24 nov 23, 05:44:16 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 162 163 [164] 165 166 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 480633 alkalommal)
0 Felhasználó és 11 vendég van a témában
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #2445 Dátum: 14 máj 05, 20:41:34 »

Ha egy pékségben 10-ből 9 kenyér szar, de a 10. finom, nem fogod azt mondani hogy jó pékség.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #2446 Dátum: 14 máj 05, 20:42:34 »

Lombroso kutatásai mutatták ki például, hogy fizikai jegyek alapján meg lehet mondani, ki a bűnöző alkat. Nem voltam ott sajnos amikor csinálta ezeket a felméréseket, de gondolom statisztikai adatok alapján csinálta nem a hasára ütött. Az meg, hogy ki mit kezd a hajlamával más kérdés.
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2447 Dátum: 14 máj 05, 20:44:54 »

Ha egy pékségben 10-ből 9 kenyér szar, de a 10. finom, nem fogod azt mondani hogy jó pékség.

Ha kilenc kenyér szar egy pékségben, akkor valószínűleg a zsemle és a kifli is szar lesz (gyk. ha olyan a szociális környezet, akkor nem fog pacifista atomfizikusokat kinevelni magából).
Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #2448 Dátum: 14 máj 05, 20:46:13 »

Gdat, örülök neki, hogy te már tudod, hogy hogy működik a világ.  Nevet

Szerintem az benne az aranyos, hogy a tucat szakokat végzett emberek, a szakmájukkal együtt sem érdemelnek egyenlő bánásmódot, mert mennyivel nehezebb az, amit xy választott magának, de mennyire igazságtalan dolog már, hogy a nívósabb szakokon más a követelményrendszer és sokkal nehezebbek is. Nevet Biztos szar a humorom, de szerintem ez vicces.

Az a gondom a továbbfejlesztéseddel Saphi, hogy, ár mindegy, működik, ez kétségtelen.

Nyilván igaz amit írsz Gdat, ettől függetlenül ugyanaz a gond ezzel is, mint a kommunizmussal, ha nincs mindenhol váltás, akkor nem lesz új rendszer.
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2449 Dátum: 14 máj 05, 20:49:39 »

Ha kilenc kenyér szar egy pékségben, akkor valószínűleg a zsemle és a kifli is szar lesz (gyk. ha olyan a szociális környezet, akkor nem fog pacifista atomfizikusokat kinevelni magából).

Akkor azt magyarázd meg, hogy magyaroktól csak ritkán, de cigányoktól minden nap látok, tahó, paraszt, undorító viselkedést.

Félreértés ne essék én is ismerek dolgos cigányt, de attól függetlenül hogy dolgozik, ugyanúgy köpköd, lop és beszólogat.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2450 Dátum: 14 máj 05, 20:49:58 »

Igen. Megvan az abszurd humora ennek a helyzetnek. De annyira nagy baj azért nincsen, mert a fontosabb szakokra a megfelelő diploma kell. Senki nem lesz agysebész, ha földrajztanár a végzettsége.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #2451 Dátum: 14 máj 05, 20:50:29 »

Hasonlóképpen igaz az is, hogy ha egy tiszta pohár vízben csak egy egészen kicsi darab szar úszkál, te már akkor sem iszod meg, itt meg az arányok is fordítva vannak még.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2452 Dátum: 14 máj 05, 20:51:47 »

Valamint jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok és ajándék lónak ne nézd a fogát. Tök jó ilyen szemléletesen beszélni. Nevet
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2453 Dátum: 14 máj 05, 20:52:33 »

Én legalább nem félek beismerni, hogy igen, valamilyen szinten rasszista vagyok.
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2454 Dátum: 14 máj 05, 20:53:55 »

Akkor azt magyarázd meg, hogy magyaroktól csak ritkán, de cigányoktól minden nap látok, tahó, paraszt, undorító viselkedést.

Félreértés ne essék én is ismerek dolgos cigányt, de attól függetlenül hogy dolgozik, ugyanúgy köpköd, lop és beszólogat.

Panelek környékén látom ugyanezt mindenféle etnikumtól, lásd "panelprolik". Egy elitgimiben meg a többség nagyjából normális lesz, szintén etnikumtól függetlenül. A "megélhetési" bűnözésben én sem hiszek.

Egyébként fogalmam sincs, mi lehetne a megoldás, a gyereket legtöbbször nem lehet elvenni a szülőtől, ha szarik rá és idiótának neveli.
Naplózva

Cartnecker
Adminisztrátor

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #2455 Dátum: 14 máj 05, 20:54:30 »

Ha 10-ből 9-kenyér szar, akkor szar a pék, vagy a recept, vagy mindkettő. Szerencsétlen kenyér nem tehet róla. Nem az a megoldás, hogy felgyújtom a pékséget a gecibe, hanem hogy lecserélem a péket. Nevet
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2456 Dátum: 14 máj 05, 20:56:25 »

Azt nem szeretem a közgondolkodásban, hogy az emberek szerint nem lehet valaki egyszerre rasszista és liberális. Pedig én annyira jól elvagyok a kettővel együtt önellentmondás nélkül. Hajlamosak bizonyos rossz dolgokra bizonyos népcsoportok. Ez ellen fel kell lépni, de bízni abban, hogy fejlődőképesek és a jó irányba terelni őket kiírtás helyett.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2457 Dátum: 14 máj 05, 21:05:12 »

Idézet
Esetleg cáfold meg, okoska, forrásokkal alátámasztva. A kurucinfo nem számít annak. Nevet Amíg a cigány munkatársam becsületesen végzi a munkáját és a cigány boltos vagy buszsofőr is készségesen kiszolgál, addig nevetségesnek fogom tartani a 'vérükben van' szintű érvelést.

A vérükben van, de itt a vért nem genetikailag értem. Akár lehetnek olyan genetikai faktorok is, amelyek hajlamosítanak e viselkedésre, de vessük el azt a lehetőséget, és fókuszáljunk arra, miért ilyenek. Azért, mert ilyen a kultúrájuk, és az a kultúra a "vér", ami a fenti idézetben megjelenik. És ez igen is egyenlő azzal, hogy ilyen a természetük. A magyarok nem járnak lóháton dolgozni, mert ezeregyszáz éve egy teljesen más szociális és társadalmi rendszerben élünk, más a neveltetésünk, a világnézetünk.

A cigánynak viszont ilyen a természete, a kultúrája, mert ezt látja otthon, ebben nő fel, így szocializálódik, és igen, ennek semmi köze a bőrszínhez. De nem is értem, hogy az "emberi természetet" miért vonod össze a bőrszínnel, mikor a kettőnek semmi köze egymáshoz. Oh, vagy úgy gondolod, a bőrszín determinálja egy személy természetét?  Nyelvesít

Azért próbálták a cigányokat letelepíteni, mert vándorló életük során nem tisztelték a letelepedett ember törvényeit. Loptak, gyerekeket raboltak, akár gyilkoltak is, és ezeket a tetteket soha nem tudták bizonyítani vagy megtorolni, hiszen a cigány egyszer itt volt, máskor ott. A 18-19. században pedig egyre nagyobb problémát jelentett az általuk terjesztett sok fertőzés, amit keresztül-kasul hordoztak az országban, ráadásul a vándorló életmóddal az ekkor már kötelezővé vált oktatás sem volt összeférhető, szóval egyértelmű volt, hogy a hatalom a letelepítést szorgalmazta. A cigányok viszont soha nem olvadtak be a (még) többségi társadalomba, mivel együtt, nagyobb csoportban maradtak, képesek voltak megőrizni hagyományaikat és világszemléletüket, a saját közegükben és felfogásuk szerint szocializálódni, így gyakorlatilag folyamatosan szubkultúraként létezni. A cigány és a letelepedett népesség között viszont akkora volt a kulturális hasadék, hogy ez még mindig feszültséget gerjeszt a társadalomban. Ennyi. Ez nem zárja ki, hogy a te cigány ismerősöd becsületesen végzi a munkáját, vagy hogy a cigány boltos vagy buszsofőr kiszolgál. Ők képesek voltak beilleszkedni a mi társadalmunkba, a mi értékrendünk szerint élni, és egy olyan szociális háttérrel rendelkeztek - vagy belső igényük volt rá - amely az e kultúra szerinti becsületességre és egzisztencia megteremtésére sarkallta őket.

Szögezzük le, hogy a cigányok saját felfogásuk szerint nem követnek el bűnt. Nekik ezt szabad. Mert így tanulták, mert ebben a tévhitben élnek, és semmi rosszat nem látnak abban, ha ellopnak egy biciklit, meg kifejezetten menő a haverok előtt, ha jól megvernek valakit. A mi társadalmunk pedig ezt mélységesen elítéli. Itt jönnek elő a kulturális hasadék problémái. Szóval, ha nagyon pontosan akarok fogalmazni, ez igenis a "természetük", a "vérükben van", mert ez gyökerezik a kultúrájukban. És egy gyermek (így egy felnőtt) személyisége nagyon nagyrészt a kultúrát tükrözi vissza.

És eddig még senki sem beszélt itt genetikáról, amit a fajvédők, szociológusok és megélhetési jogvédők olyannyira szeretnek pufogtatni, mielőtt lenáciznak. Nem, én egy szóval sem mondtam, hogy alsóbbrendűek, hogy genetikailag alattvalók, hogy a gyilkosság a vérükben van, meg ilyenek. Én azt mondtam, hogy mások. És a másságot a kulturális szakadék okozza, amit egyre kisebbe esélyünk van áthidalni a cigányság számának növekedésével. Mert a kultúra bizony mélyebben gyökerezik, mint azt sokan hinnék.

A genetikára visszatérve: korábban azt írtam, vessük el ennek a lehetőségét. Pedig van lehetősége, csak a mai tudományban ez egy tabu téma. Az már bizonyos, hogy különböző gének hajlamosítanak a törvényszegésre, kegyetlenkedésre, bűnözésre (azt mondtam, hajlamosítanak, nem azt, hogy determinálnak), de ezeket szigorúan csak ember szinten lehet vizsgálni (még így sem igazán), ha rassz- vagy etnikum szerint néznék, akkor rögtön rasszizmust kiáltanának, holott valljuk be, ez is a tudomány része. Az ágazat politikai szennyezettsége miatt tehát nem lehet bizonyosat mondani e téren, így nem mondom, hogy a cigányok genetikailag "bűnözőbbek", mert egy bizonyítatlan állítást akarnék veled elhitetni. Így csak azt mondom, hogy akár ez is lehetséges, de lehet, hogy nem. De a fenti kulturális különbségekből eredő feszültség ez esetben is érvényesül.

Idézet
Szerintem az benne az aranyos, hogy a tucat szakokat végzett emberek, a szakmájukkal együtt sem érdemelnek egyenlő bánásmódot, mert mennyivel nehezebb az, amit xy választott magának, de mennyire igazságtalan dolog már, hogy a nívósabb szakokon más a követelményrendszer és sokkal nehezebbek is.

Még mindig nem értem. Úgy érted, mi tűrjük el, hogy többet szopunk, mert végül is nívósabb diplomát akarunk megszerezni? Nem elég már ennyit is eltűrni, egy életre elég ennyi szopás. Pojén Vagy ez egyáltalán nekem szólt, vagy Gdatnak? Nevet

« Utoljára szerkesztve: 14 máj 05, 21:07:33 írta Saphira » Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2458 Dátum: 14 máj 05, 21:12:21 »

A kulturális különbségekben tökéletesen egyetértünk.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2459 Dátum: 14 máj 05, 21:17:39 »

De amíg vannak modoros, passzív agresszív liberálisok civilizációs kötelességünk rasszizmussal polgárpukkasztani. Ezt senki ne feledje!
Naplózva
Oldalak: 1 ... 162 163 [164] 165 166 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins