olvas a többség tőle többet... ;D Pedig ennél még a királydrámái is mennyivel jobbak... :
|
|
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla! De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis! Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan
|
|
|
Balin
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #274 Dátum: 07 aug 08, 20:07:51 » |
|
Nálunk lehette választani és én a Hamletet olvastam.
|
|
|
Naplózva
|
Még mindig a fórum elsőszámú nő gyógyásza aki ingyenes mellrák szűrést vállal. LORD OF MORIA Tanítványaim: Petikek, Kronosz7 Kenshin hites ura Hugica:Csillus
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #275 Dátum: 07 aug 08, 20:17:41 » |
|
Mázlista... Nekem kb 1 hónapig tartott elolvasni, pedig minden nap egy oldalt írtam elő magamnak..., életemben nem tartott ilyen hosszú ideig végigszenvedni egy könyvet, pedig ez aztán tényleg minimális lélegzetvételű... Pedig gyorsan olvasok és a hosszabbakat jobban is szeretem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Rina
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #276 Dátum: 07 aug 08, 21:10:33 » |
|
Shakespeare alkotásai nekem bejöttek monjuk csak 4-et olvastam el belőlük a Hamletet , Rómeo és Júliát,Szentiván éji álmot (ez mondjuk nem érdelet annyira) és a VIII. Henriket
|
|
|
Naplózva
|
Az emberek döntései a kulcs a boldogság kapujához!\\\"
\\\"Küzdj hogy, mind elérd a céljaid\\\"
|
|
|
Amy Lee D.
|
|
« Válasz #277 Dátum: 07 aug 09, 20:28:45 » |
|
Legyek ura: amikor el kellett olvasnom (mivelhogy kötelező volt) egész szépen teltek a napjaim, aztán egyszercsak nagy fordulatott vett az egész és a történet elejéhez képest, idézem a hangulatot: a gyerekek éldegélnek a tengerpart közelében... a véghangulat, ezt most idézem is,,Röfi feje szétloccsant a sziklákon" vagy valami ilyesmi... :-X sztem egy nagy **** > Életem egyik legszörnyűbb könyve ez volt... ( úgy szörnyű, hogy már fogtam az arcom mikor olvastam) mondjuk mind-e mellett szerintem nagyon jó... De nekünk nem volt közetelző, eddig...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 aug 09, 20:30:29 írta Amy Lee D. »
|
Naplózva
|
|
|
|
Gk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Zisten
|
|
« Válasz #278 Dátum: 07 aug 09, 20:30:44 » |
|
nekem ezt kb. 7.-be kellett magamba nyomnom, rohatt naplót készítenem...stb... :-X de tényleg ritka sz*r egy könyv... ;D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Amy Lee D.
|
|
« Válasz #279 Dátum: 07 aug 09, 20:41:11 » |
|
7.-ben nem mondod :o 7.-ben tényleg rohadt rossznak tartottam volna én is főleg hogy kötelező Általánosban minden könyvet utáltam
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Zisten
|
|
« Válasz #280 Dátum: 07 aug 09, 20:44:09 » |
|
én megmondom őszintén a Tüskevárat annyira sz*rnak tartottam az első 5 oldalból, hogy kidobtam a kukába, miután ráírtam nagy betűkkel, hogy ilyen f*st írni BŰN! aztán anyám kivette megszidott és bezavart a szobámba...MEGÉRTE!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Handy
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #281 Dátum: 07 aug 09, 20:48:38 » |
|
Én most kezdtem el a kötelezőt, a Kőszivű ember fiai-t, de csupa nem magyar szó van benne, és totál enm értem az egészet, de má most elegem van belőle! >.< Van néhány oldalon pár magyarázat, de még egy csomó nemtommilyen nyelvű h*lye szó van benne...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balin
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #282 Dátum: 07 aug 09, 20:51:19 » |
|
Hát latin és német szavak vannak benne. Egyébként én sem bírom Jókait de ez egy jó történet.
|
|
|
Naplózva
|
Még mindig a fórum elsőszámú nő gyógyásza aki ingyenes mellrák szűrést vállal. LORD OF MORIA Tanítványaim: Petikek, Kronosz7 Kenshin hites ura Hugica:Csillus
|
|
|
Gk
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Zisten
|
|
« Válasz #283 Dátum: 07 aug 09, 20:52:46 » |
|
azt a könyvet dobd ki! :idegroncs: méghozzá nagyon gyorsan! majdd 30 év múlva elolvasod, akkor talán majdd érteni fogsz belőle egy szót! :idegroncs: Jókai > ha egyszer odajutok elé, azt nem tezi zsebre! :idegroncs: szemét állat! nem szeretem Jókait!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Amy Lee D.
|
|
« Válasz #284 Dátum: 07 aug 09, 20:54:38 » |
|
Én most kezdtem el a kötelezőt, a Kőszivű ember fiai-t, de csupa nem magyar szó van benne, és totál enm értem az egészet, de má most elegem van belőle! >.< Van néhány oldalon pár magyarázat, de még egy csomó nemtommilyen nyelvű h*lye szó van benne...
én a Kőszivünek köszönhetem hogy olvasni kezdtem, szal nekem nagyon tetszett Gk ma valahogy nem egyezünk könyvilegXD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|