Mozifilm 2.: Az Utolsó Küldetés:Először is, szeretném megköszönni megint a kedves fordítónak a munkáját! Asszem 1 hete jött ki az angol felirat 1300 sorral, Tapion-sama pedig ilyen jó minőségű sub-ot adott ki ilyen gyorsan, hát nem semmi!
Maga a film sajnos nem lett olyan jó, mint vártam
A grafikai minőség és a háttérzenék teljesen rendben voltak és a harcjelenetek is nagyon adták, csak maga a története... Most komolyan, 2014 van és még mindig ezt a sablon anime movie dolgot követik... Jön 1 random és persze baszott erős gonosz alak, aki vagy a világot vagy rengeteg embert akar elpusztítani (jelen esetben az utóbbi). Ez az önuralomra törő rosszindulatú karakter persze nem is annyira random, mert hát őt mindig is ismerték, csak egy halvány lila megjegyzés se volt róla (hmm, zodiákus? xD). Ennek a gonosznak persze van pár társa/szolgája, akiket elsőnek nem tudnak legyőzni, mert hirtelen támadnak be, csak majd a movie közepén egyesével ütik ki őket... Oké, hogy shounen meg minden, de én a HxH sorozatot pont azért imádtam meg, mert bőven nem sablonos volt, hanem tele volt egyedi dolgokkal. Ez a film meg teljes ellentéte, egyszerűen nem méltó a HxH névre, lehetett volna egy Naruto vagy Bleach movie is...
Az eleje még jól indult, tetszett, hogy visszahoztak sok régi szereplőt (persze semmi hasznuk nem volt) a Mennyország Tor..Mennyek Arénájával egyetemben.
Jó volt látni Wingu-sant és sushit, zushit. Továbbá Kurapikát és Leoirot is öröm volt nézni. Na meg Hisoká... ja őt nem, mert a napnál is világosabb, hogy semmi haszna nem volt=fanservice... Bár így is volt 1-2 jó jelenete (főleg a pókemberes Leorioval
), de annyira jelentéktelen volt ott, legalább harcolt volna valakivel... Az arca pedig... te jó ég, hogy nézett az ki?!!! Annyira nem volt Hisokás, hogy az valami nevetséges... Killua hajával volt még ez. Egyébként a grafika ahogy mondtam nagyon minőségi lett, nem ezzel volt a baj!
Továbbá jó volt látni Paristont is, ahogy boldogan int és mosolyog XDD Besírtam rajta, szerintem ő volt a legviccesebb a movie-ban!!
Azonban maga a történet nagyon unalmasra és elcsépeltre sikeredett, de ezt ők se tagadták, hisz a Kurata törzshöz viszonyították magukat
Mármint az Árnyak. Netero és Jed között se volt semmi hangulat vagy feszültség, mintha 2 ismeretlen társalgott volna. A harcok jók voltak (kivéve az utolsó), főleg a nagydarab fickó ellen, akit Gon és Kilua együtt nyomtak le, nekem az tetszett a legjobban
A végső csata pedig nagyon siralmasra sikeredett. Amikor kiszabadult Netero és leidézte a Buddháját már-már felcsillant a szemem, de utána megint Gon... Akármennyire is nem tetszett a Kiméra Hangya ív, azt el kell ismernem, hogy ott nagyon jól meg volt oldva a Bossfigh-t. Kivételesen NEM a főszereplő győzte le a főellenséget, ergo nem volt sablonos, de ugye ez itt totál nem így volt. Gon kapott egy Ont, az nem volt elég, utána Netero is felturbózta és végül lenyomta Jed-et... 1 Power Up-ot is nehéz már megbocsátanom ennyi shounen anime után, nem hogy kettőt, egyszerűen nevetséges volt az egész. Illett volna Netero-nak lerendeznie teljes egyedül ezt, hisz a barátjáról volt szó.
Hát srácok, én erre a filmre egy
6/10-nél nem tudok jobbat adni. Egyszerűen sokkal többet vártam, nem egy 100. Naruto/Bleach movie-t, de lehet velem van a baj, hogy túl magasra tettem a mércét. Ha adnak egy kevésbé sablonos és fordulatosabb cselekményszálat és Hisokának egy Hisoka arcot, akkor sokkal jobb pontszámot kapott volna, így viszont ezzel kell beérnie. Az első movie-t jobban élveztem.
Annyiban még érdekes ez a film, hogy ugye a Kiméra hangya ív elején játszódik, Kite meghalása előtt. Ezt a moviet tavaly ősszel/télen vetítették Japánban tehát a 100-110. HxH epizódok környékén. Ott még semmit sem tudtunk Netero technikájáról vagy Paristonról, ergo még spoileres is volt a közönség számára a film