Ismét jelentkezek egy beszámolóval az elmúlt 1 hónapban véget ért animékről. A minőséget tekintve sajnos elég szegényesen indult ez a majdnem 5 hét, de március végére kicsit javult a helyzet. Szóval:
Guilty CrownTipikus esete az agyonhájpolt, összelopkodott animéknek. Semmi eredetiség, minimális történet, de az is a szokásos és unalmas keretek között, kezdve a szerencsétlen világmegmentő iskolás főhőstől a végkifejletig. A rajzolás sem volt annyira kiemelkedő (azért átlag feletti), hiszen 2012-t írunk, a zenék viszont jobbak voltak az átlagnál. Csak azért kap nagyon gyenge
7/10 pontot mert 1 alkalommal sikerült meglepnie Shunak.
Papa no Iukoto wo Kikinasai!Usagi Drop modern keretek között 3 lánnyal, azonban színvonalban elmarad tőle.
7/10-re értékeltem, de ha többet szerepelt volna Raika-san, akkor gond nélkül meglett volna a 8 pont. Talán a legnagyobb hibája hogy 3 lány történetét nem lehet 12 részben összefoglalni. Épp ezért a cselekmény alig haladt előre, ennek ellenére aki könnyed kikapcsolódásra vágyik nyugodtan kezdjen bele.
Zero no Tsukaima FUtolsó szezontól többet vártam. Sokkal többet. Az évad közepén nagyon leült a színvonal és nem is értettem hogy a főszál haladása, kibontása helyett miért kellett kb két részt "elpazarolni" a birtokukra. Szerintem nagyon összecsapták a végét és még azt is megkockáztatnám, hogy gyengébb volt ez az évad mint a korábbiak. Sajnos csak
7/10.
Bakuman 2. évadTöbbnyire hozta az 1. évad színvonalát, az elején még felül is múlta azt, de a közepén kicsit leült. 2 kedvenc mangámból ez az egyik (a Kimi no Iru Machi a másik), emiatt nem is szeretnék többet írni mert lehet nem tükrözné a valóságot
. Jár a
9/10 pont és várom a 3. évadot.
High School DxDA szezon egyik legnagyobb meglepetése. Elsőre teljesen átlagos ecchinek tűnhet (perverz srác akit néha elvernek), de a története miatt a kategória legjobbjai között a helye. Nagyon sokat nevettem rajta és a perverzséget is új szintre emelte
. Na nem kell emiatt megijedni vagy szörnyűlködni. Egyszerűen nagyon jó és nagyon vicces. Számomra eddig az
Ichiban Ushiro no Daimaou volt az ecchi műfaj legjobbja, de a High School DxD ellentmondást nem tűrően vette át ezt a helyet. Végül pedig a pontszám:
9/10ChihayafuruRöviden és tömören a most véget ért animék közül a legjobb. Egy kártyajátékról, a Karutáról szól. A történet *5-ös, a rajzolás nagyon illik az anime történetéhez, humorban, fordulatokban is ott van a szeren. Az összes szereplő szerethető és ahhoz képest hogy kártyajátékról szól meglepően izgalmas. A vége lezáratlan maradt lehetőségek adva egy 2. évadnak. Sajnos éjjel fél 2-kor adták Japánban mert főműsoridőben a Guilty Crown ment
, emiatt a DVD és Bluray eladások is meglehetősen gyengék. Én azért reménykedek egy 2. évadban és ezért a nagyon erős 9et felkerekítettem 10-re.
10/10Végül pedig egy régebbi anime, melyet a hét elején fejeztem be:
BerserkNagyon ritkán fordul elő hogy egy anime felidegesít de a Berserknek sikerült elérnie. A sorozat ugye a 2. résszel kezdődik és kb a 10-11. részig egy kicsivel átlag feletti a színvonal, kb 8 pont. Utána aztán elindul a tüzijáték és egy kiemelkedően jó animét kapunk a 22. résszel bezárólag. Ezek a részek egyértelműen 10 pontosak, de ami a 23. rész végével elkezdődik az minősíthetetlen. Szerintem elég lett volna az az egy lény amelyik középtájt szerepelt és egy későbbi csatában a kardot is dobta. Teljesen felesleges volt egy full természetfeletti véget csinálni ennek a sorozatnak. Azért írtam véget, mert az a fogalom, hogy lezáratlan új értelmet nyer. Miután végeztem a 25. résszel, az 1. már csak végigpörgettem. Nagyon mérges voltam mert nem tudom felfogni, hogy egy ilyen jó anime végét miért kell így elrontani!?
8/10Ritkán ajánlok animét, de azt, amit most nézek, azt teljes szívemből tudom.
A neve: Kuroshitsuji (The black butler - A fekete komornyik)
Pár évvel ezelőtt láttam és nem igazán tetszett. Leginkább az volt a bajom, hogy szinte minden ügynek (erősen) természetfeletti volt a megoldása. Ahelyett hogy lett volna egy jó kis Sherlok Holmes-ra hasonlító érdekes anime, csináltak egy olyat, amelyben a főszereplő körül alig vannak emberek, a cselédeket leszámítva.
Látom neked tetszett, emiatt javasolnám még a
Gosick című animét, ha még nem láttad. Szerintem sokkal jobban sikerült darab.
Jelenleg elég sok mindent kinéztem magamnak, de nagy részével egyenlőre várnom kell. Szeretem ledarálni az animéket, de amiket leginkább meg szeretnék nézni, még nem jöttek ki végig. (Shana 3. évad, Zero no Tsukaima 4. évad, Bakuman 2. évad, Highschool DxD, Nisemonogatari és a Guilty Crown van különösen elől a várólistán.) Azért párat már kinéztem befejezettek közül is, a History Strongest Disciple Kenichi-t, Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin-t, Baccano-t, a Steins Gate-t (ezt különösen) és az Arakawa Under the Bridge-t. Meg egy részt láttam eddig a Ghost in the Shell-ből, ami nem tetszett, de az értékelések alapján lehet megérdemelne még 2-3 résznyi esélyt...
Bakuman 2, Highschool DxD és a Nisemono, azok amelyekkel a helyedben kezdeném, a befelyezettek közül pedig most nézem a Rainbow-t és a Steins Gate-et. Én azt javaslom, hogy ezzel az 5 db animével kezd, a Ghost in the Shell pedig megérdemel 5-6 részt
.