Nem az a divat manapság, hogy Heath Ledgert éltessük, hanem, hogy elmondja valaki, hogy csak azért éltetik, mert meghalt és akkor azzal megmondja mennyire átlát a szitán. Az emberek pedig ámuljanak. Hű. Ez igen. Ezt nem lehet csak úgy átverni.
Én utálom a nyálaskodást. Pl. soha nem mondanám Paul Walkerről, hogy egy kicsit is érdekelt, csak azért, mert meghalt. Heath Ledger egyszerűen kurva jó volt. Elmélyítette a karaktert. Joker általában csak ripacs. És nem szórakoztatóan ripacs, hanem untatóan és "miért nézem ezt a hülyeséget? módon" ripacs. Itt meg fel lett töltve filozófiai tartalommal, karizmával és stílussal.
Olyan ellenfele egy szuperhősnek, aki nem lézersugárral vagy varázslattal, hanem filozófiával harcol az ellenfele ellen és nem egy unalmas gyökér, aki hatalomvágyból vagy gazdagság miatt teszi amit tesz és nem is ok nélküli gonosz, aki csak azért gonosz, mert kell ellenség. Ő meggyőződésből cselekszik és morális problémák elé állítja Batmant, mert kíváncsi.
Ez adja a karizmáját. Illetve az apró hülyeségei, amit elsőre észre sem vesz az ember. A többi Joker erőlködött, hogy poént csináljon és látszott, hogy neki is kínos. Neki zsigerből jön. Bement a fogadásra. Megfogott egy poharat, gyorsan kiöntötte a tartalmát, hogy senki észre sem vette pont és úgy "itta meg".
Amikor Harvey Denthez ment a kórházba és maga felé fordította a pisztolyt, hogy lője le, a közönség is azt hitte, hogy valóban lelőhetnék őt. Pedig valójában a kakason volt az ujja és bármit választ Kétarc, nem hallhatott volna meg Joker. Ezt én észre sem vettem, csak a 9gagen volt erről poszt. Hatalmas stílusa volt, pont az ilyen apróságok miatt. Neki nem kell erőltetnie, hogy egy troll. Alapjáraton, ösztönösen az.
Ami még tetszett benne, az az, hogy titokzatos. Végre egy képregényszereplő, akiről nem lett bemutatva részletesen, hogy miért lett ilyen. Mert ugye a néző egy fogyatékos és nem kaphat meg valamit a semmiből. Így gondolkodnak. Ő pedig még a nézőkkel is trollkodott, mert soha nem tudhattuk meg honnan van a sebhelye.
Az egyik legjobb karakter, akit vászonra vittek eddig szerintem.