25 júl 20, 16:11:55 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 384898 alkalommal)
0 Felhasználó és 2 vendég van a témában
Csillám
Akadémiai tanuló
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #435 Dátum: 09 jan 29, 20:09:32 »

boci555 ha volt ősrobbanás akkor volt elötte valami, mert csak akkor lesz robbanás ha van valami ami fel tud robbanni és fel is robban. Ez elég logikus nem?
És ez a szingularitás szerintem ötletnek jó . A tér idő kontinumra is választ ad, meg ha ilyen pici "pontba" öszesűrűsödik minden / ami tér és idő fogalmát is magába zárja/ majd kiszélesedik és így jön létre a tér és az idő. Ez így egész valós, mert pl mi se találjuk az univerzum határait és a kiszélesedés se hagy nyomokat. Egy buktatoja van. Az hogy valaminek lennie kellet a pici pont körül vagyis amiben elhelyezkedett, és ehhez képest volt kicsi vagy mi? Honnan tudjuk hogy tágult? Mihez képest lett nagyon vagy volt kicsi , mert ezek mind azt igazolják, hogy volt valmi körülötte, és akkor már az elején megbukik mert nem foglalt magába mindent...
Naplózva

"...ti mentetétek meg a létezésem..."
atka94
Kezdő Jounin
*

« Válasz #436 Dátum: 09 jan 29, 20:20:40 »

kürülöte valszeg tökéletes vákuum volt, vagy nemtom  Gondolkozik
Naplózva

"Pein legyőzhetetlen -.-" " Nevet
Slane
Osztag Vezető
*

So long suckers! :)

« Válasz #437 Dátum: 09 jan 29, 20:29:05 »

Körülötte semmi nem volt. Csak ez a kis pont létezett, semmi más. Hogy mikor keletkezett? Értelmetlen kérdés, hisz a semmiben nincs idő. Csak a szingularitás létezett. Honnan tudjuk, hogy tágult? Onnan, hogy a csillagászok sokszor találtak arra utaló nyomokat, hogy még most is tovább tágul az univerzum, ráadásul megtalálták az ősrobbanás lökéshullámából származó energiát is.
Naplózva
peti93
Akadémiai tanár
*

« Válasz #438 Dátum: 09 jan 29, 20:35:04 »

Ezt a fizikatanárom kérdezte:

"Egy pohár whiskybe ugyanakkor három jégkockát dobunk. Hogy lehet az, hogy az első a pohár alján, a második a pohár közepén, a harmadik pedig a whisky tetején lebeg?"
Várom az ötleteket és köszi!

Ui.: a tanárom nem alkesz  Nevet
Naplózva

Sensei: pintermate */_\*
xenon
Uchiha Madara
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csiga_@_/"

« Válasz #439 Dátum: 09 jan 29, 20:37:20 »

1. Ez ne ide hanem ide tartozik : http://forum.naruto-kun.hu/index.php?topic=202.0
2. a jég kockák egymás fölött vannak? xD
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 29, 20:38:26 írta xenon » Naplózva

I know that we have never really met before
But, tell me, does this rag smell like chloroform?
You know that I'm the reason people lock their doors
But, I got nothing but time, so, I'ma wait on the porch
You got nowhere to run too, so, don't try hiding
'Cause I'm known to be like Jack Nicholson from The Shining

Yeah, I'm breaking your door down, so, don't try fighting
Yeah, you gotta keep 'em fed, or the dead keep biting
vash21
Chuunin
*

« Válasz #440 Dátum: 09 jan 29, 20:38:48 »

Az a baj, hogy teljesen off, amiről beszéltek, mert ez nem filozófia, hanem kozmológia...^^

Egyébként a semmivel kapcsolatban: Szerintem olyan, hogy semmi nem létezik. A semmit általában valaminek a hiányára/megszűnésére használjuk. "Volt ott egy asztal, de elvittük, mostmár semmi nincs a helyén." Ha pedig hiány lép fel, akkor már nem semmiről, hanem hiányról beszélünk, valamiféle negatív létezésről, ami pedig egyértelműen nem semmi.

Az Univerzum kialakulásának elméleteihez meg annyit, hogy minden elmélet, hangsúlyozom elmélet, egy feltevésen alapul, és ezt próbálják meg bizonyítani. Ez általában nem sikerül, csak 'nagyon valószínű', plusz ha bizonyítják is, akkorsem 100%, mert a bizonyításhoz mindig tartoznak kikötések, feltételek, hogy mely esetekben igaz az állítás, szóval sosem univerzális egy-egy bizonyítás ezen a téren...

Ha filozófiáról akartok csevegni, akkor nézzetek utána Immanuel Kant nevének...^^
Naplózva

Geeez...
peti93
Akadémiai tanár
*

« Válasz #441 Dátum: 09 jan 29, 20:54:04 »

bocs, akkor ott kérdezem, és vmi kémiai dolog lehet benne, de azt már ott
Naplózva

Sensei: pintermate */_\*
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #442 Dátum: 09 jan 29, 22:01:48 »

vash, Slane erre mondta korábban, hogy ez csak nyelvi értelemben igaz...de fölöslegesen is tépem a számat

A szingularitás pedig igen valószínű és logikus magyarázat, el lehet képzelni, hogy létrejön. Fekete lyukak esetében is ezt figyelhetjük meg (még ha nem is látod, így van). A lyuk magába szív minden körülötte lévő dolgot, egy pontba igyekszik sűríteni azokat. Így ha eltekintünk attól, hogy jelen ismereteink szerint a világegyetem kb 25%-a fekete lyukakból áll és azt mondjuk, hogy az anyagok egy bizonyos fekete lyukba koncentrálódtak, már meg is kapjuk a szingularitás elméletét. Innentől pedig adódik a robbanás.
Naplózva

Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
Csillám
Akadémiai tanuló
*

« Válasz #443 Dátum: 09 jan 29, 22:13:40 »

Én azon a teljesen szimpla véleményen vagyok hogy egy olyan világban élünk ahol mindennek meg van a maga ellentéte. A két polúsú világ. És szerintem a semmi elettéte a lét, szóval ha van lét akkor van vagy volt semmi.  Ördögi

Egyébként Slane a tudósok találtak valamit meg sok minden mást és azt ÁLLÍTJÁK hogy ez az ősrobbanásból származik meg stb stb. Nincs bizonyíték arra hogy igaz is. Majd ha lesz elfogom hinni.  Pontosan
Naplózva

"...ti mentetétek meg a létezésem..."
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #444 Dátum: 09 jan 29, 22:18:21 »

Az a baj, hogy teljesen off, amiről beszéltek, mert ez nem filozófia, hanem kozmológia...^^

Nem érted a topic lényegét...

Az ősrobbanás elméletét próbálják igazolni most a Cerni intézetben is, lévén hogy próbálják megállapítani hogy a kvarkok milyen anyagokból állnak össze, ún X-bozonok létezése lehet a megoldás arra hogy mely is az az anyag mely összesűrűsödik...

Vagyis ez az egyik elmélet a 17ezer különféléből...
Naplózva
Ritka
*

« Válasz #445 Dátum: 09 jan 29, 22:18:57 »

Az ősrobbanás hangja még ma is hallható...bizonyított tény.
Naplózva

vash21
Chuunin
*

« Válasz #446 Dátum: 09 jan 29, 23:18:19 »

Nem érted a topic lényegét...

Lehet, hogy nem értem a lényegét, mert nem olvastam el az egészet, de a topic címe filozófia a jelenlegi téma pedig kozmológia, ergo nemigazán vág ide...
"avagy a nagy kérdések (nameg a kicsik), amik elgondolkodtatnak" Ebbe már belefér, de ez meg nem minden esetben filozófia...bocs, kicsit kötözködős hangulatban vagyok...^^

Bozonokból is van néhány féle: az általad említett x-bozon, higgs-bozon, meg akad még... Szerintem a legkirályabb részecskék a neutrínók és antineutrínók. Itt hullanak keresztül rajtunk oszt' mégse fáj! Nevet Nevet

Ritka!
Oké, igen valószínű és nem alaptalan, de továbbra is csak feltevés.
Honnan tudják, hogy az az ősrobbanás hangja? Lehet egy sokmillió évvel ezelőtt élt csillagharcos űberkamehame-jének utóhatása is! Nevet
Ja és az igaz, hogy ez inkább csak nyelvtani dedukció, de nem tudsz olyat, hogy: "Nézd ott egy darab semmi."
Naplózva

Geeez...
Ritka
*

« Válasz #447 Dátum: 09 jan 29, 23:24:50 »

Két ember megbeszéli, hogy ha látnak egy ugráló kislányt, akkor szólnak a másiknak. Elfordulnak ellenkező irányba és meredten bámulják az eléjük táruló látványt. 10 perc várakozás után az egyik:
- Láttál már valamit?
- Semmi

Nem hiszem, hogy ezen esetben az illető konkrétan A semmit látta volna. te is tudod mire gondoltam, én is, ez csak kötözködés.
[SARCASM]
És ha már kötözködés, bejöttél ide, anélkül, hogy egy értelmeset is szóltál volna a témához (bezonoktól eltekintve, mert az tényleg érdekes volt számomra), és közölted velünk, hogy nem a tpoicnak megfelelően beszélgetünk, OFF hsz-eket gyártunk, majd foilytattad az általunk kreált OFF témát. Ebben az esetben a Te hozzászólásod minek minősült? Mert aligha nevezhető filozófiai kérdésnek...
[/SARCASM]
Naplózva

Balin
ANBU újonc
*

« Válasz #448 Dátum: 09 jan 29, 23:25:19 »

Ennek a topicknak van egy alapvetően nagy hibája. Ugyani filozófáról kocsmában jó beszélgetni. De legalábbis valami alkohol tásaságában.
Hmm... aztszem még van egy kis Becherovka a hűtőben. Nevet
Naplózva

Még mindig a fórum elsőszámú nő gyógyásza aki ingyenes mellrák szűrést vállal.
LORD OF MORIA  Tanítványaim: Petikek, Kronosz7
Kenshin hites ura
Hugica:Csillus
vash21
Chuunin
*

« Válasz #449 Dátum: 09 jan 30, 00:02:25 »

Ritka de morcos lettél!
Szóvá tettem a hszmben az észrevételem, de a végére tettem ...^^-ot, amivel azt próbáltam jelezni, hogy engem nem zavar, ne vegyétek b@szogatásnak. Amúgymeg amit mondtam, az tény, bizonyítsd az ellenkezőjét ha tudod, de nem azt mondtam, hogy baj, csak megjegyeztem. Nyilván mindig előfordul olyan, hogy egy topicban felmerül egy téma, ami nem tartozik oda, de sokmindenkit érdekel és nincs számára külön topic, ezért marad ott, ahol van, de ezt nem tartom bajnak. Azért kapcsolódtam be a témába, mert engem is érdekel és nincs más hely, ahol beszélnének róla. Nem mondtam, hogy fejezzétek be, mert hülyeség, vagy ilyesmi, úgyhogy légyszi ne veszekedj velem.

Naná, hogy értem a semmis példát, meg tudom, hogy te is érted, amit én írtam, de minek a fórum, ha nem írjuk le a véleményünket. Szerintem gyakorlatilag nincs olyan, hogy semmi, pusztán fogalmi szinten létezik. Ez a véleményem, leírtam, reagáltál, énis. Nem látom hol a probléma...

Az nem esett jól, hogy egy értelmeset sem szóltam. Ráadásul azt mondtad, hogy folytattam a ti témátokat. De ha azt folytattam és nem szóltam értelmeset, akkor értelmetlen lenne a témátok...na ez már kötözködés volt... Mosolyog

Ha filozófiai kérdést szeretnél, akkor néhány alap: Mi a boldogság? Mire jó a pénz? (elvonatkoztatva) Jó/rossz általános igazság? Törekvés, aranyközépszer?
Vagy egy nagyon jó, lehet hogy ismerős: "A világ egy állatkert, s mi vagyunk az állatok a magunknak emelt rácsok mögött."

És nem szeretnék senkivel veszekedni...Pirul
Naplózva

Geeez...
Oldalak: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins