xenon
Uchiha Madara
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
Csiga_@_/"
|
 |
« Válasz #345 Dátum: 09 jan 20, 15:48:19 » |
|
Handy a sok teher alatt pl mit értesz mert szerintem azért annyira nem sok max a suli meg meg még lehet egyéb ... de az egyéntől függ
|
|
|
Naplózva
|
I know that we have never really met before But, tell me, does this rag smell like chloroform? You know that I'm the reason people lock their doors But, I got nothing but time, so, I'ma wait on the porch You got nowhere to run too, so, don't try hiding 'Cause I'm known to be like Jack Nicholson from The Shining Yeah, I'm breaking your door down, so, don't try fighting Yeah, you gotta keep 'em fed, or the dead keep biting
|
|
|
Csibe
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
Trafalgar D. Water Law
|
 |
« Válasz #346 Dátum: 09 jan 20, 15:50:27 » |
|
Huh hát ebbe a topicba se írtam még, de most megteszem.  Hát ha már az igazi barátokról van szó, akkor azt mondanám, hogy az igazság valahol félúton van Csillám és Handy véleménye között, mert abban van igazság, hogy az embernek meg kell tanulni megállni a lábán és nem mindig másoktól függeni másokra támaszkodni, ugyanakkor ha az amit az előbb mondtam nem működne valamilyen magánéleti vagy egyéb probléma miatt, mert sajna sok ilyen van, akkor ha az akit barátjának nevez az ember igazi barát akkor támaszt nyújt és támasz is marad addig amíg arra feltétlenül szükség van, de vannak olyan pillanatok amikor a "veled vagyok és kiállok mellette és együtt érzek veled" hozzáállás nem segít, mert lehet egy ember olyan helyzetben az életben amikor egy barát úgy segíthet a legtöbbet ha nem mutat együttérzést hanem arra ösztökél, hogy azon ami eddig nem ment változtasson az ember és ha ekll ehhez még hozzá is tehet egy két emberes maflást ahogy Csillám mondta, de a lényeg, hogy egy igazi barát mindig tudja, hogy mikor mire van az embernek szüksége, ha támasz kell támasz lesz, ha egy maflás kell akkor lekever egyet, de ha csak egy váll kell amin kisírhatja magát az ember akkor az lesz, de persze ettől függetlenül van az életben sok olyan helyzet amikor barátok, támaszok és egyebek nélkül is helyt kell állnia az embernek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #347 Dátum: 09 jan 20, 16:37:01 » |
|
Már nem is azért, de kicsit megmosolyogtató, amit itt a "legjobb barát" -ról írtak "Elfogad olyannak, amilyen vagyok" >> ez szép és így is van, de akkor ez nem azt jelenti, hogy nincsenek elvárásai velem szembe? Hiszen, ha lennének, akkor két dolog esedékes: a. az elvárásainak nem felelek meg, így nem lesz belőle "legjobb barát" b. tökéletesen megfelelek az elvárásainak, de így nem azért szeret, mert olyan vagyok, amilyen, csupán az általa felsorakoztatott szempontoknak megfelelek
Márpedig amikor leírod/leírjuk azt a "szempontot" , hogy "elfogad olyannak, amilyen vagyok" egy elvárást fogalmazunk meg, így aki ennek megfelel, annak leszünk a "legjobb barátai" , illetve fordítva. Részemről ez nem a barátság definíciója. Lehet, én vagyok egyszerű, de még soha nem gondolkoztam, hogy ki barát, ki nem, a "legjobb barát" címmel meg még senkit nem tüntettem ki... Ezért is vagyok bajban, amikor megkérdik, hogy "Na és ki a legjobb barátod?" Én meg olyankor nézek, mint Rozi a moziban, mire kapom a sajnáló reflektálást, hogy "Szegény, biztos neked is lesz majd az életben, nem sok, mert ilyenből nagyon kevés van, maximum 1-2, persze nekem már volt vagy 6, de ez nem számít, most is van vagy 3." Néhány ember komolyan szánalmas...úgy beszél dolgokról, hogy nem gondolja át és rendesen irritálni tudnak az ilyen megnyilvánulások...
Lényeg, ami a lényeg: Amit itt írtatok a "legjobb barát" -ról, szerintem baromság, hisz ha Ő nem lenne olyan, amilyen, ti már nem tekintenétek rá úgy, ahogy. Nem értene meg, csalódnátok benne, nem vígasztalna meg, elszomorodnátok, bármely szempontotoknak nem felelne meg, elhidegülnétek tőle, hiszen az egész az elvárásaitokra épül
|
|
|
Naplózva
|
Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
|
|
|
Csibe
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
Trafalgar D. Water Law
|
 |
« Válasz #348 Dátum: 09 jan 20, 17:09:55 » |
|
Hát bocs Ritka, de most nagyon nem értek egyet veled, egy részt mert alap dolog egy barátságban, hogy olyannak fogadjuk el a másikat amilyen, ahol ez a kritérium nem teljesül ott még nagy jóindulattal is csak haverság van vagy még az se, tudom, mert volt már olyan barátom aki feltételeket támasztott a barátai felé és megkövetelte, hogy ilyen meg olyan legyen az aki az ő barátja akar lenni és már bocs, de ez nem barátság ahol megszabják milyen legyél, de az, hogy én elvárom a másiktól azt az egészen apró dolgot, hogy olyannak elfogadjon amilyen vagyok szerintem alap feltétele annak, hogy egyáltalán beszélni lehessen barátságról és aki ezt nem látja be annak soha nem voltak igazi barátai és nem is lesznek. 
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 20, 17:20:26 írta Csibe19 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #349 Dátum: 09 jan 20, 20:36:03 » |
|
Látom a logikai menetet nem egészen értetted Csibe: Leginkább a farkát kergető kutyához tudnám hasonlítani az esetet. De leírom még egyszer: az már eleve egy feltételszabás, hogy "fogadjon el olyannak, amilyen vagyok" . Ez maga a feltétel. Ha ez megvan, akkor bekerült a "legjobb barát" listára, ha nincs, kimarad. És már nem is azért, de azt nem nevezném aprócska dolognak, ha ezt az illető megteszi, hiszen ettől is olyan nagy hűhó az egész, mivel nem mindenki teszi meg. Elméletileg ettől több a "legjobb barát" , mint egy haver, ahogy te írtad... És én nem a "legjobb barát" létezését tagadom, mint fogalom, csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem megfogalmazható. Hisz a barátság, mint olyan, egy önzetlen, feltétel nélküli kapcsolat, ahol nincs helye annak, hogy "fogadjon el olyannak, amilyen vagyok" , mert nem szabom meg neki.
És még egy gondolat: az ember mindig feltételeket támaszt a környezete felé. Így működik a jó-rossz viszony, így határozza meg, kiben bízik, kiben nem, stb. Az egész azon múlik, hogy az adott illető megfelel -e a feltételeinknek. Bármilyen szörnyű is, be kell látnunk, hogy ez így van. És most ne kövezz meg, nem vagyok az érzelmek ellen, csupán nem szeretem, ha többre tartják azokat, mint amennyi szerepük valójában van. az ember roppant kiszámítható lény, és szeret magáról többet képzelni, mint ami valójában. Ez a helyzet az érzelmek területén is. Mindent definiálni akar (ahogy az itt is kiütközik), ezzel véve el a dolgoknak az igazi jelentőségét. És ha nem sikerül neki, akkor jut el oda, hogy az a dolog hatalmasabb nála. Ilyen pl. a halál, a lélek titka, a szerelem és igen, szerintem a barátság is
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 20, 20:39:51 írta Ritka »
|
Naplózva
|
Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
|
|
|
Csibe
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
Trafalgar D. Water Law
|
 |
« Válasz #350 Dátum: 09 jan 20, 21:08:13 » |
|
Én teljesen megértelek és lehet, hogy ez így sok tekintetben nem jó, hogy feltételeket támasztunk, de így működik ez a világ és így működnek az emberi kapcsolatok és ha nem így lenne abból káosz lenne. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morimoto-kun
Jounin
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #351 Dátum: 09 jan 20, 21:09:38 » |
|
És a káószban meg rend van,megmondta Joker bá is,és ebben van vmi igazság..... 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Seed
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #352 Dátum: 09 jan 20, 21:15:00 » |
|
Nem tudom felfogni, miért kell ennyire tulbonyolítani dolgokat. Mit értek el vele? Koptatjátok a billentyűzeteteket.
Bírsz valakit? Ö is jól el van veled? Nagyszerű, máris van egy haverod. Esetleg komolyabb dolgokat is megbeszélsz vele, netán titkokat is megosztotok egymással? Van egy barátod.
stfu and be happy with it
Ennél jobban belemélyedni a témába, legjobb barát, stb. szintjén felesleges.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillám
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #353 Dátum: 09 jan 20, 22:28:05 » |
|
Hali Hát most mit mondjak mindekivel egyetértek és senkivel sem. Azt hiszem ezzel mindent leírtam tömören  De, Slane én egyetértek veled abban amit mondtál, de abban nem hogy mindenkinek ez kell. Mert minden ember más és más. Különbözünk valakinek tényleg ez kell valakinek kell az együttérzés, vagy a vigasztalás. És erre még rájön az is minden szitu más és emiatt máshogy kell reagálni rá vagy a barátnak máshogy kell viselkednie. Itt jön ki az hogy a barát az ugyan ugy elküld a p*csába ahogy megvigasztal ha sírsz. De hogy mondjak egy élő pl Csernus, akinek nem tagadom a szakmabeli tudását de az amit csinál vérlázító mind emberileg mint szakmailag. Van olyan tipusú ember akinek az kell hogy leórdítsák a fejét de ha te borderline-nak leórdított a fejét akkor az 110 százalék hogy öngyilkos lesz, ez olyan biztos mint hogy nem nyerem meg a lottót / mert nem töltöttem ki egy nyavadt szevényt se  / Handy: sztem te valamit elovastál vagy nem tom, de nem mondtam hogy nekünk nem kel társaság vagy egy társ. Sőt Ádám mellé nem azért rakták Évát hogy legyen kit esténként "megtölteni", én azt mondtam hogy akár 1 milló barátod lehet ha te nem hiszem magadban ha te nem vagy képes hinni akkor ugyan ott leszel ahol barátok nélkül mert egyről a kettőre nem jutsz. Csak te vagy képes irányítani a saját életedet és senki más. xenon: ez csúnya volt egy tinédzsernek is vannak baja nem is kevés, ott a suli aztán megjelnik az is hogy hát be kéne illeszkedni kéne valakit szalajtani másiknemből is, menőnek is kéne látszani nem árta ha lenne valami személyisége is a szülök meg baszogatnak megakarják mondani neki mi a jó, mindenki kis hülyének titulálja és b akarja bizonyítani hogy nem soroljam még xenon. Hidd el nekik is van elég bajuk sőt néha még több is, és akkor még csak abba gondolj bele nekik nincs kiforott gonodlatik képük a világról szóval van épp elég bajuk még sok is. Csibe 19 egyetértek veled azt az egyet leszámítva / egyébként már dolgozom azon hogy ne találjak a másik minden mondatában folyotn kifogásolni valót és anyukám szerint fejlődök  / hogy szerintem a barát nem az aki mindig tudja mit kel tenni mondani csinálni. Nem 17 kötetes Révai lexikon, ő csak barát és pont ettől segít, mert a te fontos vagy neki és tőlle telhető legjobban próbál segíteni, az most lényegtelen hogy okosat vagy majomságot mond. Nekem legalább is ilyenkor az a legjobb érzés hogy figyelembe vesz hogy törödik vele és ott van, de igazából nem tudom leírni jól ezt az érzést. És Ritka: Én őszinte leszek és ha megbántalak előre is bocsaánat de le esett az állam. Hogy miért? Dióhéjba az elfogadom a létéséd dolgotól. Komolyan szerinted mit takar ez a szó? Elfogadni az nem csak hogy követlemények sőt az egyáltalán nem az. Az nem követlemény. Ha valakit elfogadsz olyannak amilyen az hogy ugy szereted ahogy, a faxságaival baromságaival idegesítő szokásaival eggyütt. Mindenét szereted / megjegyzem szerintem egy párkapcsolat is ilyen/ Az amit te mondtál ez értelmetlen mert ha valkainek követleményei vannak és talál valakit aki ilyen az csak egy önző paraszt aki feltételeket támaszt a másikkal szemben azt jónapot kívánok. Szerintem nem számít annyira hogy az embernek személyisége van, ha megérted és elfogadod. És szerintem egy embernek miért ne lehetne több barátja? Én sem egyetlen egy emberbe bizok meg, jó nem 7ben ez igaz. De nem is egyben. De szerintem a barátságot nem csak ez adja. Nekem van olyan "barátom" aki egyben riválisom is, azért mert tisztelem mint embert mint nőt, felnézek rá és igenis szeretném ha egyszer én is meg tudnám csinálni amit ő, én is szeretnék mondjuk bizonyos dolgokban olyan sokat tudni mint ő sőt én jobb akarok lenni nála. Számomra a barátaim egyben húzó erők. Nekem ők olyanok akik segítenek célokat kitűzni, hinni valamiben, hogy még egyeltőbb dolog van ezen a világon amiért érdemes harcolnom küzdenem felkelnem reggel. Egy barátot renget jelző tesz barátát, de minden ember lefogja irni miért lesz az ő barátja a barátja, vagy mitől lesz az, mert van szája és akarja mondani mert az emberi kiváncsiság olyan alap tulajdonság mint a halál vagy légzés, mindent meg próbál szavakbba önteni magának és másoknak mert gondolkodni mert az ember társaslény és ezt kiakarja nyilvánítani. Ennek meg legjobb mondja a beszélgetés , ennyi. Ui-nak meg annyit / hogy egy kicsit eltérjek a témától/ a kiskutya már megink szét rágott egy babzsákot szólval most állhatok neki babaszemeket gyüjteni, dáááááá jó lesz
|
|
|
Naplózva
|
"...ti mentetétek meg a létezésem..."
|
|
|
xenon
Uchiha Madara
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
Csiga_@_/"
|
 |
« Válasz #354 Dátum: 09 jan 20, 22:33:23 » |
|
Csillám 14 éves vagyok pont felvételi előtt és azt hiszem pontosan tudom miről beszélsz de nekem ezek nem tünnek olyan nagy gondnak max apró problémának amit kis odafigyeléssel és szerencsével le lehet küzdeni x"D am felvetnék egy új témát: Van-e egyáltalán olyan hog szerencse? vagy olyan hogy véletlen? vagy csak a matematikai nagy számok törvénye érvényesül rajtunk is?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 20, 22:40:15 írta xenon »
|
Naplózva
|
I know that we have never really met before But, tell me, does this rag smell like chloroform? You know that I'm the reason people lock their doors But, I got nothing but time, so, I'ma wait on the porch You got nowhere to run too, so, don't try hiding 'Cause I'm known to be like Jack Nicholson from The Shining Yeah, I'm breaking your door down, so, don't try fighting Yeah, you gotta keep 'em fed, or the dead keep biting
|
|
|
Seed
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #355 Dátum: 09 jan 20, 22:37:35 » |
|
Szvsz véletlen létezik, szerencse nem, csak a jól elsült véletlenekre találta ki ezt a szót az emberiség. Ha ugy gondolod, nincsenek véletlenek, vagy keresztény vagy, vagy nem tudsz gondolkodni. (Na, nem mintha a kettö annyira különbözne...)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillám
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #356 Dátum: 09 jan 20, 22:39:57 » |
|
Hát nézd én annól ezeket a saját problémáimnak éreztem és most is így érzem hogy nagy gondok voltak, de akkor világ legnagyobb gondjainak éreztem mondjuk most már ugy gondolom hogy azért mert akkor más dolgokkal ugy mond még nem foglalkoztam. Most már a jellegi problémáimnál látok nagyobb gondokat is. Szerintem ez matekos dolog nézőpont kérdése, mert végül is nincs olyan dolog a földön amit ne lehetne megmagyarázni. De a véletlenről nekem ez az elméletem hogy a véleltlen nem más mint direkt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
xenon
Uchiha Madara
Nem elérhető
 Szökött Shinobi
Csiga_@_/"
|
 |
« Válasz #357 Dátum: 09 jan 20, 22:42:24 » |
|
Nem mondtam hogy nem létezik véletlen... én kérdeztem Bár nem tudom hogy van-e vagy nincs.... az hogy minden előre meg van írva szerintem hülyeség, ilyen nincs. hm a véletlen dierkt... ezt miért csak én nem értem?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 jan 20, 22:43:07 írta xenon »
|
Naplózva
|
|
|
|
Seed
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #358 Dátum: 09 jan 20, 22:45:20 » |
|
Ez a mondat nekem is fájt. Továbbra is tartom, hogy filozófia topicban értelmesebb dolgokról kéne beszélni, mint ezek. Mondjuk a világ jelenlegi problémáiról, az emberiség jövöjéröl, etc. Már várom, hogy valamelyik nagyokos elörukkoljon a "Mi az élet értelme?" kérdéssel. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillám
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #359 Dátum: 09 jan 20, 22:48:55 » |
|
Amikor véletlenül történik valami az valami olyan dolog ami hatást gyakorol rád, általában nagy hatást akár egy forsuló pont vagy nag változást vagy újjat hoz. Szerintem ezeket a véletlenek direkt rakja az élet vagy nevezhetjük másnak is az útatba és azért mert erre van szükséged. Ugyan is én abban szögesen hiszek hogy az ember mindig azt kapja amire szüksége van, azt a helyzetet amiből valamit meg kell tanulnia. És ezt vagy ezeket véletleneket magunk idázzük elő valahogy, azal amilyenek vagyunk mert az ember soha nem tökéletes vannak hibái és ezek a hibák kijavítására korigálásra vannak. Persze az hogy a dolgokból az ember mit és hogyan tanul az egyedül rajta múlik. Szólatok ha egyébként túl fárasztó, megtudom érteni  Néha én is elfáradok magamtól xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|