Már négy könyv is kijött...
Micsudi, ha a szövegértéssel van bajod, akkor a Titkos keresztes háborút kellene elolvasnod, viszont az a sorozat harmadik kötete. Biztos nem véletlenül nem az első, hiába játszódik négyszáz évvel az első kötet előtt. Végül is te döntsd el, melyikkel kezded, de a rendes sorrend ez: Reneszánsz (ACII), Testvériség (Brotherhood), Titkos keresztes háború (AC), Jelenések (Revelations). Ncore-on és beload-on is fent vannak a Jelenések kivételével. Én a keresztes háborússal kezdtem, csak később jöttem rá, hogy nem azzal kellett volna.
Amúgy a második rész már feliratozva van.
Van egy elméletem, vagyis inkább valami, ami nem nevezhető elméletnek, de azért elmondom. Lehet, hogy azoknak, akik már a Revelations-t is maguk mögött tudják (velem ellentétben, mert még csak az első kettőt játszottam végig), ez kézenfekvő vagy rohadt nagy baromság, de mindegy...
Nyomokban spoilert tartalmazhat: Szóval, szerintem az Assassinok azok leszármazottai, akik Előbb Érkeztek. Ugye, még Desmond is "beleszületett*" a Krédóba, nemhogy Altairék. Gondolok itt arra, hogy akár egy különleges vérvonallal is rendelkezhetnek(?). A második részben megfejtett kódokkal, amiket 16-os hagyott hátra, kaptunk egy videót, "az igazság"-ot. Ebben Ádám és Éva menekülés közben úgy mozog*, mint az orgyilkosok. Lehet, valahogyan ők adták tovább azt a képességet a Krédó tagjainak. Nem közvetlenül, de ha felteszem, a gyerekeiknek, azok az ő gyerekeiknek és így tovább... Később belőlük alakulhattak ki az orgyilkosok. Ha valaki megkérdezi, hogy miért nem tudnak az "őseikről", arra azt mondanám, hogy az írástudás hiányában szájról-szájra, mesék formájában adták tovább a történetet, ami így teljesen átalakulhatott vagy elveszhetett.
Ha vérszerinti kapcsolat nincs is az "istenek" és az orgyilkosok között, valamilyen biztosan van, a "varázskütyüket" leszámítva is.
*ez egy sima védelmi mehanizmus is lehet, miszerint "a családban jobban bízhatunk", és csak én bonyolítom túl
*az ellopott almával, ami szerintem Altairé
Csak kicsit hülyeség vagy nagyon?