Üdv mindenkinek!Ezt a topikot úgy éreztem meg kell nyitnom mert ehhez hasonló még nem nyílt itt a fórumon.
Azért a konzol játékokhoz tettem be mert eredetileg
GameBoy és a
Nintendo DS konzolra készültek a játékok, így alap hogy ide tartozik.
Viszont mint mindenhez ehhez is vannak kiskapuk ha PC-én szeretnék őket játszani, de előbb egy kis bevezető ezekről a játékokról:
A Pokémon sorozatból GameBoy-ra készült a ...
(I. generáció)~ Pokémon Green
~ Pokémon Blue
~ Pokémon Yellow
~ Pokémon Red
(II. generáció)~ Pokémon Gold / Silver
~ Pokémon Crystal
(III. generáció)~ Pokémon Ruby / Sapphire
~ Pokémon FireRed / LeafGreen
~ Pokémon Emerald
Azért tettem egyeseket így egy kategóriába mert pl. a Fire Red és Leaf Green-nek végülis majdnem ugyanaz a végigjátszása csak kicsit mindig különböznek egymástól, vannak eltérések de nem túl sok.
Ami meg Nintendo DS-re készült azok a ...
(IV. generáció)~ Pokémon Diamond / Pearl
~ Pokémon Platinum
~ Pokémon HeartGold / SoulSilver
(V. generáció)~ Pokémon Black & White
~ Pokémon Black & White 2
A játék egyszerű, kezdjél egy karaktert, ami lehet fiú vagy lány. A játéktól függ hogy melyik helyszínen v. régióban kezded a játékot (pl. Fire Red ott ahol a mese is kezdődik Ash szerű figurával Pallet város-ból indulsz)! Némelyiknél mint itt a Fire Red-ben még a riválisodnak is adhatsz saját nevet, és a kezdő pokémonodat mindig egy professzortól kapod, ami ugye mindig csak
tűz / fű / víz típusúak lehetnek.
Ha megvan mivel kezdesz akkor kezdődhet a játék és mehetsz új pokémonokra szert tenni, fejleszteni azzal lehet h folyton harcolsz mivel a pokémonok
'szint rendszer' alapján működnek, minden egyes legyőzött ellenféltől xp-ét kapunk ami a pokémon szintjét növeli, erősebbé teszi, és új képességet tesz elérhetővé ill. így is alakul át legtöbb esetben. Harcolhatsz más pokémon mesterek ellen, és nyerhetsz tőlük pénzt, illetve indulhatsz a Pokémon ligában is.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szóval említettem h PC-én is egyféle program segítségével játszhatók ezek a játékok:
~ Először is csinálj mappát vhova gépedbe ahol majd tárolod az egészet. Töltsd le a mappába ha GameBoy verzióval akkor
VisualBoyAdvance 1.8.0 emulátort, ha Nintendo DS féle pokémonnal akkor a
DeSmuME 0.9.7 emulátort.
~ Most pedig töltsd le azt a játékot (ami be lesz csomagolva de rendszerint 1db pár megás fájl) amivel szeretnél játszani, persze ez attól is függ hogy gameboy vagy nintendo DS emulátort szedtél-e le.
~ Természetesen ha ezek be voltak csomagolva, csomagold ki őket abba a mappába amit még a legelején csináltál.
Majd kezdődhet a játék, azért hogy könnyebben elérd, csinálj egy parancsikont az emulátorból asztalra.
~ Ha elindult egy ablakot látsz, a menüsorban lesz hogy "File" majd "Open" keresd meg a mappádat, benne lesz a játék fájl nyisd meg és sok sikert!!!
Még annyit hogy a
VisualBoyAdvance emuhoz kell egy kis beállítást csinálni mivel ha elindítod a játékot nem savel rendesen játékon belül, ezért készítettem egy képsorozatot arról hogyan kell beállítani:
http://noob.hu/2012/02/10/save_beallitasa.pngRemélem sokatok játszik, vagy játszott vele, illetve hogy fogtok mert szerintem jó játékok ezek!
![Nevet](https://naruto-kun.hu/forum_archivum/Smileys/default/grin.gif)
Illetve van itt egy honlap aminek hasznát veszi az ember mert benne van az összes pokémon hogy milyen képességeket hányas szinttől használhat, mikor alakul át, mivé, hogyan stb.:
http://pokedream.com/