Helló!

Utoljára Novemberben néztem One Piece epizódot, szám szerint a 699-et. Azóta összevártam egy adagot és a maival együtt napi 2 résszel megnéztem 1 hét alatt. 670-682-ig. Kezdjük akkor egy kis statisztikával. Remélem nem fáradtak el az agysejtjeitek és tudtuk követni a matekban

A One Piece anime 670-682ig a mangát, a 737. fejezetétől a 747. fejezetéig dolgozza fel. Animében ez ugye 13 epizód. Az opening, átvezető és előző rész tartalma miatt kb. mindig az 5. perctől kezdődik a rész és 23 és fél perces, de van egy reklám jelző, tehát számoljunk 18 percet egy IGAZI résznek. 13 részt néztem, az percben 13*18=234 perc, ami pedig 3,9 óra, tehát majdnem ~4 teljes óra. Ezzel szemben a mangában a 737-747ig fejezet 11 chaptert jelent és mindet el lehet olvasni max 10 perc alatt. 11*10perc=110 perc, (n)egro majdnem 2 óra. Összegezzük:
Amit animében 4 óráig nézel, mangában fele annyi idő alatt letudod. Ez a nagy harci helyzet. Számmal érezhető, hogy mennyire rossz a sorozat tempója. Igazából kár volt kiszámolnom, mert csak jobban lehangolt engem... Minden más animénél úgy szokott lenni a főtörténet részeknél, hogy mangában egy adott ív 50 fejezet, az animében 25 rész kb, tehát ott ugyanannyi idő a manga elolvasása, mint az anime megnézése, de néhány extrém esetben még az anime pörgősebb is (a szezonosaknál például). A One Piece anime tempója a béka feneke alatt van, emiatt teljesen élvezhetetlen hétről hétre követni.
Fogalmam sincs milyen lehetett annak, aki a 672-676os részeket hétről hétre nézte, mert az Usoppos nagyon vagány és hangulatos jelenet animében kínszenvedés volt átélni, annyira el volt húzva az 5 perces Usolandozások miatt és stb.
Már magában elég lehangoló, hogy akiket nem érdekel 50edjére az opening, 100adjára A RÉG ELAVULT ÁTVEZETŐ és az előző rész tartalma, az az első 5 percet nyugodt szívvel átugorhatja... És sajnos ez így igaz.
Na de hogy valami jót is írjak. Ha félretesszük a tempót, akkor nagyon jó kis részek lennének ezek. A grafika általában szép, bár vannak szélsőségek, mondjuk Rebecca mellmérete minden részben teljesen más

De
általában nekem nincs bajom a rajzolással. A hangulata kb. minden résznek nagyon megvan és a háttérzenéket is jól eltalálják, a színvilág meg annyira gyönyörű, hogy nem tudok betelni vele. Igen, lehet Paint-es, de engem ez nem zavar, hisz szépen néz ki az egész.
Viszont vmi szánalmas, hogy 3 hónap alatt alig haladt valamerre a sztori. Nagy szenvedés után megtörtént az SOP, Sabo megszerezte a Lánggyümölcsöt és felfedte végre az eddig is nyilvánvaló kilétét, megtudtuk Kyros, azaz Katona-san múltját és Doflamingo aktiválta a Kalitkát, majd elkezdett Fűrészest játszani. Szerintem ezt max 8 részben is el lehetett volna intézni, na mind1.
A részek átlaga nekem 3/5 és 4/5 között van valahol, igazából csak a tempó húzza le az egészet, meg néha volt pár érdekesen agyoncenzúrázott rész.
Azt kell mondjam, hogy nem bántam meg az átállást a mangára, mert ott nem húznak el semmit és ugyanúgy lehet élvezni, ha nem jobban, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek. Én se voltam régebben mangás, de abszolút jobb a One Piece esetében.
És most megint összevárok egy évszaknyi One Piece részt, hogy majd lehessen élvezni is

Így egyben is ugyanolyan szemet szúró volt a lassúság, de sokkalta élvezhetőbb, mint hétről hétre nézni, bár elég hamar elfogyott

Szóval most összevárom a tavaszi adagot és majd megnézem Május végén-Június elején

Legalább feldobja a vizsgaidőszakot

Meg egyébként is, ahogy látom egy ideig 2 hetente lesz csak epizód, szóval tényleg ráérek összevárni

Minden jót!