Aes Sedai
|
|
« Válasz #5805 Dátum: 14 feb 26, 15:17:18 » |
|
Megint én vagyok, bár most nem annyira segítséget, inkább csak tanácsot kérek. A laptopom akkumulátoráról lenne szó, az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék vele a legkíméletesebben bánni? Hogy minél hosszabb legyen az élettartama. Tehát pl. hogy amikor csak lehet, mindig töltőről használjam, vagy merítsem inkább és csak akkor dugjam be a töltőt, amikor már kevés van benne? (Nem kisütésre gondolok, mint a régi akuknál, az tudom, hogy az újaknál már marhaság. Hanme csak, hogy egy szintig mindig lemerítem)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5806 Dátum: 14 feb 26, 15:25:24 » |
|
Érdemes fagyasztóban tartani. Vicc nélkül. Én úgy tudom, akkor a legjobb ha mindig teljesen lemeríted és újratöltöd. Ha folyton töltőről megy, akkor hamarabb tönkre megy.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #5807 Dátum: 14 feb 26, 15:27:18 » |
|
A fagyasztós dolog kicsit macerás lenne. De a másik az megfontolandó, mert ügyelni akarok, nem akarom, hogy nagyon hamar tönkremenjen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5808 Dátum: 14 feb 26, 15:52:22 » |
|
Én azt szeretném kérdezni, hogy mi van akkor, ha a Google Chrome meghülyült? Már olyan szempontból, hogy ha új lapot nyitok, csak nagy fehérség van, nem hozza be a most bezárt oldalakat, gyakran látott oldalakat stb., és ez elég zavaró. Előre is köszönöm a segítséget.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5809 Dátum: 14 feb 26, 19:49:04 » |
|
A 2013-as Space Pirate Captain Harlock símű CGI-hez tud valaki magyar feliratot valahol? PÜ-ben várom a választ! Köszi!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dancsa
|
|
« Válasz #5810 Dátum: 14 feb 28, 22:32:34 » |
|
Érdemes fagyasztóban tartani. Vicc nélkül. Én úgy tudom, akkor a legjobb ha mindig teljesen lemeríted és újratöltöd. Ha folyton töltőről megy, akkor hamarabb tönkre megy.
fagyasztó nem feltétlen a legjobb dolog neki... sőt lehet hogy többet árt mint használ. A mindig lemerítem majd feltöltöm a Ni-Cd és Ni-MH akkukra még igaz volt hogy kell neki, de a Li-ion aksik többségének fölösleges élettartamcsökkentő. - ha kímélni akarod az akkumulátorát, akkor tölsd fel, vedd ki a gépből és tedd a polcra és nehasználdXD
|
|
|
Naplózva
|
AnimeplanetEgykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=) -- Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #5811 Dátum: 14 márc 02, 00:24:08 » |
|
Mi értelme egy akkumulátoros gépnek, ha nincs is benne? xD Az amolyan ne állj ki a garázsból, akkor biztos nem kopik a motor. Nekem olyan verzió kell, amikor az aksi azért benne marad a gépben. Más: mit tudok tenni egy behalt konnektorral? Nem égett a lámpa ami bele van dugva, átvittem egy másikhoz, ott működött, szóval tuti a konnektor a hibás? De mi romolhat el benne? És hogyan tudnám javítani?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #5812 Dátum: 14 márc 02, 00:42:59 » |
|
Szerintem csak irónia volt, és arra célzott, hogy csak akkor kíméled, ha nem használod.
Vegyél új konnektortestet. Kapcsold le a biztosítékot (lehetőleg mindet, ha nem tudod, melyiket kell lekapcsolni.) Csavarozd ki, és vedd le a dugaljat, alatta lesz a régi biztosítótest, rajta három vezeték (fekete, kék, zöld) lecsavarozva. Ezeket csavarozd ki, tedd be az új testet, és a helyes sorrendben csavarozd vissza a vezetékeket, majd rögzítsd a falhoz, és tedd vissza a dugaljat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #5813 Dátum: 14 márc 02, 00:50:13 » |
|
Köszi a választ. Ezt megjátszom majd. Úgyis egy másikat is szét kell szednem, az csak kilazult, és még nem volt kedvem megigazítani.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #5814 Dátum: 14 márc 02, 01:08:56 » |
|
Konnektort akartam írni biztosító helyett. Ja, és még valami: vigyázz a fekete vezetékre, mert az nem hiába fekete. Illetve a földelést mindig jó helyre kösd be (három vezeték esetén alulra), mert ha az rossz helyen van, akkor bármi megrázhat, amit a konnektorba dugsz. Ha meg három vezetéknél többet találsz, akkor a konnektor nem szabványosan van bekötve, és inkább hívj szerelőt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #5815 Dátum: 14 márc 02, 01:26:58 » |
|
Okés ezeket is figyelembe veszem majd. jövő héten ezt is meg kell néznem akkor, sajna holnap nem hiszem h bármi villamos bolt nyitva lenne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dancsa
|
|
« Válasz #5816 Dátum: 14 márc 02, 12:46:46 » |
|
aki nem ért a konnektorokhoz, ne szereljen konnektort!Illetve a földelést mindig jó helyre kösd be (három vezeték esetén alulra), mert ha az rossz helyen van, akkor bármi megrázhat, amit a konnektorba dugsz. ez még majdnem igaz is. btw ha szabályszerűen van ott megcsinálva a dolog, akkor a barna vagy fekete a fázis. az gyilkol. a kék a nullvezető. az nem gyilkol. ehhez a kettőhöz csatlakozik a villásdugó két villája. a hamadik az védőföld/EPH, ami sárga-zöld cirmos vezetéken szokik menni. az nem fáj, az van konnektor szélén lévő fém biszbaszra kötve. a msáik vége meg a földbe van temetve a ház alatt remélhetőleg. és az embernél legyen egy fázisceruza, hogy meggyőződjön a helyzetről, mielőtt hozzányul a konnektorhoz.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 02, 12:49:26 írta Dancsa »
|
Naplózva
|
AnimeplanetEgykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=) -- Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #5817 Dátum: 14 márc 02, 12:52:42 » |
|
aki nem ért a konnektorokhoz, ne szereljen konnektort!
Én hiszek Saphiban. Amúgy szerintem meg tudom csinálni. xD Dugót már cseréltem, ez se különbözhet tőle annyira. Ha meg lekapcsolom az óránál a főkapcsolót, akkor csak nem lesz gond.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dancsa
|
|
« Válasz #5818 Dátum: 14 márc 02, 12:56:13 » |
|
nekem is hihetsz, de attól hogy én értek hozzá, attól te még nem fogszXD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #5819 Dátum: 14 márc 02, 13:49:02 » |
|
Amúgy akartam is mondani, hogy nagyon nagy lazasággal kezeled a dolgot annak ellenére, hogy még azt sem tudtad, mi romolhat el benne. Nekem például apa áramszolgáltatónál dolgozott, kiskoromtól nagyon sok konnektorcserét láttam, de segítség nélkül így sem kezdeném el. Megszerelheted a lakásban a zárat, a szekrényt, a polcot, mert semmi bajod nem lesz tőle, de az árammal jobb vigyázni, mert a legveszélyesebb, amivel otthon találkozhatsz. És hiába kapcsolod le a főkapcsolót, akkor is úgy kell dolgozni, mintha lenne benne áram (mert lehet, hogy van). Ráadásul hiába van lekapcsolva a kapcsoló, ha rosszul kötöd be, onnantól az a konnektor életveszélyes lehet, ahogy írtuk. Bocs, hogy letöröm a magabiztosságot. Amúgy a nyakamat teszem rá, hogyha az ózdi betontelepen leszereled a konnektort, nem az általunk leírt fekete-fázis, kék-nulla, piros/zöld/sárga - földelés variációt találod, hanem egy hatalmas egyszínű/másszínű vezetékhalmazt. Dancsa, ha már itt vagy: nincs esetleg valami tipped a pár hozzászólással korábban vázolt youtube-probléma ellen?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|