Exkirion, köszönöm a gyors választ, bár szerintem kicsit elhamarkodtad és nem próbáltad megérteni sem a mondanivalóm lényegét, sem a nézőpontomat. Ezért nem is szeretek nagyon fórumokra írkálni, mert vagy figyelmen hagyják azt amit mondok, vagy pedig támadásnak veszik szeretett mangájuk ellen.
Sajnos nincs sok időm regényben kifejteni a nézőpontomat, minden esetre reagálnék a válaszaidra.
Naruto még relatív visszafogott és legalább a végéig volt egy jó története, jó mondanivalóval.
Na ebben szerintem nagyon nincs igazad, Kishimotoval annyira elszaladt a ló a manga vége felé hogy arra nincs szó, nem tudta már szegény hogy kiből csináljon főellenséget. Nem akarok most a háborúba belemenni, de 1-2 harcon kívül értékelhetetlen volt számomra. Ami a manga mondanivalóját jelenti, legalábbis számomra, az még a manga elején a Naruto Neji harc alatt foglalmazódott meg. Miszerint a gyengébb, tehetségtelenebb, úgymond vesztes szereplő elérheti azt amit akar, legyőzheti a zsenit, megvédheti a faluját, ha nem adja fel és a végsőkig kitart, nem adja fel és próbálkozik. De a leglényegesebb az hogy nem számít ki hova szület, mert mindenki változtathat a sorsán vagy legalábbis az, aki mindent megtesz ezért. Ez nekem anno nagyon tetszett és szerintem ez volt a naruto alapfilozófiája is. Narutoval akkor szemben állt Neji, a zseni, akit Naruto végül legyőzött és Neji megtanulta hogy nincs kőbe vésve a jövő, sem a sorsa. Na meg persze ott van Rock lee, aki teljesen tehetségtelen mindenhez, kivéve a taijutsut és minden egyes nap kell küzdeni azért hogy valaki legyen.
Na ehhez képest nézd meg a shippuuden végét, Narutóról kiderül hogy Konoha két egyik legtehetségesebb emberének a leszármazottja, a Hokage fia, sőt a hét út bölcsének fiának is reinkarnációja (vagy csak leszármazottja, nem tudom...), ráadásul nem edzett már hónapok óta mégis többet fejlődött mint addig bármikor, gyakorlás nélkül sajátít el technikákat, megment mindenkit, és persze őt is megmenti pont valaki ha bajba kerül.
Neji úgy halt meg ahogy az meg volt írva, védve a főházat...
Rock lee pedig aki hiába edzett éveken át, maradt egy gyenge középszerű szereplő a többiekhez képest, idióta Gai senseit mutogatták végig helyette, aki ha rajtam múlik már Kisame kezétől elvérzik. Lee ráadásul hanyagolva volt az egész shippuuden alatt.
"Úr isten hasonló keze van mint Danzounak fuj fuj copy, hányadék a manga, ötlettelen vacak..."
Én ilyet nem mondtam, nem tudom ez honnan jött, sztem amúgy mindenkinek Danzo jut eszébe ha ránéz erre az emberre és igen, de ha már szóba hoztad igen nagy másolás, akár tetszik, akár nem.
Ha ennyire bajod van vele mindek olvasod? Most már az a kifogás se jöhet szóba, hogy mert érdekel a manga vége.
Na ez a tipikus válasz, amivel általában találkozom, Viszont a fordítottja is igaz, attól még olvashatom hogy nem tetszik. Mert nem csak a történet miatt lehet olvasni valamit. Engem pl. érdekel a világ amiben játszódik, nagyon tetszett az a világ amit kishimoto alkotott, ezért szeretnék többet megtudni róla, új, érdekes, egyedi szereplőket és techinkákat látni és én ezt hiányolom, mert ahogy mondtad "fuj fuj copy" megy állandóan.
hívják.
Olyan van. Tenseigannak
Na lehet, hogy megbotránkozol ezen a válaszomon, de... fillereket nem nézek
sajnos nálam a Moviek ebbe a kategóriába esnek. Felőlem mondhatják hogy Kishimoto csinálja, meg ő is résztvesz a munkában, még egy moviet nem élveztem, mondjuk egy ideje már nem is néztem őket, szóval ha lesz időm, majd bepótolom. Nálam a manga a mérvadó, ami ott történik azt megpróbálom elfogadni, mondjuk sokszor még ez sem megy. Bár elismerem igazad lehet, nem tudtam hogy van ilyen dojutsu.