Az nem gyenge, ez nagyon jó, te hány éve gyakorolsz?
Köszi, hát erős túlzás lenne, ha azt mondanám, hogy egyáltalán szoktam gyakorolni. ^^ A rajzolás mindig is érdekelt, komolyabban viszont kb. 4 éve kezdtem el foglalkozni vele, de ez a "nem mangás stílus"-ra igaz. Bár azt le kell szögeznem, hogy sosem tanított senki rajzolni, amikor bekerültem egy kis művészeti körbe, akkor is a mester csak rá szokott bökni, hogy "na ez itt nem jó, figyeld meg jobban és sürgősen javítsd ki", és én ekkor kijavítom. Vagyis lényegében ő sem tanít, csak egyszerűen őszinte, de erre nagy szükségem volt, mert addig csak örültek, hogy valaki tud rajzolni, és semmi rosszat nem mondtak, pedig tudtam, hogy valamiért egyik rajz se stimmel.
Egyetemre is úgy vettek fel, hogy a többiekkel ellentétben semmilyen előképzettségem nem volt, mégis max pontot kaptam.
Ez tök jó lett. Le a kalappal. Azt mintha már írtad volna régebben (már ha nem csak én emlékszem így
), hogy művészeti suliba jársz, de pontosan minek készülsz?
Köszönöm szépen, grafikusnak tanulok.
Mangával kapcsolatban... az első mangás rajzomat kb. 9 éve készítettem el, úgyhogy a válaszom 9
kronosz7 . Ezek mondjuk nem másolt rajzok voltak. Ugyanis már kezdettől azt csináltam, hogyha megtetszett egy manga/anime, akkor felvettem a mangaka stílusát (mivel nekem akkor még nem volt), és úgy megrajzoltam az ismerőseimet.
Most összeszámoltam, hogy 9 év alatt összesen csak 6 másolatot készítettem. o.O Amúgy nagyon keveset rajzolok (azok is sima karaktertervek), és valójában (most fogtok megkövezni :'D) a semmitől fejlődöm.
Ezt úgy kell érteni, hogy volt, hogy 1-2 éven át nem is rajzoltam semmilyen mangásat, mégis amikor újra nekikezdtem, egy teljesen másik szinten volt mindig a rajztudásom.
Ezért is kezdtem úgy a kommentemet, ahogy.
akym17: Nagyon jó a rajzod. Látszik, hogy megkaptad a tehetséget. Örülnék, ha csak a felét is, de én kaptam volna.
Mangát szoktál/szeretnél rajzolni?
Köszönöm neked is. Kb. 1 éve kezdtem el tervezni az öcsémmel (aki tehetséges író, jó fantáziával megáldva), hogy készítünk egy mangát. Azóta van egy csomó karakterrajzom, szobabelsőm, várostérképem, és eddig 8 oldalnyi mangám, plusz 2 fejezetre való véglegesített párbeszéd és cselekmény.
Bocsi a mesedélutánért, nem vagyok hozzászokva, hogy bárki is érdeklődjön felőlem. xD A többieknek is köszönöm a dicséreteket. :3
Jaj, el is felejtettem xD, itt van amit ígértem, a scan:
http://i.imgur.com/qLCHBKc.jpg?1