No, ezt a véleményemet, már olyan régóta le akartam írni, csak valahogy mindig elmaradt, most azonban magamelé húztam a billentyűzetet és tessék lássék! Szóval...
Ó, elősször is leszögezem, alapjaiban véve semmi bajom sincs Sasukeval, nem utálom, nem szeretem, egy szereplő ez az általános álláspontom.
De! Sasuke, hülye!
Annyira megszállotja (volt) annak, hogy erősebb legyen, hogy az erejét kergesse, hogy egy csomó mindent nem vett észre. Elhagyta a falut, a barátait, mindenkit csak azért, hogy "erősebb legyen". Mindig felsőbbrendűnek érezte magát Narutoval szemben, már a legelejétől kezdve, nem becsülte semmire Narutot, pedig minden alkalommal amikor fejlődött azt neki köszönhette.
Mikor legelősször aktivizálódott a sharinganja, akkoris Narutot védte és Hakuval harcolt, Narutoért harcolt, a barátjáért.
Ezek után, minden egyes alkalommal, mikor látta, hogy Naruto fejlődött, sajátmagát semminek érezte hozzáképest és ez ösztönözte a továbbiakban. A halál erdejében, nem akarta elhinni, hogy Narutot látja és sosem volt képes elfogadni, hogy egy szinten van vele, félt és nem tudott mit kezdeni a ténnyel, hogy most őt nevezik gyáva nyúlnak. Mikor Oro elzárta Naruto chakráját és Sasuke erőt vett magán és legyőzte a félelmét (oké itt az Itachira való visszaemlékezis is közbe játszott), akkor lett a sharinganja két pöttyös és akkor is a barátaiért harcolt.
(utólagos megjegyzés: az előbbi megállapításom Sasuke szemének pöttyösödésének második fázisával kapcsolatban, téves, mert már hamarabb két pöttyös lett neki, még mikor Leevel harcolt a vizsga előtt. De olyan szépen felépítettem ezt az elméletet és próbáltam normálisan megalapozni, hogy nem volt szivem csak úgy kitörölni, szal inkább itt említem meg eme hibáját. De attól még tartom azt amit írtam. Ugyaníg gondolom ettől függetlenül.)A chuunin vizsga harmadik fordulóján igazán lenyűgöző belépővel jelent meg Kakashi oldalán és a chidori tudásának birtokában ismét fölényesen viselkedett Narutoval, annál nagyobbat koppant, mikor később szemtanuja lett a Gaara és Naruto közötti harcnak. Ismét abban a szituációban érezte magát, hogy ő semmi Narutohoz képest, figyelembe se véve, hogy Naruto is mindig ugyanezeken megy keresztül (mikor látta, hogy Saske használja a chidorit), plusz neki még azért is meg kellett/kell küzdenie, hogy elfogadják.
Mikor a futót kísérték az egyik küldetésen és harcoltak az eső ninjákkal, Sasuke teljes letargiába eset, hogy Naruto törte szét az első Hokage kardját, de az már nem jutott el az agyáig, hogy csak azért mert Ő, SASUKE MEGREPESZTETTE. Narutonak egyedül esélye se volt, ez akkora csapatmunka volt mint a huzat!
A végső Naruto vs Saske harc alatt, Sasuke sharinganja teljesen kifejlődött, inmár három pöttyösre, miért? Mert Narutoval harcolt!
Csak hisztizni tudott, mikor Itachival és Kisamevel találkozott, hogy ők is csak Narutot akarják, eszébe sem jutott másra gondolnia csak magára, pont mint a "futós" küldetés után.
Hogy mit akartam ebből az egészből kihozni? Azt, hogy Sasuke soha nem vette észre, hogy az egyetlen ember aki miatt folyamatosan erősebbé vált, aki végig ösztönözte a fejlődésre az Naruto volt (természetesen ez fordítva is igaz), aki méltó riválisa volt, annak ellenére, hogy ezt Sasuke nem volt hajlandó elfogadni. Mindig, mikor ráébredt, hogy Naruto talán erősebb nála, azon volt, hogy túl szárnyalja őt. Sasuke meg van verve ezzal az elszakitok minden köteléket témával, pedig ezek azok a kötelékek amik mindig is előrébb vitték.
Naruto, miután 2 év után újra harcolt Sasukeval, belátta, hogy ismét ő bizonyult gyengébbnek, újra edzeni kezdett, céllal, erősebb akar lenni Sasukenél, Sasukeért. Mint az elemi edzésnél is mondta, jó affinitása van Sasukehoz, egyedül a szél képes feléleszteni a tüzet és megmenteni a haláltol. Ezzel szemben Sasuke ismét, még mindig felsőbbrendűnek érzi magát és így is kezeli Narutot.És ezért fog végül Naruto győzni! Mert neki van oka arra, hogy tényleg erősebb legyen! Mert a barátjáért harcol. Ezért fog Sasuke alul maradni.
Hát ez elég terebélyesre sikerült. Remélem végig olvassátok.