24 nov 15, 10:40:39 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 35
  Nyomtatás  
Szerző Téma: PoKémon (GameBoy és Nintendo DS)  (Megtekintve 114147 alkalommal)
0 Felhasználó és 9 vendég van a témában
Shiro
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #270 Dátum: 12 aug 19, 19:11:46 »

A firered-ről

A játék maga baromi könnyű volt, mármint a harc részére gondolok.  Így nem értem azt, hogy youtubon fent van egy csomó videó a végigjátszásról, de a gyerek ott szerencsétlenkedik már az ilyen alapszintű harcoknál is. Ha nem kéne azokat a sziklatologató meg bozótvágó képességeket felaggatni valamelyikre, akkor simán végigvihető a szalamandrával

Az elemi négyes na ök azok akiknél kicsit kell taktikázni, vagyis hogy számít az elem.

A teremvezetők is kb egy pokemonnal elintézhetőek.  A kőkukacnak, meg a tengeri csillagnak is elég volt egy egy lángszóró. xD

Visszatérve a bajnokok ligájára.

A legnehezebb ellenfél szerintem Lorelei volta vizi és jég pokemonjaival.  Ha bár lehet nem úgy kellet volna nekirontanom, hogy lvl60 Szalamandra lvl 54 Gyarados lvl 30-35  Átkos, Sáska, Kicsisárkány.

A másik vicces dolog, hogy kb 30-as szintű az utolsó teremvezető a bajnoksághoz meg kb 50-60-as szintű koboldok kellenek, szóval van egy kis szinthézag. Ne az hogy szerencsétlenkedjél és nyírj ki valamit négyszázezerszer ami végül is már alig ad xp-t.  Még szerencse, hogy emuval fel lehet gyorsítani a játék futását.  ikszdé

De aztán ott meguntam, hogy az égi sárkányom lvl60-as, a sáskám meg lvl 45-ös lett.

Mondom marad a három sárkány, mellé berakom a három jómadarat. ja meg vettem nekik egy pár támadást, ha már úgy is egy csomó pénzem volt. Kúl2

S akkor visszatértünk a bajnokságra: Lorelei még mindig a legnehezebb, de megúsztam egy áldozattal és két legyengülttel. A sorrendben és nehézségben a második Kouga, ott is volt egy áldozat és egy legyengült.
A harmadik a kriptaszökevény banya ö nos idegesítő volt, hogy sem ő sem én nem tudtunk instant kill-t alkalmazni.
Habár ha eleve Salamandrát dobom, az sorba leszedte volna az összeset. Végül is a leggyengébb volt.
S végül Dragon Lance aki azt állította magárol, hogy ú a legerősebb a négy közül. Szerintem meg csak max 3.

S akkor végül a rivál elleni harc. (-ok)
Úgy nézett ki, hogy végül is összeszedte magát azután, hogy az egész bandáját többször sorra aláztam egy vagy két manóval, de így is kb csak a sárkánylándzsa szintjén volt.

Az ai-si lehetne kicsit értelmesebb.
A teknősével csinál egy esőtáncot, azt agyoncsapta az kolibriim. Utána beküldi  tüzelő kutyát. Pojén

Lehet mondani, hogy a madarakkal könnyű, de hát végül is az a lényege egy rpg-ek, hogy az elérhető legerősebb. cuccokkal mész a boss ellen. Ráadásul más erpégékben nem egy könnyű 1v1 a boss fight, hanem 3v1, vagy 4v1 és a boss van egyedül.

Talán annyival érdekesebb é tehették volna a harcokat, hogy a vad pokemonok életét megduplázzák, a befogottakét meg meg négyszerezik, és nem lennének nagy számmal ilyen unalmas instant skilles győzelmek.

Jó az altatás meg mérgezés néha idegesítő volt, de azok se voltak kihasználva annyira mint amennyire lehetett volna őket.

ui Égisárkánynak a gyalázás skillje elég király, de ugyanakkor kicsit szánalmas is, hogy egyetlen támadással elintéz három ellenséget.

ui2: S persze lettek volna még a bogyók amikkel tovább lehetett volna doppingolni a kis zsebszörnyeket. De minek?

ui3: Kristályban is vannak jutalmak a befogott szörnyecskék száma után, és ha igen akkor mik? Meg persze mennyire szükségese a továbbjutáshoz.

