Nem tudtam tovább várni az anime folytatásra, mert túlságosan érdekelt, hogy folytatódik a sztori. Ezért elkezdtem olvasni a mangát. Tipikus, hogy miután elkezdem olvasni pár napra rá bejelentik a második évadot.
De akkor már nem állhattam le és pár nap alatt le is daráltam azt a 82 fejezetet.
Figyelem: 92 fejezet összefoglalása következik, szóval hosszú lesz.^^
Mikor elkezdtem olvasni Chitogés voltam. A karácsonyi részek erre csak rátettek egy lapáttal, mikor Raku összeboronálta őt az anyjával. Hana milyen szép valami nagyon durva. A középső kép
http://mangafox.me/manga/nisekoi/v07/c059/13.html Holy Shit!
oké, vissza a tárgyhoz. Annak a szálak a végén Hana kérdezte Rakutól, hogy tényleg csak megjátssza-e a szerelmét. Utána Raku nem tudott érvet felhozni magában, hogy miért is csak megjátszott érzelmekről van szó.
Utána nem sokkal jött a szövetség Onodera és Chitoge között, hogy segítenek egymásnak, hogy összejöjjön a másik a szerelmével. Ez fájó pont nekem mert ez volt a 69-ik fejezetben és azóta se láttunk semmit ezzel kapcsolatban.
a manga másik fájó pontja az elkerülhetetlennek látszó helyzetek amikből soha nem lesz semmi. Ilyen a Maraton nyereménye a "Csók adás" vagy a csóklopás Rakutól A.K.A Paula fogadása vagy épp a Méhkas találmányai.
Haru-channal megjött a sztori legnagyobb Tsundere karaktere. Ő nagyon rövid idő alatt hatalmas fejlődésen ment át. A kezdeti céljából, hogy távol tartsa Rakut a nővérétől szépen átment először, hogy inkább Ruri mellet beáll a második segítő szerepbe, hogy Onodera összejöhessen Rakuval, de aztán már már inkább saját magának próbálja becserkészni a Herceget.
Mint mindenkinek neki is kell ebben egy Segítő. Fuu. Végül is nem hagyhatja, hogy a barátnője szenvedjen.
Azért kicsit rosszul érint, hogy még Tsuguminak is van segítője Paula személyében viszont Chitogének senki sem segít, Talán azért, hogy kompenzálják az "előnyét" miszerint együtt van Rakuval.
Én se pártolom a Shuu x Ruri erőltetését. Főleg azért mert Shuu túl jó karakter ahhoz, hogy beérje Kyoko-channál gyengébbel.
Úgy bírom, hogy állandóan cica szája van, csak mikor komolyra veszi a figurát, akkor van normális rajzolása.
Hogy kompenzáljuk az eddig felsorolt fájó pontokat eljött Chitoge újabb szülinapja ezzel lényegesen haladt a történet.
tudomás szereztünk egy 4-ik kulcsról is és ami a legjobban tetszett az a barna szemes csavar volt.
Jó volt látni, hogy Chitoge, hogy éli meg azt, hogy semmi esélye nem volt arra, hogy Raku vele kötötte az ígéretet. És a végén a nagy meglepetés Chitogének barna volt a szeme anno. :DD
Az újabb "elfeledett" dolog Marika múltja. Mikor jött a barátnője (a segítője), akkor volt egy beszélgetésük, arról, hogy valamit még nem mondott el Rakunak. Ha jól rémlik ez még azóta lappang is.
http://mangafox.me/manga/nisekoi/v11/c096/20.html Ezekben a fejezetekben kedveltem meg Marikát. A csókjelenetnél örültem, hogy figyelembe veszi Raku érzéseit és nem csinált olyat amit Raku nem akar.
http://mangafox.me/manga/nisekoi/v11/c097/15.htmlAz egyik kedvenc egyfejezetes részem az Onodera múltjás. Ezután nem csodálom, hogy ennyien őt pártolják. Ezután én is így voltam vele, hogy tényleg nagyon aranyos és nem lenne nagy baj, ha ő kapná meg Rakut a végén.
A nagyapás fejezetek nagyon jók voltak. Jobban megismertük Rurit és kiderűlt , hogy ő se egy jégkirálynő. Húú, ember, az kicsit szívbemarkoló jelenet volt, mikor az öreg mondta Rurinak, hogy valószínűleg már nem fogja látni az esküvőjét
Azért nem hittem, hogy lesz olyan fejezet amiben sírni fog. Jó fej volt az öreg megszerettem ezalatt a rövid idő alatt. Még Ruri Shuuval való kapcsolata is fejlődött egy kicsit és nem is éróltetten.
