Nos az általad említett szülői áldott gondviselő magatartás elkerülésének érdekében egyszerű példákkal támasztottam alá miért is olyan fontos, hogy animet nézhessek és vagy bámuljak, hogy az általuk használt kifejezés is szerepeljen egyszerű szemléltető példámban.
Én apámmal csináltam meg, hogy kiválasztottam egy számomra kedves animet amely nem túl hosszú jelen esetben a Cowboy Bebop mert tudtam, hogy lévén mivel ő nagy Star Wars rajongó nagy valószínűséggel ez is tetszeni fog neki.
Persze mindezt magyar felirattal, hogy az öreg is értse.
Aztán végignéztük angol felirattal én pedig közben fordítottam neki magyarra mivel így is sikerült megértenie a látottakat és ismeretében állt az animek előtti nyelvtudásom és készségem annak használatára így rendkívül gyorsan összerakta magában, hogy ez gyakorlatilag ingyen nyelvlecke olyan történetekkel amik még érdekesek is lehetnek.
Így ő mindezt gyorsan elfogadta és azóta is örömmel akceptálja az érdemjegyeimben is látható magas fejlődést.(
Konkrétan szín ötös vagyok és nem csak a szókincsed bővül hanem komplett mondatok maradnak meg a fejedben, szerintem igazán komplex módon hatásos.)
Mindemellett azt mondom, hogy a te felelősséged, hogy elérd azt, hogy a szüleid, ha ugyan nem is támogatják anyagilag, (
Gondolok itt esetleges Con látogatásokra manga vásárlásokra vagy ami éppen ezzel kapcsolatos.) akkor is elfogadják ezt akár egy elvontabb hobbi képében.
Mindenesetre minden olyan Anime Fan aki hasonló gondokkal küzd az nézzen utána a műfaj eredetének esetleges műfajok kifejezések jelentésének és, ha szükséges, akkor ezzel a megszerzett tudással, ha kell adott esetben tudálékos módon oktassa a szüleit arról mi is az igazi különbség egy érzelem és ingerhiányoktól küszködő kamasz és az ő gyermeke között, mert te az Anime Fan vagy másképpen Otaku ezt éppen annyira komolyan veszed, mint mások mondjuk Chaplin művészetét vagy bármilyen egyéb műfajt és nem csak azért nézed, mert nincs jobb dolgod, hanem, mert leköt és egy olyan pluszt kapsz tőle amit máshonnan nem tudsz megszerezni.
A fent említett módszerek beváltak és ahogy egy korábbi hozzászólásom kapcsán is írtam az én környezetem már elfogadja, sőt egyre szívesebben ismerkednek meg vele.
S, mivel az általad említett közösségi oldalakon is jelenlévő példákkal igazából még nem foglalkoztam behatóbban így arra azt kell válaszolnom, hogy ezekről az emberekről is csak akkor szabad elítélő hangnemben megnyilvánulni, ha ismered is őket, tekintve, hogy lehetséges, bár nem valószínű, hogy valóban úgy néz ki az ő személyisége, a külseje pedig pusztán csak azért torzabb a számodra átlagosnak tűnőtől, mert csak így tudott olyan közösségbe beilleszkedni ahol jól érzi magát, mint ember.
Ám elvont példákban akár lehet, hogy neki tényleg így tetszik, mint ahogy az egyik ember szereti, ha hosszú a haja míg a másik nem.
Viszont, ha csak így tud egyedi lenni, akkor valóban gondjai vannak, de ezeken sem az anime sem a magamutogatás nem segít, sőt ezekkel nem is áll kapcsolatban, ha ezeket végigbeszéled a szüleiddel egy jót nevetnek majd magukon.
Remélem tudtam segíteni, s ha úgy érzed egyedül nem megy, akkor olvastasd el a szüleiddel a te és az én hozzászólásom szerintem ez kellő alapot nyújthat egy tartalmas és pozitív irányba kecsegtető változásra is.
Itt a válaszom.
Gabesz, szerintem legalább egy jó hatása annak a betiltásnak is volt hiszen, ha jól emlékszem ennek hála, bár lehet, hogy csak közvetett módon és a Dragon Ball kapcsán jött létre a mostani NKWT ötlete is egy fórumon.
Legalábbis valami ilyesmi rémlik.