24 nov 15, 04:28:09 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 35
  Nyomtatás  
Szerző Téma: PoKémon (GameBoy és Nintendo DS)  (Megtekintve 114064 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
Bastian
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #195 Dátum: 12 aug 09, 09:50:05 »

Gondoltam elkezdem majd többet látogatni a topikot Nevet

Kijátszottam már a:

-Redet
-Goldot 2x
-Silvert
-Crystalt 3x
-Emeraldot 3x
-FireRedet
-Diamond-t
-Platinum-t
-Black 2x
-White 2x

Én úgy vagyok vele, hogy mindig az újabb generáció játéka tetszik meg a legjobban. A Black and White sorozatban nem tudom mi olyan kiábrándító egyeseknek, kinézetről meg angol tudással simán rá lehet jönni, hogy az egyes pokémonok milyen típusúak. Pl: Ferroseed--> Ferro: vas,  Seed: mag,  kinézetében meg zöld tüskéket és szürke testet látsz, tehát Fű/Acél típus, de inkább maradok az angolnál, vagyis Grass/Steel. Amúgy sem várja el senki, hogy elsőre mesteri szinten játsszad végig a Black and White-t, először ismerd meg az új pokémonokat és típusukat, aztán másodszorra már jobban fog menni. A walkthrough használata meg elveszi az élményt szerintem Szomorú Goldnál használtam még nagyon sokszor, de azóta szeretek magam rájönni a dolgokra, még ha ez időigényes is néha ikszdé.
Ahhoz képest, hogy már 4x toltam végig a Black and White-t egyszer sem akartam használni a legendásokat. Nyilván, akkor miért fogom be őket egyáltalán(trófeának ikszdé,) de a legendások is túl könnyűvé teszik a játékot, elvéve az izgalmat rengeteg esetben. Kifelejtettem azt, hogy a Black and White szerettette meg velem a Bogár típust, vagy Bug typot. Zseniális bogarak vannak benne.   Kúl

@ Yamael

Egy Ground, Fighting illetve Fire támadást, azért rendesen megérezne Cobalion ikszdé
Ha az "igazi" tankot keresel, akkor egy nevet mondok: Darmanitan  Kúl
Ability: Sheer Force, ami leveszi a támadásokról a képességet(burn, paralysis, flinch..), de megnöveli az erejüket 30%-l. A Fire Punch 75-t sebez és burnt okozhat. Hozzáadva a 30%-t és az 50% boostot, azért mert ugyanolyan típusú a támadás,mint a használó pokémon, kapsz egy szép kis 146-s erősségű támadást. A Flare Blitz, ami 120-t sebez alapból, lesz 234, és nem kell hozzá semmi Swords Dance. A legjobb az, hogy 35-n alakul Darumaka--> Darmanitanná, de a Fire Punchot már 22-n tudod, a Flare Blitzet meg már 33-n. Ha bátor vagy ott van még a Belly Drum is 30-n, ami leviszi felére a HP-t, de a maxra vagyis 3x teszi az attackot. Sheer Force+Belly Drum+Fire move= Instant Win!  Kúl

UI: Ne mondjuk már ennyi idő, után, hogy az első 151 pokémonnál nincs jobb...fő a nosztalgia, de azért ideje tovább lépni.

« Utoljára szerkesztve: 12 aug 09, 09:52:26 írta Bastian » Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Yamael
ANBU Kapitány
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

« Válasz #196 Dátum: 12 aug 09, 09:58:18 »

de pedig nincs jobb a szemembe az első 151nél, gyengék és undorítanak az újak, főleg a black white, és 2 társai. Amit ajánlasz is olyan csúnya szegény, nincs szívem használni  Pojén
Az első széria volt a legjobb, de én azután nem néztem pokemont. Ha néztem volna lehet tetszenének, de a kezdőkből kiindulva látható hogy esik a színvonal. És lehet hogy nem csak én látom így, hanem még 100 millió másik. Ideje továbblépni ja, énis küzdöttem szinte minden gamebe, de attól ez a véleményem nem változik. Vannak örök kedvencek, most is ott van a csapatba egy golduck  Mosolyog
És elírtam Cobalion valóban nem tank, mivel nincs sok hpja, de ha azt veszed hogy a fő mozgató rugók (dragon típus) ellen reducál, akkor azért megfontolandó a csapatba egy.
Naplózva

Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája.
A reményhal meg utoljára
Bastian
Moderátor

« Válasz #197 Dátum: 12 aug 09, 10:08:12 »

Csúnya? Szerintem meg tök eszelős kinézete van, illik hozzá  Kúl
Hidd el a kinézet számít legkevésbé, ha erős a pokémon.

Én megértem, hogy mitől rajong mindenki az első 151 pokémonért, mert azt látta csak gyerekkorában az animében, mozifilmben meg nagyon sokáig csak róluk szólt minden. Amire bejött a többi generáció, addigra a pokémonok el lettek felejtve. Charizardra, aki megmakacsolta magát, még mindig sokan emlékeznek.

A kezdőkkel szerintem semmi baj, kivéve 1-t. Egyedül az fáj, hogy a kretén Gamefreak vagy Nintendo, aki tervezik őket, megint Fire/Fighting pokémont tervezett, harmadszor zsinórban, ami unalmas ráadásul Emboar és családja nagyon lassú, gyenge a védelme, igaz ütni tud, de mire megteszi, arra őt is leütik. A Snivy és Oshawott család pedig király  Kúl Egy szupergyors Fűkigyó jó védelemmel és egy Tengeri Oroszlán jó támadóértékekkel és védelemmel.

Cobalion megérdemli a helyet, mert király pokémon, csak megjegyeztem, hogy őt is le lehet csapni pl Earthquakkel lazán. Egyébként mivel tolod? Black and White vagy B&W 2? Én megvárom az októbert a 2-g, addig nem tolom a patchelt, feliratos változatot.
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 09, 10:14:07 írta Bastian » Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #198 Dátum: 12 aug 09, 10:33:29 »

én a blacket kitoltam 2x, egyszer solo zebtrikával; az adta nagyon
most white 2, ilyen félig meddig angol, már megvan a 8 jelvény, meg erős team, cobalion 57, golduck 50, zoroark 55, volcarona 55, nagyon idegesit volcarona hogy 60ig nincs egy darab tűz támadása se...
csak egyszer néztem bele walkba mikor madár jelvény után nem angolul írta hogy hol vár  Mosolyog, de azóta pörgök tovább mint a szélvész. végül is skillek angolul vannak mi kell még ?  Kúl még várok a legendaryra, meg valami elektric kéne azt rajság van.
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Bastian
Moderátor

« Válasz #199 Dátum: 12 aug 09, 10:56:01 »

Én Zebstrikával toltam ki másodszorra. Iszonyat jó pokémon.  Kúl A Zebstrika család lehetne a Rapidash család testvére Nevet
Melyik kezdővel tolod? Nincs semmi Fire TM Volcaronához? Flamethrower?
Mondjuk már bele lestem egy csatába, ahol az utolsó Gym LeaDert lecsapták White 2-be és nagy csalódás volt. Szomorú Semmi kihívás, a gyerek a Serperiorával, ami még pár szinttel el is volt maradva a Leader pokémonjaitól, egy csapásra végzett az összessel, nem számolva az egyik Sturdy abilitijét  >.<#

Electric? Foghatsz Eeveet, aztán csinálhatsz belőle Zsoltiont ikszdé Jolteont, vagy Elekid-->Electabuzz, ha meg tudsz tradelni, akkor Electivire. Esetleg bepróbálhatod Galvantulát, gyenge védelem, viszont a sebessége és a special attackja nagyon jó és a Compoundeyes Ability miatt a Thunder 91% pontossággal üt  Kúl
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 09, 10:57:49 írta Bastian » Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #200 Dátum: 12 aug 09, 11:11:34 »

flamethrowert nem találtam valószínű waterfall után szerezhető.
de lehet a 4 közül amim van egyikre rárakom thunderboltot, vagy legendaryra ha lehet. én a fűvel kezdtem mert gyors, és én a gyorsakat csipem. de hamar elhagytam lvl17ként cutra használom. ezek a kezdők gyengék bármit mondasz Mosolyog. leggyengébb kezdők ha azt nézem hogy diamondba még használhatók, meg goldba redbe. a tűz olyan lassú mint írtad...használhatatlan.
ha találok galvantulát a későbbiekben akkor lehet hallgatok rád. nincs semmi tűz tm kb, csak iylen ratyi fire fist vagy nem tudom pontosan mi a neve. de ennek a rovarnak még ökle sincs  smirksweat
mivel tűz gym sincs, elmúltak a régi szép idők.
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Bastian
Moderátor

« Válasz #201 Dátum: 12 aug 09, 14:16:29 »

Védőügyvédként  ikszdé továbbra is azt mondom, hogy nem használhatatlanok a Black and White kezdők, de, hogy tovább vigyem a dolgot, felállítottam a legjobb kezdők sorrendjét, az általam tapasztaltak alapján:

Fű:

1. Sceptile, rendkívül gyors és a X-Scissor miatt más Fű típusúakat is letud verni, a hátránya az, hogy a special attackja nagyobb mint a physical attackja, pedig ő is a Leaf Blade-re épülő fizikai támadó.
2. Serperior, nem sokkal lassabb, mint Sceptile, tudja az Aerial Ace-t, ami hatásos más fű típusúak ellen, a Coil-lal pedig tudja növelni a physical attack, a defense és az accuracy statját is.
3. Venusaur, 80 alap sebesség egy ekkora állathoz képest nem rossz, de könnyű nála gyorsabbnak lenni, legnagyobb előnye a dupla típusa, ami méreg és a Toxic/Poisonpowder+Venoschock combo halálos a legtöbb növénykére, már ha eljut odáig.
4. Meganium, neki is megvan az alap 80 sebesség, viszont a Petal Dance bár erős confusiont okozhat és fű ellen nem sokra megy vele.
5. Torterra, nagyon lassú és bár az Earthquake-l sok mindent letarolhat, mert Fű/Föld típusú, a jég azonnal kicsinálja, a Flying typok meg kiröhögik.

Víz:

1. Swampert, nem a leggyorsabb, de a Víz/Föld típus az egyik legjobb. El kell kerülni a Fű típust és nincs probléma. A víz meg normált kap a Földtől így egy felerősített Eartquake-t megérezne a többi víz típus.
2. Empoleon, ugyanolyan gyors, mint Swampert, de a Víz/Acél típusú, megérezné az Earthquake-t. A Special Attackja viszont kiváló és ráadásul rengeteg típus ellen jó védekező, Méreg ellen különösképp.
3. Blastoise és Samurott, nem tudok választani közöttük. Blastoise egy picit gyorsabb, de Samurott rengeteg más típusú támadást tanul, ami jó típus fedező(bogár,harci..) Egy harci mozdulattal pl kicsinálná Empoleont.
4. Feraligatr, ugyanolyan gyors, mint Blastoise viszont fizikai támadó, nem special és az Aqua Tailt is elég későn tanulja meg. A sorrendtől függetlenül mindegyikkel jól tudtam játszani.

Tűz:

1. Charizard, Typhlosion és Infernape. Szintén nem tudok dönteni hármuk közül, mert mindhárom nagyon jó. Charizard a Flying type miatt verné Infernape-t, aki viszont a Fighting miatt(Close Combat) verné Typhlosiont, aki viszont a Rollout miatt, ami 4x hatásos Charizard ellen, verné őt.  Körbeverések FTW!  Nevet
2. Blaziken, rendkívül erős, de a 80 alapsebességével, nem egyszer lettem túlgyorsulva, majd leterítve egy Föld vagy egyéb típusú mozdulattal. Infernape sokkal gyorsabb nála, ezért került második helyre.
3. Emboar, nincs mit szépíteni, lassú, gyenge a védelme és bár ütni tud szépen, elég sokszor kicsinálják előtte. Szomorú

UI: Elnézést, ha többször váltottam angol és magyar között.
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 09, 14:19:37 írta Bastian » Naplózva

Kazekage sama
Uchiha Madara
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #202 Dátum: 12 aug 09, 14:42:57 »

Én negyedszerre toltam ki a  Blacket most viszonylag új csapattal. Szeretem mindhárom kezdővel végigvinni. Mosolyog

Samurott
Leavanny
Archeops
Krookodile
Emolga
Beartic
Naplózva

Bastian
Moderátor

« Válasz #203 Dátum: 12 aug 09, 14:49:40 »

Ez tök jó csapat Kazekage sama  Kúl

Az a durva, hogy 4 kitolás után is maradt még nálam, olyan pokémon, akit még nem próbáltam ki és ki pedig ki szeretném pl: Vanilluxe, Haxorus, Beartic, Emolga, Leavanny, Garbodor, Golurk, Cofagrigus, Liepard, Jellicent, Druddigon és rengeteg Psycho típus: Reuniclus, Beheeyem, Gothitelle, Musharna. ikszdé

Én Serperiort szeretem a legjobban a starterek közül. Velem 2x toltam végig.  Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 09, 14:51:08 írta Bastian » Naplózva

Kazekage sama
Uchiha Madara
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #204 Dátum: 12 aug 09, 16:01:56 »

Én mindig a tűz kezdővel kezdek, kivéve anno a Bluenál persze a vízzel mert az volt a kazettán. De azóta azok nőttek a szívemhez. Utána a víz és végül a növénykék. Általában ilyen sorrendben is szeretem meg őket, kivéve a harmadik generációban ahol Sceptile abszolút kedvenc.

Emolga nem valami nagy spíler de elmegy. Haxorus az tipikus marha nagy táp sárkány. Cofagrigus is csak kinézetében tér el az előző generációk szellemeitől. Leavanny nagyon nagy kedvenc, Protect, Toxic, Leaf Storm meg valami bogár támadás, elég sokoldalúvá lehet csinálni. Bearticnek egy hátránya van hogy csak egy típusú. A többi túl csúnya hogy 15 órákat játsszak velük. Talán a kettőben adok esélyt nekik.Nevet
Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #205 Dátum: 12 aug 09, 17:50:34 »

énmég emlékszem anno első white teamre:
chandelure (ezvolt a kedvencem)
zebstrika    (ez meg a második)
haxorus
carracosta
zekrom
meg scrafty, egyetlen pokémonnal szívtam be, ghetis vagy hogyirjáknak overleveled dragon ja volt, ami enyémeknél gyorsabb. úgy tudtam megölni hogy carracostát mindig healeltem mivel ő túlélte a támadást sturdy miatt. Aztán elfogyott a dragon moveja és lealáztam zekrommal  Pojén
ja és persze ez az egyetlen vizi lény ami nem bír tanulni jeget jól benéztem ezt a teamet...
amúgy scrafty bírt volna dacolni vele mivel fighting, de valami azt is kiütötte egy dragon támadással. még jóhogy volt a sturdy képesség  Mosolyog

már a pszihók se olyan imbák mint generáció 1-3ba mivel itt elég sok a dark. Ja és charizard megforgatná typhlosiont is aki esélytelen a folyamatos rolloutra fly skill miatt. Tehát charizard a boss, a főnök az ászok ásza, a legjobb kezdő mint fölött.
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 09, 17:55:08 írta Yamael » Naplózva

A reményhal meg utoljára
Bastian
Moderátor

« Válasz #206 Dátum: 12 aug 09, 21:33:58 »

Kihagytam, hogy Typhlosionnek ott lehet még a Rock Tomb vagy a Rock Slide,  az alap sebessége meg egyenlő Charizadéval  ikszdé

A Psychók meg igen lelassultak Alakazam óta. Jó special attack meg special defense stattjuk van, de irtó lassúak Szomorú
Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #207 Dátum: 12 aug 09, 22:07:33 »

bespájzol rock gemekből és kineveti a kis tűzkutyát. najó tényleg erősebb nála de csak ilyen körülmények között  Pojén
igazi harcban mivel repül, 0 darab kő találná el.

egyébként az egyre újabb generációkban a víz a domináns, mivel jég miatt (üti a füvet). egyetlen hátránya lesz a villám. tehát a víz a legjobb kezdő, sőt a jég bealázza a dragon bossokat is.

tehát hasznosság alapján: víz>többi.
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Bastian
Moderátor

« Válasz #208 Dátum: 12 aug 09, 22:43:44 »

Egyértelműen a víz a legjobb. Legkevesebb gyengeség és elég jó védelem a starterek közül. A jég támadások miatt meg üti a sárkányokat rendesen. Whiteban a Ludicolom elverte a 8-al nagyobb szintű Cynthia Garchompját Undella Townban, mert még a tűz ellen ott volt a sárkánynak az Eartquake és a Stone Edge, egy Fű/Víz kombináció ellen azonban ritka, hogy rendelkezik egy sárkány Bogár, Méreg vagy Repülő támadással manapság. Ludicolo meg elég jó bírja az ütéseket. Kúl

UI: Nem repülhet örökké Charizard ikszdé, Amúgy ledöbbentett, amikor megtudtam, hogy Charizard király anime támadása, amikor felviszi a levegő az ellenfelét majd forog vele párat majd ledobja az csak egy gyenge Seismic Toss Szomorú

@Kazekage sama

Cofagrigus nem átlagos szellem. Nem elég, hogy egy hatalmas fizikai fal(alap 145 defense), ha kontaktus támadás éri, akkor megkapod a Mummy abilityét, ami konkrétan semlegesíti az abilitydet. Beartic király lenne egy Ice/Fighting vagy Ice/Water type-l.  Kúl
« Utoljára szerkesztve: 12 aug 09, 23:01:17 írta Bastian » Naplózva

Yamael
ANBU Kapitány
*

« Válasz #209 Dátum: 12 aug 09, 23:24:19 »

amúgy az se tetszik nekem, hogy csomó ground típus nem is igazi földi, annak kéne ütni rendesen mondjuk a flyingokat, többek kzöt charizardot. Ottvan mondjuk marrowak bumerángja, 2be belehalna a főnök, de szerintem az se sebzi meg. eléggé erősek a repülők meg a levitates pokek.
fü és víz, amint látom kivédi az áramot, meg a tüzet. hát attólmég ha nem sebződne 4x simán leütött volna egy sima dragonnal, pl dragon tail az bashol is asszem  Figyelmeztetés
ja a vizek jók, de csúnyák! és én tűz párti vagyok.

na már megvan a flamethrower, mindjá elite fournál vagyok siessetek mert lemaradtok  Kúl
Naplózva

A reményhal meg utoljára
Oldalak: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 35
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins