24 nov 22, 12:36:46 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 40
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Attack on Titan  (Megtekintve 162999 alkalommal)
0 Felhasználó és 29 vendég van a témában
Tilon
Naruto-Kun Csoport
*
Nem elérhető Nem elérhető

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #345 Dátum: 13 szep 23, 21:18:22 »

Szerintem nem de én nem vagyok mangás. Nevet Ha jól rémlik Hanji mondta, hogy már fel lettek számolva a kannibálok.

Ki tudja, mikor lesz második évadja az animének. Nem hiszem, hogy egy éven belül lenne, szóval én nem fogok rá várni.

Biztos nincs semmi romantikus szál Eren és Annie között, csak Mikasa képzeletében. Pojén Ha lenne, akkor Eren nem tudott volna átváltozni.
Naplózva

"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat)
"Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
A-chan
Elit Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

(†ㅍ_ㅍ)૭°

« Válasz #346 Dátum: 13 szep 23, 21:36:31 »

Egy ismerősöm említett valamit, ami miatt elz gondolom, de tőle nem akarom megkérdezni, mert akkor megint nekiáll spoilerezni és nem tudom leállítani. Már így is ellőtt pár dolgot, amit nem kellett volna.

Szerintem sincs az ég adta világon semmi közöttük. Mikasa csak trippel. Előbb jön össze Eren Jeannal, mint Annievel. ikszdé
___

Valaki hallot már erről?
http://shingeki-kyojin.com/archives/32172278.html
(http://accidentalmarshmellow.tumblr.com/post/61478988920/calorescence-do-you-plan-to-kill-me-levi itt a fordítás is)
Állítólag hivatalos, és azt olvastam, hogy a mostani történet előzménye. Rivailleről szól, és hogy hogyan/miért csatlakozott a Recon Corpshoz.
Az animében mondták is, hogy régebben, 'kezdő' korában, senki sem mondhatta meg neki, hogy mit csináljon, azóta viszont történtek dolgok, amik miatt már szó nélkül követi Erwin parancsait. Szerintem, ha nem kamu a dolog, akkor azokat az eseményeket dolgozza majd fel. Állítólag manga formájában jelenik meg bónuszként az egyik jövőben kiadott kötettel.
« Utoljára szerkesztve: 13 szep 23, 22:39:57 írta A-chan » Naplózva

zoldkabatos
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #347 Dátum: 13 szep 24, 05:34:22 »

Annyit szerintem elárulhatok, hogy szinte egyáltalán nem vagyunk közelebb a titánok titkának megismeréséhez, mint az animében. Inkább csak újabb kérdések és furcsaságok vetődtek fel.
Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #348 Dátum: 13 szep 24, 10:35:35 »

A japánok nem tudják kiejteni az L betűt. Ezért lett Elsa neve tévesen Erza ( amit mellesleg Erözának ejtenek )

Levi/y nevével is ez a helyzet. Az L-t hasonlóan ejtik mintha R-t mondanának. Az E-t Í-nek ejtik, míg az I-t ÁJ-nak.

Tehát Rívájl. Ami a úgy hangzik, mintha azt mondanák Rivaille. A mangában pedig még nem láttuk leírva Rivaille nevét. Ezért lett fordításokban a Rivaille név használva. Megjegyzem nekem is jobban tetszik a Rivaille, mert van egy franciás beűtése és én Rivaille nemzetiségét Franciának tippelem.

Eren és Erwin szerintem németek, Mikasa ugye Japán, Armin angol stb.

Megjegyzem ez csak az én eszme futtatásom, de szerintem ezért lett ő Rivaille.
Naplózva

Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #349 Dátum: 13 szep 24, 11:20:48 »

Amúgy Rivaille miért ült a seggén? nem lett volna logikus, ha ő is Annie ellen megy?
Mert Bicebóca, lásd előző részek, erdei kirándulás.

Rivaille wikijén valami olyat ír, hogy a 'Rivaille' név csak hibás fordítás; helyesen Levi. Nincs is vele semmi bajom, tőlem akárminek

Nagyjából ahogy Lew is írta, csak az ő írását utólag olvastam.

