25 jún 01, 12:14:28 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 358341 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Aemy
Naruto-Kun Csoport
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Chokolate Sisters fele

« Válasz #405 Dátum: 09 jan 27, 12:59:15 »

Hűha... Ez jó kérdés. Sztem erre a mi korosztűlyunk még nem fog tudni válaszolni. Sztem bízd a fantáziádra.  Hümm-hümm
Naplózva

Kimi o ai Shiteru G-sama Férjem! Ámor BLOG
Xapám: Cart' - Jányok: Temi, Nikkie, Esztii - Vej: Dani - Tanoncok: Aysee és  Csibe
Gabor-sama
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

We are Fighting Dreamers Dattebayo

« Válasz #406 Dátum: 09 jan 27, 13:01:51 »

Az űrön túl? Na ez tényleg jó kérdés. De ha azt vesszük, hogy folyamatosan tágul, akkor kell ott lennie valaminek, ahová tágulhat. Viszont amit boci kérdezett, az tipikusan a létet kérdőjelezi meg. Pl. bizonyítsd be, hogy a szék, amin ülsz tényleg ott van-e, vagy lehet, hogy csak álmodsz?
Naplózva

Aláírás
Old Család - New Család Kimi o ai shiteru Aemy feleségem Ámor Blogom
atka94
Kezdő Jounin
*

« Válasz #407 Dátum: 09 jan 27, 14:33:50 »

Ehh mátrix powa  Kúl
Az űrönk kívül semmi nincs, csak a nagy büdös semmi xD  smirksweat Habár valami biztos van, de nemtom..
várjatok elszaladok megnézni  Kúl Nevet
Naplózva

"Pein legyőzhetetlen -.-" " Nevet
boci555
Jounin
*

iLOVEmákostészta || balf@sz c:

« Válasz #408 Dátum: 09 jan 27, 15:37:17 »

á... miért, mi az a semmi?
olyan nincs, hogy semmi, mert a semmi is valami, hiszen van meghatározása is,
Következés képpen: a semmi, az olyan valami, ami semmi Mosolyog

na ezt magyarázd meg
hogy képzeled el a semmit?
a semmi, az semmi, de mivel a semmi is valami, ezért nincsen olyan hogy semmi, értelmesen hangzik, de így van
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ - - - - - - - - - - _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  - - - - - - - - - _ _ _ _ _ _ _ _ _ - - - - - - _ _ _ _ _ _ _ - - - - - - -

amugy olvastam, hogy vannak olyan emberek, akik folyton dejavu ban élnek, megmondják, hogy mit álmodtak, és az a napjuk teljesen megfelel annak, pl hogy milyen embereket látnak, stb...
ezt a mátrixosra mondtam, én annyira nem hiszek ebben, de hát bármi megtörténhet

_______________________________________________________________________________________________________
elég érdekes amúgy az emberi képzelet, hiszen bármi megvalósulhat benne

furcsa lenne, ha az élet maga egy álom lenne, és egyszer csak felébrednél belőle, az is lehet, hogy most kómában vagy, és csak álmot látsz végig, csak a képzeleted, lehet hogy nem is ember vagy, hanem akármi más
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 27, 15:43:03 írta boci555 » Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
> Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-*
- SÜNIIII <3 "w"
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #409 Dátum: 09 jan 27, 15:43:32 »

Ez baromság
A semmi, az semmi...azért szép, meg jól hangzik, de ne mondjuk már minden fehérre azt, hogy fekete...
A semmi nem meghatározható, talán épp ezért nem valami, hisz nem tudod meghatározni. Ha megmondod nekem mi az, fizetek neked, komolyan...
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
boci555
Jounin
*

« Válasz #410 Dátum: 09 jan 27, 15:54:20 »

lehet, hogy a fekete a fehér, csak te látod rosszul, minden csakis "néző"pont kérdése

szerintem a semmi, nem egy látható dolog, amit meg lehetne magyarázni, éppen ezaz, a semmi az a semmi, ami nem lehet megmagyarázni
mert amit meg tudsz magyarázni az egy valami

tehát én úgy vélem, hogy a semmi valaminek a hiánya
pl.: itt nincs semmi- itt olyan nincs, amit látni szeretnék
semmit sem mond- nem mondja azt amire kíváncsi vagyok, nem szól egy szót sem, nem beszél
semmit sem látok- úgy mint az első, a látás, valami új dolog hiánya
semmiképp- nem teszi meg
semyelik- a láottt/hallott/érzett dolgok közül nem tetszik/nem kell neki
és még folytathatnám ezt a véges, végtelen sorozatot is

a semmi szerintem igazából egy érzés, valami kényszer az ismeretlen meghatározására
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 27, 15:55:29 írta boci555 » Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
- SÜNIIII <3 "w"
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #411 Dátum: 09 jan 27, 15:58:38 »

Az ősrobbanás pillanatát a fizikusok szingularitásnak nevezik, de hoyg mi volt előtte, azt nem tudni, valószínűleg semmi, de mivel a semmi az semmi így arról nem lehet elmondani semmit...így nem kérdezünk rá mert értelmetlen...
Nekünk ezt mondta a fizika/filozófia tanárunk...csak ezt egy 3 órás előadás keretében
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 27, 15:59:44 írta Morita » Naplózva
Csibe
Naruto-Kun Csoport
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Trafalgar D. Water Law

« Válasz #412 Dátum: 09 jan 27, 16:07:05 »

Hát elég nehéz elhinni, hogy a robbanás előtt nem volrt semmi, mert valaminek lennie kellett, különben nem lett volna robbanás, mert ugye a semmi az semmi és nem jöhet létre belőle valami, de mindegy nem bonyolódok bele, mert elég sok ebben az egészben az ellentmondás. Mosolyog

A semmi szerintem egy fogalom amit mindenki a saját értékrendje szerint határoz meg, de ha már itt tartunk ugyanez igaz az ellenkezőjére is.  Gondolkozik
Naplózva

boci555
Jounin
*

« Válasz #413 Dátum: 09 jan 27, 16:14:11 »

mi a semmit ének órán vitattuk meg, khm... nem túl értelmes tanárunkkal ikszdé azzal még beszélni sem lehetett
________________________________________________________________________________________
igen ám, de ha pl valakit megkérdeznek hogy mit látott az utcán, akkor nagy valószínűséggel vagy azt mondja, hogy semmit, vagy azt, hogy semmi különöset
pedig látott: utat, házat, kukát, követ, fát, fűt, ...stb.
tehát ebben az értelemben a semmi, az valami új dolgot, valami ismeretlent jelent.

amúgy nem szeretném megcáfolni Morita hsz-ét sem, mert az is igaz lehet, megint vissza jön ez, hogy csak "néző"pont kérdése ennek a fogalomnak, a meghatározása/ kifejtése

hasonlóan meghatározhatatlan szavak: semmi, valami, végtelen, űr stb...

_____________________________________________________________________________________________________
esetleg akkor a magyar nyelvet is meglehet vitatni:
vegyük ezt a mondatot, hogy: Nem láttam semmit.
-a semmit nem látta, tehát minden mást/valamit látott.

Ez semmi sem volt.
-ez nem a semmi volt, hanem valami, valami más.

szintén itt a semmi egy ismeretlen, meghatározhatatlan dolog és kész.
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 27, 16:19:33 írta boci555 » Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
- SÜNIIII <3 "w"
Feo
ANBU Osztag Vezető
*

Rejtett Köd Falu Rejtett Köd Falu

"Not all who wander are lost"

« Válasz #414 Dátum: 09 jan 27, 16:47:52 »

Hát én a "semmit" nem így képzelem el: "valami új dolgot, valami ismeretlen" ...ha megkérdezik hogy mit láttam az utcán, azért mondom azt hogy semmit, vagy épp semmi "különöset" mert nem volt olyan dolog ami a másik illetőt érdekelné...tény h sorolhatnám h láttam fát meg kutyát meg stb stb de mivel ezzel minden nap találkozik az ember így nem valószínű hogy erre kérdezett rá...valszeg az érdekli hogy láttál-e vmi nem teljesen hétköznapi dolgot/eseményt..de ez meg nem feltétlen jelent új dolgot.
Hát nemtom...én egész kellemes képet tudok alkotni a semmiről...induljunk ki a bináris számrendszerből...1 és 0...1nek van értéke, érzékeli a gép is, jelent valamit...0-nak nincs értéke és a gép semmit nem kezd vele csak továbblép.

(Ez semmi sem volt....ezt én inkább úgy értelmezném hogy tagadja hogy bármi is történt
Nem láttam semmit...ez pedig szerintem szintén tagadja h bármit is látott volna, nem pedig megfogható tárgyként tekint a semmire ...ilyen értelmezéseknél én vhogy semmi meghatározhatatlant nem látok bennük...de lehet ezzel csak én vagyok így Nevet )
Naplózva

Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #415 Dátum: 09 jan 27, 17:22:03 »

Morita kis javítás amit msnen megbeszéltünk: A szingularitás egy pont amiben az összes anyag bele volt sűrítve, és ez a pont volt csak. Ez tágult ki, robbant fel. Höhö jó mi?

boci amit csináltok az már csak a magyar nyelv megerőszakolása. Ezt ugyanúgy meg lehet csinálni az angollal is vagy bármelyik nyelvel.
Naplózva
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #416 Dátum: 09 jan 27, 17:22:59 »

Egyet értek Slane-el...ráadásul két egymást követő hsz-eddel önmagadnak mondtál ellent, de sebaj :/
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Seed
ANBU Kapitány
*

« Válasz #417 Dátum: 09 jan 27, 23:00:21 »

te jó ég, 5 perc alatt lerombolt ez a topic.

boci különösen... ennyi idön át fejtegetni azt, hogy semmi
Naplózva
atka94
Kezdő Jounin
*

« Válasz #418 Dátum: 09 jan 27, 23:05:56 »

most miért? ikszdé
a semmi az jó dolog. a semmi nem idegesít, nem zavar, nem akadályoz, ha nyugalomra vágysz meg is nyugtat, szóval a semmi jó Nevet
Naplózva

"Pein legyőzhetetlen -.-" " Nevet
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #419 Dátum: 09 jan 28, 08:27:54 »

Nah összegezzük a legutóbbi oldal hsz-eit:

Valaha lőn a semmi, ami felrobbant, és lett belőle a valami...

Tehát értelmezzük... Valami úgy lépett át anyagi állapotba, hogy megsemmisült...  Gondolkozik
Ez pedig totál paradoxon...  >.<#

A semmi: Vákuum, anyagi részecskék nélküli 3 dinemziós tér...
De mivelhogy tökéltes vákuumot nem tudunk létrehozni, amit teljesen megtisztítsunk az összes atomtól, ezért nem tudjuk definiálni a semmi fogalmát... De az is lehet hogy a semmi nem is létezik... A semmi egy magasabbrendű valami, ami isten létezésével egyenlő... Tehát nem bizonyítható, így max csak hihetünk benne...  Nevet
Na jó most már lőjetek tarkón... Korán reggel hordom össze a hülyeséget...
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 28, 08:34:17 írta Gabesz » Naplózva
Oldalak: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins