|
|
Shiro
|
|
« Válasz #212 Dátum: 08 dec 20, 15:43:48 » |
|
Pár napja újra kezdtem tanulni japánt, az u-s oktatóvideók alapján. első öt rész még nagyjából egyszerű, volt, nézés közbe kiírtam a kifejezéseket, szavakat, majd a rész után elmondtam mindet kb 10x-20x a 6. már kicsit nehezebb, ott újra kell majd néznem, mert már hosszabb mondatszerkezetek, meg kicsit nehezebb szavak is vannak. Egész jól lehet vele haladni, de azért ne egy hétvége alatt nézze meg valaki az egészet legfeljebb napi 3-4 rész kisebb nagyobb szünetekkel. (na meg mellette a kanjikat is bogarászom) Arvael a JLPT4 - ben csak a szinthez szükséges kb 100 kanji van a szövegekben, vagy egyéb is? Kb ezek azok amik arra a szintre kellenek? Valamint ha már el tudom olvasni, akkor kb milyen eredménnyel sikerülhet?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #213 Dátum: 08 dec 20, 17:21:35 » |
|
Amik a yonkyuura kellenek, kanjik? Hát, jó kérdés xD Csak 100 kell rá; szerintem ott az u-n nézz körül... mondjuk... Learn japanese/Japanese learning materials/Guide to passing.../Level3Fel vannak sorolva a szavak, a kanjik, ill. ki vannak emelve, milyen nyelvtan kell, mind a négy szintnél. Nem tudom, mennyire megbízható, de nekem annak tűnt... Próbáltam még itt-ott keresgélni, de per pill. nem tudom, hova kavarhattam el a linkjeimet -.-"
Hm, ha felismered, az már fél siker Nem kell leírni őket, csak felismerni, de oda-vissza - legalábbis a JLPT-hez (kellemes meglepetés volt számomra )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
akakashi26
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #214 Dátum: 08 dec 20, 22:48:05 » |
|
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy hol lehetne nekem japánt tanulni...? mert csak úgy magamtól nem nagyon meg... jaa és ha lehet valahol szeged környékén...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
akakashi26
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #216 Dátum: 08 dec 20, 23:22:24 » |
|
Köszi a tippeket! ____________________________________________________________________ igen már kerestem magántanárt,de nem találtam olyat, aki japánt tanítana.. ____________________________________________________________________ nyelvi középiskolából meg csak angol, német, francia, olasz, spanyol-t láttam továbbtanulási kézikönyvbe, de azért még keresgetek egy kicsit _________________________________________________________________________________________________________________ Hát... még esetleg az egyetemre beállíthatok, elég furi lesz ×Đ általános iskolás gyerek beállít az egyetemre no majd még megnézem... ________________________________________________________________________________________________
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
akakashi26
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #218 Dátum: 08 dec 21, 00:28:48 » |
|
igenis ! megfogadom a tanácsot...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
LaSasuke
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #219 Dátum: 08 dec 23, 22:19:48 » |
|
kár h a japánok nem jók fociban
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sora
|
|
« Válasz #220 Dátum: 09 jan 16, 11:34:22 » |
|
Elkezdtem tanulgatni a hiraganákat és a katakanákat. Szerintem nem annyira bonyolult csak egy kis akaraterő kell hozzá:^^ Egyb a Pécsi Egyetemen sincs Japán szak tudomásom szerint, de eddig mind a két félévben indítottak japán nyelvkurzust. Sajnos a BTK-nak fizetniük kell érte , de a FEEK-nek nem szal lehet kifoghatsz egy ingyenes Japán kurzust
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gaara_fan
Jounin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
|
|
« Válasz #221 Dátum: 09 jan 16, 17:05:41 » |
|
Jövő hét utáni héten lesz Yosoro dobkoncert a Zeneakadémián. Akit érdekel nézzen körül itt: >> Katt << Én megyek anyumékkal csütörtökön. Már alig várom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Földi-kun
Chuunin
Nem elérhető
Akatsuki
Ez így nem lesz, jó lesz! ^^
|
|
« Válasz #222 Dátum: 09 jan 17, 20:12:09 » |
|
Én az animék útján szerettem meg Japánt és a japánokat. Sztem érdekes ország, és nemcsak az animék és a Mangák terén jók, hanem ugyebár a modern technológiában és a robotachnikában meg pláne. Természetesen a múltjuk, azaz a történelmük is érdekes sztem, és ezalatt nemcsak a 2. világháborút értem. Hát, hogy a fociban nem annyira jók, de általában majdnem mindegyik foci VB-re kijutnak és az is vmi. Minden kép még az életben ki szeretnék jutni Japánba, legalább 1 hétre. A kínaiakat már kevésbé csípem, túl sok mindent találtak fel. xD
|
|
|
Naplózva
|
"Semmi sem kötelező,csak meghalni!" Naruto 4ever.
|
|
|
Handy
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #223 Dátum: 09 jan 18, 14:31:04 » |
|
Húh nekem is jóljönne a japántanulás szegeden, olyan szemétség h ez az egyetlen nyelv amit olyan szivesen tanulnék, de nem lehet T_T De francia különtanárom nekem is mondta h menjek be egyetemre és kérdezzem meg h nem ülhetek be az órára, csakhát egyedül nem megy az ilyesmi meg nagyon nem is tudom mi hol van meg stb T.T
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #224 Dátum: 09 jan 20, 15:30:33 » |
|
A Tan kapuja Budhista Főiskolán minden második évben van japán nyelvoktatás, ami a jövő, vagyis idén induló tanévet jelenti. Van ingyenes oktatás is. A felvételi követelményekről annyit tudok, hogy érettségi követelmény nincs, valamint középfokú angol nyelvvizsga, de ha ez nincs, akkor iratnak egy nyelvi felmérő tesztet. Egyéb követelményekről mint pl ponthatár nem tudok, ha tudtok valamit ezzel kapcsolatban, akkor leírnátok pl hogy mennyi pont kell, ha kell, mert az oldalon nem találom, a fóruma meg nem túl látogatott (írogatott). Doumo arigatou gosaimasu! ¤_¤
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|