... Az a Levi nem ugyan az a Levi, mint ami a FT-ben van. Ez t a Levit Liváj-nak kell ejteni.
Wikin ott van kanákkal is リヴァイ (Ribai) r=l b=v

A Rivaille ejtése Rivájll(ü) majd nem jó, de igazából akkor lenne jó, ha eredetileg kanával Ribairu lenne írva.

Persze ha az angol vesszük. Francia kiejtés szerint a Rivaille ejtése Riváj.

lásd: katt a hangszóróra

Naplózva

EnxTheOne
ANBU újonc
*

Akatsuki Akatsuki

A világ leendő teljhatalmú ura.

« Válasz #350 Dátum: 13 szep 25, 10:21:26 »

Lol, én nem is vettem észre semmilyen macskát meg gránát almát Nevet
Az a dió az ending végén mit akar szimbolizálni? Nevet

Én is szivesen olvasnám a mangát, de inkább magyarul. A magyar forditás meg elvileg 5 hónap múlva éri el addig amig feldolgozta az anime Szomorú

Naplózva
-Uchiha Itachi-
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

Mikita

« Válasz #351 Dátum: 13 szep 25, 14:08:45 »

Ha rágoogle-zol a részre,21:44-nél lesz (az indavideo linkje szabálysértés,nem?).
Habár én sem tudom,hogy illik bele az a macska.

Megjegyzem nekem is jobban tetszik a Rivaille, mert van egy franciás beűtése és én Rivaille nemzetiségét Franciának tippelem.

Eren és Erwin szerintem németek, Mikasa ugye Japán, Armin angol stb.

Az attack on titan világa és a mienk azonos lenne a nemzetekben?
Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #352 Dátum: 13 szep 25, 14:15:39 »

Szerintem igen. Tudjuk hogy az ázsiaiak nagy része már kihalt, ezért rabolták el Mikasa-t is. Aztán gondolom amikor, felépült a fal a világ minden tájáról gyűltek oda emberek.

Ezt a nevek is alátámasztják.

A Jean pl Francia név. A Mikasa japán. Reiner német stb stb

Naplózva

CrazyCat
Elit Jounin
*

« Válasz #353 Dátum: 13 szep 25, 14:16:16 »

De az Eren török név, az Armin meg német, nem? Nevet Az utóbbiban biztosabb vagyok, Eren esetében meg csak így rémlik... ikszdé
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #354 Dátum: 13 szep 25, 14:19:02 »

Ördög tudja Nevet Bár most hogy belegondolok Armin kicsit németes is.

De nem csak a nevekben ütközik ki. Például Annie kinézete oroszos. Erwin-é Amerikai / Német.
Naplózva

naruto fan mester
Chuunin
*

Vas Országa Vas Országa

« Válasz #355 Dátum: 13 szep 25, 15:26:48 »

Sok mangaka szeret a karaktereiknek a természetükre utaló nevet adni. Így jött ugye Eren vezetékneve is. A jäger németül vadászt jelent.  Bár pár helyen rosszul vették át japánból és így lett Yeager. Nem gondolom hogy ezek a származásra utalnának.
« Utoljára szerkesztve: 13 szep 25, 15:27:41 írta naruto fan mester » Naplózva

A-chan
Elit Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

(†ㅍ_ㅍ)૭°

« Válasz #356 Dátum: 13 szep 28, 21:39:57 »

Nyá Lewi, ne mond, hogy nem tudják kiejteni. Nyelvesít Egyébként ki tudják, ha nagyon akarják. Senseiem is ki tudja.

Ja, hogy Liváj. Nevet Akkor minden világos, bocsi, csak Lavi meg FT-s Levi után eszembe sem jutott, hogy rendesen kell kiejteni, nem pedig Levi-nek. ikszdé Tudom, hogy kanával is írja wikin, pont az zavart be még jobban, mert komolyan eszembe nem jutott a Liváj név.
Egyébként a リヴァイ-t Rivai, nem Ribai, mert kanakombinációban van 'va', ami azért nem rendes 'va', hanem 'ua'(ヴァ), ahol az 'u'-nak(ウ) 'v'-s beütése van (feltételezem, azért van a macskaköröm a tetején). Ha 'ba' lenne, akkor azt vígan 'バ'-nak is írhatták volna.
Akkor Levi=Rivai (Livai). Nevet A Rivaille-t is rámondhatjuk, mert a franciák a leírt betűk felét úgysem olvassák, csak leharapják a szóvéget. ikszdé Köszönöm mindkettőtöknek, végre megvilágosodtam! ikszdé

A lábáról meg azt gondoltam, meggyógyult addigra, mire beértek a belső falig. Többet néztem ki Heichou-ból, de tévedtem. ikszdé Visszanézve a részt, tényleg szorongatta a combját az elején, amikor Erwin székrekedését ecsetelte. Nevet

A Mikasa japán.
Csak félig. Faceg

Eren nevéről mindig a Jagermeister jut eszembe, pedig még csak nem is szeretem.

Az a lényeg, hogy mindenki nyugati, Mikasat leszámítva. Nevet Mondjuk, Pixis bármikor elmehetne valami westernbe sheriffnek. Nevet
Naplózva

zoldkabatos
Kezdő Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #357 Dátum: 13 szep 29, 06:27:34 »

Anime 25:

Természetesen megint jó rész volt, de...

Most volt két problémám. Az egyik Mikasa és Annie közös jelenete. A mangában ez valahogy hatásosabb volt, amikor Mikasa a mélybe küldte Annie-t.

A másik gondom a csattanó. A mangában teljesen máshogy volt. Ez a 25. rész olyan lett, mintha nem készülne második évad, hanem itt és most befejezték. Szomorú
Nem mondom el pontosan, hogy volt a mangában, mert spoileres lenne, de ott még közvetlenül Annie elfogása után a katonák jelenlétében tűnt fel a falban lévő titán.

Kíváncsi vagyok, ki lehet Annie apja.
Naplózva

dreamfolow
Elit Jounin
*

« Válasz #358 Dátum: 13 szep 30, 11:19:34 »

Szerintem semmi extra,vagy lehet hogy azokból a körökből való,mint mondjuk Eren apja...
Valami kapcsolatnak kell lennie- off : Annie, miért ? Azért mert drámázott az apjával. Hümm-hümm
Méltó befejezést kapott az anime...A többit nem tudom kifejteni,mert már előtte elolvastam a mangát.
A végén az a kis óriás"szem" kawai volt,de egy kicsit máshogy lett megoldva mint a mangában.  >.<# Nem,szerintem meg éppen olyan volt a vége,hogy számítsunk a folytatásra.Mindenesetre nekem ez az anime nagyon bejött,emlékszem amikor aa-n kirakták első nap,megnéztem,és elvoltam tőle ájulva.Hát ez a végére se lett másképp.10/11
Így a végére nagyon sokan lehordják...Mondjatok még egy ilyen animét,ami ilyen komoly történettel van megcsinálva.Mert szerintem nem sok van,H.DxD  meg ilyenek? Ugyan... Inkább csinálnának normális animéket,nem az ilyen...(*Panaszkodás off*) Mondjuk egyedül nekem Mikasa karakterlebutítása volt a negatívum,lásd pl ebben a részben.A beszéde 70%-át az Erenezés tette ki. :@ Pedig még az elején ő volt a kedvenc karakter.
« Utoljára szerkesztve: 13 szep 30, 11:44:58 írta dreamfolow » Naplózva

-Uchiha Itachi-
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

Mikita

« Válasz #359 Dátum: 13 szep 30, 13:04:07 »

25:
Amint hazaértem a szituáció hasonló volt:
http://animeet.hu/animotivalo/wp-content/uploads/2013/08/amikor_haza%C3%A9rek.jpg

Szerintem ez volt az eddigi legdurvább harc.Jól vettem ki a párbeszédből,hogy Erwin-t nem akasztják fel?
A végén az óriás...Látszott rajta,hogy ez átváltozni képes ember,nem?Az átlagos óriásokon van normális bőr,akik átváltoznak azokon csak izomszövet vagy valami ilyesmi.Persze kivétel Eren,gondolom Ő lett a tökéletes egyed.

Olvastátok a "közismert tényeket" a rész közepén?Na ezzel kapcsolatban még egy kérdés merül fel:
Mi lehetett a bányásszal?A szövegből úgy tűnt hogy a katonai rendőrségnek ehhez semmi köze.Rálelt volna az óriások titkára?
« Utoljára szerkesztve: 13 szep 30, 13:32:03 írta -Uchiha Itachi- » Naplózva

Oldalak: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 40
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins