A firered-ről
A játék maga baromi könnyű volt, mármint a harc részére gondolok. Így nem értem azt, hogy youtubon fent van egy csomó videó a végigjátszásról, de a gyerek ott szerencsétlenkedik már az ilyen alapszintű harcoknál is. Ha nem kéne azokat a sziklatologató meg bozótvágó képességeket felaggatni valamelyikre, akkor simán végigvihető a szalamandrával
Az elemi négyes na ök azok akiknél kicsit kell taktikázni, vagyis hogy számít az elem.
A teremvezetők is kb egy pokemonnal elintézhetőek. A kőkukacnak, meg a tengeri csillagnak is elég volt egy egy lángszóró. xD
Visszatérve a bajnokok ligájára.
A legnehezebb ellenfél szerintem Lorelei volta vizi és jég pokemonjaival. Ha bár lehet nem úgy kellet volna nekirontanom, hogy lvl60 Szalamandra lvl 54 Gyarados lvl 30-35 Átkos, Sáska, Kicsisárkány.
A másik vicces dolog, hogy kb 30-as szintű az utolsó teremvezető a bajnoksághoz meg kb 50-60-as szintű koboldok kellenek, szóval van egy kis szinthézag. Ne az hogy szerencsétlenkedjél és nyírj ki valamit négyszázezerszer ami végül is már alig ad xp-t. Még szerencse, hogy emuval fel lehet gyorsítani a játék futását.
De aztán ott meguntam, hogy az égi sárkányom lvl60-as, a sáskám meg lvl 45-ös lett.
Mondom marad a három sárkány, mellé berakom a három jómadarat. ja meg vettem nekik egy pár támadást, ha már úgy is egy csomó pénzem volt.
S akkor visszatértünk a bajnokságra: Lorelei még mindig a legnehezebb, de megúsztam egy áldozattal és két legyengülttel. A sorrendben és nehézségben a második Kouga, ott is volt egy áldozat és egy legyengült.
A harmadik a kriptaszökevény banya ö nos idegesítő volt, hogy sem ő sem én nem tudtunk instant kill-t alkalmazni.
Habár ha eleve Salamandrát dobom, az sorba leszedte volna az összeset. Végül is a leggyengébb volt.
S végül Dragon Lance aki azt állította magárol, hogy ú a legerősebb a négy közül. Szerintem meg csak max 3.
S akkor végül a rivál elleni harc. (-ok)
Úgy nézett ki, hogy végül is összeszedte magát azután, hogy az egész bandáját többször sorra aláztam egy vagy két manóval, de így is kb csak a sárkánylándzsa szintjén volt.
Az ai-si lehetne kicsit értelmesebb.
A teknősével csinál egy esőtáncot, azt agyoncsapta az kolibriim. Utána beküldi tüzelő kutyát.
Lehet mondani, hogy a madarakkal könnyű, de hát végül is az a lényege egy rpg-ek, hogy az elérhető legerősebb. cuccokkal mész a boss ellen. Ráadásul más erpégékben nem egy könnyű 1v1 a boss fight, hanem 3v1, vagy 4v1 és a boss van egyedül.
Talán annyival érdekesebb é tehették volna a harcokat, hogy a vad pokemonok életét megduplázzák, a befogottakét meg meg négyszerezik, és nem lennének nagy számmal ilyen unalmas instant skilles győzelmek.
Jó az altatás meg mérgezés néha idegesítő volt, de azok se voltak kihasználva annyira mint amennyire lehetett volna őket.
ui Égisárkánynak a gyalázás skillje elég király, de ugyanakkor kicsit szánalmas is, hogy egyetlen támadással elintéz három ellenséget.
ui2: S persze lettek volna még a bogyók amikkel tovább lehetett volna doppingolni a kis zsebszörnyeket. De minek?
ui3: Kristályban is vannak jutalmak a befogott szörnyecskék száma után, és ha igen akkor mik? Meg persze mennyire szükségese a továbbjutáshoz.