« Utoljára szerkesztve: 12 aug 19, 19:19:08 írta Shiro » Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

« Válasz #271 Dátum: 12 aug 19, 19:30:51 »

valójában lance a legerősebb, sőt ha garynek nincs ice támadása, őt is bedarálja szerintem. dragonite nem játékszer, legerősebb pokemon mewtwo után a generation 3ba.
30as szitnet nemtudom honnan veszed, 8.jelvény dzsovánni dzsigoló és neki van 50ese is. 1 zapdossal végigverhetted volna jeges/vizes nénit, messze nem az a legjobb szerintem. Ai egyébként meglepő módon eléggé fejlődik, 5ös generációkba már a 3as pörgős ahrcoktól kezdve mindent bevetnek. Én mindig hüyleségnek találtam a sitrus berryt, mivel ha majdnem megölöd a főpokemont, és felgyógyítja magát, akkor eszébe se jut hogy a következő támadásba beleájul és nem gyógyít...
egy kis fun altervatíva: mivel meowth, képessége hogy felvesz tárgyakat amik nincsenek az úton!!! ezért megfontolandó befogni 3-4et, ugye alapbol összeszedsz 5-7 vagy ilyesmi számú rare candyt, és mikor volt 3 mijáú csapatomba kb 15 cukrom volt a végén, bár 80%ba berryket találnak.

kicsit funoltam azzal az attack számlálóval, egy fire típus akinél van charokal, 999(jó ilyen sose lesz) speciál attackja van, 100as szintű, +6ba van, az ellenfél 1es s.deffel rendelkező -6ban lévő amire 400%ot sebez a tűz, pl egy leaf/bug, arra rácsapna a blast burn egy enyhe 3milliós sebzést, de ha a másik is 999 s.deffel bír akkor csak 11ezret  Pojén
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 19, 19:36:32 írta Yamael » Naplózva

Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája.
A reményhal meg utoljára
Shiro
Moderátor

« Válasz #272 Dátum: 12 aug 19, 19:49:20 »

Jó elnéztem, nekem voltak ott a sok harmincasaim a Szalamandra mellett.  smirksweat

A kristálynál azt sikerült előbb olvasnom, hogy ha tűztípusút választaz kezdőnek, akkor azzal a legkönnyebb a játék, a fűvel meg a legnehezebb. kb mennyivel?

Mer lehet újrakezdem fűvel. Nyelvesít
Naplózva

Kazekage sama
Uchiha Madara
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #273 Dátum: 12 aug 19, 19:54:31 »

Én úgy olvastam hogy a Dittok a Freeza létrehozásánál létrejött egyik selejt faj.
Naplózva

Shiro
Moderátor

« Válasz #274 Dátum: 12 aug 19, 20:03:59 »

Mewtwo eredete -1. rész.

Hajdanán élt Freeza az univerzumot uraló hatalmas erejű zsarnok kinek gonoszsággal teli szívét csupán a macskák tudták meglágyítani...

... s így született Mew, akinek a dns-éből klónozták Mewtwot. aki így már nem csak erőben, de külsőben is jobban hasonít a papára.

Ditto is beleillik ide, hisz Freezának is volt átváltozó képessége. Hát végül is mindenki örököl valamit.
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 19, 20:09:07 írta Shiro » Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #275 Dátum: 12 aug 19, 21:02:19 »

annyiban nehezebb hogy első gym az flying a második meg fü és bír egy schyterrel, azt heló. pont bastian leírta a gymeket és pokéjikat, asszem az a crystal, vagy ha nem hát kisnyúl. (egybéként heartgoldot kitolta egy gyerek akinek végigjátszását olvastam solo chikoritával, de vért hugyozott az első gymnél, mivel roots healeli a ganékat, és nem bírod csökkenteni accuracyt madarak passívja miatt.)
azért mewtwo sokkal erősebb mint mew, bár mew az "hasznosabb" mivel minden egyes skillt megtanulhat a gamekbe, itt egy kis trükk hogy lehet befogni yellowba.
http://www.youtube.com/watch?v=J6hU-f_Q8Vk a léyneg hogy az előtt enterezünk mielőtt megtámad a susnyásban bújó, majd abrával teleport centerhez és elbattyogunk slowpokeoshoz úgy hogy amgunkra húzzuk (ha melléálllunk befagy), leverjük (vagy emghalunk, ilyenkor több mewt is befoghatunk, mivel többször kihívható a slowpokos), és ha megindulunk visszafelé betámad minket mew!
egyébként waterrel a legkönyebb, a kristal mivel tanul ice támadást, ami mint mindig überbrutális a végén.
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Shiro
Moderátor

« Válasz #276 Dátum: 12 aug 19, 21:41:53 »

Ó hát utána nézhettem volna, hogy van e a 2. gen-es játékoknak feljavított változata. smirksweat

Szóval a soulsilver szebb és nehezebb?  Hümm-hümm Azt hiszem kicsit hosszabb is lehet, mint a kristály, hisz a DS emu hoz már kicsit több proci kell, így azt már nem lehet 13x-os sebességgel pörgetni, mint a kristályt. Nevet

Chikorita solo?  ikszdé (mármint, hogy semmit sem fogott be, még bozótvágónak meg sziklagurigatónak se, vagy ilyeneket azt lehet? Valamint fejlődés tilos, vagy vagy azt szabad?)
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 19, 21:45:13 írta Shiro » Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #277 Dátum: 12 aug 19, 22:36:57 »

fejlődés tilos és előnyös ha nem teszi, mivel hamarabb tanulja meg a skilleket, és hamarabb lesz lvl100. nyilván volt hm pokémonja, (mivel 4 hm nem is elég, és surfot soha életbe nem tanulhatja meg  Pojén)
nem nehezebb, inkább könyebb; csak szebb grafikán lényegébe full ugyanaz, ssilverbe először lugiát, hgold ba pedig hooht kapod meg.  (ez a különbség)

egyébként én előnyben részesítem a soló pokemont mint a csapatot, a végén mindenki egy ütésből fekszik, mint ha mike tyson lenne !

egyébként ja, én toltam 10xes speeden crystalt, hát volt a ghost gym ott vagy 20percig ügyeskedtem mire oda értem bosshoz, mivel ha rosszra lépsz visszadob  ikszdé. amúgy elég challenge az első gym chikoritával ebben egyetértek vele, utána kánaán fogad.
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Shiro
Moderátor

« Válasz #278 Dátum: 12 aug 19, 22:57:23 »

Magyarán akkor a gbc-s verzió a nehezebb. mert a no$gba is csak alig 65%-os sebességet tudtam elérni, úgy, hogy mindent levettem.

Na akkor vissza a kristályhoz.

only chikorita run:

Ami a sáska ellen jó ötlet volt, vagyis az alap normál támadást 35 dam, lecserélni a kút-ra 50 dam.

A tehén ellen visszaütött:  a hm felejthetetlen, így nem tudom lecserélni .

A synthesis lesz helyette feláldozva (potik helyettesítik)

Támadás variánsok mivel alapból erős védelmi statokkal rendelkezik, így azokra építenék

A verzió
1. solarbeam
2. sunny day
3. reflect
4  ligt screen

B verzió
1. leech seed, razor leaf, giga drain (var.)   
2. body slam, iron tail, ancient power (var.)
3. reflect
4  ligt screen

« Utoljára szerkesztve: 12 aug 20, 07:28:44 írta Shiro » Naplózva

Bastian
Moderátor

« Válasz #279 Dátum: 12 aug 20, 08:44:08 »

Ha maradsz a kristálynál, akkor én ezt javasolnám Chikoritához:

1. Curse/Snore/Sleep Talk
2. Body Slam
3. Razor Leaf
4. Light Screen/Rest

A Curse szépen növeli az Attackot és a Defenset, viszont a Speedet csökkenti. Így lehetne maximalizálni az Attackot és a Defenset és amikor közel járnál ahhoz, hogy kiütnek, akkor csak benyomod a Restet.  A másik lehetőség a Light Screen, így viszont nem tudod magad healelni, de a Special Defensed is növekedne, legalábbis 5 körig. A Body Slam meg paralízist okozhat 30% eséllyel. A Razor Leaf meg a STAB miatt kell.
A Snore sebezne 40-t, amit akkor használhatsz, amikor alszol. A Sleep Talk meg véletlenszerűen választana ki egy mozdulatod a 4 közül, amikor alszol, tehát trükkösebb, de így akár a Body Slamet vagy a Razor Leafet is ráküldheted, ha szerencséd van.

A Sunny Dayjel az a bajom, hogy az a Tűz típust is erősíti. Olyan mint a Raind Dance és az Elektromos típus. Nyilván a SolarBeam miatt kellene. A Leech Seed ebben a generációban még nem sokat ér, mert hiányoznak a szuper védelmet erősítő skillek hozzá, ráadásul a Giga Drain is csak 60 sebez és csak 5 PP-je van.  Az Iron Tail elég pontatlan viszont a Jég típus ellen jól jöhet. Az Ancientpower meg szintén csak 5 PP-vel rendelkezik, ráadásul breedelni kell Chikoritát hozzá, és csak 10% eséllyel emeli meg az összes statodat. Érdekes, hogy ezt jónak találják az alkotók, mert az Ancientpower még az ötödik generációban is ugyanaz, mint a másodikban.  Mivel nincsen Brick Break, a Light Screen és a Reflect még nem hasztalan.
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 20, 08:58:25 írta Bastian » Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #280 Dátum: 12 aug 20, 08:46:35 »