Yuivel megkaptuk a 4-ik kulcsos lányunkat is. Kicsit zavaró, hogy már 4 kulcs van, hisz csak egy nyitja ki a medált. De felmerül a kérdés, hogy akkor a másik 3 mit nyit ki? Hisz nincs olyan kulcs ami ne nyitna ki valamit. Simán eltudok képzelni egy olyan csavart, hogy a 4 kulcs nem a medált nyitja, hanem mondjuk egy láda 4 zárját, és mondjuk egy időkapszula lenne benne 10 évvel ezelőttről. Vagy esetleg a Joker lányhoz van köze Tsugumihoz. Ő az egyetlen akinek nincs kulcsa pedig ő is ott volt akkor velük. Kicsit gyanus...
Szerintem hamarosan kiderül, hogy Onodera anyja is valami nagy erős szervezet vezetője. xD Nem lehet, hogy a rendőrség,a maffia és a Yakuzák mellet a 4-ik kulcsos család csak egy cukrászdát vezessen!
Ami kiakasztott, hogy Yui a semmiből benyög egy ilyet.
http://mangafox.me/manga/nisekoi/vTBD/c121/7.htmlEz most mit akar jelenteni? Vagy honnan tudja? Ez a medálos dolog már így is elvolt húzva, hogy beletört a kulcs, aztán a kulcs meg lett javítva de a medál nem. Nos legalább már tudjuk, hogy ne számítsunk rá egyhamar, hogy bármi is történne a medállal vagy a kulcsokkal.
Az is gáz, hogy Raku elvileg 10 éve megcsókolta Yuit de ez nem lett részletezve. Ez nem azt jelenti, hogy őt szerette a legjobban?
A szépségkirálynő választásos fejezetek is elég jók voltak. Igazából ezek voltak az utolsó jó részek ezután. Haru a nagy elhatározása ellenére képtelen volt lemondani Rakuról a nővére javára és most már nem is fog. Igazából a szépségválasztás azt szimbolizálta, hogy harcba száll a nővérével Rakuért.
Mikor elkezdtem nem hittem volna, hogy ennyire meg fog állni a sztori. Azt hittem, hogy a 4-ik év végéig el fog menni a manga, mikor lejár a hamis szerelem időkorlátja. De most tartunk a 142-ik fejezetnél és még mindig csak másodikban vagyunk. Vagyis még az időkorlát feléig sem jutott el a sztori. ilyen tempóban 280-ik fejezet után is még követni fogjuk a mindennapokat. Igazából szinte a végtelenségig lehet húzni, hisz minden nap történik valami. Csak ne lennének ilyen hosszúak a "fillerek". Most is itt volt a hercegnő 4 fejezeten keresztül, ami rengeteg. Változott bármi is? Nem. Fejlődött bármit is Chitoge és Raku kapcsolata? Nem. Akkor mi történt? Kaptunk egy chitoge hasonmást, aki ahelyett, hogy ő lett volna Chitoge segítője, inkább beleszeretett Rakuba. Kár, hogy minimum 50 fejezetig nem fogjuk újra látni, ha újra fogjuk látni egyáltalán.
Nem csodálom, hogy Chitoge ilyen alul teljesített az utóbi népszerűségi listán. Szinte nem is kapott mostanában olyan fejezetet, amiben közelebb került volna Rakuhoz vagy legalább romantikus jelenetük lett volna. Ez a 4 fejezet alatt is végig "őt" láttuk de ugyanakkor mégsem. Most egy jó ideig biztos nem kap megint saját fejezetet. Kicsit csalásnak érzem vele szemben.
Beérve a mangát még mindig Chitogét pártolom-e? Igazából már nem tudom. Őt akarom pártolni az biztos de már nagyon rég volt olyan fejezet, ami erre okot adna. Szerintem ott tartok, hogy bármelyik lány jó csak történjen már valami!!
Igazából úgy gondolom, ha majd lejárt a 4 év és szembeáll egymással Raku és Chitoge, hogy többet nem kell megjátszaniuk, hogy ők egy szerelmes pár és végre végre, nem tudom azt elképzelni Rakuról, hogy sarkon forduljon és belefusson Onodera karjaiba. Az nem ő volna. Ennyi közösen eltöltött idő után képtelen lenne otthagyni Chitogét. Inkább vallana rá, hogy Chitoge megfordul mert nem bír a könnyeivel mert képtelen volt bevallani neki egészen a végéig az érzéseit és már menne el de Raku megfogja a kezét, hogy "Azt hiszed, hogy mindezek után amin együtt keresztül mentünk képes lennék csak így itt hagyni téged? Idióta!"
Rég írtam már ilyen hosszú kommentet. Jól esett.