De szerintem minden nagyjából normális ember szabad akaratából tanul és ((((szerk.)))) tanul tovább... mert tényleg boldogtalan leszel ha mittomén elvégzed a 8 általánost ami kötelező és munkanélküli leszel... egy idő után munkanélküliként sztem családod se lesz semmi. ami boldoggá tehetne mert a csövezés azért nem boldogít sztem...
Eddig kb minden igaz, én is így látom, de innen már belekötnék majd:
szóval ha tanlsz és tovább tanulsz és kapsz egy rendes munkát akkor sztem innentől mindened meglehet ahoz h boldog legyél... innentől márcsakalakítani kell az életed ahogy te akarod... sztem ez életcél és nemfeltétlen kell mindig boldogtalannak lennie egy embernek + sztem 1-2 diploma után már rögtön nem a 0ról indul az ember ha tovább akar lépni valamerre...mert akkormár elég sok dolgot elért az életben...
Ugyanis ha az első idézett részt tekintem az, hogy továbbtanuljak: KÉNYSZER
és nem én akarom. Csupán szükségeltetik, mert a mai világban, a ___tudás alapú___ világban a leginkább a kiemelkedő agyakat díjazzák.
Vegyünk egy férfit, aki el kívánja tartani a családját. Ugye régi felfogás, ámde azért egy család balansz érzése szempontjából egészen jó, ha a férfi az "eltartó" De legalábbis annyit keres, mint a feleség. Vagy csak szűken annyit.
Mi a helyzet ott, ahol a férfi __fele__ annyit keres? Egy jó ideig semmi. Dúl a láv is. De azért a keserűség odaszökik.
Oké... tegyük fel a férfi lépne. Továbbképezné magát. A-Aaaa... a főnök nem akarja, hogy a szerelő okosodjon, hiszen akkor többet kellene fizetnie neki. A pasas már így is képes ezt a munkát ellátni. Mit képzel most ez a beosztott?
A férfi nem képezheti magát tovább. Gürizik hétvégén is a szösszenetnyi túlórapénzért.
Hé, hisz a megoldás az, hogy kilép és más munkahelyet keres : DDDD
HAaaa- HAaaa
Mielőtt ez a munkád is meglett agyon keresgélted, hogy akár ez a sz@r melód is meglegyen.
Maradsz, mert ez a fix.
Lépjél, bmeg, lépjél... Mert kvára de szabad akaratod van és ettől kvára de boldog vagy bmeg.
------------------------
Egy-két diploma. Legyen hozzá szerencsétek, hogy még a diploma szerzéskor is azt akarjátok tanulni, amit választottatok. Én mindig is irigyeltem azokat, akik már úgy születtek, hogy "Orvos akarok lenni".
Én oda mentem, ami érdekelt is
ÉS elégnek tűntek a pontjaim.
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-
oké, szünet. hmmm... újraolvastam, mielőtt küldöm a szöveget. Innen már bele tudnék kötni magamba is. De inkább tegyétek ti, mert elfáradtam a hsz-em írása közben xD és hogy még magamba is belekössek...áhhh... Valójában már a saját hsz-emben is sok gyenge pontot találok, de szörnyen frusztrál, hogy idén - talán - diplomám lesz és állok vele a kezemben majd munka és élet nélkül xD Úgyse megyek mesterre
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-
Nem vagyok lángész, sajnos. Ebben az világban pedig vagy piszkosul okos vagy, vagy kurv@nak mész, vagy lopsz/csalsz/hazudsz.
Az átlag gürizik. -----------------------------> szabad az akarata? Az kérem kiváltság:D
Ha okos vagy, akkor zsír:D
Ha az utolsó sorban szereplő vagy, akkor üldöz az "igazságszolgáltatás".
Kívánom az észt mindannyiótoknak, hogy szabadon akarhassatok, amit tetszik

A szabad akaratnak az alapoknál kéne kezdődnie. Nem ott, hogy megölhetsz akárkit, vagy káoszt szíts - persze izgi lenne, de nincs is így, meg nem is örülnél te ennek (egy globális te, mint angolban:p). Csak hát sokan vagyunk. Harc van, verseny, küzdés, hogy neked legyen a legjobb, vagy csak egy kissé jó. Végül is nem is vágyhatunk egy idilli és utópikus világot körénk.
Ettől néha leeresztek:p Talán mások is. De küzdjünk vaze... hátha...^^ Ha annyira zsír az ember, mint néhányan mondják... talán lesz belőlünk valami -
bár a Föld úgyis mindenkit meg fog enni, bebebeeeeMáshonnan közelítve a szabad akaratot van egy mondat, amit hallottam valahol és lehet benne valami.
Néha az, amit akarsz nem egyezik azzal, amire szükséged van.
Ezen gondolkodni kéne, de már így is betegesen sokat írtam. ( Bár a szakdogába is írtam volna most ennyit *.* )
Ui: Bocsánat, ha okoskodásnak tűnik. És remélem, hogy egyesek röhögnek. Mert akkor nagy baromság, amit írtam. Remélem, hogy nagy baromság, mert akkor nem igaz. Csak én nem látom át a helyzetet. Kevés lehetek hozzá.

És bocs a hosszért:D
Szeretnék megháborodni. Olyankor jó verseket írok, hmmmm... nekem tetszenek xP