A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #1230 Dátum: 11 jún 28, 12:46:09 » |
|
Emennek is vannak "divatfanjai", de szerintem egy világ választja el az Alkonyattól. Mondjuk én csak a sorozatot néztem, de számomra ég és föld a kettő. ^^
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #1231 Dátum: 11 jún 28, 12:54:40 » |
|
Hát ha jobb az Alkonyatnál akkor esetleg azt érdemes beszerezni annak aki szereti az ilyen történeteket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #1232 Dátum: 11 jún 28, 13:02:21 » |
|
Azt nem tudom, hogy mennyire követi a sorozat az eredeti művet. (annyi biztos, hogy abban a főszereplő lány szőke, a sorozatban meg barna ) Nekem a könyv is megvan, digitálisan (-.-), de csak az első néhány tíz oldalt olvastam el belőle pont a halmazáttapota miatt. Igen. Aki szereti, annak megéri beszerezni, lehetőleg kézzel fogható formában...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hestiana
Gennin
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
Fairy Tail & Fantasy Fan - Selymes Durbincs
|
|
« Válasz #1233 Dátum: 11 jún 28, 14:36:59 » |
|
Ha már vámpíros, akkor inkább Darren Shan-féle sorozat. Izgalmas, könnyed hangvételű, humoros, drámai, minden megvan benne ami kell. Se az Alkonyatot, se a Vámpírnaplókat nem olvastam, de nem is tervezem. Bár az is igaz, hogy:
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #1234 Dátum: 11 jún 28, 18:58:53 » |
|
Már kezd kicsit bosszantani, hogy naponta legalább 10-en megkérdik, hogy mit olvasok.
A másik meg, hogy ennyire sztereotip az emberek körében, hogyha valaki olvas valamit, az csak krimi lehet?
De persze még szoktam kapni egyéb megjegyzéseket is: "Nem is ismered a betűket." "Három napja fordítva tartod azt a könyvet." "Nézd a milyen vastag, csak nem a Biblát olvassa?"
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #1235 Dátum: 11 jún 28, 19:07:36 » |
|
A "Három napja fordítva tartod azt a könyvet."-nél mangát olvastál, vagy csak simán beléd kötöttek? És miért mondták, hogy nem is ismered a betűket? Ez szimpla gonoszság... -.- Szerintem nekünk otthon nincs is krimink... Nem nyálaztam át a szekrényt, túl sok a könyv, és egyik sem nekem való, de szerintem nincs köztük krimi. Honnan szedik az emberek pont azt?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1236 Dátum: 11 jún 28, 19:21:27 » |
|
Ez egy másik sztereotíp dolog, nálunk ugyanis rengeteg krimit adtak ki régen, valamint az egyik legolvasottabb magyar szerző - Kondor Vilmos - szintén a krimi-zsánert erősíti. Ez az egyik legnépszerűbb "ponyvairodalom" Magyarországon. (De utálom ezt a megnevezést.) Rám még nem tettek megjegyzést a sci-fi irodalom iránti érdeklődésem miatt, de fantársaim már beszámoltak arról, hogy a sci-fit sokan a Star Trekkel meg a Star Warsszal azonosítják be, melyek közül az utóbbiról még saját alkotója is kijelentette, hogy inkább fantasy, mint science fiction. Pedig ha tudnák, mennyire tud más is lenni a sci-fi, mint az SW....
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Hestiana
Gennin
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
Fairy Tail & Fantasy Fan - Selymes Durbincs
|
|
« Válasz #1237 Dátum: 11 jún 28, 20:09:05 » |
|
Én többek között ezek miatt a dolgok miatt nem szeretek nyilvános helyen olvasni, hanem inkább otthon magányomban. Egyrészt, mert jobban el tudok mélyedni benne, másrészt nem bámul át a mellettem ülő, hogy mit olvasok. Bár ennek kivédésére és a könyv védelme érdekében be szoktam kötni egy fehér papírral aztán leshet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bogcsiika
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
I never give up! That's my ninja way...
|
|
« Válasz #1238 Dátum: 11 jún 29, 22:52:13 » |
|
És az újságolvasás nyilvánosság előtt? Ugyanaz, mint a könyv, nem?
|
|
|
Naplózva
|
"Maradj egy éjszakát, és meggyűlölöd, maradj egy hetet, és megszereted, maradj tovább, és örökre itt ragadsz."
|
|
|
dRown
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #1239 Dátum: 11 júl 01, 19:59:23 » |
|
Nha befejeztem W.A: Funtinelli Boszorkány 1-3.
A 3rész vége még a saját lelkemnek is megterhelő volt...
|
|
|
Naplózva
|
Főállású Manchester United és Punk/Rock/Metal FAN!!
|
|
|
samdav
Moderátor - DB részleg
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Shokugeki no Sam D. Av
|
|
« Válasz #1240 Dátum: 11 júl 02, 04:32:09 » |
|
Nekem a Gyűrű ura könyv sorozat tetszett a legjobban és valamiért a Harry Potyer 1-3. Azok jók voltak Ja és imádom a marvel-es képregényeket Stan Lee a király
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 júl 02, 04:33:03 írta samdav »
|
Naplózva
|
Tiszteletbeli szüleim: Aemy & Gabor-sama Az úrnőm: Zoé-hime Kami-samám: Orph D.eus Húgom: Zizi100 Testvéreim: Cart, Hiei, Tapion, Th Mesterem: Chakra \"The anime Gintama\'s goal is become the King of the Samurai!\" \"Money makes the world go round.\"
|
|
|
norby-kun
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Csak egy őrült Rocker
|
|
« Válasz #1241 Dátum: 11 júl 07, 21:04:39 » |
|
Ma kaptam kézbe a Natsuo Kirino: Kín nevű könyvet és az első 70 oldal alapján azt tudom mondani, hogy életem eddigi legszórakoztatóbb regénye. Egy gyilkosságról szól, amelyet a düh váltott ki, később meg a tettes 2 barátnője segít eltüntetni a nyomokat felkoncolás segítségével. Kicsit morbidnak hangzik, talán az is, de a fürdőszobai jelenet részletes leírása miatt (ez alatt nem azt kell érteni, hanem a boncolgatást ) olyan, mintha filmet néznék. Aki olvasta, az tudja miről beszélek. A borító alapján a szüleim nem mondtak semmi, de mikor belenéztek... már zúdult is a nyakamba a "olvassnormálisabb" könyveket duma, a haverok meg rám nyomták a hamarosan elmebeteg lesz pecsétet
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1242 Dátum: 11 júl 07, 22:34:10 » |
|
Gratulálok a címfordítónak... A regény eredeti neve OUT, ugyanis angol címet visel. Erre lefordítják Kínnak . Bár nem tudom, miért vagyok egyáltalán meglepve.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Ritli
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Sarlatán
|
|
« Válasz #1243 Dátum: 11 júl 07, 22:34:48 » |
|
Nekünk is megvan a Kín de bevallom én még nem olvastam el Egyszer elkezdtem, de nekem az ilyen jelenkori, valós világban játszódó könyvek ritkán jönnek be Meg a sci-fik se nagyon Szóval abbahagytam úgy kb 30 oldal után szerintem "Középkori" fantasy-kat ide inkább :3
|
|
|
Naplózva
|
~ Ikertesó: Nikkie, Sevanna ~ ~ Szerető: Saei-chan ~ -Férj: Hiei- -Gyermek: Minagi, hanii- -Tanítvány: Flexee, Lille, A-chan- -Vő: heo, drszabi- -Pet: STM, drszabi (drCsigusz)- -Unoka: Sabaku, Bogi, Rikan, Lina Lisana, Nn-chan- -Szobalány: Éjfél-
|
|
|
norby-kun
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Csak egy őrült Rocker
|
|
« Válasz #1244 Dátum: 11 júl 08, 00:02:21 » |
|
Gratulálok a címfordítónak... A regény eredeti neve OUT, ugyanis angol címet visel. Erre lefordítják Kínnak . Bár nem tudom, miért vagyok egyáltalán meglepve. Az OUT valahogy keveset mondó, a kín meg kicsit túlzás, a nevek átírásáról ne is beszéljünk
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|