24 nov 26, 14:45:55 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 122 123 [124] 125 126 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309230 alkalommal)
0 Felhasználó és 21 vendég van a témában
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #1845 Dátum: 14 márc 08, 09:16:01 »

Térítésről ez jó kép.  Nevet

[ age of empires ]

Hogy ne legyen off.  Faceg

"A Führer nagyon vonzódik az antik világhoz. Utálja a kereszténységet, mert minden nemes emberséget megnyomorított. Schopenhauer szerint a kereszténység és a szifilisz tette boldogtalanná és rabszolgává az emberiséget. Micsoda különbség van a jóságos, bölcsen mosolygó Zeusz és a fájdalomteli, megfeszített Krisztus között! Maga az istenfogalom is mennyire nemesebb és emberibb volt az antik népeknél, mint a kereszténységben. Mekkora különbség van egy sötét dóm és egy világos, szabad ég alatt álló antik szentély között! A Führer meséli, milyen volt az élet a régi Rómában: világosság, nagyság, monumentalitás. A történelem legnagyszerűbb köztársasága. Nem csalódnánk, ha hirtelen áthelyeznének bennünket ebbe az örök, régi városba. A Führer nem szereti a gótikát. Gyűlöli a homályt, a sötétséget és az elmosódó miszticizmust. Világosságot, fényességet és szépséget akar. Ez a mi korunknak is az életideálja. A Führer nagyon modern ember. Számára a világtörténelem csúcspontja Augusztus császár uralkodásának ideje. És ami a rabszolgákat illeti, akiket állítólag a kereszténység szabadított fel: a középkorban sokkal rosszabb, elnyomottabb helyzetben voltak, mint az antik Rómában. Mit jelent egyáltalán a rabszolgaság? Ma szabadabb-e például egy ipari proletár, mint volt a rabszolga a déli államokban, mielőtt az amerikaiak elhozták neki a „szabadságot”? Ezek mind előítéletek."

Ez azért érdekes, mert ugyan még nem olvastam a teljes naplószöveget, de van egy videó youtubeon elég hosszú, ahol Hitlert mint keresztény vezetőt magasztalják, és az ő keresztes háborúja volt a ateista bolsevikokkal és a zsidókkal. Na most ha igaz amit Goebbelsz ír akkor ez így elég ellentétes értelmet nyer.
bele-bele nézegettem
https://www.youtube.com/watch?v=bU_GQ91qDPY
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 08, 09:25:24 írta Syzygy » Naplózva
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1846 Dátum: 14 márc 08, 11:17:20 »

Ki nem állhatom az agresszív térítő vallásokat, mint például az ateizmus. (Ami valójában - a legtöbb esetben - csak egy kódszó az antiteizmusra)
Hát nem tudom te hogy vagy vele, hozzám ateisták még nem csöngettek be, ellenben hit gyülisek meg mormonok már jöttek párszor...
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #1847 Dátum: 14 márc 08, 11:35:41 »

Ajj pedig a náci téma sokkal érdekesebb, de azért válaszolok még erre:

Lehet hogy explicit nem kopognak be hozzád, de implicit benne van a médiában, a kultúrában az ateizmus, mely lássuk be tudat alatt sokkal eredményesebb a vélemény hatalom, mint csöngetéssel. Isten nélküli generáció vagyunk.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1848 Dátum: 14 márc 08, 11:55:24 »

Amúgy neked miért van egy vallási szimbólum (666) a nevedben, ha annyira vallástalan vagy? Ráadásul egy bibliai szimbólum.

Az ateizmus meg a legagresszívabb térítő vallások közé tartozik. Manipulációval, pénzzel, politikával, oktatással nyomulnak, de a brutális erőszaktól se riadnak vissza, vö Szovjetunió. Az iszlám fundamentalizmussal van egy szinten a dolog.
Naplózva
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1849 Dátum: 14 márc 08, 12:08:25 »

1. A 666 az ördög jele, de az én nevemben 6665 van. Semmi köze hozzá, amikor kitaláltam a nevet 7-8 éve még nem is ismertem a jelentését.
2. Az ateizmus nem vallás. Minden vallásban van valamilyen felsőbb erő, általában isten, az ateizmus pont ezt tagadja.
3. Semmi köze az iszlám fundamentalizmushoz.
4. A vallásosok sokkal agresszívabbak, ha megkérdőjelezik istenüket.
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1850 Dátum: 14 márc 08, 12:17:39 »

Mondod ezt te, aki itt agresszíveskedik tegnap óta. És mitől nem vallás? Hiten alapul az is. Hiszel abban, hogy nincs isten, vagy más hasonló. De ezt nem tudod minden kétséget kizáróan bizonyítani senkinek. Csak úgy hiszel benne, és elvárnád h más is higgyen csak te nem az üdvözülés hanem az un. józan ész nevében. De ugyanaz kb, mindigis ugyanaz volt, a "felvilágosodás" nevű felforgatás óta.
Naplózva
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1851 Dátum: 14 márc 08, 13:08:39 »

Szerintem meg te vagy aki agresszívkodik itt.

És ha elolvastad volna amit írtam és értelmezed rájönnél, hogy nem az Istent vontam kétségbe, hanem a vallások tanításait, pl a Bibliát. (Emberek nem éltek soha 950évet, nem voltak cetek gyomrában 3napig stb.)
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #1852 Dátum: 14 márc 08, 14:15:26 »

A biblia ellentétben a tudományos könyvekkel, nem tényként veszi azt amit ír, ezzel még a papok is tisztában vannak. Csak irodalom, útmutatás.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1853 Dátum: 14 márc 08, 14:58:49 »

Az emberek évszázadokig tényként élték meg őket, aztán ahogy erősödött a tudomány egyre kevesebb dolgot hittek el. Egyre nagyobb részét gondolták elvont tanoknak, erkölcsi tanításoknak pedig anno nem azért írták. 
Jézus is azt prédikálta, hogy ténylegesen még az ő életében eljön a végítélet, és az új világban a szegények lesznek a gazdagok, a gazdagok pedig a szegények. Pont ezért volt olyan népszerű. Csak aztán ezt a nézetet később megváltoztatták, hogy ne nézzék hülyének az egyházat. (Ugyanilyen változások százai mentek végbe a Föld alakjával, túlvilág helyzetével és még sok minden mással kapcsolatban.) Bibliahamisítások is rendszeresen voltak. Én tanultam teológiát és olvastam könyveket a biblia történészeti elemzéséről is.

Na mindegy, látom nagyon egyedül vagyok a véleményemmel.
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #1854 Dátum: 14 márc 08, 15:11:16 »

Na mindegy, látom nagyon egyedül vagyok a véleményemmel.

Hogy a vallások írott formában kiadott tanításait kezeljük kritikával és lássuk azt, hogy az egy útjelző tábla és nem maga az út? NA BUMM - you dont say? - mesélj még
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #1855 Dátum: 14 márc 08, 15:24:51 »

A Biblia egy bonyolult szimbólumrendszert használ, figyelmesen olvasva és kellő háttértudással felfedezhetők egybeesések más vallások történeteivel.

Ádám és Éva sztoriját sem szó szerint kell értelmezni, és fennakadni azon, hogy "7 nap alatt hogy lehet megteremteni egy egész világot, és mi a f.sz, egy beszélő kígyó? Nevet" Ha viszont úgy értelmezed, hogy pl. Ádám a jang jellegű, férfienergia és Éva a jin, női energia, amelyekről a keleti vallások sokat beszélnek, az Édenkert pedig a kezdeti egységállapot (nevezhetjük Nirvánának), akkor egyből egyértelműbbé válik a történet.
Naplózva

viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1856 Dátum: 14 márc 08, 15:38:16 »

Maradjunk annyiban, ahány keresztény annyiféleképp értelmezik.
Naplózva

Bra
Gennin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #1857 Dátum: 14 márc 08, 16:27:14 »

Ez egy érdekes topic. Mosolyog
Viktor6665-tel egyetértek abban hogy az ateizmus nem vallás. Az atreista éppen hogy nem hisz semmiben ami nem logikus. A pogányság, ahova én is tartozom már nevezhető vallásnak. Mosolyog
Legalábbis régen ìgy volt. Manapság a pogány=az ateistával, pedig a pogányok is hisznek Thorban, Zeuszban stb.
Azért is keverik egyesek az ateizmust a hittel, mert pl azt mondják az evolucióban hisz valaki.
De az evolucióban nem kell hinni, mert az egy kézzel fogható bizonyitékokra épülő tény.
Nem értettem soha azokat akik azt mondják "nem hiszek az evolucióban".
Akkor pl a neandervölgyi ember mi? A dinokról nem is beszélve.
Találkoztam olyan elvakult kereszténnyel akinek a 16 éves lánya Darwin nevét nem is hallota amig nem mondtam neki annyira tiltották ettől a témától.

A keresztényekkel nincs bajom amig rám nem akarják erőltetni a hitüket, ami elèg gyakran megesik hogy megmentsék a lelkem az örök kárhozattól.
Mondjuk volt olyan hogy annyira az aurámba másztak hogy màr azt mondtam nekik "zsido, buddhista, iszlamista vagyok egyben." Akkor néztek is egyet. Nevet
De volt hogy azt is hagytam hogy az utcán imát mondjanak értem, mert nyugis kedvem volt és gondomtam ártani nem árthat. Nevet

Szóval toleráns vagyok bizonyos kereteken belül.
Huh ezzel kapcsolatban most egy csomó gondolat jött fel. Pl hogy végülis a vallásos embereket is meg lehet érteni, hiszen végülus az emberi elme amiben a kutatók szetint a személyiségünk "lelkünk" rejlik elektromosaggal müködik. És ha az energia nem vész el csak átalakul akkor végülis mi lesz velünk? Mik is vagyunk mi?
De ez már a külömböző szellemvadász müsorok témáiba vág. Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 08, 16:29:31 írta Bra » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1858 Dátum: 14 márc 08, 16:31:42 »

Talán azért vagy egyedül a véleményeddel, mert kevered a vallást és az egyházat. Az általad felemlegetett elítélendő tettek nem feltétlenül egy-egy vallás számlájára, hanem az egyébként politikai tényezőként létező egyházéra írhatók. Már az egyház merev hierarchikus szerkezetéből és egykori adórendszeréből is kitűnik, hogy nem a vallás odaadó szolgálatát biztosította, hanem politikai és pénzügyi struktúra volt. Ugyanolyan, mint a világi hatalom (földesurak, királyok), csak míg utóbbi a korábban kialakult törzsi hagyományokra, addig az egyház a hitre építkezett, és a hit által és annak befolyásolásával uralkodott az emberek felett.
A vallás azonban nem ez. Egy vallás nem uralkodik, hanem tanít, útmutatást ad és hagyományt, erkölcsöt vagy törvényt teremt. Ilyenek voltak a régi, kereszténység előtti pogány vallások, amelyeknek egyháza nem igazán, vagy alig alakult ki. Természetesen ezeket is fel lehetett ürügyként használni, mondván isteni akaratból tesznek, amit tesznek (lásd. Trója elpusztítása, ami a görögök szerint isteni parancs volt.) De míg az egyház teljesen politikai struktúra volt, addig a vallás csak politikailag is felhasználható eszköz, amelyek nem feltétlenül mások leigázására, hanem a saját kultúrád és lelki békéd megőrzésére szolgálhatnak (hasonló a sokszor felemlegetett fegyver témához, ami szintén csak eszköz az ember kezében, és rajtad múlik, mire használod.)

Butaság azonban azt hinni, hogy az egyház manipuláló hatása egyedi lenne, és nem bukkanna fel máshol. Gyakorlatilag mondhatnám, ma a 'demokrácia' ugyanolyan egy-két nagyhatalom kezében, mint a 'vallás és a hit' volt az egyházéban.
Gondolom neked sem kell hangsúlyoznom, hogy mindkettőt politikai és gazdasági célokra is felhasználhatják, csak egyiket a vallás és a kereszténység bőrébe, másikat meg a szabadság és az önrendelkezés gúnyájába bújtatják.

Idézet
Az emberek évszázadokig tényként élték meg őket, aztán ahogy erősödött a tudomány egyre kevesebb dolgot hittek el.

Az emberek évszázadokig semmit sem tudtak valójában a Bibliáról, mert nagy részük nem tudott olvasni. Azt tudták róla, amit a papok elmondtak, vagy amiket a templomi képek ábrázoltak, és itt mindjárt visszakanyarodunk a fenti szöveghez, miszerint politikai céllal felhasználhatták és manipulálhatták őket. És itt megint nem a vallás a bűnös, hanem a politika.

Idézet
Föld alakjával, túlvilág helyzetével és még sok minden mással kapcsolatban

Butaság, hogy a Föld alakjához vallási okok miatt ragaszkodtak volna. Az ókor óta elfogadott nézett volt, hogy a Föld lapos, csupán néhány csillagász pedzegette, hogy nem. Számos kultúra így hitte, az emberek tudatában és világképében teljes mértékben rögzült. Épp annyira elfogadottnak tartották ezt, mint te azt, hogy a Föld geoid. Elhiszed, hogy olyan, mert látsz róla fényképeket, földgömböket, tudományos cikkeket, nekik viszont így tanították a szüleik meg a nagyszüleik. Valójában az ember és a köztudat háborodott fel azon, hogy a Föld nem lapos, nem a vallás.

Idézet
hanem a vallások tanításait, pl a Bibliát.

A Biblia Ószövetségének nagy része az ókori Közel-Kelet meséinek, vallási tanításainak, törvényeinek összefoglalása, ha leszámítjuk azokat a történeteket, amik arról szólnak, hogy a zsidók hogyan irtottak ki népeket, vagy épültek be a politikai igazgatásba és vették át a hatalmat.
Ott van például Szodoma és Gomora története, nyilván ezt is képletesen kell értelmezni, mégha esetleg voltak is történelmi alapjai (például vulkánkitörés miatt válhattak az emberek kővé). Tudom, hogy sok bigott vallásos vitázik azon, hogy a Bibliát teljesen szó szerint kell-e venni, de nevetséges ez a hozzáállás, ha figyelembe vesszük, hogy több ezer éves sumer, babiloniai, asszír, akkád, hettita mesékről van szó, melyeket az ember a hosszú idő alatt nyilván misztifikált és megváltoztatott (lásd: Álmos születése vagy a Csodaszarvas regéje, melyeknek szintén vannak történelmi alapjai). Ha figyelmesen elolvasod, egyértelmű, hogy Szodoma és Gomora a lezüllött, elkorcsosult társadalmak mintapéldája, amely saját erkölcstelensége miatt van pusztulásra ítélve (és lényegtelen, hogy természeti erő, vagy Isten, vagy ember pusztítja-e el). Elég egyértelmű, hogy ez a történet évezredek óta létezik több változatban, maga Atlantisz meséje is erről szól, szóval valószínűleg elég sok tapasztalat bizonyította, hogy a célt veszített, elkorcsosult, romlott társadalmak ilyen sorsa jutnak.

A Bibliában Lót története is beszédes, hiszen ő és családja volt az egyetlen, aki túlélte a csapásokat, ez is mutatja, hogyha erkölcstelensége miatt el is pusztul egy társadalom, egyes emberek vagy csoportok, amelyek nem követik a züllött életmódot és tiszteletreméltó életet élnek, fennmaradhatnak, és továbbvihetik a régi kultúra magjait (vö. Róma, ami ugyan összeomlott, de sok egyenes ági folytatása volt, például Bizánc). Lót feleségének története, aki visszanézett és sóbálvánnyá vált, szintén a túlélésről, ugyanakkor a lemondásról is szól, hiszen Lótéknak teljesen maguk mögött kellett hagyni romlott népüket, a visszanézés viszont a sóvárgást jelképezte a régi, a rossz és az erkölcstelen iránt, és aki ezt a sóvárgást nem tudta legyőzni, ugyanúgy visszaesett a ledér életmódba, nem tudott megváltozni ("kővé vált") és ugyanúgy elpusztult. Akár még a drogfüggőségre is értelmezhetjük az egészet. Nevet

Ádám és Éva történetét én máshogy értelmezném, mint MrSaiyan. Szerintem nem a Nirvánáról (bár attól függ, te mit értesz ez alatt) van szó, hanem egyszerűen az emberiség ősi állatias világáról, amikor még "egyek voltunk a természettel", mert állatok voltunk mi magunk is (biológiailag most is azok vagyunk, most képletesen a köztudat szintjén értelmezve értem Nevet). A Teremtéstörténetbe egyértelműen később írták bele a zsidókeresztény Istent, nyilván akkor, mikor a zsidók saját ízlésük szerint módosították az ősi történeteket. Ugyanakkor a történet nagyon jól megragadja az egészet, és ha leszámítjuk a misztikus elemeket még felettébb pontos is: először létrejönnek a csillagok, majd a vízi élőlények, később a földiek. Ezt egyébként legtöbb vallás felismerte, pedig korán sem olyan egyértelmű, hogy minden élet a tengerből lett.

Ádám és Éva története szerintem csak arra utal, hogy az ember gondtalanul, bajok nélkül élt ebben az ősi világban, "a Paradicsomban", mert olyanok voltunk, mint az állatok: nem ismertük az időt, nem fogtuk fel a gondokat, és nap nap után éltünk. Amikor azonban esznek a Tudás fájáról, az ember valóban emberré válik (ezt jelképezi, hogy ruhát vesz magára), felismeri, hogy meztelen, szégyenkezni kezd, rájön, hogy a világ nem tökéletes, gyakorlatilag "el kezd gondolkodni", és a gondolkodással együtt jár a gondok felismerése is (éljen a magyar nyelv ikszdé), azaz nem űzettünk ki a Paradicsomból, az soha nem volt más, mint a mai világ, egyszerűen csak akkor még nem voltunk képesek a baj, a szenvedés és az elégedetlenség mai módon való felfogására. És ha belegondolunk, mennyivel nyugodtabb és egyszerűbb élete van egy "lenézett állatnak", például egy tigrisnek vagy csimpánznak, mint a Tudást magába szippantó folyton kétségek között vergődő embernek, aki mindig azon töri a fejét, vajon meg tudja-e venni pár év múlva az új iPhonet.

Amúgy nem ismerem Jézus összes tanítását, de azt, amit ismerek, nem szólnám le. Arról szól, hogyan segítsünk másokon, hogyan éljünk jó életet és legyünk másokkal kedvesek, és irgalmasok. Arról szól, amire a mai ember az emberségét vesztett világban a legjobban vágyik: törődésről, biztonságról. Felesleges figyelembe venni, hogy ő mivel tálalta mindezt, és azt mondta, szeress másokat, mert csak így kerülhetsz a Mennyországba, meg mert Isten azt akarja, hogy törődj másokkal. Nem ez a fontos, hanem az üzenet. Ő akkoriban így tudta ezt eladni az emberiségnek, de maga az üzenet örök életű. Éppen ezért nem értem azt a nagy vallásellenességet, ami az egész Nyugati világra jellemző. Azt, hogy gyakorlatilag 10 éves gyerekek szólják le és alázzák meg Jézust vagy bármely vallási személyt, holott semmit sem tudnak a tanításairól. Ez olyan, mintha a világ szemen köpné azt, amit egykor tanított. És ha így van, akkor nem Istent, a Mennyországot meg az egyházat köpik szemen, hanem a törődést és az emberséget.

Egyébként a 9gag például profi szintre emelte ezt a vallásellenességet: http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/a9dXBqD_700b_v1.jpg
Amihez csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem a vallásnak annak kéne lennie, ami egykor volt: útmutatásnak, lámpásnak a sötétségben. Mert könnyebb úgy utat találni az éjszakában, ha valami világít. A mai gyerekeknek, embereknek azonban mi mutat utat? Ja, semmi. Még a régi hagyományos erkölcs sem, mert már azt is kiirtották. Aztán csodálkozik mindenki, hogy a nyugati világ depressziós, elveszett, magányos, öngyilkos hajlamú. Annak meg is van az oka. Én például elítélem az iszlámot, mert elnyomó és nem szimpatikus, de amikor látok suliban egy muzulmán lányt (és nem a burkás, végtelenségig lenézett fajtából), akkor ha tetszik, ha nem, egészségesebb lelkületűnek tűnik, mint a mai tiniribancok. És sajnos úgy tűnik, az iszlám világ még akkor is létezni fog, amikor a nyugati liberalizmus már elpusztította saját magát. Pont mint Szodoma és Gomora. Mosolyog

Talán Yukio Mishima mondta, hogy: "Kétségkívül igaz a mondás, hogy az idegenek egy nemzetet csak akkor tudnak elpusztítani, ha előbb elpusztítja önmagát; egy embert mások csak akkor tudnak megvetni, ha az megveti önmagát."

Áá, de rég írtam kilométeres hozzászólást. KÖSZÖNÖM, HOGY ADTATOK OKOT A TANULÁS MELLŐZÉSÉRE. ikszdé Most már biztos egyest kapok.

Idézet
Mondjuk volt olyan hilogy annyira az aurámba másztak hogy màr azt mondtam nekik "zsido, buddhista, iszlamista vagyok egyben."

Ó, ma már mondhatod nekik, hogy zsidó vagy, legfeljebb körberajonganak. Van egy ismerősöm, az is elvakult baptista, és egyszer azt mondta, ha Izrael megtámadná Magyarországot, egyértelműen a zsidók mellett harcolna, mert ők a kiválasztott nép.
Naplózva

Bra
Gennin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #1859 Dátum: 14 márc 08, 16:51:08 »

A keresztény vallásnak sok fajtája van. Az egyháztól a hitgyülin keresztúl a csendes óceánon lévő kis gyülekezetekig.
De mindbeb benne van a térités, mert ez a kötelességük. A politikai része szerintem más téma. Erről soha nem i szerettem beszèlni. ^^"

A Föld alakjához viszont a vallás miatt ragaszkodtak, mert az ókori Görögök is tudták hogy a föld geoid. Majndem pontosan tudták is a kerületét. A középkori egyház hibája hogy ezt a tudást mind elnyomták.

Értem hogy sok keresztény segìteni akar, de ha nem kell akkor is erőlretik.ez a baj.
« Utoljára szerkesztve: 14 márc 08, 16:52:30 írta Bra » Naplózva
Oldalak: 1 ... 122 123 [124] 125 126 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins