24 nov 22, 17:37:18 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 132
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Anime Ajánló  (Megtekintve 391194 alkalommal)
0 Felhasználó és 47 vendég van a témában
Train
ANBU Kapitány
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #885 Dátum: 12 márc 27, 22:24:57 »

Tegnap befejeztem a STEINS;GATE című animét mikor elsőre meg pillantottam az Ilyet nem szabad linkelni kíváncsivá tett. Az első 7-8 rész eléggé lapos volt, úgy éreztem, hogy a dolgok, csak csordogálnak a saját medrükben és ezt követően az események mint az időzített bomba ami, csak arra vár, hogy felrobbanjon beindultak és a hatás lehengerlő volt. Innentől kezdve egyszerűen nem tudtam magam türtőztetni, hogy ne nézzem meg a következő részt. Az alap koncepció eleve megfogott, hisz engem egyébként is foglalkoztat az időutazás kérdése, ami az anime központi témája. Egyszerűen zseniálisnak tartottam, hogy mind a fő és mellékszereplőknek megvolt a maguk szerepe és minden apró eseményszál összekapcsolódik a másikkal ebben a körforgásban és a szereplők jellemfejlődése is olyan realisztikus vonalon haladt. A szereplők lelki ingadozása és a fokozott érzelem változás ami olykor-olykor robbanás szerűen tört ki belőlük is hihetetlenül hitelesnek éreztem, hogy helyenként, csak döbbenten bámultam szótlanul. Végezetül a dráma, romantika, misztikum, filozófia, akció és komédia egyvelegét összegyúrták és ilyen fantasztikus végeredményt produkált számomra ez egy 10/10 mestermű (persze ez erősen szubjektív vélemény), úgyhogy mindenkinek ajánlani szeretném mindenképpen megér egy próbát nem okoz csalódást. Előre is elnézést kérek, ha túlontúl hosszúra sikeredett az ajánlás.
« Utoljára szerkesztve: 12 márc 28, 13:30:56 írta Shiro » Naplózva
MoonTiger
Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

Hivatalos Tigris imádó

« Válasz #886 Dátum: 12 márc 28, 10:29:40 »

Ritkán ajánlok animét, de azt, amit most nézek, azt teljes szívemből tudom.
A neve: Kuroshitsuji (The black butler - A fekete komornyik)
Mint a címből kitalálható, ez főképp egy nemes család (azon belül is a gyermekük, Ciel) történetét követi miután leégett a kastélyuk. Nem szeretnék lelőni semmit a történetből, annyit tennék hozzá, hogy a komornyik kedvenc mondata az magyarra fordítva a: "Én egy pokolian jó komornyik vagyok"
Rajzolásilag csodálatos a mű, a szinkronhangok nagyon el vannak találva (a komornyikot a Bleachből, Tsukishima szerepében megismert Daisuke Ono alakítja) a nemesektől a cselédeken át egészen a.. na most majdnem lelőttem pár poént Mosolyog
Az animét főleg a humor lengi át, de elég gyakran előfordul benne a természetfeletti elem is, és bizonyos helyeken félelmetes is tud lenni. Nem hosszú mű, idáig 2 évada jött ki, az első 24 rész + 1 OVA, a második pedig 12 rész (+6 OVA)
Naplózva

CsukiIce
Kezdő Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #887 Dátum: 12 ápr 06, 11:13:41 »

Ismét jelentkezek egy beszámolóval az elmúlt 1 hónapban véget ért animékről. A minőséget tekintve sajnos elég szegényesen indult ez a majdnem 5 hét, de március végére  kicsit javult a helyzet. Szóval:

Guilty Crown
Tipikus esete az agyonhájpolt, összelopkodott animéknek. Semmi eredetiség, minimális történet, de az is a szokásos és unalmas keretek között, kezdve a szerencsétlen világmegmentő iskolás főhőstől a végkifejletig. A rajzolás sem volt annyira kiemelkedő (azért átlag feletti), hiszen 2012-t írunk, a zenék viszont jobbak voltak az átlagnál. Csak azért kap nagyon gyenge 7/10 pontot mert 1 alkalommal sikerült meglepnie Shunak.

Papa no Iukoto wo Kikinasai!
Usagi Drop modern keretek között 3 lánnyal, azonban színvonalban elmarad tőle. 7/10-re értékeltem, de ha többet szerepelt volna Raika-san, akkor gond nélkül meglett volna a 8 pont. Talán a legnagyobb hibája hogy 3 lány történetét nem lehet 12 részben összefoglalni. Épp ezért a cselekmény alig haladt előre, ennek ellenére aki könnyed kikapcsolódásra vágyik nyugodtan kezdjen bele.

Zero no Tsukaima F
Utolsó szezontól többet vártam. Sokkal többet. Az évad közepén nagyon leült a színvonal és nem is értettem hogy a főszál haladása, kibontása helyett miért kellett kb két részt "elpazarolni" a birtokukra. Szerintem nagyon összecsapták a végét és még azt is megkockáztatnám, hogy gyengébb volt ez az évad mint a korábbiak. Sajnos csak 7/10.

Bakuman 2. évad
Többnyire hozta az 1. évad színvonalát, az elején még felül is múlta azt, de a közepén kicsit leült. 2 kedvenc mangámból ez az egyik (a Kimi no Iru Machi a másik), emiatt nem is szeretnék többet írni mert lehet nem tükrözné a valóságot Hümm-hümm. Jár a 9/10 pont és várom a 3. évadot.

High School DxD
A szezon egyik legnagyobb meglepetése. Elsőre teljesen átlagos ecchinek tűnhet (perverz srác akit néha elvernek), de a története miatt a kategória legjobbjai között a helye. Nagyon sokat nevettem rajta és a perverzséget is új szintre emelte ikszdé. Na nem kell emiatt megijedni vagy szörnyűlködni. Egyszerűen nagyon jó és nagyon vicces. Számomra eddig az Ichiban Ushiro no Daimaou volt az ecchi műfaj legjobbja, de a High School DxD ellentmondást nem tűrően vette át ezt a helyet. Végül pedig a pontszám: 9/10

Chihayafuru
Röviden és tömören a most véget ért animék közül a legjobb. Egy kártyajátékról, a Karutáról szól. A történet *5-ös, a rajzolás nagyon illik az anime történetéhez, humorban, fordulatokban is ott van a szeren. Az összes szereplő szerethető és ahhoz képest hogy kártyajátékról szól meglepően izgalmas. A vége lezáratlan maradt lehetőségek adva egy 2. évadnak. Sajnos éjjel fél 2-kor adták Japánban mert főműsoridőben a Guilty Crown ment  Elseggel Fegyverek, emiatt a DVD és Bluray eladások is meglehetősen gyengék. Én azért reménykedek egy 2. évadban és ezért a nagyon erős 9et felkerekítettem 10-re. 10/10

Végül pedig egy régebbi anime, melyet a hét elején fejeztem be: Berserk
Nagyon ritkán fordul elő hogy egy anime felidegesít de a Berserknek sikerült elérnie. A sorozat ugye a 2. résszel kezdődik és kb a 10-11. részig egy kicsivel átlag feletti a színvonal, kb 8 pont. Utána aztán elindul a tüzijáték és egy kiemelkedően jó animét kapunk a 22. résszel bezárólag. Ezek a részek egyértelműen 10 pontosak, de ami a 23. rész végével elkezdődik az minősíthetetlen. Szerintem elég lett volna az az egy lény amelyik középtájt szerepelt és egy későbbi csatában a kardot is dobta. Teljesen felesleges volt egy full természetfeletti véget csinálni ennek a sorozatnak. Azért írtam véget, mert az a fogalom, hogy lezáratlan új értelmet nyer. Miután végeztem a 25. résszel, az 1. már csak végigpörgettem. Nagyon mérges voltam mert nem tudom felfogni, hogy egy ilyen jó anime végét miért kell így elrontani!? 8/10

Ritkán ajánlok animét, de azt, amit most nézek, azt teljes szívemből tudom.
A neve: Kuroshitsuji (The black butler - A fekete komornyik)
Pár évvel ezelőtt láttam és nem igazán tetszett. Leginkább az volt a bajom, hogy szinte minden ügynek (erősen) természetfeletti volt a megoldása. Ahelyett hogy lett volna egy jó kis Sherlok Holmes-ra hasonlító érdekes anime, csináltak egy olyat, amelyben a főszereplő körül alig vannak emberek, a cselédeket leszámítva.
Látom neked tetszett, emiatt javasolnám még a Gosick című animét, ha még nem láttad. Szerintem sokkal jobban sikerült darab.

Jelenleg elég sok mindent kinéztem magamnak, de nagy részével egyenlőre várnom kell. Szeretem ledarálni az animéket, de amiket leginkább meg szeretnék nézni, még nem jöttek ki végig. (Shana 3. évad, Zero no Tsukaima 4. évad, Bakuman 2. évad, Highschool DxD, Nisemonogatari és a Guilty Crown van különösen elől a várólistán.) Azért párat már kinéztem befejezettek közül is, a History Strongest Disciple Kenichi-t, Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin-t, Baccano-t, a Steins Gate-t (ezt különösen) és az Arakawa Under the Bridge-t. Meg egy részt láttam eddig a Ghost in the Shell-ből, ami nem tetszett, de az értékelések alapján lehet megérdemelne még 2-3 résznyi esélyt...
Bakuman 2, Highschool DxD és a Nisemono, azok amelyekkel a helyedben kezdeném, a befelyezettek közül pedig most nézem a Rainbow-t és a Steins Gate-et. Én azt javaslom, hogy ezzel az 5 db animével kezd, a Ghost in the Shell pedig megérdemel 5-6 részt kacsint.
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 06, 11:18:29 írta CsukiIce » Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #888 Dátum: 12 ápr 06, 13:32:13 »

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

Ez az anime ragadott magával leginkább, még csak három részt láttam, de ezalatt is olyan érzelmeket váltott ki belőlem, amit még egyiknek sem sikerült.

A fiatalkorúak börtönében lévő 7 fiúról szól, akik a legreménytelenebb helyzetben is barátok maradnak és az élet minden lehetőségét kihasználják ami maradt nekik, nem hagyják magukat megtörni. Az animének van egy olyan atmoszférája, hogy az első pillanattól kezdve beszippant és nem is akarom, hogy vége legyen ennek a világnak. A rajzolásnak nagyon sötét, komor hangulata van, de néha a szivárvány színei jelennek meg és olyankor gyönyörű a kontraszt. A történet maga is ilyen, egy érzelmi hullámvasúton visz végig, ahol a nyomorból mindig az olyan érzésekig jutunk el amikért érdemes élni. Minden rész után eszméletlenül feltöltődtem. Nevet Pedig a többi animéhez képest elég ingerszegény környezetben játszódik, legtöbbször a cellájukban vannak a gyerekek, de a karakterek és a történet sodrása jobban leköt, mint akármilyen más csicsás anime.

A sztori helyenként nagyon nyers, vannak dolgok amikbe jobb nem bele gondolni, pl. az egyik korábbi fiú intézet előtti szexuális zaklatásának mikéntjébe... Vagy a közvetlenül intézetbe való érkezéskor rájuk váró "megpróbáltatásokra".  >.<#

A lényeg, hogy aki K...va jó animét akar nézni annak ajánlom ezt.  Nevet

« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 06, 13:32:55 írta Gdat88 » Naplózva
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #889 Dátum: 12 ápr 07, 04:20:18 »

vannak dolgok amikbe jobb nem bele gondolni

Belegondolni? Baz, nem merek elaludni, ha én most rosszat fogok álmodni megöllek.  Pojén
Viszont pont ebben a részben van az egyik legmeghatóbb jelenet, ami belegondolva mégse annyira megható, de mégis pont azért.

Saj, én is csak a 3. részig jutottam, de aszem megértem a zéró seedet, mert végül is habár egy kiváló alkotásról van szó, ez nem egy a nagyközönség számára készült szórakoztató műveknek.  S az
ért előre sejtem, hogy lesz még egy két olyan dolog, aminek a gondolata is csupán tabu ként van meg az emberben.

ui: az első részt hulla álmosan kezdtem nézni, de aztán a babás jelenet után passzoltam a vízszintes helyzetet.

ui2: tegyetek vele egy próbát, mert jó kis alkotásnak nézhettek elébe. Mosolyog

Naplózva

CsukiIce
Kezdő Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #890 Dátum: 12 ápr 07, 07:51:31 »

Ha 3 rész után ezt a hatást váltja ki belőletek, akkor meglesz az új kedvencetek! Ez azért biztos mert kb a 7-8. részig többnyire klasszikus börtönsztoriról szól, ami már sok filmben feldolgoztak, de utána ... Nézzétek!  kacsint
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #891 Dátum: 12 ápr 07, 12:00:29 »

Biztos onnantól is tetszeni fog, mert egyszerűen látszik, hogy ebben nem lehet csalódni, de engem így elsőre pont az fogott meg, hogy többnyire csak a zárkában vannak és ott az a borongós hangulat és csak azzal, hogy beszélgetnek, olyan izgalmassá tudják tenni az animét, hogy az kész.

Meg a bunyós jelenet az mindent vitt, nem sok jobb érzés lehet, mint egy ilyet átélni.  Nevet
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 07, 12:01:16 írta Gdat88 » Naplózva
Shiro
Moderátor

may the force be with you

« Válasz #892 Dátum: 12 ápr 07, 15:18:43 »

Ha már bunyó, akkor a 4. rész tetszeni fog. Igaz csak egy ütés, de e-pick.

Lejött a 6. rész.  Nevet

ui szerintem próbáld meg tölteni a leopárd raw verziót, most 4-6-ig seedelem. (plusz ahogy le tudom a többit) Mosolyog

ui2: nem kéne neki téma? Hümm-hümm
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #893 Dátum: 12 ápr 07, 16:12:58 »

Csináltam neki. Nem tudjátok milyen időközönként fordítják a részeket?
Szerk: Megtaláltam a részeket lefordítva 13. részig. JEAH
« Utoljára szerkesztve: 12 ápr 07, 16:20:54 írta Gdat88 » Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #894 Dátum: 12 ápr 30, 07:35:32 »

Van 1-2 jó darab a mostani szezonból is. A Jormungand jó kis anime, tetszik hogy senki se normális benne =D ütős kis story a főszereplő Koko, pedig  mindent visz, már miatta megéri nézni.

Az új Lupin nem tetszik, igaz a régebbieket sem láttam de számomra a túl sok fanservice elrontja. Mindenesetre a rajzolása tetszik úgyhogy ha elkezdtem már végignézem.

Dusk Maiden of Amnesia: Egyenlőre az sem tetszik annyira. 1 oka van: fanservice, fanservice hátán. Komolyan mondom idegesitő hogy manapság minden animét telenyomnak vele.

Rainbow: ge*ijó anime, respect a készítőknek.

Zetman: ütős story, gyönyörű grafika, amcsi szuperhős feeling, tegyetek vele 1 probát nekem nagyon tetszik.

Accel world: 2 rész után, nem tűnik rossznak, csak a főszereplő ne irritálna ennyire ><

Kids on the Slope: Beck csak rock zene helyett Jazz van benne. nagyon jó kis történet, mindenkinek ajánlom =)

Egyébként nem tud valaki, valami jó kis Fantasyt? Mágiával kardokkal stb.
Naplózva

Ecklair
ANBU újonc
*

« Válasz #895 Dátum: 12 máj 09, 20:02:52 »

Én végre elkezdtem Inazuma Elevent nézni, szóval elleszek egy darabig (asszem csak az alap széria 127 részes...)
Igazából olyan mint a játék, ez nagyon tetszik, de falra mászom attól, hogy egy csomó fiú karakternek nagyon erősen hallható, hogy nő a szinkronja. Jó én értem, még kicsik, fiatalok, nem mutálnak stb. de azért...
Van akinél mégse ennyire feltűnő lsd. Kazemaru - van akinél meg... (a játékban angolosították a neveket és fiúhangokat is kaptak) szóval ezek után az Occult csapat tagjaitól sírhatnékom támadt ^^"

Ja és még egy infó ezzel kapcsolatban: Nincs magyar felirat a neten hozzá de...
A Cartoon Networkön láttam, reklámozzák, hogy Hamarosan...! szóval kapunk egy fordítást, feltehetőleg az angol verzióból, de lehet hogy tévedek.
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #896 Dátum: 12 máj 16, 21:38:22 »

Emberek az új Fate Zero valami istenkirály *.* Mindenki nézze meg =D
Naplózva

22Geri22
Újonc
*

« Válasz #897 Dátum: 12 máj 17, 19:15:06 »

Sziasztok!
Most kezdek jobban belemerülni az animék világába. Miket ajánlanátok? Eddig csak pár klasszikust láttam: O.P, Naruto, Dragon Ball és társai. De ami igazán megfogott az a Ginga Nagareboshi Gin és a folytatása a Ginga Densetsu weed. Gondolom nektek ezek sem jelentenek újdonságot. Nevet Na szóval az a lényeg, hogy Én is szeretnék belemerülni jobban az animék csodálatos világába. Nevet Ja és ha lehet olyanokat ajánlatok amihez jött ki magyar felirat mert az angol tudásom nem a legtökéletesebb..Nevet Előre is köszönöm! Mosolyog
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #898 Dátum: 12 máj 17, 19:24:50 »

Hello, véleményem szerint ezeket nem szabad kihagyni:

- Code Geass
- Fairy Tail

Mindkettő elég hosszú és kezdő animéseknek tökéletes =)

Ha kicsit jobban bele szeretnél merülni az animék világába:

- Steins gate
- Mirai Nikki
- Gantz

a Gantz és Mirai Nikki kicsit véresebb szóval ha nem szereted a vért ne nézd meg. a Hellsing is alapmű de abból az ovat nézd. Sokan istenítik még az Elfen liedet szerintem túl van sztárolva de tehetsz vele egy próbát.

Ha a shunen annyira nem jön be:

- Lovely Complex
- Honey and clover
- Usagi Drop

Ezekben nincs harc, sima hétköznapi élet de nekem tetszettek. Ha kell még tipp csak szólj.
Naplózva

Mistich
ANBU Kapitány
*

« Válasz #899 Dátum: 12 máj 17, 19:28:20 »

Kezdetnek szerintem elég alap a Death Note, a Code Geass (egy 4-5 részt ennek mindenképp érdemes adni, ha esetleg az eleje nem tetszene), Fullmetal Alchemist: Brotherhood, meg talán a Fairy Tail. Ha esetleg rövidebb, egy évados műveket részesíted előnyben, akkor tudom ajánlani az Angel Beats-et (13 részes, és egyik kedvenc), és talán megpróbálhatod a Guilty Crown-t is. Utóbbi 22 részes, szerintem igazából annyira nem volt nagy szám, de csak azért mert túl sok helyről lett összelopkodva az alaptörténet. De amíg nem láttál sok mindent, addig nem hiszem hogy zavaró lenne.

Erre Lew beír elém. Nevet (Ha még mindig kell ajánlás fantasy témában, és tetszett a Shakugan no Shana, akkor ajánlom a Kurokami-t és a Kaze no Stigma-t.) Utóbbit már csak a főszereplő miatt is megéri megnézni, nagyon vagány a karakter. Nevet

A Gantz azért nem kicsit véres, ott az a meglepő ha van olyan rész amiben nem vágnak ketté senkit. ikszdé Ettől független az animéje tényleg szuper. Az Elfen Lied is nagyon jó, de az nem csak a véres jelenetek miatt durva, azért nem is említettem.

Ha az ilyen hétköznapi életes cuccokra is kíváncsi vagy, akkor a fent említettek mellett a Clannad-ot is érdemes megnézni. Szintén egyik kedvencem.
« Utoljára szerkesztve: 12 máj 17, 19:31:23 írta Mistich » Naplózva

Oldalak: 1 ... 58 59 [60] 61 62 ... 132
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins