Üdv mindenkinek!Ezt a topikot úgy éreztem meg kell nyitnom mert ehhez hasonló még nem nyílt itt a fórumon.
Azért a konzol játékokhoz tettem be mert eredetileg
GameBoy és a
Nintendo DS konzolra készültek a játékok, így alap hogy ide tartozik.
Viszont mint mindenhez ehhez is vannak kiskapuk ha PC-én szeretnék őket játszani, de előbb egy kis bevezető ezekről a játékokról:
A Pokémon sorozatból GameBoy-ra készült a ...
(I. generáció)~ Pokémon Green
~ Pokémon Blue
~ Pokémon Yellow
~ Pokémon Red
(II. generáció)~ Pokémon Gold / Silver
~ Pokémon Crystal
(III. generáció)~ Pokémon Ruby / Sapphire
~ Pokémon FireRed / LeafGreen
~ Pokémon Emerald
Azért tettem egyeseket így egy kategóriába mert pl. a Fire Red és Leaf Green-nek végülis majdnem ugyanaz a végigjátszása csak kicsit mindig különböznek egymástól, vannak eltérések de nem túl sok.
Ami meg Nintendo DS-re készült azok a ...
(IV. generáció)~ Pokémon Diamond / Pearl
~ Pokémon Platinum
~ Pokémon HeartGold / SoulSilver
(V. generáció)~ Pokémon Black & White
~ Pokémon Black & White 2
A játék egyszerű, kezdjél egy karaktert, ami lehet fiú vagy lány. A játéktól függ hogy melyik helyszínen v. régióban kezded a játékot (pl. Fire Red ott ahol a mese is kezdődik Ash szerű figurával Pallet város-ból indulsz)! Némelyiknél mint itt a Fire Red-ben még a riválisodnak is adhatsz saját nevet, és a kezdő pokémonodat mindig egy professzortól kapod, ami ugye mindig csak
tűz / fű / víz típusúak lehetnek.
Ha megvan mivel kezdesz akkor kezdődhet a játék és mehetsz új pokémonokra szert tenni, fejleszteni azzal lehet h folyton harcolsz mivel a pokémonok
'szint rendszer' alapján működnek, minden egyes legyőzött ellenféltől xp-ét kapunk ami a pokémon szintjét növeli, erősebbé teszi, és új képességet tesz elérhetővé ill. így is alakul át legtöbb esetben. Harcolhatsz más pokémon mesterek ellen, és nyerhetsz tőlük pénzt, illetve indulhatsz a Pokémon ligában is.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szóval említettem h PC-én is egyféle program segítségével játszhatók ezek a játékok:
~ Először is csinálj mappát vhova gépedbe ahol majd tárolod az egészet. Töltsd le a mappába ha GameBoy verzióval akkor
VisualBoyAdvance 1.8.0 emulátort, ha Nintendo DS féle pokémonnal akkor a
DeSmuME 0.9.7 emulátort.
~ Most pedig töltsd le azt a játékot (ami be lesz csomagolva de rendszerint 1db pár megás fájl) amivel szeretnél játszani, persze ez attól is függ hogy gameboy vagy nintendo DS emulátort szedtél-e le.
~ Természetesen ha ezek be voltak csomagolva, csomagold ki őket abba a mappába amit még a legelején csináltál.
Majd kezdődhet a játék, azért hogy könnyebben elérd, csinálj egy parancsikont az emulátorból asztalra.
~ Ha elindult egy ablakot látsz, a menüsorban lesz hogy "File" majd "Open" keresd meg a mappádat, benne lesz a játék fájl nyisd meg és sok sikert!!!
Még annyit hogy a
VisualBoyAdvance emuhoz kell egy kis beállítást csinálni mivel ha elindítod a játékot nem savel rendesen játékon belül, ezért készítettem egy képsorozatot arról hogyan kell beállítani:
http://noob.hu/2012/02/10/save_beallitasa.pngRemélem sokatok játszik, vagy játszott vele, illetve hogy fogtok mert szerintem jó játékok ezek!

Illetve van itt egy honlap aminek hasznát veszi az ember mert benne van az összes pokémon hogy milyen képességeket hányas szinttől használhat, mikor alakul át, mivé, hogyan stb.:
http://pokedream.com/