Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #8370 Dátum: 14 máj 06, 16:22:46 » |
|
Nekem ízlett a sushis rizs. [De lehet hogy a cukros ízesítés miatt]
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 06, 16:23:22 írta Morita »
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #8371 Dátum: 14 máj 06, 16:50:23 » |
|
Tudnék szervezni szalonnasütögetős, bográcsozós, túrázós, erdei iskolában alvós fórumtalis hétvégét tök ingyen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #8374 Dátum: 14 máj 06, 17:08:33 » |
|
Szlovák koronázási ékszerekkel, vagy szlovák királyokról készült festményekkel. Esetleg szlovák kódexek, régi szlovák pénzek
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #8375 Dátum: 14 máj 06, 17:13:32 » |
|
Most nem azért tettem be, hogy a szlovákokat oltsátok, csak szimplán egyszerűen nem tudom felfogni, mi értelme ennek a rengeteg ferdítésnek, amit szlovák-román barátaink manapság annyira szeretnek. És egyszer Noe azt mondta, hogy Magyarországon túl nacionalista az oktatás. Hát, ezzel vitatkoznék.
Ez az Ugor Királyság név olyan, mintha farok csóválná a kutyát.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 06, 17:14:35 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #8376 Dátum: 14 máj 06, 17:15:54 » |
|
Amúgy nem vagy másnapos? Én mindig másnapos szoktam lenni ha iszok
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #8377 Dátum: 14 máj 06, 17:17:57 » |
|
Pedig tényleg túl nacionalista. Többet tanulunk a magyar történelemről, mint a világtörténelemről összesen. Enyhe elfogultság.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #8378 Dátum: 14 máj 06, 17:24:38 » |
|
Szerintem csak egy hülye írta a cikket, mondjuk még csak átfutottam. Épp idegesít, hogy szobatársnőmnek muszáj hangosan olvasnia tanulás közben, illetve, hogy ma egész nap fáj a fejem mert reggel felkeltem az állandó telefonálására. (Igyekszem túlpötyögni az olvasását, de sajna a gépemen csak a space a hangos billentyű). Nekem is tanulnom kéne :@ és idegesen nem megy. Am szerintem tényleg csak egy hülye írta a cikket, mert ugye a szlovák az Uhorsko megnevezést használja és ezt akarta lefordítani, de nem jött össze. A nemzeti múzeumban pedig számos ókori lelet van, szép hely, barátomat is elvittem már oda, de arra nem emlékszem be mentünk-e. Túl sokszor jártam ott. Saphi én meg a te véleményed kérem az alábbi cikkről: http://costadelsolmagazin.com/content/dns-vizsgalat-eredmenye-magyarok-nem-hont-foglaltak-hanem-haza-jottek
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #8379 Dátum: 14 máj 06, 17:29:34 » |
|
A magyar történelemoktatás túlzott nacionalizmusáról annyit, hogy nekem egy cionista zsidó vénkisasszony volt a töritanárom. És hát nem is fogta vissza magát. Persze nyilván nem mindegyik ilyen, de ha ő taníthatott ebben a szellemiségben, akkor biztos nem annyira nacionalista azért a felfogás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #8380 Dátum: 14 máj 06, 17:32:36 » |
|
Erre csak annyit mondok, PPKE Történelem szakon tanul volt évfolyamtársnőm, akinek a tanára kellemetlen megjegyzéseket tett az évfolyam előtt még gólya korában hogy "hogy képzeli, használja a nevében az -ová végződést, mért úgy van beírva neptunba?" megjegyzem, a lány neve Csáki
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #8381 Dátum: 14 máj 06, 17:34:21 » |
|
Mindig imádtam a pörgős külföldi részeket, ahol csak a lényeget tanultuk, aztán jöttek az aprólékos magyar részek, amik miatt nem fér bele a tankönyvbe csomó minden az emberiség történetéből.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #8382 Dátum: 14 máj 06, 17:35:09 » |
|
Akkor az még duplán idegesítő lehetett, ha egy régi magyar családnévhez rakják oda az ovát. Szóval valamennyire megértem a csávót.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #8383 Dátum: 14 máj 06, 17:40:38 » |
|
Gimis töritanárom szerint Csák Máté a magyar Chuck Norris.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #8384 Dátum: 14 máj 06, 17:41:46 » |
|
De hogy mer ilyet egy egyetemi tanár kritizálni egy évfolyam előtt ráadásul? Pláne töriszakon. Mikor nálunk egészen a közelmúltig kötelező volt használni, most meg ha le akarod vetetni névváltoztatásnak számít = baromi drága. Mi több még a keresztneve is Zsófia és nem Sofia, vagy Žófia.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 06, 17:43:38 írta noemimi-chan »
|
Naplózva
|
|
|
|
|