25 ápr 05, 12:30:46 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Szavazás
Kérdés: Milyen háziállatod van?
Kutya - 260 (39.3%)
Macska - 173 (26.1%)
Hörcsög - 31 (4.7%)
Papagáj - 27 (4.1%)
Degu - 4 (0.6%)
Gyíkfélék - 8 (1.2%)
Pók - 10 (1.5%)
Rovarfélék - 4 (0.6%)
Más rágcsálók - 32 (4.8%)
Más madárfélék - 7 (1.1%)
Nincs háziállatom - 48 (7.3%)
Halfélék - 41 (6.2%)
Nyúl - 17 (2.6%)
Összes szavazó: 421

Oldalak: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 121
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Milyen háziállatod van?  (Megtekintve 302768 alkalommal)
0 Felhasználó és 3 vendég van a témában
WillOfFire
Vendég
« Válasz #495 Dátum: 08 márc 16, 01:31:09 »

Na, ezt aláírom. Csak manapság már a kutyák kisebb részét használják házőrzésre.
És Morita azt is, hogy a nagy kutya a jobb, bár, ha nem megfelelően tartják, vagy bántják, minél nagyobb, annál veszélyesebb. De erről is az ember tehet. Szomorú
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #496 Dátum: 08 márc 16, 02:03:53 »

De miért bántják?
A mi kutyánknak a hangja az ijesztő...
De nem egy nagy házörző...
De nem is baj...az a gond hogy hogy az emberek nem jöttek rá hogy ha mindössze fél méteres láncon tartják a kutyát akkor bekattan...
Naplózva
Minato
Akadémiai tanár
*

« Válasz #497 Dátum: 08 márc 16, 02:13:52 »

Hát nálunk meg pont az ellenkezője van. A mi kutyánkat a húgom teljesen elkényeztette, soha nincs rajta póráz, úgyhogy el lehet képzelni, mi van eboltás idején.  Nevet Persze amikor próbálom nevelni (igaz most már minek) megint lehurrog mindenki.( Nem testi fenyítésre gondoltam különben.) De amikor jönnek haza, és nem tudják lenyugtatni, az meg majd belöki őket az árokba  Nevet akkor mérgesek. Szóval csak azt akarom mondani, hogy a kellő mértékben alkalmazott szigor  elengedhetetlen.
Jajj eszembe jutott még egy állat amit birok. Az pedig nem más mint a delfin. Nagyon okosak.
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 16, 02:20:49 írta Minato » Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #498 Dátum: 08 márc 16, 02:17:58 »

Nem tudom, miért bántanak egy kutyát, de észre lehet venni, ha hozzá akarsz nyúlni, hátrál, lelapulnak a fülei, stb.
Nálunk elég sok ilyen van. :/ Részeges, meg fogyatékos gazdák, stb...
Nah, hozzánk például kénytelen volt kijönni az állatorvos, de még ő is félt bemenni a régi kutyáinkhoz. Mosolyog
Naplózva
Gangstakun
ANBU Kapitány
*

« Válasz #499 Dátum: 08 márc 16, 12:11:15 »

Miért mondja mindenki , hogy a delfinek olyan okosak ? Meg , ha annyira okosak miért akadnak mindig bele a hálókba ?  Hmm? Szerintem a kutya az elefánt és a csimpánz is sokkal okosabb ! 
Naplózva

SR club alapító és tag
feleségem : Zakuro
lányaim : Tenchi , Pomegranate

kana-chan
Osztag Vezető
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

.мคoo.

« Válasz #500 Dátum: 08 márc 16, 13:43:18 »

A delfinek szerintem is nagyon okosak
(a kommunikációs rendszerük lenyűgöző)<--erről láttam már dokumentumfilmet is  Mosolyog
Egyébként hallottam már olyat, hogy vkinek egy delfin mentette meg az életét
Habár olyat is, hogy egy tigris megvédte a gondozóját, amikor az egyik elefánt megvadult
(engem ez mindig ámulatba ejt Hümm-hümm )
sok ember inkább elszalad ha baj van, de az állatok segítenek a gazdáikon

Jah erről eszembe jutott mégvalami:
Apa (ő nagyon állatbarát egyébként, és már kis korában is sokféle állata volt  Mosolyog ) mesélte, hogy
egyszer a kutyája mentette meg az életét, amikor egy kóborkutya rátámadt ( a heg azóta is látszik a lábán)
és amikor kiskorában egyszer sírt, akkor a kutyája odaült mellé és az is elkezdett könnyezni  Vígasztal
szerintem ez több mint elég bizonyíték arra, hogy milyen értelmes lények az állatok Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 16, 13:45:51 írta kana-chan » Naplózva

Gangstakun
ANBU Kapitány
*

« Válasz #501 Dátum: 08 márc 16, 16:30:18 »

Én egyszer a saját kutyám életét kellett , hogy megmentsem  :/ ... A telkünk 1 részén vannak azok a kacatok amik 10 évben 1-szer vannak hazsnálva és ezeknél beszorult a is hülye én meg már azt hittem , hogy megfulladt ,de neki estem a rohadt kacatoknak és sikerült szét dobálni még időben ...

Odaült mellé sírni ?  Ohh My God Az okos kutya lehetettt naygon !

Most az 1 dolog , hogy a delfinek kommunikálnak , de szerintem akor see oylan hyper okosak ... Amúgy se szeretem a vizi élőlényeket max. a cápákat ...
Naplózva

SR club alapító és tag
feleségem : Zakuro
lányaim : Tenchi , Pomegranate

WillOfFire
Vendég
« Válasz #502 Dátum: 08 márc 16, 17:05:23 »

A hős kutya szorikból én sem maradhatok ki. Mosolyog
Kb. 10 éve történt, hogy az egyik őrző kutyának kölykei születtek, és mi meg akartuk fogni őket húgommal, de az anya kikergetett, és húgom meg elesett. Majdnem utolérte a kutya, de a mi saját ebünk megvédte. Mosolyog
Nekitámadt az anyának.
Naplózva
Bigi
Akadémiai tanár
*

« Válasz #503 Dátum: 08 márc 16, 22:17:27 »

Gabesz tudom jól hogy nem tud minden papagáj megtanulni beszélni, de tudtommal a nimfa és a kissándor papagáj képes rá. És már láttam olyna papagájt amejik mellett volt másik mégis tudott mindkettő beszélni, szóval nem lehetetlen, csak én vagyok hozzá lusta.
Ja a kutyák nagyon okosak, persze ha jól vannak nevelve[a nevelést nem úgy értem hogy bántani vagy fenyíteni]
Naplózva

"A szakír egy olyan fakír aki szatír."
Minato
Akadémiai tanár
*

« Válasz #504 Dátum: 08 márc 17, 00:46:42 »

Idézet
...ha annyira okosak miért akadnak mindig bele a hálókba ?
Annyit nem tudok róla. Ha vki tudja kijavít. Előszőr is a delfinek ví alatt hanghullámokkal tájékozódnak, amit zavar a halászhajók által is használt radarrendszer. Talán ez az egyik ok. Meg aztán különféle csalafinta hálófajták léteznek, amik közül sok tiltott, és méis használják.
Amúgy meg az állatok közül nekik van a legnagyobb agytérfogatuk. (Ha jól tudom.  Hmm? De a viziek közül biztos.) De igaz az is, hogy elefántok is nagyon okosak.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #505 Dátum: 08 márc 17, 13:50:38 »

A delfinek általában a tengerek felső, napsütötte rétegében vadásznak, főleg tiszta vizű részeken, ezért a látásuknak is hasznát veszik. Kifejezetten jól fókuszálja a tárgyakat. Térlátásuk kiváló. A delfinek érzékelésében a fülé a főszerep. Az állat füle a szemek mögött található. A delfin “sztereóban” fogja fel a hangingereket. Ez lehetővé teszi a hangforrás irányának meghatározását. Folyamatosan rövid (ultra-) hangjeleket bocsát ki, amelyek visszaverődnek a környezet szilárd objektumairól. Az állat a jel kibocsátása és a visszhang visszaérkezése között eltelt időből meg tudja állapítani az objektum távolságát, és kiváló térhallása jóvoltából az irányát is.

Csoportokban él, ezek 40 egyeddel rendelkeznek, és iskoláknak nevezik őket. A tagok jól ismerik egymást és közösen, jól összehangoltan vadásznak. A delfin nagy frekvenciájú hangjai számunkra ugyan nem érzékelhetők, de mégis nagy erejűek. Olyannyira, hogy a zsákmányállatokat olykor meg is bénítják, ezzel is megkönnyítve megszerzésüket.

A delfinek másodpercenként akár 800 irányított hangot is kibocsátanak a fejük elülső részén található képződményen keresztül. A hang frekvenciája az ultrahang-tartományba esik. A hangsugár az adott objektumról visszaverődik, amit egy, az alsó állkapocsi csontban lévő üregben fognak fel. Ennek a csontnak az alsó része továbbítja a jelzést a közép-, majd a belső fülhöz, ahonnan az agy hallóközpontjába jut az ingerület, és vizuális jelekké fordítódik. Így az állat meg tudja határozni a vízben lévő objektumok távolságát, méretét és alakját, sőt, a sebességét és irányát is. Ez nemcsak a tájékozódásukat segíti elő, hanem ennek alkalmazásával vadásznak is

A palackorrú delfinekről megállapították, hogy „neveket” használnak bemutatkozásra, és egymás azonosítására: víz alatti füttyjeleikben mindegyikük egy-egy egyéni, jellegzetes sorozatot használ, és egymáshoz is ilyen jelekkel szólnak.[1]

Szal ezért tartsák őket olyan okosnak. És valóban neki a legnagyobb az agyának a térfogata az állatvilágban, ráadásul rendezett "társadalomban" élnek és többszörösen olyan gyorsan tud elsajátítani dolgokat, mint a csimpánz, vagy a kutya. Mivel rendelkezik az emberek által is használt problémamegoldó képességgel, az-az ha valamilyen problémába ütközik, akkor nemcsak a tanult módszerekkel akarja megoldani miint a kutya vagy a csimpánz, hanem figyelembe veszi a probléme okát és egyszerre több megoldást is talál rá. Bár ha itt tartunk, ugyanezt teszi a disznó is, mivel a disznó 10 perc alatt képes elsajátítani azt, amihez egy kutyának 1 évre, és gazdájának segítségére van szüksége.  :/

Ha meg itt tartunk, hogy ők beleakadnak a hálókba. Nos, a kutya miért tekeri a nyaka köré a láncot és fojtsa meg saját magát?  :/ vagy a csimpánz is miért esik bele a csapdákba? És gondolom veled is előfordult már, hogy véletlenül beleakadtál valamibe.  :/ Szóval a delfinek is teljesen ismeretlen technológiával találják szembe magukat, amit nem ismernek és elősször nem tudják, hogy mit csináljanak ellene. De bizonyított tény, hogy olyan delfin, aki már egyszer belegabalyodott egy hálóba és valahogy kiszabadult belőle, akkor kétszeres annak az esélye, hogy az a delfin soha többé nem akad bele hálóba, vagy ha igen, akkor tudja, hogy hogy jusson ki belőle.  Nevet

Huuh, kicsit hosszú lett.  :'X

Naplózva

kana-chan
Osztag Vezető
*

.мคoo.

« Válasz #506 Dátum: 08 márc 17, 15:32:48 »

Saphira nem tudom, hogy könyvből szedted-e vagy ilyen okos vagy, de köszönjük, hogy ezt
megosztottad velünk Mosolyog
Mostmár biztos senki nem fogja azt hinni, hogy a delfinek buta állatok Mosolyog
Egyébként ki mit gondol a macskákról  Pirul ? (azt hiszem erről még nem volt szó, vagy igen? Hmm? )
Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #507 Dátum: 08 márc 17, 15:38:12 »

Volt szó a macskákról, de nem tudom, mennyire részletesen. Nevet
Borzalmasan egoista állatok, csak akkor hízelegnek, ha kell nekik valami, az év nagy részét nem otthon töltik, (kivéve a szobamacskák), és ha meg nem a lakásban tartod,
nem is érdemes tartani, mert előbb-utóbb egy autó kerekei alatt végzi, vagy valamelyik szemét szomszéd mérgezi meg. Szomorú
Röviden: én nem vagyok macskapárti, de bajom sincs velük.
Naplózva
kana-chan
Osztag Vezető
*

.мคoo.

« Válasz #508 Dátum: 08 márc 17, 15:57:35 »

Köszönöm a kimetítő elemzést Will
Nos én a hsz.-od 1. felével nem értek egyet!
Az én macskáim sok időt töltenek itthon és (mivel folyton tele vannak Nyelvesít )
ezért szerintem az a "vád" is megalapozatlan, h. egoisták lennének.
Mindig keresik a gazdi (az én vagyok Hümm-hümm ) társaságát.
Szóval szerintem majdnem annyira ragaszkodóak, mint egy kutya Mosolyog
Viszont a kocsis meg a mérgezéses dologban igazad van, sajnos  Szomorú
Tavaly az én cicáimat is megmérgezte valaki és (akkor 7 macskám volt) 4 cica
sajnos nem élte túl  Sír
De ha egyszer megtalálom azt az alakot, aki ezt tette akkor .................. (ezt inkább nem részletezném)
Jelenleg 2 cicám van (így pont ideális) és imádom őket Mosolyog
De persze ez az én szubjektív véleményem, elfogadom a tiedet is Mosolyog
(meg mindenkiét aki ír róluk)
« Utoljára szerkesztve: 08 márc 17, 15:59:32 írta kana-chan » Naplózva

WillOfFire
Vendég
« Válasz #509 Dátum: 08 márc 17, 16:51:24 »

Nem tudom, kedves Shapira. Hümm-hümm
A kaukázusi kutyának sok változata van, némelyik kissé tényleg emlékeztet a farkasokra. Történetesen nekünk is kaukázusi kölyök a kutyánk, de távolról sem emlékeztet egy farkasra. Mosolyog
Nyilván még változni fog, mire felnő, de annyit biztosan nem.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 121
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins