Azért működik ez a dolog éles harci helyzetekben is, Coelho sama, mert egy kínai nemes nőci találta fel a wing tsunt, teafőzés és rizssüti sütés közben, de már ezt is írtan párszor szerintem.
A jelebtése is az, hogy gyönyörű tavasz, a wing tsunnak. :o Bár ebben nem vagyok biztos, lehet hogy fehér daru. Tökmindegy, valami nőcis dolog, az tuti.
Köszi a kisregényed, Micsudi, tök érdekes volt.
És szépen kifejtetted a wing tsun lényegét alapjáraton amugy. Mert nem úgy kell elképzelni egy rendes mestett ott, higy ütögess párat a zsákon, aztán tanulunk új fogásokat, aztán egymáson gyakoroljuk el pászor, aztán öt fekvő és mehet dolgára, utcán széjjelverni mindenkit és cső. Nem, mert ott a rendes mesterek mindug elmondják első órán a wt történetét, hogy pl a hivatalos öltözékben is azért van a cipő az ember lábán, mert ezt a stílust egy arisztokrata származású valaki fejlesztette ki, ellentétben a judoval, ami kb paraszt harcmodor, vagy a karate, ezeket mezítláb is kell tanulni pl. Aztán megkezdődhet egy idő után a gyakorlati oktatás is, de csak szépen sorban, amikor már rendesen be cannak ranulva egyedül a mozdulatok, utána egymáson is ki lehet azokat próbálni. De pl én mesterem, Széll Gabi bácsi nagy hangsúlyt fektetett a fizikai erőnlétre is, mindig csutakosan kezdtünk neki a fogások tanulásához is. Közben meg folytin magyarázta, hogy a wt önmagában nem feltétlenül elég, jó ha mellé még gyúrunk, futunk, úszunk, ha lány valaki, akkor hullahoppkarikázunk meg ugrálókötelezünk, meg még pár elengedhetetlen szexista poén tőle, egyszerűen imádtam.
Na meg amit te is mondtál, Micsudi, tehát box, jiujitsu vagy mi a fax, kickbox, taekwando, karate us jöhet a rúgások végett meg a judo vagy sumo us jó, ha oda kerülne sor, hogy kénytelen valaki földharcot vívni. Szóval jó, ha sokféle stílust ismersz még mellé és akkor lesz az a meglepő dolog, hogy egy majd' ötven kilós csaj leverhet talán egy 80-100 kiló ellenfelet is. =) Persze én most nem magamra célzok meg Hieire pl
Hanem mondjuk a stílus feltalálójára, Mui chanra és Hiere.