E.D.I.
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1202 Dátum: 11 aug 04, 00:25:38 » |
|
Erre muszáj reagálni.
„Gyerekek meg állás nélkül kritizáljátok a mangát ha nem tetszik ne olvasátok enni nem nagy ördöngöség”
Szerintem senki nem írta ide azt, hogy nem tetszik neki, vagy nem szereti a mangát. Ha valakinek nem tetszene, egyértelmű, hogy nem olvasná. Nemhogy még kommentelne is róla. Csak azt fejezték ki nagyon sokan a véleményükkel, hogy vannak olyan dolgok a történetben, amiket jobban is meg lehetett volna oldani. Tehát imádják a megalkotott világot, a karaktereket, a poénokat, szóval szeretik a mangát. De ez nem változtat azon, hogy az utóbbi időben, voltak olyan dolgok, amik nem nyerték el a tetszésüket. A hangsúly azon van, hogy bizonyos dolgokkal van gondjuk, nem pedig a manga egészével.
A főoldalon pedig a következő kiírás található: „A fejezettel kapcsolatos kommenteket, a fórumra, ebbe a témába várjuk.” Nem pedig ez: „A mangával kapcsolatos pozitív hozzászólásokat a fórumra várjuk, a negatív véleményekből pedig nem kérünk.” A fórum arra való, hogy elmondjuk a saját véleményünket, legyen az akár pozitív, akár negatív. A te szavaiddal élve pedig: Ha nem tetszenek a negatív észrevételek, akkor ne olvasgasd őket, nem nagy ördöngősség.
„meg szerintem Hiro Mashima tudhat vmit mert ebből meg élni nem könnyű xD szal ha nem tetszik ne kell olvasni és ennyi !” Itt pedig sántít a logikád. Te ezzel arra utalsz, hogy mivel meg tud élni belőle, ezáltal egyértelműen jó a manga. A manga valóban remek alkotás, de valami nem azért lesz jó vagy rossz, mert abból valaki meg tud élni vagy nem. Manapság már bármit ellehet adni. Félre ne érts, tisztelem Hiro Mashima-t, és elismerem a tehetségét. Csak azt próbáltam kihozni az egészből, hogy attól hogy valaki meg tud élni a manga rajzolásból, még nem jelenti azt, hogy az adott manga tökéletes, és nincs benne olyan dolog, amin javítani lehetne.
De mégis csak ez a mondatod viszi a pálmát: „Nem elfogadni akkor mond hogy lenne jobb hallgatlak ha viszont nincs jobb ötleted csitt tudjuk hol a helyünk nálunk sokkal okosabb emberek majd írnak róla kritikát ha kell „ Ezt te most komolyan gondolod? Mert ha igen, az elég szomorú. Szerinted kinek ér többet a véleménye? Azé, aki elvégzett egy iskolát, ahol belésulykolták, hogy „EZ jó.” , „Az pedig rossz”, közben pedig jó, ha olvasott egy-két tucat mangát. Vagy pedig azé az emberé, aki 1-200 mangán már túl van, és rendelkezik teljesen egyedül megalkotott, önálló véleménnyel. Mert szerintem, egy átlag ember véleménye sokszor többet ér, mint egy kritikusé. Ha pedig a kommentedben nem a hivatásos kritikusokra gondoltál, hanem az egyszerű hétköznapi emberekre, akkor pedig mégis hogyan lehetne eldönteni, hogy kinek a szavára adjunk, és kiére ne. Most mégis mi alapján döntsük el, hogy kik azok a „nálunk sokkal okosabb” emberek?
|