Mostanság újra van időm zenét hallgatni. Nem rémlik, hogy lett volna már, szóval íme egy kis
Halestorm.
A banda amerikai, rockot játszanak hard és alter stílusban illetve alter metalt is, bár szerintem ezt nem ők mondták, de ezt-azt ki lehet hallani némelyik számból. A két alapító tag a Hale testvérpár,
Arejay és
Elizabeth. (
Lzzy, gondolom a lizből lett lizzy aztán meg ez.) Amíg nem volt saját basszerosuk addig az
apjuk (
Roger Hale) játszott a basszuson, Lzzy gitározott és Arejay dobolt.
Habár '98 óta létezik a banda mégis csak két stúdióalbumuk van. A
2009-es
Halestorm és a
2012-es
The Strange Case Of.... Ezen kívül van még pár single, live és EP is. A banda különlegessége, hogy az énekes nő és mégis tarolnak. Mi sem bizonyítja jobban annál, minthogy ők az első női vezetős banda akik elsők lettek a
The active rock airplay chart-on, ezzel bizony történelmet írva.
Minden számot még nem sikerült végighallgatnom, de teszek egy párat. Kezdjük az
Atlantic Records-os szerződés utániakkal.
Halestorm - I get offHalestorm - It's not youHalestorm - Love/Hate HeartbreakHalestorm - Familiar taste of poisonHalestorm - Hello, It's Mz Hyde EP Ez maga a négy számos EP, amolyan ízelítő volt a stúdióalbum előtt.
Halestorm - Love Bites (So do I)Halestorm - I miss the misery (Én is.
)
Ez pedig az egyik legjobb lyricses videó, ugyanez a dal, de nagyon megtetszett.
Egyelőre ennyi lenne, persze teszek még majd, ha nem felejtem el, ezeknek legalább van videoklipje.
Ami tetszik még a bandában, hogy állandóan turnéznak. Sajnos az évi több, mint 200 fellépés mellett sem jutottak még el kis hazánkba, legalábbis így tudom. Ennek ellenére szeptember 21-től október 19-ig 23 koncertjük lesz Európában. Méghozzá az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban, Franciaországban, Svájcban, Olaszországban, Ausztriában (Erre el kellene menni...
), újra Németországban, Hollandiában, megint Németországban (Mocskos mázlisták.
), Svédországban, Norvégiában, Dániában, s innen már Japánba mennek. Remélhetőleg egyszer ide is eljutnak.