Csibe
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
Trafalgar D. Water Law
|
 |
« Válasz #375 Dátum: 09 jan 21, 17:44:40 » |
|
Mielőtt lefikáztok valaki oda kéne figyelni arra is, hogy hogyan írta le amit írt, mert én ott  jelet meg vigyorfejet látok ami egyértelművé teszi számomra, hogy amit wolf írt az nem kell ennyire komolyan venni és mellesleg teljes mértékben egyetértek Seed-el.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #376 Dátum: 09 jan 21, 18:14:04 » |
|
Ennyi erővel már minden fölösleges, akkor meg minek forumozik?  Pontosan, ahogy Seed is mondta, láthatom, hogy az átlag 16 évesek milyen megváltó erejű gondolatokkal rendelkeznek, illetve, hogy hogyan nem képes ragozni egy 20 éves érett nő És amennyiben ezt most magadra veszed, nos, akkor kitűnik, hogy számodra bizony nem "játék" az internet. Irritál valaki? Sz*rd le, én is azt teszem. Persze meg is mondhatod neki a faszát, de akkor készülj fel rá, hogy te is kapni fogsz...
|
|
|
Naplózva
|
Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
So long suckers! :)
|
 |
« Válasz #377 Dátum: 09 jan 21, 18:27:40 » |
|
Mi az, hogy átlag 16 éves? Az milyen világosíts fel kérlek. Vagy akkor már, milyen egy átlag 20 éves vagy egy átlag 19 éves?  Megváltó erejű gondolatok, igen néha lehet vicceseket olvasni, de még mindig jobb ha valakit érdekel valami és elgondolkodik róla, hozzászól az ahhoz kapcsolatos témákhoz, mint hogy bambán üljön egész nap, mások véleményét szajkózza a sajátja helyett, az úgynevezett birkák amikből a jelenlegi társadalomba sajnos sok van. Egyébként az internet tényleg szórakozásra van, és le kell sz*rni ha valaki beszólt neked. De ezt is felfoghatjuk megváltó erejű gondolatnak egy 16 évestől. Mert hiába mondod egy 12 évesnek hogy ne szóljon vissza, hagyja az egészet, nem fogja megtenni, sőt néha még visszaszól neked is, hogy mi a facért szólsz bele az ő dolgába. Egyébként, ha magára veszi akkor nem játék számára az internet. Elég egyértelmű, hogy kire gondoltál a 20 éves érett nővel aki nem tud ragozni, miért ne venné magára. Maximum akkor veszi komolyan az internetet ha ezen felhúzza magát és elkezd anyázni. Szal az állításod miszerint magára veszi meg hogy akkor nem veszi komolyan nem koherens egymással. Te is magadra veszed ha leírják a fizikai tulajdonságaidat a hangosbemondóban, meg elsorolják a rossz vagy jó tulajdonságaidat.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 21, 18:28:59 írta Slane »
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #378 Dátum: 09 jan 21, 18:39:47 » |
|
Igen, talán kicsit erős volt és nem feltétlenül szép. Az átlag 16/19/20 évesről nem írnék kisdogát, mivel tudod, hogy mire gondoltam. Egyszerűen irritált az a mondat, kész (zárójelben jegyezném meg, hogy a pofozkodást nem én indítottam, sőt a fennt említett hölgyemény egy későbbi mondatával mások reagálását is lehetővé tette. És bizony az is közrejátszik, hogy erősen emlékeztet valakire, aki pont a tipikus internetes anonímitást használja ki, hogy nagynak mutassa magát.)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 21, 18:49:47 írta Ritka »
|
Naplózva
|
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #379 Dátum: 09 jan 21, 18:47:00 » |
|
Nem, az nem irónia volt, tényleg fogalmam sincs hogyan lehetne definiálni azt hogy átlag 16 éves. Bulizik, cigizik szarik a világra? Tömören erre gondoltál? Vitázunk nem pofozkodunk (miért nem a vita topicba hjajj az meg ott van a süllyesztőben  ), egyébként jó hogy valaki reagált rá, még ha a véleménye ütközik is a másikéval, jobb mintha beírnánk úgy mint egyesek teszik, hogy: igen én egyetértek xyz véleményével de többet nem tesz hozzá a vitához, engem ez irritál nagyon. Ha már beír egy ilyen kaliberű topicba, ahol mindenki a saját véleményét fejti ki akkor vegye a fáradságot, hogy leírja a sajátját a dologról, lehet lehurrogják, akkor meg meg kell védeni, vagy ha igazuk van a hurrogóknak akkor igazat kell adni nekik (nem szégyen).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #380 Dátum: 09 jan 21, 18:55:45 » |
|
Pontosan erre gondoltam  Ha vitázunk, akkor vitázunk...kérlek, hadd válasszam meg a számomra kedves kifejezést  Előre is köszönöm
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #381 Dátum: 09 jan 21, 18:57:10 » |
|
Ahogy akarod, csak számomra a pofozkodás szó bír egy olyan jelentéssel, hogy közben megbántjuk, megsértjük a másikat és jelen esetben nem erről van szó, legalábbis szerintem. De hívd ahogy akarod. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #382 Dátum: 09 jan 21, 19:15:32 » |
|
Nézőpont kérdése...kinek, mit jelent. Maradjunk ennél, és annál, hogy nem negatív értelemben használtam...
de...hogy valami hagzatos dolgot feldobjak: kinek mi a véleménye a szabad akaratról?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #383 Dátum: 09 jan 21, 19:22:49 » |
|
Szabad akarat? Viszonyítás kérdése. Az államberendezkedés írja legtöbbször elő. Abszolút szabad akarat meg csak anarchiába létezik, vagy inkább csak káoszban, ahol mindent amit akarok megvalósíthatom következmények nélkül. Nah meg a következmények. Végül is szabadon akarhatok valamit,de számolnom kell a következményekkel, az adott országban megfelelően. Egyébként meg tudom ajánlani Orwell 1984-ét vagy az Állatfarmát mind a kettőben jelentős szerepet játszik a szabad akarat boncolgatása, az abszolút diktatúra elleni harc, jobban mondva küzdenek a főhősök (inkább az 1984-ben) a szabad akaratukért.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morimoto-kun
Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #384 Dátum: 09 jan 21, 19:28:31 » |
|
Szabad akarat? Mármint arra gondolsz,hogy szabadon dönthetünk a saját sorsunk felől? Hát én úgy gondolom,hogy létezik egy oylan dolog,hogy sors,tahát nicns 100%-ig szabad akaratom,viszont két út közül lehet választani a helyzetek nagytöbbségében..... Volt ezek előtt egy téma miszeritn létezik-e olyan,hogy véletlen,én ebben nem hiszek(na most jön ezért a mondatért a lehurrogás...) ,szerintem olyan,hogy véletlen nincs,minden okkal történik....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
 |
« Válasz #385 Dátum: 09 jan 21, 19:33:03 » |
|
Nemtörténik minden okkal, de az ok okozati törvény működik minden esetben. Tehát egy véletlen cselekvés is jár következményekkel.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn. 
|
|
|
Ritka
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #386 Dátum: 09 jan 21, 19:42:44 » |
|
Én egy bizonyos okfejtést követően jutottam el oda, hogy tulajdonképpen az ember kényszerből cselekszik. Vegyünk egy földjén dolgozó parasztembert (idilli parasztembert  ). Megvan, amit akar, kitermeli magának, boldogan él. Megelégszik a létfenntartással. Az ember azonban nem, mindig többet akar, többre vágyik, nem elég neki a puszta életben maradás. Azért küzd, hogy elérjen egy minél magasabb életszinvonalat, mert meg van győződve, hogy akkor boldogabb lesz. Holott ugyanúgy nem áll meg ott, megint többet akar, ugyancsak indul a nulláról megint. Ezt továbbvezetve én kijelenteném, hogy az ember minél többet lát, annál boldogtalanabb, sőt az ember eredendően boldogtalan lény. És itt jön be a szabad akarat kérdése Tanulok most, hogy továbbtanulhassak. Továbbtanulok majd, hogy legyen jó munkahelyem, ahol megkeresem a pénzt, ami arra kell, hogy eltartsam magam és a családomat. Ezt látva én céltalannak nevezném az életet, kényszerből cselekszünk, nem szabad akaratból. És mégis, miután leírtam ezt, megvitattuk ugyanúgy fogom tovább élni az életemet, mint eddig, viszonylag boldogan, nem törődve ilyen dolgokkal, abban a tudatban élve, hogy igazából mindenről én döntök...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #387 Dátum: 09 jan 21, 19:54:30 » |
|
Én úgy vélem hogy szabad akarat létezik...viszont tettlegességbe ez már nem vihető át minden esetben Bár a szabad tettlegesség is egy furcsa dolog...hisz az ember bele vannak nevelve normák...minden társadalomnak megvannak a magái és ezek szembeötlőek...így hát társadalmanként is eltérő hogy egy egy ember mennyit gondol a szabad akarat és tettlegesség tényéről... Az igazán szabad akarat és tettlegesség azonban csak káoszt okozna...persze megvannak az utópisztikus elméletek a mindenki egyenlő és mindenki szabad...de mivel az emberek élőlények és a természetes kiválasztódásból eredő ösztöneink élnek...mert hát igazából a kapzsiság ennek fogható fel...ezért soha nem is tud majd megvalósulni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Seed
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #388 Dátum: 09 jan 21, 20:04:21 » |
|
A következményeket el lehet kerülni... Vegyünk például egy, az átlagember szemében rossz embert, mondjuk egy kéjgyilkost. Fittyet hányva a szabályokra, törvényre, véghezviszi az akaratát, és nem minden esetben bukik le.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Crispy
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #389 Dátum: 09 jan 21, 20:16:08 » |
|
jiii Crispy is eljutott ide iiigen. jeee. szóval.
Ritka nemtom h csakképletesenmondtad e ezt a kényszer a tanulás h továbbtanulhass meg dolgozhass nem a szabad akaratod sötöbö. de szerintem minden nagyjából normális ember szabad akaratából tanul és tanul tovább... mert tényleg boldogtalan leszel ha mittomén elvégzed a 8 általánost ami kötelező és munkanélküli leszel... egy idő után munkanélküliként sztem családod se lesz semmi. ami boldoggá tehetne mert a csövezés azért nem boldogít sztem... szóval ha tanlsz és tovább tanulsz és kapsz egy rendes munkát akkor sztem innentől mindened meglehet ahoz h boldog legyél... innentől márcsakalakítani kell az életed ahogy te akarod... sztem ez életcél és nemfeltétlen kell mindig boldogtalannak lennie egy embernek + sztem 1-2 diploma után már rögtön nem a 0ról indul az ember ha tovább akar lépni valamerre...mert akkormár elég sok dolgot elért az életben...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|