25 ápr 05, 10:27:53 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Milyen háziállatod van?
Kutya - 260 (39.3%)
Macska - 173 (26.1%)
Hörcsög - 31 (4.7%)
Papagáj - 27 (4.1%)
Degu - 4 (0.6%)
Gyíkfélék - 8 (1.2%)
Pók - 10 (1.5%)
Rovarfélék - 4 (0.6%)
Más rágcsálók - 32 (4.8%)
Más madárfélék - 7 (1.1%)
Nincs háziállatom - 48 (7.3%)
Halfélék - 41 (6.2%)
Nyúl - 17 (2.6%)
Összes szavazó: 421

Oldalak: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 121
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Milyen háziállatod van?  (Megtekintve 302707 alkalommal)
0 Felhasználó és 9 vendég van a témában
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #510 Dátum: 08 márc 17, 17:06:18 »

Kedves WillOfFire.  Hümm-hümm  Nevet

A kaukázusi kutyának történetesen két fajtája van. A sztyeppei és a hegyi. Az utóbbi robosztusabb, nagyobb, nehezebb és az egész megjelenése jobban sugározza az erőt, mint az előzőnek. A hegyi kaukázusi kutyát hívták régen medveölő juhásznak, mivel eredetileg szilaj (ezt a szilajt úgy értem, hogy a teheneket, juhokat, lovakat, egész évben a hegyekben tartották) állatok védelmére használták. Ahhoz pedig, hogy egy kutya életben maradjon a hegyekben, nagy erő és kitartás kellett.
A sztyeppei kaukázusi jóval kisebb, azonban valamivel fürgébb kutya. Őt inkább a síkságokon élő állatok védelmére használták így dolguk valamivel könnyebb volt, mint hegyi társaiknak.
A kaukázusi kutyák vérét pedig sokszor frissítették farkassal, éppúgy mint a németjuhászok esetében.
A kaukázusi kutyák leggyakrabban szürkék, vagy őzbarnák, de néha előfordul egy-egy foltos változat is, bár ez igen ritka és nem tartják olyan nagy "értéknek" (mmint a tenyésztők xD Én annak tartanám.  Hümm-hümm )
A kutya fő jellemzői a sötét, mélybarna kerek szemek. A lelógó, kuvaszos fül, amit gyakran kupíroztak, hogyha esetleg farkassal harcol, az ne tudjon belekapni. Hátsó lábai kicsit "s" alakúak, azonban erőssek és izmosak. Háta egyenes, négyszögletes alakja van. Farka Husky módra felkunkorodik.
Eléggé erős kutya. Nehéz nevelni, azaz nehezen tanítható, de nagyon értelmes. Ismeretlen emberekkel bizonytalan, átalában egyemberes kutya. (azaz egy emberhez kötődik legjobban) Ismeretlen területen bizonytalan, de otthonát elszántan védi.

És íme egy kép az én kutyámról, Leóról, akiben szintén a hegyi kaukázusi kutyát tisztelhessik és aki most 1 éves.  Nevet http://kepfeltoltes.hu/view/080317/DSCF3094_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Óh és azt nem mondtam, hogy ez a kutya nagyon játékos és tényleg nagyon sok játékra és mozgástérre van szüksége.    Négy éves korára fejlődik ki teljesen, akkor elvileg már teljes a hatalmas, puha tapintású bundája, ami nagyon kevés gondozást igényel. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 17, 17:09:04 írta Saphira » Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #511 Dátum: 08 márc 17, 17:10:41 »

Köszi az infót, bár annak idején mi is utánanéztünk. Mosolyog
A mi kutyánk abszolút nem hasonlít a tiédre, de játékosnak ő is játékos (bár melyik kölyök nem az?)
és sok mozgásra van szüksége.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #512 Dátum: 08 márc 17, 17:25:20 »

Gondoltam, hogy utánnanéztetek.  Nevet

Áhh, am nem tudsz a tiédről mutatni képet? xD Csak mert most olyan kíváncsi lettem rá.  Nevet Imádok kutyákról képet nézegetni, mert olyan változatosak.  Nevet és a változatos, az mindig jó. xD Meg mind olyan szép.  Nevet xD

Bár nem tom, hogy a te kutyád milyen színű, de lehet, hoyg azért nem hasonlít az enyémre, mert kölyök. Leó is csak egy túlméretezett szőrgolyó volt, amikor hoztuk.  Nevet
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 17, 17:27:31 írta Saphira » Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #513 Dátum: 08 márc 17, 18:08:42 »

De, tudok, mindjárt csinálok pár képet, aztán hozzácsapom a linket a hsz-emhez. Nevet

Na, kizárólag Shapira kérésére, ő volna Sally ( a nevet persze nem mi adtuk neki) Nevet
http://kepfeltoltes.hu/view/080317/Sally003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 17, 19:22:24 írta WillOfFire » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #514 Dátum: 08 márc 17, 19:35:59 »

Áhh, Will (azért hívlak így, mert hosszú mindig leírni az egészet.  :'X ) nagyooon cukiiii.  Nevet tök aranyos kutya. nekem is keeel. xD habár tényleg nem hasonlít az enyémre.  Hmm? ennek vajon mi lehet az oka? Mondjuk egy fajtán belül is lehetnek változatosak a kuyták, szal akkooor is édii. xD  Nevet
Naplózva

kana-chan
Osztag Vezető
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

.мคoo.

« Válasz #515 Dátum: 08 márc 17, 19:46:26 »

Will ez tényleg nagyon édi Mosolyog
Lehet én is csinálok majd valamikor a cicáimról (hátha meglágyul a szivetek Hümm-hümm ).
Ja egyébként nekünk is van egy németjuhászunk, akkor majd róla is.
Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #516 Dátum: 08 márc 17, 19:49:28 »

Macskáink nekünk is vannak, csak mivel falun lakunk, egy héten egyszer látom. Nevet
De azért szívesen megnézném őket.^^
Amúgy meg köszönöm szépen. Mosolyog
Naplózva
Minato
Akadémiai tanár
*

« Válasz #517 Dátum: 08 márc 18, 00:02:07 »

Ohh My God Hogy én mennyi mindent nem tudtam az állatokról.  Nevet Na de most már ezt is tudom. Saphira egy két lábon járó etológiai lexikon. Macskák ? Jól lehet rájuk kutyával vadászni.  Ördögi Idegesítenek. Nem bírom se a vernyákolásukat, se a dorombolásukat. Engem biztos nem nyugtatna meg.  Nevet Ha pszichopata lennék , még skizofréniát is kapnék mellé a macskadorombolástól. De azért nem vadászok rájuk puskával, mint egyesek.  :/ A galambokat viszont birom.  Sajnos sok ismerősöm viccből lövöldözi őket. 
Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #518 Dátum: 08 márc 18, 00:21:13 »

Már épp kezdett elülni a feszültség....de hát ugyan, mit is képzelek, folytatódik a kutya-macska harc.  >.<#
Galambok: nem elég talpraesett állatok. :/ Ha eltörik a szárnya, vagy egyéb komoly sérülést szenved, sok esetben hamar elpusztul.  Hmm?
Naplózva
Minato
Akadémiai tanár
*

« Válasz #519 Dátum: 08 márc 18, 00:27:37 »

Nevet Milyen feszültség ?  Hmm? Amúgy meg csak egy bizonyos galambot szeretek. A fehér színűt, de azt is csak nézni. ( ebből is látszik, hogy milyen galamblelkű vagyok  Hümm-hümm ) .... Szóval semmi bajom velük, de azért kifejezetten a kedvenceim közé sem tartoznak. Már leírtam korábban, h. melyik a kedvenc madárfajom.
Naplózva

wolf
ANBU Osztag Vezető
*

« Válasz #520 Dátum: 08 márc 18, 01:24:44 »

MInato figyu a duma topicba legyél aktiv ne itt Nevet mindig tele nyomod mint egy chat Nevet

> Galambok hát nem kellemes ha leszarnak Nevet de a postagalamb szép (föleg ha fehér) a béke jele
Naplózva
WillOfFire
Vendég
« Válasz #521 Dátum: 08 márc 18, 01:26:28 »

Olvass vissza, mielőtt feleslegesen kérdezel.
Kicsit az emlősök felé ugorva: Tengerimalacot tartottatok-e már? Nevet
Ja, és a szidalmazást ne ide, ha kérhetném. Mosolyog
Naplózva
Minato
Akadémiai tanár
*

« Válasz #522 Dátum: 08 márc 18, 01:34:44 »

Nem tartottam még soha, és nem is szándékozok. De úgy hallottam, hogy Dél-Amerikában (Peruban, v. Chile, v. valahol) igazi ínyencségnek számítanak. Olajban sütik ki őket.   Neeem  Igaz, hogy nem rajongok értük, mivel rágcsálók, és így én az egerek, meg a patkányok közé sorolom öket, de azért ilyen véget én sem kívánok nekik. Szerintem elég kegyetlen dolog, meg gusztustalan is.   
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 18, 02:11:18 írta Minato » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #523 Dátum: 08 márc 18, 12:15:40 »

Nekem már volt tengerimalacom.  Nevet kettő is. az egyiknek még törzskönyve is volt. 9 tagú neve volt.  :'X én sem tudtam megjegyezni. Dehát azt a nevet még a tenyésztő aggatta rá.  :'X Am a tengerimalacok aranyosak. Csak nagyon hamar kell őket "szocializálni". Más különben félni fognak mindig az embertől.  Nevet viszont könnyű őket hozzászoktatni az emberhez. Egyszerűen csak sokat kell őket kézben tartani.  Nevet Mondjuk elég sok betegséget is terjesztenek. Főként bőrbetegségesket. Ezt meg megfelelő ápolással lehet kiküszöbölni. havonta meg kell fürdetni.

Minato, képzeld, rám már kétszer mondták azt, hogy olyan vagyok, mint a lexikon. Mind kétszer itt a fórumon.  Nevet elősször kábé hat hónappal ezelőtt, meg most mondtad másodszorra te. xD

Óh, és itt van egy kép is.  Nevet : http://www.deviantart.com/print/2863894/   <--- ez azért jó, mert ha lementek az oldal aljára, akkor találtok még ott jó sok hörcsögös és macskás képeket.  Ördögi  és mivel gonosz vagyok és tom, hogy páran itt nem szeretik a rágcsálókat és a macskákat, ezért ezt a képet linkelem be.  Ördögi
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 18, 12:29:25 írta Saphira » Naplózva

Bigi
Akadémiai tanár
*

« Válasz #524 Dátum: 08 márc 18, 12:31:49 »

Tengeri malacom már nekem is volt, unokaöcsém megunta és rámsózta... aranyosak, de nem tartanék mégegyszer.
a macskákkal nincs bajom, nekünk is van egy szürke kandúrunk, amikor kajáért kunyerál eléggé idegesítő mert úgy nyávog mintha kínoznám Hmm? A galambokat viszont én is szeretem Nevet habár már ebben az évben 2szer is leszartak... :/
Naplózva

"A szakír egy olyan fakír aki szatír."
Oldalak: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 121
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins