24 nov 23, 01:38:24 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 679 680 [681] 682 683 ... 1000
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 12  (Megtekintve 2377435 alkalommal)
0 Felhasználó és 6 vendég van a témában
gman
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #10200 Dátum: 14 nov 23, 14:38:01 »

A ledegradál olyasmi, mint a batmanember. Ettől függetlenül nem húzza alá a Chrome.
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10201 Dátum: 14 nov 23, 14:39:09 »

Az hogy nyelvtani hibát vétettem, még nem legitimálja a bölcsészek szükségességét, hiszen ez alapműveltség kérdése, aminek ha belegondolsz nevetséges végterméke a mai bölcsész akik intézményesen alapműveltséget tanulnak éveken keresztül hozzáadott érték nélkül, míg mi szakmánk mellett rendelkezünk az alapműveltséghez szükséges ismeretekkel.
Naplózva
Luidzsy
Osztag Vezető
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #10202 Dátum: 14 nov 23, 14:44:22 »

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ba/b5/5a/bab55a403a1e58cf3686ffee03c52932.jpg

Ő színész nem ?

Amúgy szerintem nekünk srácoknak/férfiaknak sose lesz szimpatikus egy vörös hajú férfi, ahogy a lányoknak/nőknek sem egy vörös csaj, bár itt megint kérdés, hogy mit értünk szimpatikus alatt. Nevet

Végre szóba került a vallás. Nevet Nem akarok senkit megbántani, de szerintem a kereszténység, csak megvonta azt az emberektől ami előtte szabad volt, és mindenkié. A spiritualitásra gondolok, szerintem a kereszténység óta csak megvonás, és szigorított önmegtatoztatás létezik, és csodálkoznak, hogy egyre több pedofil, és hasonló pszichológiai "nemi beteg" van.
Jajjj bocsánat, de ez nagyon ki kívánkozott belőlem, és tényleg nem bántásból, hanem inkább szemek felnyitásából írtam, - fuhh ez de arrogánsan hangzik - és tudom nem is erről volt szó, de hogy ahhoz is hozzá szóljak a keresztények is elő szeretettel mondták ki mindenre, hogy az bűnös, és a sátántól ered, :S mindegy hogy milyen szarvú, kecskefejű, csöcsös, ágaskodó hímvesszővel bíró alakot raknak meg példaképnek.
Naplózva

Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #10203 Dátum: 14 nov 23, 14:48:40 »

A kereszténység prüdériája a ló egyik oldala, a túlzott szabadság meg a másik oldala. Lásd szamár show Nevet Az arany középút a legjobb, ahol egészséges szexuális életért nem kerül pokolba és szégyenbe az ember fia lánya. Bár itt az egészséges szót nehéz meghatározni.
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10204 Dátum: 14 nov 23, 14:49:42 »

Ezt csak a begyöpösödött ateisták gondolják. A kereszténység sok értéket adott, sokat elvett, de ez mindennel így van. Egyébként egy nagyon filozofikus, gondolkodó, mély vallás volt, amíg meg nem jelent a reformáció és nem szított ellentéteket házon belül. Minden tudományos felfedezés, szép és jó eszme, ami az európai gondolkodást meghatározta és meghatározza még ma is, a kereszténységből ered, ami kultúránk egyik alapja. Természetesen minden esetben helytelennek vélem a mi lett volna, ha? kérdést, de ez esetben könnyen kijelenthetem, hogy te ma nem léteznél a kereszténység nélkül, Luidzsy, nem pötyöghetnél interneten és nem élvezhetnéd a ma már számodra garantált jogokat.

Európa helyén meg valószínűleg az iszlám egyik fellegvára lenne.

---

A középkori prüdéria pont a római szodómia miatt alakult ki. Már Marx is mondta (bár lehet nem a legjobb példa... lehet nem is ő mondta, de majd Aes kijavít ikszdé), hogy az eszmék és a társadalmi szokások sokszor egymásra válaszolnak, egymás ellentéteiként jelennek meg: a prűdséget felváltja a túlzott szabadság, a túlzott szabadságot meg az azt elítélő prűdség. Okkal lehetett gondolni a középkorban, hogy szerepet játszott Róma bukásában az a társadalmi degeneráció, ahol az emberek már olyan szintre süllyedtek, hogy magukat hánytatták, hogy többet tudjanak enni (ez csak egy példa a sokból). Ezt a kereszténység elítélte és bűnnek címkézte meg. A szexualitás elítélése meg a korban terjedő nemi betegségek miatt történt, akkoriban ugyanis nem volt óvszer, ha fűvel-fával leálltál dugni, bizony előbb-utóbb elvitt a szifilisz. És mivel mélyebben nem értették, de tudták, hogy a szex és a betegségek összekapcsolódnak, az erkölcstelen szexualitást is bűnnek bélyegezték meg.
« Utoljára szerkesztve: 14 nov 23, 14:54:51 írta Saphira » Naplózva

Luidzsy
Osztag Vezető
*

« Válasz #10205 Dátum: 14 nov 23, 15:17:09 »

Ateista az aki isten tagadó ugye ? Nevet Én csak a kereszténység eszméitől mászom a falra, az általuk Istennek nevezet lényről meg úgy nyilatkoznék, hogy az a világmindenség mozgató rugója, mindegy minek nevezzük.
Az hogy nem ülhetnék itt ebben a formában az tényleg igaz, mert mindez vezetett ide, hogy most erről beszélgetünk, ám mégse tudhatjuk biztosra, bár az már az általad említett "mi lett volna, ha" fogalom körbe tartozik, így nem hozom fel.

Amúgy ezt te történelem könyvekből veszed, vagy netről, esetleg történelmi témájú, de nem tudományos könyvekből ?

Még valami létezett magyaroknál egy őskereszténység, ami alapvetőlen volt más, mint amit most kereszténységnek nevezzünk, de erről bővebben megint nem tudok nyilatkozni sajnos, de ha már itt tartunk akkor had kérdezzem meg Saphira mi a véleményed arról, hogy a Bibliát úgy mond cenzúrázták, mert ugye nem az összes apóstól összes irománya került bele a Bibliába ?
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10206 Dátum: 14 nov 23, 15:17:19 »

Amikor valaki laikusként kiselőadást tud tartani a szexualitás történetéről utánaolvasás nélkül, na az műveltség.

Így kell bókolni.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10207 Dátum: 14 nov 23, 15:25:58 »

És szerinted mik a kereszténység eszméi pontosan? A kereszténység sok száz irányzata közül melyiktől mászol a falra? Általában ez a problémám az ilyen típusú beszélgetésekkel, hogy szinte mindenki ugyanazt a sarkított, negatív képet festi le és képzeli el magában, ami valójában csak egy felvilágosodáskori és modernkori előítélet.

Idézet
Saphira mi a véleményed arról, hogy a Bibliát úgy mond cenzúrázták, mert ugye nem az összes apóstól összes irománya került bele a Bibliába ?

Semmi. Miért, mit kéne róla gondoljak? Ítéljem el őket ezért? Egyrészt sok könyvet nem is ismertek a zsinaton résztvevők, másrészt az egymással szöges ellentétben álló könyvek egyértelműen nem alkottak volna egy egységes rendszert, harmadrészt a cenzúra ma is életünk meghatározó eleme. Ők így gondolkodtak, ők nem akarták hitükbe, vallásukba emelni ezeket a könyveket, na és? Ítéljem el őket, vagy mi? Ennyi erővel elítélhetnél mindent, ami létezik.
Az egész történelem cenzúrából áll. Valaki imádta Napóleont, valaki sátánnak bélyegezte, aztán az utókor ezekből a forrásokból csak azt fogja továbbvinni és hitelesnek elfogadni, ami számára megfelelő és érdekeit szolgálja (lásd a II. világháború esetét).

De azt nem írtad le, pontosan mi bajod a kereszténységgel (vagy az összes vallást elítéled? És ha nem, miért csak a kereszténységet?)
« Utoljára szerkesztve: 14 nov 23, 15:28:00 írta Saphira » Naplózva

Luidzsy
Osztag Vezető
*

« Válasz #10208 Dátum: 14 nov 23, 15:33:47 »

Irtsunk ki mindent ami nem a mi elképzeléseink szerint történik, ezt tartom az ő eszméjüknek, mindegy mikor hogy a felvilágosodás előtt, vagy utána. Lehet hogy most pont az írtam le amire gondoltál, de attól ez még lehet az én véleményem, te neked meg az amit le írtál. Nevet

Elnézést, ha provokatív volt a kérdezésem módja, csak a véleményedre voltam kíváncsi, és semmikép sem akartam az idegeidet húzni! Pirul
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10209 Dátum: 14 nov 23, 15:36:35 »

Várom már azokat a hozzászólásokat, amelyek szerint a katolikus egyház évszázadokkal vetette vissza a tudományos fejlődést Nevet
Naplózva

Luidzsy
Osztag Vezető
*

« Válasz #10210 Dátum: 14 nov 23, 15:39:49 »

Én csak a spirituális fejlődés vissza fogásáról beszéltem, a tudományt, ha vissza is fogták nem érdekel.
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10211 Dátum: 14 nov 23, 15:42:00 »

A kereszténység 300 évet elsumákolt a történelemből. Nem is 2014 van, ez az egész hazugság.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10212 Dátum: 14 nov 23, 15:43:55 »

Nem hiszem, hogy megváltoztatnám bármily hosszú beszélgetéssel a véleményed, meg amúgy is tanulnom kéne, de ez az amiről korábban beszéltem: az emberek nem ismerik a kereszténységet, szimplán elítélik, mert mostanában az a menő. Persze szigorúan csak a kereszténységet, más vallásokat sosem szabad elítélni, mert azok szépek, békések és jók, meg amúgy se szabad a többi nép kultúráját megsérteni.

Biztos vagyok benne, hogy a kereszténység legfőbb eszméje nem az "irtsunk ki mindent", és szerintem te sem tudsz emellett egyetlen észérvet és bizonyítékot sem felhozni, de úgyis hamvába holt vita ez, szóval zárjuk le inkább.

Engem csak az idegesít, hogy ezek a "vallástámadó" ateisták azok, akik pont a kereszténységet akarják kiirtani, mert egyszerűen nem bírják elfogadni a létezését valamiért, így próbálják a lehető összes eszközzel megalázni.

Amúgy nem is vagyok keresztény, mielőtt félreérted és vallási fanatikusnak titulálsz. Mosolyog

Idézet
a spirituális fejlődés vissza fogásáról beszéltem

Milyen spirituális fejlődésről beszélsz? Mit is fogott vissza pontosan? Mit nyomott el, ami annyira spirituális volt? Szerinted különböző keresztény felekezetek, irányzatok nem mentek át spirituális fejlődésen? Elég csak Eckhart mesterre gondolni, aki az egyik legnagyobb misztikus gondolkodó volt szerzeteslétére, és teljesen új filozófiai irányzatot nyitott már az 1200-as években, ami gyökeresen megváltoztathatta volna Európa történelmét, ha a történelem nem sodorja el eszméit.
« Utoljára szerkesztve: 14 nov 23, 15:44:31 írta Saphira » Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10213 Dátum: 14 nov 23, 15:53:08 »

a tudományt, ha vissza is fogták nem érdekel.

Dat mondat, és mindenki elment mellette. 
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #10214 Dátum: 14 nov 23, 15:53:51 »

Hát azért abban mindenképp igaza van Luidzsynak, hogy a keresztények a bűntudatra építették a hatalmukat. Az pedig nem egy szép dolog.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 679 680 [681] 682 683 ... 1000
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins