25 jún 01, 12:14:19 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 358341 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #390 Dátum: 09 jan 21, 20:21:13 »

Én úgy szándékoozok egyetemre menni, hogy 70-75%-ban tudom, nem azon a területen fogok dolgozni, amiből diplomám lesz, hanem ahol kapok munkát.
De egyébként képletesen volt értve, csupán a sémát akartam ábrázolni vele és a spirált, hogy mindent valami magasabb dolog elérése végett teszünk és nincs megállás sosem. Mindig kell valami más
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Zemori
VIP

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Zemochimaru

« Válasz #391 Dátum: 09 jan 21, 21:57:37 »

De szerintem minden nagyjából normális ember szabad akaratából tanul és ((((szerk.))))  tanul tovább... mert tényleg boldogtalan leszel ha mittomén elvégzed a 8 általánost ami kötelező és munkanélküli leszel... egy idő után munkanélküliként sztem családod se lesz semmi. ami boldoggá tehetne mert a csövezés azért nem boldogít sztem...

Eddig kb minden igaz, én is így látom, de innen már belekötnék majd:

szóval ha tanlsz és tovább tanulsz és kapsz egy rendes munkát akkor sztem innentől mindened meglehet ahoz h boldog legyél... innentől márcsakalakítani kell az életed ahogy te akarod... sztem ez életcél és nemfeltétlen kell mindig boldogtalannak lennie egy embernek + sztem 1-2 diploma után már rögtön nem a 0ról indul az ember ha tovább akar lépni valamerre...mert akkormár elég sok dolgot elért az életben...

Ugyanis ha az első idézett részt tekintem az, hogy továbbtanuljak: KÉNYSZER
és nem én akarom. Csupán szükségeltetik, mert a mai világban, a ___tudás alapú___ világban a leginkább a kiemelkedő agyakat díjazzák.
Vegyünk egy férfit, aki el kívánja tartani a családját. Ugye régi felfogás, ámde azért egy család balansz érzése szempontjából egészen jó, ha a férfi az "eltartó" De legalábbis annyit keres, mint a feleség. Vagy csak szűken annyit.

Mi a helyzet ott, ahol a férfi __fele__ annyit keres? Egy jó ideig semmi. Dúl a láv is. De azért a keserűség odaszökik.
Oké... tegyük fel a férfi lépne. Továbbképezné magát. A-Aaaa... a főnök nem akarja, hogy a szerelő okosodjon, hiszen akkor többet kellene fizetnie neki. A pasas már így is képes ezt a munkát ellátni. Mit képzel most ez a beosztott?
A férfi nem képezheti magát tovább. Gürizik hétvégén is a szösszenetnyi túlórapénzért.

Hé, hisz a megoldás az, hogy kilép és más munkahelyet keres : DDDD

HAaaa- HAaaa

Mielőtt ez a munkád is meglett agyon keresgélted, hogy akár ez a sz@r melód is meglegyen.
Maradsz, mert ez a fix.
Lépjél, bmeg, lépjél... Mert kvára de szabad akaratod van és ettől kvára de boldog vagy bmeg.

------------------------
Egy-két diploma. Legyen hozzá szerencsétek, hogy még a diploma szerzéskor is azt akarjátok tanulni, amit választottatok. Én mindig is irigyeltem azokat, akik már úgy születtek, hogy "Orvos akarok lenni".
Én oda mentem, ami érdekelt is ÉS elégnek tűntek a pontjaim.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-
oké, szünet. hmmm... újraolvastam, mielőtt küldöm a szöveget. Innen már bele tudnék kötni magamba is. De inkább tegyétek ti, mert elfáradtam a hsz-em írása közben xD és hogy még magamba is belekössek...áhhh... Valójában már a saját hsz-emben is sok gyenge pontot találok, de szörnyen frusztrál, hogy idén - talán - diplomám lesz és állok vele a kezemben majd munka és élet nélkül xD Úgyse megyek mesterre  Gondolkozik
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Nem vagyok lángész, sajnos. Ebben az világban pedig vagy piszkosul okos vagy, vagy kurv@nak mész, vagy lopsz/csalsz/hazudsz.

Az átlag gürizik. -----------------------------> szabad az akarata? Az kérem kiváltság:D

Ha okos vagy, akkor zsír:D
Ha az utolsó sorban szereplő vagy, akkor üldöz az "igazságszolgáltatás".

Kívánom az észt mindannyiótoknak, hogy szabadon akarhassatok, amit tetszik Mosolyog

A szabad akaratnak az alapoknál kéne kezdődnie. Nem ott, hogy megölhetsz akárkit, vagy káoszt szíts - persze izgi lenne, de nincs is így, meg nem is örülnél te ennek (egy globális te, mint angolban:p). Csak hát sokan vagyunk. Harc van, verseny, küzdés, hogy neked legyen a legjobb, vagy csak egy kissé jó. Végül is nem is vágyhatunk egy idilli és utópikus világot körénk.
Ettől néha leeresztek:p Talán mások is. De küzdjünk vaze... hátha...^^ Ha annyira zsír az ember, mint néhányan mondják... talán lesz belőlünk valami - bár a Föld úgyis mindenkit meg fog enni, bebebeeee

Máshonnan közelítve a szabad akaratot van egy mondat, amit hallottam valahol és lehet benne valami.
Néha az, amit akarsz nem egyezik azzal, amire szükséged van.
Ezen gondolkodni kéne, de már így is betegesen sokat írtam. ( Bár a szakdogába is írtam volna most ennyit *.* )

Ui: Bocsánat, ha okoskodásnak tűnik. És remélem, hogy egyesek röhögnek. Mert akkor nagy baromság, amit írtam. Remélem, hogy nagy baromság, mert akkor nem igaz. Csak én nem látom át a helyzetet. Kevés lehetek hozzá. :/
És bocs a hosszért:D

Szeretnék megháborodni. Olyankor jó verseket írok, hmmmm... nekem tetszenek xP
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Feo
ANBU Osztag Vezető
*

Rejtett Köd Falu Rejtett Köd Falu

"Not all who wander are lost"

« Válasz #392 Dátum: 09 jan 21, 23:13:03 »

Abban nem értek veled 1et hogy az ész visz mindent...ez a mai világ sztem inkább arról szól h kinek jobb a protekciója és hogy ki mennyire tudja kihasználni/átverni a másikat. Ehhez pusztán az ész kevés Nyelvesít
Abban viszont egyet értek h a tanulás az totális kényszer...én pl full nem akarom, de csak élni kéne vhogy a jövőben^^
Naplózva

Zemori
VIP

Zemochimaru

« Válasz #393 Dátum: 09 jan 22, 00:02:01 »

That's a kind of cheating:P Számomra. Mármint a protekció.

Anyámék nagyon be akartak tolni egy helyre nagynénéméknél, plusz nagynénémék is ajánlották folyton,h menjek dolgozni hozzájuk. Az a helyzet, hogy sokakkal ellentétben én még a saját javamra történő protekciót sem kedvelem.
Naplózva

Ezt hallgatom
Ezeket olvastam
Az apró szemű, csendes őszi eső lassan megérkezik, és eszembe jutsz. Olyan, mint mikor idelépsz hozzám, a derekamra teszed a kezed, és magadhoz húzol kicsit. Az arcomat megsimítod, az ujjaid a hajamba futnak, és megcsókolsz.

"Think that this day will never dawn again. Today is our most precious possession." Dante
Gabor-sama
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

We are Fighting Dreamers Dattebayo

« Válasz #394 Dátum: 09 jan 22, 08:08:01 »

Igen a tanulás kényszer, de szerintem a minőségre kellene rámenni és nem a mennyiségre.
Mondok egy példát a saját életemből: a technikusi képzésen egy csomó marhaságot kellett megtanulnom. Már pedig ezeknek a 90%-át most rendszergazdaként, illetve ha továbblépek, akkor az informatika (remélem ezen a pályán tudok maradni) területén, vagy az életben soha nem fogom tudni használni. Akkor meg minek sulykolták belém feleslegesen. A másik példa: tavasszal a munkámból kifolyólag volt szerencsém beletekinteni az érettségi feladatokba. Na már most amit most kérnek emelt szinten, azt mi 2005-ben közép szinten írtuk. Ugyanaz a feladat, mégis egy szinttel feljebb.
Tanítják a sok marhaságot, ugyanakkor a lényeget meg elfelejtik.

Ami meg a protekciót illeti: mindig is volt és mindig is lesz. Személy szerint én sem szeretnék protekcióval bekerülni valahová, inkább én magam küzdök meg a helyért. Vagy ha nem kellek, hát nézek másik helyet. Úgyis a munkavállaló kell a munkáltatónak.

Ha sok marhaságot írtam ezekkel kapcsolatban, akkor írjatok nyugodtan, kíváncsi vagyok, hogy mit látok rosszul.
Naplózva

Aláírás
Old Család - New Család Kimi o ai shiteru Aemy feleségem Ámor Blogom
Aemy
Naruto-Kun Csoport
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Chokolate Sisters fele

« Válasz #395 Dátum: 09 jan 22, 11:20:37 »

Én sem vagyok oda a protekcióért. Egy remek példa: Az előző munkahelyemen lehettem volna a tulajdonos melleti titkárnő 200-300 ezres keresettel... Feltétel: egy numera minimum a főnökkel. Nos én kiröhögtem. Ezek után csoda, ha nem lettem irodavezető a nagy cégnél?   Gondolkozik De a kisirodában az voltam... Szóval ennyit erről. Sose akarjatok protekciót, mert: "Valamit valamiért..." 
Naplózva

Kimi o ai Shiteru G-sama Férjem! Ámor BLOG
Xapám: Cart' - Jányok: Temi, Nikkie, Esztii - Vej: Dani - Tanoncok: Aysee és  Csibe
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #396 Dátum: 09 jan 22, 15:25:15 »

Tudod hogy mi a legszomorubb a történetedben? Az hogy utánad tuti volt olyan aki a pénzért megtette. És ezért gyarló az ember, mert vannak olyanok akik megteszik az ilyesmit egy melóért.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #397 Dátum: 09 jan 26, 21:22:40 »

Belegondoltatok milyen lenne olyan képességgel rendelkezni, mely valóra váltja a gondolataitokat?
Érdekes nem? Hisz alapvetően ez a legnagyobb horderejű képesség amit csak el lehet képzelni, hisz annak nincsenek határai. Ám ha minden valóra válna amit gondolunk,  akkor az egész nem az akaratunk alapján történne, csak hogy ez sem igaz, mert ha belegondolunk a gondolat az akarat forrása, az akarat a gondolat egyfajta megvalósítása a kettő mindenképp szoros kapcsolatban van egymással. ugyanaz, de mégis különböző. Vagyis a ha ezen képesség birtokosa vagy, akkor nem hogy befolyásolni nem tudod a képességed, de még a befolyásolás gondolatát sem tudod befolyásolni.
Akkor most ez a képesség semmit sem ér? Pedig mikor elkezdted ezt olvasni arra gondoltál, hogy ez a végtelen, a legfelsőbb hatalom ami csak létezhet. Igazad van! De akkor melyik az igazság, vagy mi? Ez egyik? A másik? Mindkettő? Egyik sem? Ezen négy állítás mindegyike mind igaza és mind hamisa mindegyiknek. A legrövidebben talán így írhatnám le:
0=∞ és 0≠∞

Vagyis lehetséges, hogy, ha ezen képesség megvan mindannyiunknak?
De akkor miért nem válik valóra minden gondolatom?
Egyszerű. A gondolataid olyan valóságot váltanak valóra, melyben gondolataid nem válnak valóra.

---
Ez lehet kicsit nagyon is bonyolult és egyben tisztán érthető, "melyik is a fej és melyik az írás paradoxon" de azért remélem ellesztek rajta. xD ¤¤

--
Valamint ehhez kapcsolódóan.
Jövőbe látás.

Egyszerű meghatározás Az amikor a tudatodban a tudatod által értelmezhető információk jelennek meg egy későbbi, jövőbeli eseményről.
Az emberek már szinte tudásuk óta művelik ezen mesterséget. van aki hisz benne, van aki nem.
Ám arra gondoltatok, hogy esetleg égész fordítottja a valóságnak?
Vagyis a megjósolt jövőbeni esemény a jövőbeni esemény vázlata, ami alapján bekövetkezik, vagyis az a jövőbeni esemény azért lesz az és azért úgy, mert megjósolták?

Lehet elmélkedni kukukukuku  Technikai KO
xD ¤¤

Naplózva

boci555
Jounin
*

iLOVEmákostészta || balf@sz c:

« Válasz #398 Dátum: 09 jan 26, 21:40:26 »

mi ez akukukukuku, no mind1.

Hát, te aztán tudsz ilyeneket, ez olyan mint hogy elszámolni végtelenig...
persze mindenki azt tanulja, hogy a végtelennek nincs vége, de mindig vége van valaminek... mint a botnak..., viszon ezzel szemben mindennél van nagyobb.

Ha abba belegondolsz már, hogy a világegyetem végtelen, és folyamatosan tágul, ezt mind elhisszük a nagy tudósoknak, akik ezt mondják, és bizonyítják,
csak úgy józan paraszti ésszel belegondolva a végtelent bizonyítani szép dolog.

és még egy a végére
Igazából gondolkodtatok ti valaha azon, hogy hol vagyunk???
Mivel itt van mondjuk, a szobád, ami a házatokban/lakásotokban van, ami egy utcában/úton/téren/körúton van ami pedig egy városrészben van, ami pedig egy városban/faluban/tanyán van, ami pedig egy megyében van, ami pedig egy országban van, ami pedig egy Európában/Ázsiában/amerikában... stb-ben van, ami pedig egy földrészen van, ami pedig a Földön van, ami pedig a naprendszerben van, ami pedig az űrben van, ami pedig a miben/kiben/hol is van???

De ezt vihet nénk vissza a sejtekhez hasonlóan, ily módon lehet, hogy mi valaminek/valakinek a sejtjei vagyunk???
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 26, 21:41:38 írta boci555 » Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
> Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-*
- SÜNIIII <3 "w"
atka94
Kezdő Jounin
*

« Válasz #399 Dátum: 09 jan 26, 21:53:15 »

az első dolog ami erről eszembe jutott az az, hogy neked ilyenek csak úgy eszedbejutnak ? wow
am nemtudom..ez a gondolatos dolog, annyira bonyolult, hogy nagyon. de kétlem hogy lenne ilyen, és ha lenne, valszeg akarattal lehetne befolyásolni. mert végülis..ha éppen arra gondolsz, hogy itt fog repkedni egy elefánt a szobámban, akkor addig, amíg erre gondolok, addig másra nem... tehát, ha minden gondolat mgvalósul, akkor annak is valóra kéne válnia, hogy itt repked az elefánt, de még semmi nincs a hátam mögött, pedig gondoltam rá.
Ha pedig valaki nagyon szeretne valamit, vágyik rá, akkor gyakran gondol arra a valmire. teszemazt meg akarom nyerni a lottót. már annyira szeretném, hogy többször is arra gondolok hogy megnyerem, elképzelem hogy milyen jó lenne megnyerni, ergo a lottó 5-ös megnyerésére gondolok. akkor ennek is azonnal valóra kéne válnia, pedig még mindíg nem vagyok milliomos.
öö szerintem Hmm?  Nevet

az űrön már énis sokat gondolkodtam, és arra jutottam hogy nem tudom felfogni. egyszerűen nem tudom elképzelni a végtelent. és ezzel nem csak én vagyok így, hanem mindenki. egy olyan világban élünk, ahol mindennek vége van egyszer. az életnek, egy napnak, a botnak...  így hát ha valaki azt szokta meg hogy mindennek van vége, el semm tudja képzelni a végtelent. szerintem a végtelen nem is létezhet, ígyhát az űrnek is van valahol vége. mert van. mindennek.
de ha van, akkor az holvan?
az űr tágulásának elmélete, is azt igazolja, hogy van vége. mert: aminek nincs vége, az nem tágulhat. ha meg valami tágul, akkor az az előző méreténél nagyobb lessz, tehát volt vége, azaz mérete, aminél most nagyobb.
Viszont ha az űr tényleg végtelen, én kör alakúnak tudnám elképzelni, úgyértem hogy az egyik vége, a másikba kapcsolódik, mint egy körgyűrű. lehet hogy ha nagyon nagyon messzire mennénk, visszajutnánk ide.
szerintem az űr azértis tűnik végtelennek, mert ahogy egyre távolabb megyünk, olyan mintha az időben is visszamennénk, mivel az a fény amit most látunk, az egy nagyon nagyon nagyon messzi égitestről már nagyon régen elindult, így azt a képet látjuk ami régen volt (igen, a nat geo ról tudom ikszdé)

"Pein legyőzhetetlen -.-" " Nevet
Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #400 Dátum: 09 jan 26, 22:30:23 »

Mint előbb írtam, csak nem elég részletesen de a gondolt/akart az elefánt azért nem repked a fejed felett, mert a gondolatod/akaratod olyan gondolatot/akaratot váltott valóra, mely megakadályozza, hogy a gondolatod/akaratod repkedő elefántot teremtsen.
Nos ez az égész mondat nem hogy saját magának, de szinte minden szava ellentmond az előzőnek. S szerintem ezt 3 dimenziós világképpel nem lehet elképzelni, sőt 4-gyel 5-tel 6-tal... sem ez inkább egy olyan dimenzió, aminek számai nem meghatározhatóak, sőt se nem törtek se nem egészek, az egész túl megy már azon is amit nem lehet elképzelni.

Űrös.
Hogy lehet valami végtelen, aminek a mérete változik, tágul stb?

Hány szám van 0 és 1 között?
Végtelen.
Hisz annyit törtet írhatsz oda amennyit csak akarsz.
De mégis vannak határai, amiket meg lehet változtatni -1-re, 2-re stb s eme két érték közé már 3x annyi végtelen számot írhatunk.

s nem hülyeség...

a kukukuku az Orochimaru stile nevetés xD ¤¤
Naplózva

atka94
Kezdő Jounin
*

« Válasz #401 Dátum: 09 jan 26, 22:55:31 »

az űrrel kapcsolatban ugyan ezt mondtam ikszdé akkor vagy túl érthetetlen volt, vagyel se olvastad XDamit meg tudok érteni mert elég hosszú lett Nevet

idézet jómagamtól: "az űr tágulásának elmélete, is azt igazolja, hogy van vége. mert: aminek nincs vége, az nem tágulhat. ha meg valami tágul, akkor az az előző méreténél nagyobb lessz, tehát volt vége, azaz mérete, aminél most nagyobb"

Naplózva

boci555
Jounin
*

iLOVEmákostészta || balf@sz c:

« Válasz #402 Dátum: 09 jan 27, 00:31:42 »

de hát akkor pl az én elméletem is jó lehet, hogy mi valamely nagyobb (talán) élőlénynek részei vagyunk az űrrel.

atka94- lehet hogy nem olvasta el, lehet, hogy nem értette meg, sőtt még az is lehet, hogy ugyan azt gondolja ő is, csak egy kicsit másképp ikszdé szóval érted amit mondok, nem?
Naplózva

> *-* PÓNIII *-*
- Utálom a pónikat!
> Akkó' ... hm ... *-* SÜNIII *-*
- SÜNIIII <3 "w"
atka94
Kezdő Jounin
*

« Válasz #403 Dátum: 09 jan 27, 07:36:47 »

öö de felfogtam ..asszem  Kúl
végülis lehet. csak az a bökkenő, hogy az élőlények, szerves anyagokból állnak, nem pedig jégdarabokból, kövekből, meg csillagokból  >.<#
Naplózva

Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #404 Dátum: 09 jan 27, 12:30:19 »

OK, egy másik kérdés: az űr tágul, ergo van határa...mi van azon a határon kívül?
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Oldalak: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins