Fura, hogy itt mindneki szereti a farkasokat.

Pedig ahhoz képest én úgy tom, hogy rengeteg ember gyűlöli őket. Az osztálytársam is még nem látott soha egyet sem és mégis utálja mindet.

Meg hát ha Magyarországra is betéved egy-egy farkas, törvény van rá, hogy azonnal ki kell lőni, mert "veszélyesek".

holott minden "vad" farkas mese oroszországból ered, mert sajnos ott történt az meg, hogy a farkasokat kutyákkal keresztezték és hát érthető, hogy a farkaskutyák egyáltalán nem félnek az embertől. Ezért történt meg az, hogy rengeteg embert megtámadtak és ögtön a farkasokkal azonosították őket, mert hasonlítotak rá.

Holott Alaszkában, ahol szinte csak tisztavérű farkasok éltek, nincs feljegyezve egyetlenegy bizonyított farkas támadásos eset sem.

Meg amikor a Yellowston nemzeti parkból kiirtották a farkasokat, utánna eltűntek a fák, eltűntek a hódok és a medvék is. És később rájöttek, hogy mindez a farkasok eltűnése miatt, mert ahogy a farkasok nem vadászták a szarvasokat, azok elszaporodtak és lelegelték a fák leveleit, így a fák is elpusztultak, fák nélkül meg a hódok is elmentek.

később meg kiderült, hogy a medvék, amiket sokáig a farkasok legnagyobb ellenségének tartottak nagyon is függ a farkasoktól, mivel a medve gyakran táplálkozik a farkasok által visszahagyott "kajamaradékból" és amikor már nem találtak ilyen maradékokat, a medvék száma is jelentősen megcsappant.

Szóval a Yellowston nemzeti parkban is tanultak az esetből és vissza is telepítették a farkasokat.

Szóval a farkasok a legjobbak!

Kuvaszom meg nekem is volt, és szerintem ha megfelelően szocializálják, kkor egyáltalán nem lesz vad.

szentem az csak félreértés ezzel a fajtával kapcsolatban. Bár az igaz, hogy nehezebb velük elfogadtatni más emberek jelenlétét, de nem lehetetlen.