Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #360 Dátum: 07 nov 14, 20:39:37 » |
|
Új könyvre leltem (zsebpénz megint oda) : Obermeier Siegfried : Salamon és Sába királynője. Még az elején tartok, de eddig egész érdekes, mellesleg nem találjátok ki miről szól!
|
|
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla! De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis! Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan
|
|
|
Moonie-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
9farkú otaku-girl, kami-sama, Banánkage:D
|
|
« Válasz #361 Dátum: 07 nov 14, 21:15:07 » |
|
Anyukám régebben imádta az önéletrajzos könyveket (mármint nem szárazon, mint irodalomból, hanem regényben elmesélve), adott kölcsön 2őt, és már én is megszerettem őket A Henri Toulouse-Lautreceset (plakátművészetet indítja be, szal művész) nemrég olvastam el, és mindjárt a Puccinisat (zeneszerző) is befejezem^^ Meg a gésás könyvek azok, amiket nagyon szeretek, eddig 3 db van belőlük, remélem sikerül még beszereznem
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #362 Dátum: 07 dec 16, 11:59:01 » |
|
Megint egy újdonság a láthatáron.. Philip Pullman Az arany iránytű. Ez egy fantasztikus lendületű trilógia, teljesen különbözik az eddigi fantasy világoktól, de nagyon hatásos és egyedi. Azt hiszem a mozikban is most adják az első részét, ha csak egy kicsit is van olyan jó, mint a könyv, akkor siker lesz. Mindenesetre nekem nagyon tetszik pénteken vettem meg az első részét, és most fejeztem be a 2, ráadásul alig várom, h belekezdjek a harmadik részbe.. !! : Mert kivételesen nem kell várni, ami + ezernyi jó pont a részemről. Ja és elég érdekes világképet vázol fel, a jó és a rossz fogalmát egy kicsit megbolygatja.. Kb. Isten tényleg annyira jó és a bukott angyalok a gonoszak?? hm...hm.. Rövid ismertető Képzelj el egy világot, ami olyan, mint a miénk, és mégsem. Ahol lelked egy része állatdaimón formában testesül meg. Ahol a jegesmedvékből zsoldoshadsereg szervezhető. Képzeld el, hogy több világ párhuzamosan létezhet egymás mellett, és az átjárás sem lehetetlen, sőt, két különböző világ gyermekei, Lyra és Will egy harmadikban találkoznak, hogy beteljesítsék a sorsot és bevégezzék küldetésüket - egy világokra szóló élethalálharcban, ahol az arany iránytű mutatja az utat. A kaland elkezdődött, Az arany iránytű trilógia első részét, az Északi fényt pedig további izgalmas kötetek folytatják...
|
|
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla! De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis! Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #363 Dátum: 07 dec 16, 12:15:22 » |
|
Ó! Ez a Sötét Anyagok Trilógia!!! Mikor is olvastam...? ??? Hát, 5 éve már biztos, ha nem több :-X Nekem is nagyon tetszett, nagyon szerettem!^^ Szerintem nagyon jól kitalálta Philip Pullman; nagyon izgalmas, nagyon érdekes és fantasy!!! Kell ennél több...?! Sőt, még egy csipetnyi romantika is jutott bele (márha lehet annak nevezni, ami benne van xDD) Azt mondod, moziban is megy...? :o Látszik, hogy kiestem a mozi világának körforgásából, fogalmam sem volt róla :-X :-[
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #364 Dátum: 07 dec 16, 13:44:57 » |
|
Mostanában divatba jött megfilmesíteni a könyveket... Legalább nem kell olvasni!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #366 Dátum: 07 dec 16, 13:58:17 » |
|
Kellemetlen de igazad van! Én lusta vagyok elolvasni, egy könyvet, amikor megnézhetem filmben... Tudom hogy nem ugyan az, néha teljesen más... Kissrácként szerettem olvasni, de ez mára megváltozott... Inkább megvárom a film verziót... Ez van...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
memoryan
Vendég
|
|
« Válasz #367 Dátum: 07 dec 16, 14:13:37 » |
|
A knyvek sztem is jobbak, mint a filmek pl.: Eragon valaki látta filmben? Vagy könyveben? Könyvben sokkal jobb izgalmasabb, a másik egy csomó fontos dolgot kihagyot film
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #368 Dátum: 07 dec 16, 14:21:19 » |
|
Ha a filmben minden benne lenne, ami a könyvben az jó volna! De asszem egy mozifilm akkor úgy 4-5 óra hosszás lenne... Tehát hogy is fogalmazzak... Nem lehet egy filmbe mindent bemutatni, ami a könyvben benne van!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Der Teufel
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #369 Dátum: 07 dec 16, 15:12:18 » |
|
Én most (a tankönyveimen kívül ) Kroó László GAranyi világfa című könyvét olvasgatom, nem tudom ki is meri közületek...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ben Tennyson
ANBU Kapitány
Nem elérhető
|
|
« Válasz #370 Dátum: 07 dec 16, 16:52:32 » |
|
Én legutóbb a Vad Bandát olvastam el(focis konyv). Azaz az első kötetét.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gabor-sama
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Akatsuki
We are Fighting Dreamers Dattebayo
|
|
« Válasz #371 Dátum: 07 dec 16, 16:53:49 » |
|
én meg szeretném most beszerezni a Szilmarilokat, meg valami új könyvet a 2. VH-ról
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #372 Dátum: 07 dec 16, 16:56:49 » |
|
Victor Hugo: Nyomorultak. Egy nagyon jó könyv. Bár sajnos abba kellet hagynom, nem nagyon vam időm az olvasásra.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #373 Dátum: 07 dec 16, 17:02:01 » |
|
A filmeket össze se lehet hasonlítani a könyvekkel, és persze az írott mű vezet fényévekkel. Szerintem az csak veszít, ha a film formátumban elkészített lebutított, a szereplőket is elég felületesen ábrázolt cselekményt veszi alapul, és nem azt, amit valóban egy alkotó készített. Ne értsétek félre vannak nagyon jó filmek is, de teljesen más az eredeti és a jóval megkurtított forgatókönyv, amit véleményem szerint csak néhány nagyon jó színész tud feldobni. A forgatókönyvben tulajdonképpen a fél könyvet kivágják és a teljeset csonkává teszik, néha még érteni se lehetne a cselekményt az eredeti mű ismerete nélkül (ld.:HP sorozatok). Különbenis a fantáziád a legjobb mozi!! Az Eragont már a plakátok alapján se néztem meg a moziban, pedig könyvben "átfutottam" rajta 3szor. Szóval éljen az olvasás!!! Ja és megindult a karácsonyi dömping: megjelent a Szeptimusz 2. kötete is Repülés Angie Sage-től
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Harag
Elit Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #374 Dátum: 07 dec 16, 17:10:18 » |
|
az eragon filmváltozata... ami a Hp illeti, az első két rész meg úgy ahogy, de a többi, szinte már teljesen más mű.
|
|
|
Naplózva
|
Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb! Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
|
|
|
|