új verzióba volt egy olyan item, ami leredukálta a 2 körös skillek idejét 1re. tehát solarb-hez nem kellett sunny day. Lehet régibe is benne van. asszem movie deleter pont a milktank elleni városba van, közel a gymhez balra.

b verziót preferálom én, de védelemet mint lgiht screen meg reflect felesleges rakni. jobb akkor már ha veszel növelő itemet harc közben benyomod. erre elizélni 2 helyet az merész! támadásokat pakolj szerintem, de body slam az isten paralizál is.
érdekes lehet még egy sleep-snore snorlax féle kombó, generation 2 be sajnos elég gyengéket bír tanulni.

de látom beírtak elém! és nem hülyeségeket.
curset cseréld le snore-ra, azt rajság van meg péz!
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #281 Dátum: 12 aug 22, 14:56:03 »

na shiro hogy ahalatsz széllel szembe solo chikoritával? énis kedvet kaptam sajnos crystalra  Pojén
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Shiro
Moderátor

« Válasz #282 Dátum: 12 aug 22, 20:49:18 »

Chikorita lvl 42
4 plecsni
Szörfölk valami szigetre a medikittért.

19:46-s játékidőt ír (10xes sebességnél néha vannak bénázások  smirksweat)

Érdekes, hogy Chikoritűnak a tehén nem volt annyira kemény ellenfél, mint a menyétnek.

---
Kezdtem egy szólót fireredben is.
Natsu lvl38 (na vajon melyik lehet?)
2 plecsni.
5:35-ös játékidő.

Mindjárt meglesz a 3. plecsni is de előbb még elmegyek a bazárba veszek statnövelő fiolákat, amíg 100 alatt vannak.
(Na meg kipróbáltam a nugetes trükköt frí máni ikszdé.
Meg a macskás gyűjtögetést is kipróbálom amit mondtál.
Felszedtek két bogyót meg egy TM10-et ikszdé

« Utoljára szerkesztve: 12 aug 22, 21:22:56 írta Shiro » Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #283 Dátum: 12 aug 23, 00:56:26 »

bizony tm 10 aranyat ér  Kúl
miaz a natsu én lemaradtam a névnél! vagy az a gyenge madár?!
de soloval könnyebb vinni nem? igaz kell néhány elixír, vagy ether, de minden liga poke együtéses akkor azokra sincs szükség.
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Shiro
Moderátor

« Válasz #284 Dátum: 12 aug 23, 08:58:08 »

Nem nézel Fairy Tailt? Egyébként a Szalamandra.

Elixir? Én kb még vagy két három ellenfélnek nekimegyek miután kaptam egy kis mérgezést.

Persze, hogy könnyebb, habár szerintem inkább nehezebbnek kéne lennie. :/

Habár lehetne nehezíteni hogy pl egy patkánnyal vidd végig, de hát azok csak azért vannak... miért is vannak?

Gyengeségek:

Amint megvan az első típusképességed, kb minden ellenfél csak egy ütés.
Legendásak elkapása: nincs itt semmi nehézség, csupán időhúzás az egész.
A +/- lvl5-ös korlát hiánya. Ha több mint öt szinttel erősebb agy az ellenfelednél, akkor már nem kapnál xp-t. Így azért nehezebb lenne.
Meg mi az, hogy a lvl60-as charizard lvl54-es vízieket intéz el egyetlen támadással? (Ez mondjuk fordítva is igaz, de tényleg egy vicc.)
Ellenfél csinál egy esőtáncot, és a következő körben beküld egy tűz típusút.
A rivál miért nem inkább 1 fix és 5 véletlenszerűen kiválasztott szörnyecskét küld a csatába?
Miárt csak 1v1-es (illetve 2v2-es) csaták vannak csak Lehetne benne benne hogy egy csapat lepke megtámad s próbálj meg vagy elmenekülni, vagy elintézni mindet.
Miért csak együtésesek a csaták? Ennyi erővel lehetne kártyajáték is.  A magasabb szintű nyerne és kész.
Mi értelme van annak, hogy a napsütés sebzi a száraz bőrűeket, amikor kb van összesen kb 3 ilyen a félezerből?
Miért nem lehet csatlakozni a rakétákhoz?  ikszdé

Habár lehet, hogy az egész egy a marék lepke képességeivel rendelkező játékosokat célozza meg s azért nem találok benne kihívást.

Persze lehet nehezíteni, de azoknak kb annyi értelme van mint fél pár cipőben focizni.

Anime off:
Annak a kis elektromos patkánynak minimum lvl100-asnak kell lennie, de lenyomja valami kezdő nyomorék?
Miért éppen a legbénább támadásokat tüntetik fel hű de királynak?
A vine whip erősebb mint a razor leaf?
A dragon rage hűdenagyonerős?
Naplózva

Oldalak: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 35
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins