25 feb 17, 05:53:09 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 161 162 [163] 164 165 ... 204
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vita topic (kulturáltan vili?)  (Megtekintve 497483 alkalommal)
0 Felhasználó és 18 vendég van a témában
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #2430 Dátum: 14 máj 05, 19:16:41 »

mondjuk nagyon élet közeli a példa

amúgy meg pont te mondtad hogy annak az arc nélküli lánynak jobb lenne ha nem élne tovább így.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #2431 Dátum: 14 máj 05, 19:25:55 »

Más a helyzet. Azt akartam szemléltetni, hogyha valaki élete megszűnik a normális kerékvágásba menni, akkor inkább segíteni kéne neki, mint szigorúnak lenni. Az arc nélküli lánynak meg nem igazán van esélye bármihez kezdeni az életben és valószínűleg csak még nagyobb szenvedés vár rá, ahogy idősödik. Más veszíteni egy játékban és más úgy játszani, hogy esély sincs nyerni.
Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #2432 Dátum: 14 máj 05, 19:31:14 »

S hogy segítesz egy kéz nélküli, vak és süket emberen?
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2433 Dátum: 14 máj 05, 19:34:59 »

Szocializáció kérdése minden... az említett társadalmi réteg nagy része képes beilleszkedni, egy kisebb (de annál hangosabb) részével van probléma, és nem bőrszín vagy származás alapján. Ilyenről, hogy "természetük", nem nagyon érdemes beszélni, a magyarok sem lóháton járnak dolgozni, mert "ilyen a természetük". Nevet

Itt nem a "becsülettel" van baj, hanem azzal a dologgal, amit a pszichológia címkézés elméletnek nevez. Bonyolultabb dolgok ezek annál, ahogyan azt megjelenítik bizonyos médiumokban.

Tipikus gyökér szociológus szöveg, a Burger Kingben jobb fogadtatásra lelne.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2434 Dátum: 14 máj 05, 19:35:05 »

Hát nem úgy, hogy elveszem az állampolgárságát, hogy menjen amerre lát.
A két helyzet között ezt a nagy különbséget látom, hogy az egyik egy jól induló dolog szerencsétlen vége lett, a másik egy alapból rosszul induló dolog, aminek nem biztos, hogy támogatni kell a fejlődését.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2435 Dátum: 14 máj 05, 19:38:44 »

Idézet
akkor 25 éves kornál húznám meg a határt

Ja, az orvosi hat éves, ha nem késtél, ha nem nyelvi előkészítőbe mentél, akkor 24-25 évesen végzed el. Kurvára igazságos, hogy a szar hároméves képzéseken a gyökerek bukhatnak ezerszer, mehetnek máshová ezerszer, még mindig beleférnek a 25 éves korhatárba, de én nem csúszhatok/passziválhatok félévet egyszer sem. Ja, igazságos, tényleg. Tökéletes jogi elképzelés!
Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #2436 Dátum: 14 máj 05, 19:45:04 »

Tehát fingod sincs.

Egyébként, ha valaha is tett valamit az országért, akkor nem kell ilyesmitől tartania. Mosolyog

Tudod Saphi, ha csúsztat, passzívra megy, akkor azonnal fizetnie kell érte, szerintem igazságos. Bár látom azt már sikerült megtanlni, hogy a 3 éves főiskolai képzésben végzett egy gyökér.  Ezt csak ugy mondhatod, ha tényleg különb vagy, sajnos ezért többet kell vállalni,  szerintem ez így igazságos.
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2437 Dátum: 14 máj 05, 19:50:25 »

Nyilván pont úgy, ahogy most is eljárnak hasonló helyzetben. Arra akartam kilyukadni ezzel az egésszel, hogy nem érdemes ilyen kommunista módon nézni. Közveszélyes munkakerülő stb. Aki nem dolgozik az ne éljen nagyon jó életszínvonalon, aki meg dolgozik az igen. Ennyi lenne egy ideális rendszer. De szerintem embertelen azt mondani, hogy aki nem dolgozik dögöljön meg. Nem szeretem az értelmetlen kegyetlenséget. Néha szükséges, de amíg valaki nem árt a másiknak addig ne kegyetlenkedjünk. Az arc nélküli kislányt pedig nem bántani akarom, csak tényleg az merült fel vele kapcsolatban, hogy életben hagyni a kegyetlenség.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2438 Dátum: 14 máj 05, 19:58:52 »

De nem értem, ilyen szinten miért érné meg állampolgárnak lenni? Mit nyújtana ez az ország, hogy ilyen nagy lenne az "ára" az állampolgárságnak? Nem az a lényege az állampolgárságnak, hogy a hazád minden körülmények között - ha elesett vagy, ha segítségre szorulsz - menedéket nyújt, és segít? Én sem tolerálom a munkakerülőket, de mindenki juthat olyan helyzetbe, hogy nem kap állást, nincs pénze, stb. De ettől még nem feltétlenül értéktelen ember.

Ha meg azért kizavarsz valakit az országból, mert nem fizet adót, az elég érdekes felfogásra vall. Amolyan pénzközpontú hataloméhes felfogásra. Mert az ország meg a haza nem erről szól, vagy legalábbis nem erről kéne szólnia, hanem a családról, nemzetről, biztonságról.

Idézet
Bár látom azt már sikerült megtanlni, hogy a 3 éves főiskolai képzésben végzett egy gyökér.

Azt mondtam, hogy azok a gyökerek, akik a három éves képzésen ezerszer buknak. Még egyszer kiemelem: ezerszer buknak. Szerintem joggal tarthatok gyökérnek valakit, aki rövid főiskolai szakot nem tud teljesíteni 5 év alatt sem.

A passziválással mi a problémád? Akkor ha véletlenül beteg leszek, vagy családi problémák miatt nem tudok a heti 150 ezer kötelező gyakorlatra bejárni, amelyekről egyet sem lehet hiányozni, és ezért passziválni szeretném a félévemet, de pedig 5.0 az átlagom, akkor rögtön szar alak vagyok, szóval fizessek? Meg aki csúszik fizessen? Ja, csak nem mindenki megy selejt szakokra, valaki próbál rendes hivatást kitanulni. Kérdezd már meg syzyt, milyen könnyű - akár balszerencse miatt - egy-két tárgyból megbukni jogon, de akár beszélgethetünk hosszasan az itteni anatómia-élettan-biokémia-farmakológia-belgyógyászat-immunologóa-etc. sorozatról. És tudod mi a rossz? Hogy itt bármelyik tantárgyból is buksz ezek közül, az már évismétlés, mert minden épül mindenre. Pedig szép is lenne, ha simán meg lehetne csinálni következő évben mindent zavar nélkül... És még gondolom sokan tudnának itt mondani hasonló buktatókat a saját szakukon.
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 05, 19:59:54 írta Saphira » Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2439 Dátum: 14 máj 05, 20:04:32 »

Nem feltétlenül. Én nagyon sokszor buktam, mert egy csomó tárgyból át lehet menni úgy, hogy nem tanulok, csak kiokoskodok valamit. Van amiből meg nem. És sosem tudtam előre, hogy egy tárgy olyan lesz-e vagy nem. Ezért először mindig tanulás nélkül megyek oda és ezzel egy csomó energiát megspórolok. Mivel sosem akarok és fogok ebben a szakmában részt venni, nem lesz baj, hogy nem értek hozzá megfelelő módon. Ez a diploma azért kell, hogy befogja a pofáját a sok diplomát elváró ember. Ha ettől örülnek ki vagyok én, hogy megfosszam őket ettől a földöntúli élvezettől?
De emiatt lehet majd megkapni olyan munkát, amit emiatt nem. Tudni kell rugalmasnak lenni, ha már a világ hülye. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 05, 20:12:16 írta Gdat88 » Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #2440 Dátum: 14 máj 05, 20:12:41 »

Az a baj, hogy amit te írsz is kommunizmus csak nincsenek benne felvállalva a szükséges rosszak. Mármint érted, jó lenne egy ilyen világ, de hogy oldod meg? Nyilván senki nem mond le a jobb életszínvonalról, mert nem akar dolgozni.

Azért nem túl életszerű, hogy valaki egész életében mindig pont bajba kerül... Mert én sem azt írtam, hogy 20 perc munkanélküliség miatt fegyvert szegezve rá zavarjuk át a határon.
Nem tudom miért érné meg neki. De talán azért, mert ennek az országnak akar az állampolgára lenni, ennyi.

Csak érted, ritka az a család, amelyik egy életen tűri, hogy meglopod és élősködsz rajta, szerintem.

Ezen a sulis dolgon már csak nevetni tudok, de nagyon aranyos vagy.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2441 Dátum: 14 máj 05, 20:18:58 »

Amit én írok nem kommunizmus. A kommunizmus nem enged kitörni senkit. Amit én írok az az, hogy az törhessen ki aki tesz érte, aki meg nem, az csak éljen szerényen. Ez azért nem egy olyan lehetetlen dolog.

Idézet
Én sajnos nem tudom ugyanilyen jelzővel illetni az érvelés és minden alap nélküli gúnyolódásodat, de ha nem tudod, hogy így működik a világ, akkor nem kéne legalább okoskodni hozzá. Egyes helyeken, amikre én is akarok menni elvárják "a diplomát", mindegy mit. Diploma legyen. Leírnád, hogy mi volt ebben az "aranyos"?
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 05, 20:22:04 írta Gdat88 » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #2442 Dátum: 14 máj 05, 20:21:43 »

De akkor szabályozzuk igazságosan. Mindenkinél a várható tanulmányi idő + 3-4 év tolerálható, így valakinél 22 év (ha nem tervez phd-t szerezni), valakinél 26-27 év. És az alábbi probléma megoldódott.

De amúgy félretéve ezt az állampolgáros dolgot, szerintem az a szomorú, hogy az, aki életében nem dolgozott, annak jogában áll szociális- és egyéb támogatásokat, segélyeket felvenni. Miért, ha soha nem adott a társadalomnak semmit? Az ilyennek semmilyen segélyt nem kéne adni.

Idézet

Oké. Mi volt a vicces?
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #2443 Dátum: 14 máj 05, 20:26:53 »

Szerintem összetettebb kérdés azért ez a munka dolog. A mai technológiai fejlettséggel szerintem már bőven nincs szükség arra, hogy mindenki dolgozzon. Azért élünk, hogy dolgozzunk vagy azért dolgozunk, hogy éljünk? Ha át lennének csoportosítva úgy az energiák, hogy sokkal kevesebb munkával sokkal több eredmény legyen akkor pláne nem lenne szükség ennyi munkára. Pénztárak gépiesítése, napelemek, stb. De ha még nem is, a jövőben aktuális lesz ez a kérdés. Szerintem túl van ragozva ez a munka kérdés. Félreértés ne essék, nagyon tisztelem azokat akik dolgoznak és fenntartják a társadalmat és tudom, hogy könnyű nekem diákként erről beszélni. De utálom ezt a kommunista érvelést, hogy dolgozz, mert dolgozni kell. Akkor dolgozzunk ha szükséges.

Most sem azért nyomorognak az emberek, mert nem dolgozik mindenki, hanem azért mert vannak olyan emberek, akiknek egyedül több pénzük van, mint más országoknak. Csak a világ legtöbbször minden féle ideológiai alapot nélkülöz és csak arra gondol, hogy neki legyen jó.
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 05, 20:34:31 írta Gdat88 » Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #2444 Dátum: 14 máj 05, 20:37:56 »

Szocializáció kérdése minden... az említett társadalmi réteg nagy része képes beilleszkedni, egy kisebb (de annál hangosabb) részével van probléma, és nem bőrszín vagy származás alapján. Ilyenről, hogy "természetük", nem nagyon érdemes beszélni, a magyarok sem lóháton járnak dolgozni, mert "ilyen a természetük". Nevet

Itt nem a "becsülettel" van baj, hanem azzal a dologgal, amit a pszichológia címkézés elméletnek nevez. Bonyolultabb dolgok ezek annál, ahogyan azt megjelenítik bizonyos médiumokban.

Tipikus gyökér szociológus szöveg, a Burger Kingben jobb fogadtatásra lelne.

Esetleg cáfold meg, okoska, forrásokkal alátámasztva. A kurucinfo nem számít annak. Nevet Amíg a cigány munkatársam becsületesen végzi a munkáját és a cigány boltos vagy buszsofőr is készségesen kiszolgál, addig nevetségesnek fogom tartani a 'vérükben van' szintű érvelést.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 161 162 [163] 164 165 ... 204
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins