24 nov 22, 22:10:24 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 37 38 [39] 40 41
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Hogyan reagál a környezetetek az anime/manga mániátokra?  (Megtekintve 84029 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
gman
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #570 Dátum: 11 ápr 08, 14:08:52 »

Ööö.. a Tom és Jerry-nek vannak rossz tulajdonságai ?
lol
Am az én esetemben semkit sem érdekel, hogy mit nézek.
« Utoljára szerkesztve: 11 ápr 08, 14:12:59 írta gman » Naplózva
Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #571 Dátum: 11 ápr 08, 14:42:32 »

STM, eme link alatt megtalálod a teljes szöveget.
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #572 Dátum: 11 ápr 08, 15:08:15 »

Mert ha önző érdekből kiirtjuk az esőerdőket, dzsihádot indítunk és talkshow-kban üvöltözünk, az nem agresszió?
A gyerek bárhova néz, agressziót lát, mert ilyen a világ, és ennek nem Tapsi-hapsi, és nem is Naruto az oka.
Naplózva
Zer0
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #573 Dátum: 11 ápr 08, 15:18:54 »

Jah még a Magyar Népmesékben is ölnek Nevet Meg a szülő dolga, hogy mit nézhet a gyerek, bár én inkább Narutot adnék a gyereknek, mint akciófilmeket vagy olyan angolul számolós sz*rságokat, amik mostanában mennek.

Jah és Tom és Jerry rossz tulajdonságai közé tartozik, hogy kaszabolják, lenyúzzák, és verik egymást Nevet
« Utoljára szerkesztve: 11 ápr 08, 15:20:30 írta Zer0 » Naplózva
shiranai
Osztag Vezető
*

« Válasz #574 Dátum: 11 ápr 08, 19:48:35 »

Azért sajnálom, hogy azok akik ezeket a cikkeket, házi dolgozatokat (ez legalábbis az volt)  írják még csak nem is néznek utána a dolgoknak  Neeem. Leírni, hogy van az anime és a manga, ami az anime " amerikaiasított" (tetszik ez a szó Mosolyog)változata. Ráadásul az első példa amit felhoz az a Dragon ball, amit biztos csak az agresszió miatt olvasott, nézett annyi ember japánban is.
Naplózva

"Ha szemmel mindent el lehetne intézni, akkor csak halottak és terhes nők lennének a világon."
"Minden emberi félelem alapja egy korábban becsukott ajtó, félig nyitva."
Zer0
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #575 Dátum: 11 ápr 21, 07:29:15 »

Amúgy csak az én meglátásom, hogy bizonyos kor/értelmi szint alatt az animék károsak az emberre?
Kicsit fura ez az előző hszeim után, de arra gondolok, hogy annyi itt a zakkant 10-12 éves, hogy az vmi elképesztő. Sztem "meg kéne érni" 1-1 animére... Ettől függetlenül semmi baj nincs velük, csak sok olyan ember is nézi, akinek nem való.
Naplózva
CsukiIce
Kezdő Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #576 Dátum: 11 ápr 21, 11:44:42 »

Ez nagyon igaz. Az a baj, hogy teljesen más a gondolkodásuk, felfogásuk, ezért másképp is értelmeznek adott jeleneteket annak ellenére, hogy a Naruto, DB nem egy bonyolult anime.
Ezen a fórumon csak 2-3 topic-ot olvasok, többek között azért mert ott tudom (az eddigi hozzászólások alapján), hogy "hasonló gondolkodásúak" szólnak hozzá. Ezért is minden tiszteletem a moderátoroké, mert nem kevés türelem kell egy ilyen fórum átláthatóságának megőrzéséhez.  bow Nevet
Naplózva

rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #577 Dátum: 11 ápr 21, 19:17:46 »

"Ezt talán nem is saját maguknak, hanem egyből az amerikai (és egyéb európai) piacra készítik. Ilyen filmek például a Dragonball és a Pokemon. Alapja az agresszió, más történeti szál  gyakorlatilag nincs."

Aha, látom akciórajzfilmekről még senki sem hallott.  smirksweat Pokémon agresszív? Az egész arról szól, hogy a természet teremtményeivel barátságosan kell viselkednünk, és háziállatainkat meg kell becsülnünk, vigyáznunk rájuk még ha a harcaikat is vívják meg. Tehát a lényeg az emberek és az állatok közötti kapcsolat. Az már más kérdés hogy a maga korában nevetségesen nagy felhajtás vette körül...  A DB meg a barátaink megóvásáról és a könyörületről szól. Azt elismerem hogy a mangákban a mondanivalót nehéz észrevenni a karakterorientációk miatt, de meg kéne próbálni.

Idézet
Amúgy csak az én meglátásom, hogy bizonyos kor/értelmi szint alatt az animék károsak az emberre?
Kicsit fura ez az előző hszeim után, de arra gondolok, hogy annyi itt a zakkant 10-12 éves, hogy az vmi elképesztő. Sztem.

Ez olyan mint bármelyik rajongás: ha az ember jól kezeli, akkor nem ártalmas. Na de ha nem...  Azok, akik a nyugati rajzfilmeken nőttek fel és elegük van az ottani sablonokból, felüdülést jelenthet egy-egy japán rajzfilmsorozat. De aki tartósan benne marad és közben elfelejt élni (nem jár társaságba, mert valljuk be, sokan a rajongók közül magányosak) az huszonéves korára is marad tinédzser szinten, vagy legalábbis a jelleme nem fog tartós változásokon keresztülmenni. Nem képes kilépni az animék nyújtotta idealizált világképekből, mert tudja hogy a valóság jóval keserűbb ízű. Aki kicsit jobban beleássa magát, rengeteg ilyen veterán animést találhat, akik az élet bizonyos pontjain képtelenek éretten viselkedni. Elég csak megnézni, mi megy néha egy Con-on.

Úgyhogy nem az anime veszélyes az emberekre, hanem saját maguk, ha nem képesek jól kezelni a rajongásukat.    
« Utoljára szerkesztve: 11 ápr 21, 19:20:07 írta rondár » Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
norby-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #578 Dátum: 11 ápr 22, 19:29:23 »

A hozzászólásod első felével teljesen egyetértek, de a második felét kis mértékben vitatom. Én sem vagyok kimondottan az a bulizós típus, de azért szeretek néha-néha elmenni bulizni, de mikor olyan bunkókkal kerülök egy helyre mint az osztálytársaim akkor 3x is meggondolom, hogy menjek e vagy sem. Nincs bajom velük, de agyilag annyira zoknik, hogy már-már én szégyenlem magam miattuk smirksweat
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
gabig35
Chuunin
*

« Válasz #579 Dátum: 11 ápr 30, 19:36:38 »

Én elsőnek a Pokemont meg a Dragon Ballt láttam,de ezeket rajzfilmnek hivtam(4évesen).Aztán One Piece németül,nem értettem semmit,de tetszett.Majd lett Animax és Yu yu hakusho,és elkezdtem nézni komolyabban az animéket.
Környezetemböl leginkább mindenki mesének tartja,de én az a tipus vagyok,akit nem érdekel mások véleménye.Összesen 1 embert ismerek személyesen aki szereti az animéket.
Naplózva
Infy
Naruto-Kun Csoport
*

Vas Országa Vas Országa

« Válasz #580 Dátum: 11 ápr 30, 22:14:54 »

Ismerőseim közt van még egy nagyon fanatikus anime rajongó. Van egy aki szívesen néz animét. A többit meg hidegen hagyja. Úgy vannak vele, hogy mindenkinek van valami hobbija.
Mangát egyedül én szoktam olvasni, de USA képregényt sok ismerősöm szokott olvasni, pl. én is olvasok a mangák mellett USA képregényeket.
Naplózva

norby-kun
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

Csak egy őrült Rocker

« Válasz #581 Dátum: 11 máj 03, 21:14:43 »

Az ismerőseim nagy része (főleg osztálytársaim) kicsit zizzentnek tartanak, mert jobban szeretek animéket nézni és mangákat olvasni mint elmenni egy buliba és kómás állapotban hazajönni. Van néhány haver aki még-még néz valamit, de egyik suli miatt abbahagyta, másik csak nyáron néz a harmadik meg leragadt a narutonál. A szüleim sem rajonganak amiatt, hogy sok időt töltök animékkel, szerintük "fura" dolog, és inkább többet kellene lógnom barátokkal.
Naplózva

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
eleon-sama
Chuunin
*

« Válasz #582 Dátum: 11 máj 04, 14:38:49 »

Nekem pl Anyum elvan vele, nem zavarja túlságosan, Apa viszont mindig le "hülyesárgázza" őket, meg egyebek... Mosolyog
De jó, hogy vannak hozzám hasonló beállítottságú barátnőim, akik szeretik, mint én és jó velük a miértekről és a nagy kérdésekről beszélgetni Nevet
Naplózva
rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #583 Dátum: 11 máj 04, 16:04:48 »

A hozzászólásod első felével teljesen egyetértek, de a második felét kis mértékben vitatom. Én sem vagyok kimondottan az a bulizós típus, de azért szeretek néha-néha elmenni bulizni, de mikor olyan bunkókkal kerülök egy helyre mint az osztálytársaim akkor 3x is meggondolom, hogy menjek e vagy sem. Nincs bajom velük, de agyilag annyira zoknik, hogy már-már én szégyenlem magam miattuk smirksweat

Ezért is írtam azt hogy nagy részük. Kivételek mindig vannak, ugyebár.
Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*

« Válasz #584 Dátum: 11 máj 05, 22:53:35 »

Elég rég írtam már ide, és azóta már kissé megváltozott a környezetem reagálása: Hogy reagál? Sehogy.. Ugyanis már elmúlt ez a mániám... Nagyon ritkán nézek már animét, vagy mangát...
Naplózva
Oldalak: 1 ... 37 38 [39] 40 41
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins