"Van valami más is, mint hogy megszelidítse a Kilenc-Farkút?"
Itachi: "Igen. És a megmaradt titok a legfontosabb."
Sasuke: "Fontos titok? Mi is az?"
Sasuke: "Válaszolj nekem! Mi az a titok?"
Itachi: "El fogok mesélni neked egy rövid történetet. Az Uchiha történelmével kapcsolatban."
"Uchiha Madarának egyszer volt egy fiú testvére... egy öccse. Amikor fiatalok voltak, egymással versengtek, mindketten erősebbé válltak."
"Eredményképpen felébresztették magukban a Sharingant. Speciális testvérekké váltak híressé a klánon belül."
"Tovább fejlődtek és versengtek egymással, végül megszerezték a Mangekyou Sharingan-t."
"Ez az Uchiha klán kezdetekor volt így. Az nagy hatalommal bíró szemüknek köszönhetően átvették az irányítást a klán felett."
"Az idősebbik testvér, Madara lett a vezető. Bár, szokatlan rendellenesség kezdett terjedni, az amúgy egészséges testében."
"Ahogy előbb említettem... ezek a szemek speciálisak. Aminél többet használod, annál jobban lepecsételődik és közelebb jutsz a teljes sötétséghez.
"Ez a végső állomása a Mangekyou Sharingan-nak. Az áldozat a nagy hatalomért... elzárja a szemed... a világosággal együtt."
"Madara mindent megprobált, hogy visszaszerezzea szeme fényét, de semmi sem volt hatásos."
"Kétségbeesett. és így, a Mangekyou hatalmában, Madara a világosságot kereste..."
Madara: "Bocsáss meg."
Öccse: "Gyaaaaa!!"
Itachi: "ellopta a testvére szemét."
"Madara újre fényt szerezett. És soha többé nem vesztette el."
"Az örökkévaló Mangekyou Sharingan! Új gazdája lett a testvére szemének, ez adta neki az új fényt."
"És így, akár pontosan így volt akár nem, ez változást okozott. Egy egyedülálló doujutsu született ezek a szemek által."
"Ez sok mindent megváltoztatott. Speciális új szem technika, amelyet csak egy klán tud használni. És így, senki nem tudná, hogy hogyan kell megszerezni ezt az új hatalmat." //* R megjegyzése: Kakashi hmmm
, Kishi interjúban mondta, hogy nagy szerepe lesz *//
"Ezután számtalan áldozat halálának okozója ez a történet volt... Ez a másik titka ezeknek a szemeknek."
"A szemek hatalma által, az összes shinobi klán egymás után irányítása alá került. És így a legerősebb shinobinak nevezték."
"Együttműködve a Mori no Senju klánnal (vagy "az erdő senju klánja2), Egy új szervezetet hoztak létre. Ez volt a Konohagakure."
"Ezután, Madara találkozott a Senju klán vezérével, aki a későbbi Shodai Hokage, és akivel falu miatt összeveszett. A konfliktus oka az volt, hogy ki legyen a vezér."
"De a mai napig él ezzel a szemtechnikával."
"Ezután megalapította az Akatsukit, mely árnyékába rejtőzött."
"Tény, hogy Madara miatt támadt Kyuubi Konoha ellen 16 éve. Yodaime fékezte meg végül.
Sasuke: "!"
Itachi: "Madara egy vesztes. Nem ő az, aki csúcsra viszi az Uchihát. Az aki közelebb viszi, aki túltesz ezen az emberen, Madara... nem más, mint én. És most jött el az idő! Végre megszerzem azt a hatalmat, mellyel túlszárnyalom Madarát!"
Itachi: "Sasukee! Te vagy az új fényem!"
Sasuke: "!"
Itachi: "Te pótolsz ki engem! Az Uchiha klánban eredetileg barátokat kellett megölni, hogy Mangekyou Sharinganhoz jussanak."
"Hogy megszerezzék az örökös Mangekyou Sharingant, testvérüket kellett megölniük. És így vérbe áztatták kezüket, hogy megszerezzék ezt a hatalmat."
"És amikor megszülettél ebben a klánban, neked is ez lett a sorsod!
"Nos gyere, testvér! Egyszer ha megöllek, megszabadítom a klánt a sorsától és igazi változást hozok!"
"Megszabadulok a korlátaimtól!"
~Sasuke visszaemlékezése
Itachi: "Mi egyedülálló testvérek vagyunk. Én vagyok az a fall, melyet le kell győznöd, hogy te és én együtt tovább tudjunk élni."
Itachi: "Te továbbra reménykedsz, hogy túl tudsz szárnyalni. Ezért hagylak életben... az én érdekemben."
Itachi: "Mi egymást pótoljuk! Ez az ami összeköt minket Uchiha testvéreket!"
Itachi: "Úgy látszik megértetted az igazi célomat."
Sasuke. "Tehát minden ezért volt..."
~Sasuke visszaemlékezése
Sasuke: "Nevem: Sasuke. Sok dolog amit nem szeretek, és nem szeretek igazán semmit."
"Van egy kitűzött célom, amelyet nem teljesíteni fogok. A klánom feltámasztása, és...-"
"hogy megöljek egy bizonyos személyt."
Sasuke:"Mindent vagy semmit... most jött el az idő."
VÉGE, megint 1 hét várakozás
/*frissítés alatt - van egy másik angol forrás is és néha azt fordítom inkább, mert az érthetőbb számomra */