Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #10215 Dátum: 14 nov 23, 15:56:10 » |
|
Szaffi néha nem érzed úgy, hogy túl sokat élsz a múltban? A helyedben én a jelennel foglalkoznék ennyit. Álmodozó típus vagyok én is, de ami volt elmúlt. A jövő pedig ködös. Élj a mának! Amúgy elismerek minden vallást csak keressen meg az istene azt meghívom egy sörre és dumázunk egy jót. Addig csak hókuszpókusz. Egyébként a vallás szükséges mert nélküle káosz lenne. Ne aggódj, ha találnának idegen élet formát, akkor se ismerné el senki elsikkadna titokban, mert alapjaiban rengetné meg a bibliát illetve a vallások nagy részét. Amíg ennyi hívő ember van ez hatalmas hiba volna. Eltudod képzelni a sok műveletlen Dél-Amerikai mit csinálna? Szóval hazudni bűn, de muszáj, mert különben szart se ér amiről papol a sok könyv. Hogy is van "bort iszol vizet prédikálsz"? Nem vagyok Ateista és hívő sem. Hiszek a halálban. Utána megtudom, hogy van-e menny és pokol, ha van akkor azt mondom igazuk volt, ha nincs akkor meg teljesen mindegy.
|
|
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #10216 Dátum: 14 nov 23, 16:00:32 » |
|
Egyébként a vallás szükséges mert nélküle káosz lenne.
#justvideóvalválaszolnithings
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 nov 23, 16:02:06 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #10217 Dátum: 14 nov 23, 16:02:08 » |
|
Teljesen egyetértek Hiei-el. Tök hasonlóan gondolkodik, mint én.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #10218 Dátum: 14 nov 23, 16:04:44 » |
|
Amúgy szerintem nekünk srácoknak/férfiaknak sose lesz szimpatikus egy vörös hajú férfi, ahogy a lányoknak/nőknek sem egy vörös csaj, bár itt megint kérdés, hogy mit értünk szimpatikus alatt. Ez akkora hülyeség. Már miért ne lenne szimpatikus egy nőnek egy másik nő. Mivel szimpatikust írtál, gondolom ez alatt nem azt érted, hogy amit meglátja, leakar vele feküdni a csaj. Szerintem normális, ha egy nő nemű elismeri, hogy egy másik lány jól néz ki, jól áll neki, vagy barmi. Ha valaki szimpatikus és jól is néz ki, azt meg szóvá teszik, nem jelenti azt, hogy leakar vele feküdni. Csávóknál se, csak ők ezt buziságnak gondolják. a tudományt, ha vissza is fogták nem érdekel.
Dat mondat, és mindenki elment mellette. Nem akarta senkisem elhinni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #10219 Dátum: 14 nov 23, 16:05:53 » |
|
Még az ateista-keresztény vitához :
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #10220 Dátum: 14 nov 23, 16:10:04 » |
|
Csak egy dolog Saphonak, bár biztosan tudja, de kereszténység nélkül iszlám sem lenne, vagy legalábbis nem ebben a formában. Ott is elég sok az átvett dolog.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #10221 Dátum: 14 nov 23, 16:12:11 » |
|
Hétvége van, a családommal kell foglalkoznom, de már csak 15 hsz kell. Sapho? Fuck yeah.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #10222 Dátum: 14 nov 23, 16:12:21 » |
|
Az a baj amúgy, hogy az emberek, ha istenre gondolnak egy személyt képzelnek el és ez elég primitív dolog. Bármelyik vallást úgy kezdenek el szidni, hogy ott ül egy szakállas bácsi. Na persze. Holott sok esetben nem erről van szó. Ha valaki Spinoza istenképét veszi például figyelembe, akkor annak már nem lehet felróni, hogy nem tudok leülni kártyázni vele. Fontos, hogy Istennel kezdjük, mielőtt az emberhez érnénk, mert ha az Istenről alkotott ideánk hamis, akkor az emberről alkotott ideánk sem lehet helyes. Istent Spinoza úgy határozza meg, mint „az, aminek a fogalma nem szorul másik dolog fogalmára, hogy abból alkossuk meg”. Isten abszolút végtelen létező, semmi nem korlátozhatja őt és rajta kívül nem létezhet semmi. Ezek szerint minden, ami a természetben van, Isten attribútuma: „Minden, ami van, Istenben van”. Spinoza szerint ez nem panteizmus, hisz Isten nem azonos a természettel, hanem ő általa lett teremtve, és létében megőrizve. Gman. Családod mindig lesz, de 6000 hsz-ed nem. Milyen filmet kéne nézni kettlebellezés közben?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 nov 23, 16:13:13 írta Gdat88 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Luidzsy
Osztag Vezető
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #10223 Dátum: 14 nov 23, 16:14:18 » |
|
Én egy szóval se mondtam, hogy más vallások bűntelenek, csak a keresztényvallásról mondtam el a véleményem, de ha érdekel igazából nem találtam még olyan vallást ami teljes egészen olyan mint ahogy én elképzelem, bár konkrétan le se tudnám írni hogy mit tartanék annak. Sajnálom nem idegesíteni akartalak. Míg nem hoztad fel meg se fordult a fejemben, hogy elítéljelek vallási fanatikusnak, de nem kell aggódni ezután se foglak! Arról hogy menyeket ígérnek, de feltételeket szabnak, hogy ki kerülhet be, szerintem mindenki odajuthat egy olyan helyre, sőt leszületésünk előtt mindannyian egy csodálatos fantasztikus helyen vagyunk, (amit akár mennynek is nevezhetnénk) ahol eldönti a lelkünk, hogy erre a következő életére mit tervez e,l mit akar véghez vinni, kivel akar kapcsolatot kiépíteni, ez aztán az amit belső sugallatként érzékelünk az életünk folyamán. Spirituális fejlődésnek azt nevezném, amikor az egyén egész életében a lelke felemelkedése érdekében tesz meg mindent, és lehet hogy a keresztények vallás vezetői, útmutatói közt is volt ilyen, de a tudást megoszthatnák ez az amit hiányolok a kereszténységben is, hogy nem mutatják meg hogy esetleg milyen utak vezethetnek a felemelkedéshez, holott ők lehet jobban tudják az átlag embernél, bár mindenki fejlődése más irányokat vehet, de egy példát attól még fel lehet mutatni, amit persze nem szabad tűzzel vassal sem irtani, sem terjeszteni, mert nem szabad másra rá erőltetni a saját igazunk! De rendben befejeztem az ócsárolást, még ha nem is annak szántam, de az lett belőle. Mini na látod férfiból vagyok magamból indultam ki, és következtettem rátok nőkre, hogy lehet ti is úgy vélekedtek.... tévedtem de mindegy
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #10224 Dátum: 14 nov 23, 16:14:51 » |
|
Hiei, én a mának élek. Egyszerűen úgy gondolom, hogy semmi sem történik ok nélkül és mindennek van értelme. És azért, hogy jobban megértsem a jelent, szeretem feltenni a kérdést, hogy miért van ez így, és mi az oka. Ez pedig a múltban keresendő. Nem hiszek egy mások által lefektetett vallásban sem, de hiszek Istenben, és nem hiszem, hogy Isten léte csak a keresztény-ateista kérdéskörhöz tartozik. Istennel meg nem sörözni kell, hanem megérteni és megtalálni önmagadban és a világban (huh, ez nagyon térítő duma volt. ). Bármelyik vallást úgy kezdenek el szidni, hogy ott ül egy szakállas bácsi. Na persze. Holott sok esetben nem erről van szó. Igen, nekem is ez a bajom. Szinte érzem, hogy amikor azt mondom, hogy hiszek Istenben, az emberek hiába tudják rólam, hogy milyen tudományfanatikus vagyok, akkor is azt képzelik, hogy hiszek a felhőn üldögélő ősszakállas bácsiban. Spirituális fejlődésnek azt nevezném, amikor az egyén egész életében a lelke felemelkedése érdekében tesz meg mindent, és lehet hogy a keresztények vallás vezetői, útmutatói közt is volt ilyen, de a tudást megoszthatnák ez az amit hiányolok a kereszténységben is Nagyon sok szerzetes és remete ilyen volt, hasonlóan például más vallás papjaihoz, a buddhista szerzetesekhez, indiai jógikhoz stb. De ott is ezekhez a papokhoz kapcsolódik ez. Azért, mert ők voltak spirituálisan érettek ahhoz, hogy ezt átéljék és megértsék. A többi embernek minden más csak humbug meg mese szakállas bácsikról (lásd Hiei), mert egyszerűen nem képesek abszolválni azt, amit a nagy tanítók elmondtak, leírtak, vagy nem képesek magukban kialakítani egy erős hitrendszert. Nem feltétlenül azért, mert hülyék, de ez is lehet az oka. A részeges, tudatlan Józsi bácsi biztos nem lesz nagy spiritiszta. De lehet, hogy IQ-bajnok tudósok sem lesznek azok, mert egyszerűen sokkal inkább földhözragadtak, mást tartanak fontosnak, nem képesek elmerülni a saját világuk valóságában és megrekednek a földi javak szintjén. A spiritualitás minden vallásban megvolt és megvan, egyszerűen nem képes mindenki felfogni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 nov 23, 16:19:01 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #10225 Dátum: 14 nov 23, 16:17:22 » |
|
„Minden, ami van, Istenben van”.
Ezek szerint benn van Istenben az én... Perverz gondolatok mindenhol! Üldöznek, valaki segítsen!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #10226 Dátum: 14 nov 23, 16:20:01 » |
|
Rossz hír gman, de anno még anyukádban is bent volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #10227 Dátum: 14 nov 23, 16:22:53 » |
|
Hiei, én a mának élek. Egyszerűen úgy gondolom, hogy semmi sem történik ok nélkül és mindennek van értelme.
Nem a mának kell élni hanem a mában. Viszont ezt valaki magyarázza már el minek kell ok mindenhez? Mi az hogy semmi nem történik ok nélkül? Lineáris világunkban ahol az agyunk ok-okozati viszonyra van kényszerítve mi értelme egy ilyen mondatnak hogy minden okkal történik? és amikor a kvantumfizikában elmosódnak a határok és az ok-okozat nem különíthető el ilyen szorosan? És miért nem azt mondjuk hogy valószínűség? miért kell okot keresni mindenben?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #10228 Dátum: 14 nov 23, 16:23:18 » |
|
Nem hiszek egy mások által lefektetett vallásban sem, de hiszek Istenben, és nem hiszem, hogy Isten léte csak a keresztény-ateista kérdéskörhöz tartozik. Istennel meg nem sörözni kell, hanem megérteni és megtalálni önmagadban és a világban (huh, ez nagyon térítő duma volt. ). Nem is megérteni, hanem szeretni kell. Hülyén hangzik, de a szeretet a másik dolog ami a legfontosabb, csak ezt senki sem akarja megérteni. Szinte érzem, hogy amikor azt mondom, hogy hiszek Istenben, az emberek hiába tudják rólam, hogy milyen tudományfanatikus vagyok, akkor is azt képzelik, hogy hiszek a felhőn üldögélő ősszakállas bácsiban. Pedig nagyon sok tudós ugyan úgy hisz az Úrban, csak a kettőt nem tudják összeegyeztetni az emberek. A nagy szakállas embert meg azért könnyebb elhinni bárkinek, mert így kézenfoghatóbb s ez valamiért kell. Ezért bírom a Dogma c. filmet, mikor kiderűl hogy az Úr egy nő.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #10229 Dátum: 14 nov 23, 16:24:30 » |
|
A babakuki nem számít Gdat. Meg én egyetértek az abortusz híveivel abban, hogy az ember a születésétől kezdve ember. Most legalábbis ez kell a kamu érvemhez.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|